17. august 2006

Mere æresrelateret ‘kriminalitet’ i indvandrermiljøerne end racisme på højrefløjen…

Hvis man føler sig udsat for racistisk-motiveret chikane eller noget der ligner kan man gå til politiet, som har pligt til at indberette sagen til PET, der opsamler det på landsplan. I år vil der ligesom sidste år blive registrereret omkring 80 hændelser.

Hvis man føler sig truet med baggrund i noget æresrelateret har politiet siden d. 30 juni i år haft pligt til at indberette det til Rigspolitiet. Fra DR Online – Flere sager efter Ghazala-dom.

På halvanden måned har Rigspolitiet fået 50 indberetninger om såkaldt æres- relateret kriminalitet fra politikredsene.”

Oploadet Kl. 23:34 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer
Arkiveret under:

19 Comments »

 1. Det ulyksalige ved Ghazalasagen er, at politiet flere gange, så vidt jeg husker, var blevet opsøgt af det unge par, der bad om hjælp.

  Det er godt, at sagen har til følge, at man nu har mere obs på disse forhold, således at andre unge mennesker, der beder om hjælp overfor trusler fra familiemedlemmer, bliver taget alvorligt.

  50 indberetninger om æresrelateret kriminalitet på halvanden måned giver grund til bekymring. Det er allerede een indberetning pr. dag.

  Kommentar by Marianne — 18. august 2006 @ 08:08

 2. Interessant sammenligning og ikke uden relevans, men det kan jo være at de 50 sager måske er en ophobning som Ghazalasagen har skabt en vis forløsning over. Kort sagt, måske er det “bare” en pukkel som der er prikket hul på. Men vi får se, over tid.

  Desuden tror jeg at strømmen af sagen om ‘æresrelateret kriminalitet” vil ebbe ud når de stakkels indvandrer som er i klemme finder ud af, at hverken politiet eller de socialmyndigheder er ordenligt klædt på til at takle problemstillingen. Det vil disse myndigheder ikke sålænge at man ikke tør tag hånd om problemets rod: islam og den barbariske kultur og menneskesyn som denne ideologi afstedkommer.

  Sålænge ethvert kritik bliver mødt med hysteri og anklager om rascisme, vil der være berøringsangst hos de offentlige myndigheder, som om nogen, lider under dette.

  MEN Det er positivt at der i det mindste er begyndt at ske bare lidt på dén konto.

  Kommentar by vantroende — 18. august 2006 @ 09:01

 3. -> 2 Vantroende

  “Interessant sammenligning og ikke uden relevans, men det kan jo være at de 50 sager måske er en ophobning som Ghazalasagen har skabt en vis forløsning over. Kort sagt, måske er det “bare” en pukkel som der er prikket hul på. Men vi får se, over tid.”

  Meget er nok, og der var jo fokus på æresdrab-sagen/tvangsgifteriet i perioden. Uanset hvad er det dog markant, at 50 har henvendt sig til politiet på 1,5 måned for at fortælle at de føler sig truet af sin familie. Det er ikke noget man bare lige gør – og vel slet ikke i de kredse. Det skal sammenlignes med PET-tallene: Her har der ikke været drab, mørketallene for de hårde paragraffer (vold, grov vold) må formodes at være væsentligt mindre – og der er jo altså stor forskel på at få at en tilfældig bil får ridset et hagekors ind i lakken eller en 17 årig pige som frygter hun skal giftes væk i Lahore førstkommende fredag…

  Proportionerne er vigtige. Hvad er mest problematisk ift. integration. [sætter PETs samarbejde med Abu Laban og Lars Findsens fokus på højreorienterede i relief]

  Kommentar by Kim Møller — 18. august 2006 @ 09:15

 4. At der er indgivet så mange indberetninger om ‘æresrelaterede’ trusler kan vel ikke komme bag på nogen. Når man importerer femmede kulturer ind så inviterer man samtidig deres ’sæder og skikke’.

  Man må jo bare håbe at politiet og de sociale myndigheder er gearet til at hjælpe de stakkels indvandrere, som er udsat for disse æresrelaterede trusler. Men vi skal jo nok ikke forvente, at PET vil være til nogen gavn her, da alle organisationens ressourcer er sat ind på at bekæmpe en 30-40 højreekstemistiske landsbytosser. Det har vi LArs Findsens ord for. Nej, det er nok det ‘almindelige’ politi der må op på dupperne hvis dette fænomen med æresdrab skal bekæmpes.

  Kommentar by JensH — 18. august 2006 @ 11:18

 5. Kim,
  ved du hvor meget racicme fra muslimer mod vantroende der er registreret, eller er det skjult i statistikkerne?

  Kommentar by Peter — 18. august 2006 @ 11:30

 6. -> 6

  Såvidt jeg ved ingen. Når et ‘Danskersvin’ bliver tævet halvt til døde eller en ‘Danskerluder’ bliver masse-voldtaget betrages det af PET ikke som en rascistisk motiveret forbrydelse. Det er vist kun hvide mennesker der kan være rascister. De andre forbrydelser har vist ifølge myndighederne noget at gøre med, at indvandrerne er blevet stigmatiseret af den danske rascisme, og derfor er der en vis forståelse for at de reagerer som de gør.

  Kommentar by JensH — 18. august 2006 @ 11:46

 7. -> 5
  Racisme mod danskere registreres ikke. F.eks. DRC bliver helt fjerne i blikket, hvis man spørger dem.
  Har personligt aldrig kunnet forstå, at det ikke er en overtrædelse af strfl.s § 266b, når man
  offentligt tillader sig at kalde andre mennesker ”vantro”.
  266b
  Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde, hæfte eller fængsel indtil 2 år.

  Kommentar by Carl — 18. august 2006 @ 15:46

 8. -> 3 Møller: Proportionerne er vigtige. Hvad er mest problematisk ift. integration.

  Skal det forstås sådan, at højreradikal vold er en naturlig følgevirkning af indvandring og integration? Med andre ord: De er selv ude om det, som får bank af nazister og Dansk Front osv.?

  Kommentar by Raapil — 18. august 2006 @ 18:35

 9. -> 8 Raapil

  “Skal det forstås sådan, at højreradikal vold er en naturlig følgevirkning af indvandring og integration? Med andre ord: De er selv ude om det, som får bank af nazister og Dansk Front osv.?”

  – og I klynker over ingen tager Jer seriøs…

  Kommentar by Kim Møller — 18. august 2006 @ 19:13

 10. Dit mester-manipulatoriske standardsvar: intet svar.

  Kommentar by Raapil — 18. august 2006 @ 20:25

 11. Kan vi ikke begynde at bruge ord som ‘kvindelikvidering’ eller ’sharaf-drab’ istedet for æresdrab? Jeg føler at vi støtter islamisterne hver gang vi tager ordet ‘ære’ i vores mund.

  Jeg ved at nogle foreninger arbejder hårdt for at få ændret sproget og jeg mener vi burde støtte deres projekt ved at tage dem i brug. Eksempelvis har ‘Kvinder for Frihed’ fået indført “kvindelig kønslemlæstelse” istedet for “kvindelig omskæring”.

  Kommentar by Karl Martell — 19. august 2006 @ 10:59

 12. -> Karl Martell

  Jeg mener ikke ‘æresdrab’ er et dårligt udtryk, selvom islamisterne ok vil opfatte det anderledes.

  Sharaf betyder godt nok ære på arabisk, men det arabiske sprog har et begreb specielt møntet på ære relateret til kvindens seksualitet – A’ard – A’ard-drab er ikke særligt mundret:-)

  Kommentar by Kim Møller — 19. august 2006 @ 11:18

 13. -> Karl Martell

  Jeg er imod at man benytter de samme sproglig virkemåder som de politiske korrekte benytter…nemlig at med vold og magt tvinge en ændring af en kendt og accepteret sproglig vending for derved at virke “opdragende” på den øvrige befolkning. Det hedder stadigvæk ‘åndssvage’ og ‘mongoler’ hos os. Vi bygger ’snemænd’ og ikke ’snepersonner’. Folk er lille, ikke ‘højdemæssigt udfordrede’.

  Alle véd udemærket godt hvilket barbariske skikke og holdninger der gemmer sig bag begrebet ‘æresdrab’ og der behøves ikke yderligere understregning. Det samme med begrebet ‘kvindelig omskæring’.

  NewSpeak er noget infamt noget som helst ikke skulle opmuntres alt for meget.

  Kommentar by vantroende — 19. august 2006 @ 11:42

 14. -> 3 (Kim)

  Vi er ikke så langt fra hinanden i dette, men jeg vil nok vente et år for at se hvor mange tvangsægteskabsindberetninger der er registreret hos politiet for derved at have en lidt bedre sammenlignginsgrundlag.

  50 indberettninger på 1½ måned er mange, men lad os nu se når der gået et år.

  Selvfølglig betinget af, at disse tal ikke bliver mørklagt som så meget andet ang. indvandresstatistik i kriminalstatistikken.

  Kommentar by vantroende — 19. august 2006 @ 11:45

 15. Kim Møller: Du mener ikke det er et dårligt udtryk fordi det eksponerer politisk islam som værende forkvaklet i sine normsæt? Er det derfor at du mener at islamisterne er imod dette udtryk? Eller misforstår jeg dig?

  Tak for din information, jeg havde da vist glemt alt om udtrykket ‘A’ard’ – desuden vanvid at der overhovedet findes et sådan ord. Jeg mener ikke selv helhjertet at ordet ’sharaf’ direkte kan oversættes som ‘ære’ da der er ufarbar kløft imellem den arabiske og europæiske begrebsverden. Mit eneste aber dabei med ord som ‘æresdrab’ osv, er at dele af befolkningen ukritisk kunne opfatte udtrykket som noget der kan tolkes igennem europæisk optik og forståes ud fra vores præmisser.

  Iøvrigt fint lille website, jeg har skimmet det jævnligt fra før du blev Berlingskes darling. ;) Dejligt at se at dit historie-studie har skærpet din kritiske tankegang på en fornuftig måde. Jeg har selv læst historie på universitet og man forbløffes over hvor få studerende der bruger uddannelsen til at se objektivt og kritisk på deres eget samfund.

  Kommentar by Karl Martell — 19. august 2006 @ 11:59

 16. -> 15 Martell

  Jeg mener folk flest kender udtrykket og ikke associerer det med noget ærefuldt. Islamisterne er alligevel udenfor rækkevidde, og de kan næppe påvirkes af nye (danske) begreber.

  Generelt mener jeg ikke sproget skal dikteres fra oven.

  Tak for de pæne ord, men føler mig nu ikke som nogens darling.

  Kommentar by Kim Møller — 19. august 2006 @ 12:19

 17. Det kan være du, og andre, har ret i at sproget ikke bør tages som gidsel i politisk retorik. Det er noget jeg må tænke nærmere over. Du har ret i at vi aldrig når islamisterne, men det er vel heller ikke for dem at du har oprettet din blog.

  Jeg mener dog stadig at ordet ‘æresdrab’ kan ses som en delvis legitimering af handlingen, ved at udefrakommende forsøger at tolke det som noget der ligger en reel motivation bag ; noget som de blot skal forsøge at forstå kulturelt. Det er netop igennem denne sygelige trang til at forstå at principløsheden er drevet så vidt. Jeg bryder mig heller ikke om den udvanding det giver af vores traditionsrige europæiske æresbegreber. Ære ender med at blive et fy-ord og derved scorer islamisterne endnu et mål i kampen om at undergrave vores kultur.

  ps. darling var naturligvis ment satirisk.

  Kommentar by Karl Martell — 19. august 2006 @ 12:40

 18. -> 17 Martell

  “ps. darling var naturligvis ment satirisk.”

  Det var jeg klar over:-)

  Kommentar by Kim Møller — 19. august 2006 @ 12:44

 19. Nu vi er lidt ved det arabiske, så skulle “eib” betyde skam. Måske det kan bruges til noget i forbindelse med æresdrab.

  “Ard” som Kim nævner har ikke bare noget at gære med kvindens ære, men ordet “ard” skulle også betyde land/jord. Så er der ikke langt til at kvinden er mandens jord.

  شرف

  Kommentar by Angantyr — 20. august 2006 @ 22:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper