7. juni 2012

Retsagen mod Breivik: ‘Sakkyndige’ venstreekstremister direkte på TV, i modsætning til højrefløjsvidner

Hans Rustad fortæller på norske Document om en juridisk afgørelse, der gør at vidnerne i Breivik-sagen behandles forskelligt i forhold til medierne. Vidneudsagn fra ‘det politiske miljøet’ må ikke sendes direkte på tv, i modsætning til vidneudsagn fra ’sakkyndige’.

I praksis betyder det, at folk som Bruce Bawer og Ole Jørgen Anfindsen får sine udtalelser filtreret gennem de trykte medier, i modsætning til ekspertpanelet, der blandt andet inkluderer Øyvind Strømmen (31/5), (31. mai), Frank Aarebrot (1/6), Lars Gule (1/6) og en mand som Mattias Gardell (4/6). Om sidstnævnte fortæller Kristeligt Dagblad i dag.

“Breiviks forsvarere valgte at indkalde Mattias Gardell som vidne, fordi han er ekspert i ekstremisme. Umiddelbart før den 22. juli sidste år begyndte han et studie i den antiislamiske bevægelse, som Breivik regnes som en del af.

… han bliver også anset for at være en kontroversiel person, ikke mindst i kraft af sit verdensberømte initiativ “Ship to Gaza”(Skib til Gaza), som i maj 2010 var med til at finansiere en konvoj lastet med humanitær bistand til palæstinenserne. Rejsen fik massiv international opmærksomhed og endte med, at israelisk militær bordede det skib, hvor Mattias Gardell befandt sig. Ni aktivister blev dræbt. … I 1990′ erne var han aktiv i Aktifascistisk aktion, og den 52-årige professor sympatiserer fortsat med tankegangen.

(Professor Matthias Gardell på NRK, 4. juni 2012; se også Aftenposten)

Oploadet Kl. 15:56 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/37656/trackback

16 Comments »

 1. Den danske modstandskraft mod islamiseringen af landet er som udg.pkt til grin, men sammenlignet med Norge er vi jo nærmest at betragte med England under 2. verdenskrig.

  Kommentar by NielsEbbensen — 7. juni 2012 @ 16:27

 2. Husk at den norske statsminister straks efter terrorangrebene var ude og højt og tydeligt at proklamere at demokratiet skulle styrkes. Netop efter sådan et angreb var det vigtigt at stå sammen, og vise endnu stærkere sammenhold og styrke.
  Jeg håber ikke at der var nogen der købte det oppustede budskab. Fyldt med varm luft.
  Demokrati betyder at man behandler begge politiske fløje lige, og det har denne retssag vist ikke er tilfældet.

  Kommentar by endnu en vantro — 7. juni 2012 @ 16:55

 3. Han er faldet LIDT af på den med årene:

  “Gardell is a former anarchist but now prefers to use the term “libertarian socialist”.”

  Et par interessante titler fra hans bibliografi:

  Countdown to Armageddon : Minister Farrakhan and the Nation of Islam in the Latter Days. Stockholm: Stockholm University. 1995. ISBN 91-7153-370-2. (dissertation)
  In the Name of Elijah Muhammad : Louis Farrakhan and the Nation of Islam. Durham: Duke University Press. 1996. ISBN 0-8223-1852-0.
  (in Swedish) Rasrisk : rasister, separatister och amerikanska kulturkonflikter. Stockholm: Federativ. 1998. ISBN 91-86474-22-7.
  Bin Ladin i våra hjärtan : globaliseringen och framväxten av politisk islam. Stockholm: Leopard. 2005. ISBN 91-7343-024-2.
  (in Swedish) Islamofobi, Stockholm: Leopard, 2010, ISBN 978-91-7343-288-7

  Kommentar by Josef. K — 7. juni 2012 @ 16:58

 4. Endnu en gang demonstreret:
  Den venstreorienterede, islamofile akademiker er neutral ekspert, uanset forhistorie eller nutidige mærkværdige ytringer.
  Alle til højre for ham er ekstremister og farlige mennesker, som skal udelukkes fra medierne og gerne også have tæsk i gaderne.
  Således får befolkningen sandheden at se og høre, ikke sandt?

  Kommentar by Crass Børsting — 7. juni 2012 @ 17:11

 5. Man kan mene om Breivik hvad man vil, men “retssagen” minder mest af alt en skueproces, hvor der skal findes en troldmand man kan brænde af.

  Havde det nu været en venstreorienteret massemorder, havde der forlængst været sympatidemonstrationer uden for retssalen (inkusiv den obligatoriske ballade fra de 2 fremmødte “højreekstremister / nazister”.
  En kødrand af eksperter havde udtrykt forståelse for massemorderens desperate råb om hjælp, osv, osv.
  Venner havde chokeret erklæret at han var sådan en pæn og flink mand.
  Endelig havde pladderhumanisterne nidkært beskyttet massemorderens rettigheder. Dommere der flæber eller spiller computerspil under retssagen ville eksempelvis være blevet krævet fjernet omgående.

  Ulækkert, men helt som forventet.

  Kommentar by Tolder — 7. juni 2012 @ 18:45

 6. Kan vi ikke bare sætte skatten ned, så der ikke bliver råd til den slags professorator?

  Norge er desværre fortabt, de har for mange oliepenge :(

  Kommentar by Henrik R Clausen — 7. juni 2012 @ 19:46

 7. De har godt nok travlt med at bygge et ikke-eksisterende netværk op omkring Brevik.

  Når potemkinkulissen så er på plads, kan man lave et sæt EU regler rettet mod den lille ekstreme højrefløj. Den talstærke ekstreme venstrefløj udnævnes til eksperter.

  Det er i sandhed interessante tider vi lever i, og den bovlamme uvidende befolkning der har været gennem Ritt’s skolevæsens vridemaskine aner ikke uråd. Ikke fordi de er dumme, men fordi de er uvidende. En uvidende befolkning kan man bilde hvad som helst ind.

  Kommentar by Georg Hansen — 7. juni 2012 @ 20:54

 8. Mattias Gardell har skiftet holninger som andre skifter sokker gennem tiderne. Nu vil han så kaste et lys om Breivik sagen ud fra hans egen fantasi, men folk tror jo på alt fra en anarkistisk ekspert.

  Andre titler fra hans utroværdige bibliografi:
  Gods of the Blood
  In the Name of Elijah Muha

  Kommentar by Frank — 7. juni 2012 @ 21:04

 9. iflg. en meningsmåling i Norge står regeringen til kun 39% af stemmerne mens Høyre og Fremskridtspartiet ville have absolut flertal. Man mener, at værdipolitikken spiller en rolle. Tør man håbe på, at Nordmændene har fået “nok” af Breivik-sagen??

  Kommentar by Erik — 7. juni 2012 @ 21:07

 10. De fleste, selv socialister, har vel intuitivt en fornemmelse af, at der skal være lige spilleregler for parterne i en retssag. Hvad der jo formelt set også er tilfældet. Det til side sætter retten groft, dels ved at tillade en retssag i retssagen, dels ved at give ulige vilkår til parterne i bi-retssagen. Så alt i alt kan man glæde sig over et selvmål som netto resultat, vil jeg mene.

  Kommentar by Hans Und — 7. juni 2012 @ 21:23

 11. Hvordan kan en politisk aktivist med den baggrund blive professor i religionshistorie i Uppsala. Det er rigtignok gået ned ad bakke for institutionen siden de havde den fremragende religionsfilosof Hans Hof ansat. Det er igen et tegn på, at den store march gennem institutionerne er lykkedes ad helvede til for Frankfurterskolens marxister. Jeg græmmes!

  Kommentar by Tim Pallis — 8. juni 2012 @ 03:23

 12. Den Norske stat vil aldrig kunne påstå, at Breivik fik en retfærdig retssag med alle de mange procedurefejl! Det vil formentlig ikke ændre skyldsspørgsmålet, men det er simpelthen amatøragtigt, at der i Norges højestprofilerede retssag nogensinde kan forekomme sådanne dobbelte standarder.

  Kommentar by Sigwar — 8. juni 2012 @ 07:18

 13. Hvor meget giver et almindeligt drab? Gang dette med antal Breivik begik. Og få ham så stemplet som syg og I kan smide nøglen væk.
  Så kan han sidde og skrive den ene bog efter den anden, imens filmene vises i biograferne.

  Kommentar by xenofob — 8. juni 2012 @ 07:29

 14. Der udspiller sig en stadig heftigere debat om den sagkyndige vurdering af ABB’s psyke. I dag er en professor ude med en erklæring om at havde de to første sagkyndige leveret deres udredning til en eksamen i diagnostik hos hende ville de være dumpet. Samtidig viser det sig at de to sagkyndige er pot og pande med den retsmedicinske kommision som godkendte deres rapport. Den ene af dem har tidligere været leder af kommisionen, og dermed været leder for 6 af dagens 7 medlemmer. At ABB skulle være schizofren er der jo aldrig en der har troet på, eller at han skulle have været psykotisk under planlægning og udførelse. NRK havde for et par dage siden en gennemgang af de to rapporter der nu findes, og det fremgår klart at den første rapport sygeliggør ABB’s holdninger, snarere end hans psyke. Altså, det skulle være et udslag af sygelig paranoia at mene at der foregår en islamisering af samfundet, som efterhånden er slået over i psykotiske vrangforestillinger næret af den “politiske subkultur”- i sin yderste konsekvens betyder det at man risikerer at blive psykotisk af at læse blogs som Uriasposten og Snaphanen! Derimod taler alt for en personlighedsforstyrrelse, men den medicinske retskommision kan ikke uden videre godkende den anden rapport uden samtidig at delegitimere sin egen indsats i forløbet. Norges retssystem står med et kæmpeproblem.

  Kommentar by Høgsbro — 8. juni 2012 @ 08:55

 15. Jeg har for første og sidste gang fulgt retshandlingen lidt i dag. En professor i psykiatri har netop afleveret et vidnemål hvor ABB’s handling gøres til et udslag af en kombination af Asperger og “politisk gift”. Han har “manglet korrektion”. Altså, et forsvar for han kollegaers elendige arbejde med den første udredning, og endnu en stempling af ABB som et nødvendigt produkt af højredemagogernes tilstedeværelse på internettet. Norge er et meget sygt land, det skal være vist.

  Kommentar by Høgsbro — 8. juni 2012 @ 14:03

 16. Vedrørende dobblete standarder, så skal man jo bare se på Christiania.

  Gud ved hvad Systemet ville gøre hvis borgerne i Bylderup-Bov opførte sig som taberne på Christiania ?

  Kommentar by Tolder — 8. juni 2012 @ 19:15

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper