8. juni 2012

Historisk dokumentar anno 1998. Om Muhammed: “He didn’t just practice war, he preached it.”

Det er skæbnens ironi, at der skulle komme en serie af terrorangreb rettet mod Vesten, før vestlige historikere fik den opfattelse, at Islam i virkeligheden var en fredelig religion. Tilbage i 1998 udgav The Learning Channel en serie på otte udsendelser under overskriften War & Civilization, baseret på John Keegans bøger, med speak af selveste Walter Concrite.

Her fra afsnittet om ‘Horse Warriors’, der blandt andet fortæller om hvorledes Islams militære erobringer var tæt knyttet til Islams religiøse forskrifter. Delvis transkription (12 min.-).

Walter Concrite, speak: For at thousand years the horse warrior would rule the battlefield. Soon the horse would bring another invader from the East. One driven by a revolutionary new motivation for war.

In 632 AD a soldier from of an unknown tribe from the desert Arabia died. His name was Muhammed. Muhammed was the founder of a new faith Islam. One hundred years after Muhammeds death, the Arab followers of Islam face the Christian army at Poitiers in France. Muhammed had taught his followers, to fight for other men, till they said, there is no God but Allah. This was Islamic Jihad. Holy war. At the early eight century, the Arabs had conquered an area as large as the empire of Alexander the Great. For over a hundred years, people, cities, naughbours, empires fell to the armies.

Though highly mobile, the Arabs were not a horse people. Their roots were deep in the desert of Arabia, home of a different beast. The desert could not support many horses. But those the Arab had, were spirited elegant beast. The Arabs traveled to the battlefield by camel. The horses followed, riderless, to stay fresh. This way the Arabs could appear where the weren’t expected, and mount their favorite type of attack, the Ghazw, or raid. Surprise gave the islamic armies the advantage. They won their astonishing victories without new tactics or weaponary. The secret to their succes lay elsewhere. In their moral.

Muhammed, the founder of Islam was also a soldier. Muhammed the Profet taught that all muslims must help each other. But Mohammed the soldier went further. He didn’t just practice war, he preached it. ‘Oh you who believe, fight the unbelievers who are near to you.’

[…]

John Keegan, historiker: The distinctive thing about Islam, is that it communicated an idea for fighting to its followers – there hadn’t previously been an religion, which called on its followers to fight disbelievers. … That call to fight disbelief, or resistance to disbelief was extraordinaryly powerful.

[…]

Walter Concrite: The Christian armies that they faced outnumbered them 5 to 1, but lacked Islams ’sense of mission’.

(War & Civilization, The Learning Channel, 1998; Youtube)

Oploadet Kl. 06:36 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/37666/trackback

10 Comments »

 1. Uden en “sense of mission” vinder vi ikke.

  I videnskabens verden plejer man at sige; “It takes a theory to kill a theory”.

  De kristne riddere som kæmpede i korstogene havde en “sense of mission”. Derfor klarede de sig fint.

  Kommentar by Sigwar — 8. juni 2012 @ 07:03

 2. hed han ikke Walter Croncite, og ikke som skrevet Concrite?

  Kommentar by panter — 8. juni 2012 @ 09:09

 3. Google siger Walter Cronkite

  Kommentar by Vagn Henning — 8. juni 2012 @ 09:13

 4. (og imdb)

  Kommentar by Vagn Henning — 8. juni 2012 @ 09:14

 5. Det er jo akkurat, som demokrati-diskursen mellem øst- og vestblokken under den kolde krig. De, der i virkeligheden ikke var demokratiske, var også dem, der havde allermest travlt med at påberåbe sig ægte demokratiske værdier, og Nordkorea gør det jo fortsat.

  De venstreorienterede journalister er igen hoppet i med begge ben, og kritisk journalistik bedrives tydeligvis stadig kun, når det handler om folk af borgerlig observans.

  Kommentar by Andreas H — 8. juni 2012 @ 09:36

 6. ‘Oh you who believe, fight the unbelievers who are near to you.’
  Hvis vi skal have noget som helst håb om at vinde denne krig, som muhammedanerne startede for over 1400 år siden, må vi mindst gøre som dem. Og helst mere. Eller omformuleret til forståeligt dansk. Vend ALTID muslimer ryggen. Lad dem forstå de er uvelkomne. Det er det allermindste, som bør gøres mod dem.

  Kommentar by Nielsen — 8. juni 2012 @ 14:27

 7. Koranen siger at muslimerne skal bekæmpe dem der ikke tror på allah og dem der ikke følger Muhammeds forbud. Det står klart og tydeligt i koranens sura 9:29 og bliver bekræftet af andre vers i koranen samt centrale ahadith.

  Vi kan også se på Muhammeds handlinger, at dette i høj grad er befalingen til muslimer. Og ikke nok med at det er befalingen: Det er også den måske sidste befaling fra allah til muslimerne. Vi ved ikke meget om rækkefølgen på koranens vers (udover skellet mellem Medina- og Mekka-vers), men flere kanoniske muslimske kilder fortæller, at sura 9 var den sidste sura, som blev sendt til Muhammed. Dermed er det jævnfør princippet om ophævelse af ældre koranvers den ENDELIGE befaling til muslimer: Bekæmp dem der ikke tror på allah og dem som ikke følger Muhammeds forbud. Det er ikke til at misforstå, med mindre man VIL misforstå det.

  Kommentar by Vest — 8. juni 2012 @ 16:22

 8. Kan vi ikke bekrige dem, kan vi overbefolke dem.
  Og de er godt igang.

  Kommentar by xenofob — 9. juni 2012 @ 07:39

 9. Jo, Jeg tror på Allah. Han er det modsatte af GUD, nemlig Djævlen selv og hans senderbud er Pædofeten Muhammed. Forbryderorganisationen Islam er senderbudets værk. Derfor er koranen Djævlen’s værk.
  Det hele står lysende klart, og der skal skrappe midler til for at bekæmpe det.
  Fjernes skal det. !!!

  Kommentar by Carsten Nielsen — 9. juni 2012 @ 09:54

 10. @8 Carsten Nielsen,

  Om man er religiøs eller ej er naturligvis op til den enkelte. Men for alle er det interessant at prøve at betragte spørgsmålene omkring islam gennem de religiøse briller. Hvis man tager kristne briller på, så bliver den klare konklusion, at Muhammed er en falsk profet og at Allah er Satan selv. Muhammed gjorde alt det som den bibelske Satan står for (mord, løgn osv.) og alt det modsatte af, hvad den bibelske Jesus står for. Men sådan noget får du aldrig vores vattede folkekirke til at sige, på trods af at det er åbenlyst.

  Kommentar by Vest — 9. juni 2012 @ 10:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper