21. august 2006

Solohistorie i 24timer: “Ja til højreorienterede i Dansk Folkeparti” (og en eks-DKP’er i P1)

Idag stiftede jeg for første gang bekendtskab med gratisavisen 24timer, men ligesom Dato, MetroXpress, JP Århus mfl. bestod den mestendels af et virkelighedsbillede filtreret af Ritzaus Bureau. Det kan man kun beklage. Nuvel, der var også lidt egenproduceret stof. Historien om lokalformændene i Dansk Folkeparti fik naturligt nok god plads, men en overskift som denne virker som taget ud af Socialistisk Arbejderavis.  

Lige under artiklen sammenfattede avisens politiske redaktør Thomas Hundsbæk sagen under overskriften Pias stuerene nazister. Konklusionen virker som noget en gymnasieelev har affattet i et frikvarter, muligvis påvirket af idealisme, men det skal ikke være en undskyldning her. Det siger sig selv at det mest højreorienterede parti i Folketinget vil tiltrækkke højreradikale, ligesom Enhedslisten tiltrækker venstreradikale. Har man nogensinde hørt en politisk kommentator bede Søren Søndergaard tale pænere om A.P. Møller, så partiet ikke tiltrækker revolutionære kommunister… Det vil aldrig ske.

“Vil Pia Kjærsgaard være stueren, må hun fremlægge en politik, der adskiller sig så klart far det yderste højre, at enhver kan se, at han ikke hører hjemme i partiet.”

PS: Mens jeg sad i bussen og læste artiklen, tog jeg lige ti minutter med P1. Her var en udgave af Vita igang med musikeren Peter Abrahamsen som gæst, der med Carsten Jensen-retorik tordnede imod den danske udlændingepolitik og Bush-regeringens globale betydning. Han fortalte tillige at hans far havde socialdemokratiske sympatier, men at han selv blev politisk bevidst – og medlem af DKP. I en tid hvor det at være højreorienteret bruges som skældsord, er en kommunistisk fortid udtryk for politisk bevidsthed. Absurd.

Opdate 22/8-06. Da jeg tændte for P1 under madlavningen igår var Bente Sorgenfrey igang med at forklare om nødvendigheden af bedre vilkår for pædagogerne. Hun er tidligere medlem af Kommunistisk ArbejderParti, og gik en overgang til skydetræning, så hun var klar når nu revolutionen blev en realitet..

17 Comments »

 1. Nu er der to medlemmer i EL der har skrevet en del forsvarsagitation for Hizb-Ut-Tahir – den ene er endda ansat hos P1. Det er godt at DF har eksluderet de idioter der åbenbart har sagt god for den slags medlemmer. Vil EB og Tv2 lave den samme indgangsvinkel overfor ansøgere hos EL hvis de støttede Hizbollah?

  Kommentar by Christian — 21. august 2006 @ 14:04

 2. Som om det ikke var nok med MetroXpress, så skal vi altså til at døje med endnu en kvalmende politisk korrekt gratisavis. Måtte ’24timer’ få en kort levetid.

  Kommentar by JensH — 21. august 2006 @ 14:05

 3. -> 1

  “Nu er der to medlemmer i EL der har skrevet en del forsvarsagitation for Hizb-Ut-Tahir ”

  Hvor har de skrevet det ? Har du et link ? Det kunne være ganske interessant at hendvende sig til EB og TV2 med den oplysning, nu hvor de er på jagt efter ekstremister.

  Kommentar by JensH — 21. august 2006 @ 14:07

 4. Det er et kæmpe problem, at journalisterne er så venstreorienterede, for godt nok “kan de ikke bestemme, hvad folk skal mene, men de kan bestemme, hvad folk skal mene noget om”, som jeg læste for nylig. Hvis den menige- og ikke specielt politisk interesserede dansker ikke får at vide, at man i Det Radikale Venstre har medlemmer, der åbenlyst støtter Hizb-ut-Tahrir og Minhaj-ul-Quran, uden at partiledelsen overhovedet reagerer, eller, at Enhedslisten i virkeligheden er et parti bestående af politikere, der i år 2006 er erklærede kommunister, så vil vedkommende få den opfattelse, at det kun er i DF, der findes ekstremisme.
  Det værste ved DF-historien er, at fokus igen fjernes fra den virkelige trussel – islamisk fundamentalisme – mens de 100 sørgelige og ligegyldige eksistenser, som nazisterne er, fremstilles som vores demokratis største fjender. Proportionsforvrængning af værste skuffe.

  Kommentar by JanChris — 21. august 2006 @ 14:50

 5. Hvad er det dog for nogle Enhedslistemedlemmer der nu har skrevet en del forsvars agitation for Hizb ut Tahir ?

  Jeg kender nogle redelige personer (medlemmer af Enhedslisten ?), der har skrevet en bog om Hizb ut Tahir. Denne bog redegør ganske godt for hvad Hizb Ut Tahir er for en størrelse og hvorledes deres verdensbillede er strikket sammen. Bogen tager fat i nogle vigtige ting som Kalifah og Hizb Ut i en Dansk sammenhæng.
  Bogen demonterer i stor stil skræmmebilledet af Hizb’utterne, men den tager så absolut ikke parti for dem.
  Jeg ved godt at alle der ikke entydigt maler fanden på cæggen og himler op om farlige potentielle terrorister bliver betragtet som naive blandt højrebloggere, men jeg vover alligevel at tiltænke jer omtanke nok til at ville vide lidt mere end fordommene.

  Det er vel i alles interesse at undersøge og beskrive en så omtalt gruppe som Hizb Ut Tahir så deres mystiske verdensbillede afdækkes men også så frygten og misforståelserne manes til jorden.
  Derfor vil jeg da opfordre alle til at læse bogen Hizb Ut Tahir i danmark Farlig fundamentalisme eller uskyldigt ungdomsoprør

  Kommentar by Bjarne Thyregod — 21. august 2006 @ 14:58

 6. “..eller uskyldigt ungdomsoprør”:-)…jeg tror titlen meget godt antyder bogens hensigt, forfatterne taget i betragtning.

  Kommentar by Jacob — 21. august 2006 @ 15:48

 7. “Men nu må du altså ikke udlægge det her til, at der er voldsomme ideologiske divergenser mellem os og Hizbollah-folkene. Det er der selvfølgelig på en eller anden måde, men vi har også en fælles sag at kæmpe for, ikke, ikke? Jamen det har vi, ikke? Altså vi understreger, at vi er ikke religiøse, og vi tager afstand fra deres tilknytning til Syrien og Iran. ikke? Men vi har en fælles sag, der hedder, at zionismen skal bremses, og Israels fremfærd skal stoppes, ikke?”

  Arne Lund
  Enhedslisten

  Kommentar by Angantyr — 21. august 2006 @ 16:15

 8. “I en tid hvor det at være højreorienteret bruges som skældsord, er en kommunistisk fortid udtryk for politisk bevidsthed. Absurd”

  Og samtidig kan det undre at DF er langsomt men sikkert på vej mod de 15% af stemmerne, men s EL forbliver en parentes på godt 2.5%. Den såkaldte politiske korrekthed er åbentbart en metafysisk størrelse der forsvinder i stemmeboksen. Jeg vidste der fandtes spøgelser!

  Kommentar by Anonym — 21. august 2006 @ 16:45

 9. “I en tid hvor det at være højreorienteret bruges som skældsord, er en kommunistisk fortid udtryk for politisk bevidsthed. Absurd”

  Og samtidig kan det undre at DF er langsomt men sikkert på vej mod de 15% af stemmerne, men s EL forbliver en parentes på godt 2.5%. Den såkaldte politiske korrekthed er åbentbart en metafysisk størrelse der forsvinder i stemmeboksen. Jeg vidste der fandtes spøgelser!

  Kommentar by FookerHero — 21. august 2006 @ 16:46

 10. “I en tid hvor det at være højreorienteret bruges som skældsord, er en kommunistisk fortid udtryk for politisk bevidsthed. Absurd.”

  Ja, og desværre viser det kun alt for tydeligt, at Sovjet og de østeuropæiske landes de facto bankerot for slet ikke at tale om deres menneskesyn INTET har lært de politisk korrekte.

  Hvem husker ikke Svend Aukens nedsættende kommentarer om Ronald Reagan i dennes regeringsperiode. Efter Ronny’s død var stort set alle tænkende mennesker (det omfatter IKKE Svend) enige om, at det var en af de største præsidenter gennem tiderne. Svends bonkommerater er fætter Fidel og andre såkaldte statsoverhoveder med tusinder af liv på samvittigheden…..

  Kommentar by freshair — 21. august 2006 @ 18:27

 11. Læg mærke til, at Tv-avisen bliver ved med at påstå, at de nu udelukkede lokalformænd havde udtrykt sympati med nazister. Det er en påstand, jeg savner enhver dokumentation for f.eks. i Ekstrabladets telefonsamtaler. Desuden er Dansk Front altså rask væk blevet til “nazister” over én kam. “Nuancerne” er åbenbart ligegyldige i DR’s nyhedsformidling.

  Kommentar by Arild — 21. august 2006 @ 20:12

 12. Sandelig overraskende “analyse” i aftenens DR2-“Deadline”: DF’s fremmedsyn lokker den ekstreme højrefløj, mener journalist David Rehling, som åbenbart ikke får modspil af nogen art ( http://www.dr.dk/dr2/deadline2230 ). Hvor længe kan de mon koge suppe på den historie?

  Kommentar by Arild — 21. august 2006 @ 20:15

 13. At tage David Rehling ind for at kommentere på en historie om uro hos DF giver et temmelig forudsigeligt resultat.

  Bagefter bragte Deadline et interview med Ole Sohn og Frank Aaen, om hvordan venstrefløjen kan arbejde sammen om at vælte Fogh. Baggrunden var en frisk meningsmåling, hvor SF og EL åbenbart står til fremgang, og V vist går en del tilbage.

  Hvis man ikke på DR kan se, at den prioritering er ensidig… Tja.

  Hvorfor ikke bede Erik Meier Carlsen kommentere og få V og K repræsentanter ind for at tale om, hvordan man får hentet de tabte stemmer tilbage?

  Kommentar by 3XA — 22. august 2006 @ 00:26

 14. Hvis jeg for en gangs skyld skal forsvare DR, så var Erik Meier Carlsen faktisk i TV-Avisen kl. 21 i går for at tale om DF.

  Kommentar by JanChris — 22. august 2006 @ 09:42

 15. -> 14

  EMC blev også interviewet til 12-Radioavisen igår (sic).

  Kommentar by Kim Møller — 22. august 2006 @ 09:44

 16. -> 13

  Hvad havde du forventet ? Det var den tidligere Politiken journalist Adam Holm der var studievært. Han inviterer KUN vennerne fra centrum-venstre i studiet.

  Ud over at være tidligere Politiken-journalist, så mener at Adam Holm skrev sig PHD-afhandling om “Højrekræfternes fremmarch i Europa”´, (og nej: ‘Højrekræfterne’ i Adams Holms verden omfatter ikke de radikale islamister), og det er da klart han inviterer David Rehling ind eftersom Rehling og Holm er enige om hvor stor en fare disse få højreekstremister udgør.

  Jeg tror faktisk at typer som Adam Holm, David Rehling, Tøger Seidenfaden og ligessindeede er glade for disse par håndfulde højreradikale, eftersom de kan bru´ges til at aflede opmærksomheden fra den virkelige fare, nemlig de radikale islamisme. For megen diskussion om islamisterne kan resultere i at man i den offentlige debat lige pludselig også sætter spørgsmålstegn ved det hensigtsmæssige i det multikulturelle samfund.

  Kommentar by JensH — 22. august 2006 @ 09:50

 17. Adam Holm fik ph.d.-graden for en afhandling om mellemkrigstidens radikale konservativsme i Danmark ( http://www1.hum.ku.dk/forskning/phd/tildelte_grader/grader_2003/ ).

  Kommentar by Arild — 22. august 2006 @ 12:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper