14. juni 2012

Svensk borgerlighed ved Johan Norberg: Kollektivistisk ikke at se indvandrere som kulturløse individer

For nogle år siden bloggede jeg om en DR2-dokumentar, hvor liberale Johan Norberg argumenterede for det gode ved globalisering. Forleden opdagede jeg han var på Facebook, og tilføjede ham som ven. Det har givet mig et lille indblik i svensk borgerlighed anno 2012, og det er ærligt talt en skræmmende oplevelse. Her lidt fra et indlæg han sammen med Dilsa Demirbag-Sten har skrevet til Dagens Nyheter – ”Sluta generalisera om invandrarna”.

“I en dynamisk liberal demokrati kan individen genom social och geografisk rörlighet utveckla sig själv och därmed också andra. Invandring har i alla tider varit ett oöverträffat sätt att ge nya möjligheter till människor och nytt liv till gamla samhällen.

Men något håller på att hända inom den intellektuella svenska borgerligheten. Plötsligt har det blivit viktigt att fokusera på invandringens baksidor. … Med människan, oavsett rötter, tillkommer problem som hanteras bäst genom mer öppenhet och större möjlighet till sociala resor, inte mindre. Den borgerliga diskussionen om invandringen tappar ofta bort detta perspektiv. I Neo finner man intervjuer där svenska politiker pressas att medge att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken.

Flera av inläggen kan bara läsas som att invandringen inte är förknippad med problem, utan att invandringen är problemet. På SvD:s ledarsida (25/6 2011) går Per Gudmundson igenom invandrade gruppers brottslighet… Den här typen av generaliseringar brukar annars avvisas av liberaler. Vi håller inte alla män ansvariga för våld mot kvinnor och alla svenskar kan inte göras ansvariga för våld mot invandrare. Skuld går inte i arv och bärs inte kollektivt. Men av något skäl har det blivit legitimt att tala i kollektiva termer om invandrade personer. BRÅ dokumenterade 2005 att 99,78 procent av utlandsfödda inte misstänkts för sexualbrott…

Det stora problemet är dock perspektivet på människan – etnicitet och religion får definiera vem individen är och hur hon kommer att bete sig. … Om vi inte tror på människans förmåga och föränderlighet, vad har vi då kvar av de grundläggande värden från den liberalism som skapade den fria och demokratiska delen av världen?”

(Johan Norberg, 14. juni 2012, Facebook)

Oploadet Kl. 13:26 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/37827/trackback

12 Comments »

 1. […] Flera av inläggen kan bara läsas som att invandringen inte är förknippad med problem, utan att invandringen är problemet. På SvD:s ledarsida (25/6 2011) går Per Gudmundson igenom invandrade gruppers brottslighet… Den här typen av generaliseringar brukar annars avvisas av liberaler. Vi håller inte alla män ansvariga för våld mot kvinnor och alla svenskar kan inte göras ansvariga för våld mot invandrare. Skuld går inte i arv och bärs inte kollektivt. Men av något skäl har det blivit legitimt att tala i kollektiva termer om invandrade personer. BRÅ dokumenterade 2005 att 99,78 procent av utlandsfödda inte misstänkts för sexualbrott… Svensk borgerlighed ved Johan Norberg: Kollektivistisk ikke at se indvandrere som kulturløse indivi… […]

  Pingback by “En verden uden islam ville være temmelig fredelig” « Snaphanen — 14. juni 2012 @ 13:52

 2. Havde vi ikke haft DF, så var borgerlighden i DK nok ikke meget bedre end i S.
  Man siger jo at de borgerlige er bedre til at vogte den fælles pengekasse end de røde. Men hvem har hørt et pip fra den kant om de 6-8 milliarder kr. som indvandringen trækker ud af den fælles kasse hver måned?

  Kommentar by Menig 442 — 14. juni 2012 @ 15:29

 3. “I en dynamisk liberal demokrati kan individen genom social och geografisk rörlighet utveckla sig själv och därmed också andra. Invandring har i alla tider varit ett oöverträffat sätt att ge nya möjligheter till människor och nytt liv till gamla samhällen.”

  Dette er nonsens. Ganske vist er sammenstød med andre kulturer med til at udvikle ens egen kultur, men hvis indtrængerne fortrænger den oprindelige kultur, falder helheden sammen og mennesker splittes og forfølger som enkeltindivider deres egen skæbne.

  Det er banalt, og der findes masser af litteratur om denne udvikling af kulturen. Jeg har selv for allerede 10 år siden forudsagt, at med den islamiske kulturs indtrængen falder samfundet med tiden fra hinanden og den psykiske effekt af dette sammenbrud viser sig i en stigende opløsningen af den sociale orden. Og dette er endda helt uundgåeligt.

  Opløsningen er allerede begyndt. Det bliver interessant, når en kriminolog skal udtale sig om udviklingen. De har være mærkværdige tavse på det sidste. Men vi kender svaret. Er Islam og indvandringen en af årsagerne? “Neeej sådan kan man ikke sig det, for vi må huske på og bl. bl. bl.”

  Om ti år kan vi se på denne hypotese igen. Det helt forfærdelige er, at den totale uvidenhed om hvad der holder en kultur sammen ikke er oppe at vende. Hverken i medierne eller hos politikerne eller hos historikerne eller sociologerne. Tværtimod er de sidstnævtne pot og pande med multikulturen, selv om denne kultur er døden for den psyke som holder Danmark sammen.

  Tværtimod kan politikere udtale, at der er plads til 2 millioner mere i Danmark og vinde stemmer på det. En anden konservativ idiot kan udtale: “Jeg er ikke bange for andre kulturer.” Og en tredje socialdemokratisk idiot i parlamentet kan udtale: “Gør plads til Islam i Europa.” Og jeg går ud fra, at han mindst har 10 klasse eksamen.

  Hvorfor sker der dette dybest set intellektuelle sammenbrud? Det er det store spørgsmål. Kom med en af professor tosserne og stil han det enkle spørgsmål: “Hr professor er den islamiske indvandring godt for Europa?” Og så skal vi ellers nok høre en omgang tomgangssnak. Og man skal ellers være velbegavet og have indsigt for at blive professor.

  Men når det drejer sig om Islam, udtaler de sig som tosser fra en anden planet. Jeg ved det helt nøjagtigt, for jeg har spurgt!!. Desværre havde jeg ingen båndoptager på mig. Jeg tror jeg vil kalde det “frygtens sammensværgelse.” Det er godt dækkende.

  Uden en revolte i den nærmeste fremtid er Danmark fortabt. Og en sådan revolte kommer ikke. Forklaringen findes fx på Politikens og Informations blogge.

  Kommentar by Machiavelli — 14. juni 2012 @ 15:51

 4. Revolten kommer, når danskerne skal undvære, så det mærkes!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 14. juni 2012 @ 18:42

 5. Orwell:”Sweed,Dane etc:Kindhearted,stupid”

  Kommentar by ytto — 14. juni 2012 @ 23:32

 6. Præcist og helt enig, Machiavelli — 14. juni 2012.
  Især denne her:
  “Det er banalt, og der findes masser af litteratur om denne udvikling af kulturen. Jeg har selv for allerede 10 år siden forudsagt, at med den islamiske kulturs indtrængen falder samfundet med tiden fra hinanden og den psykiske effekt af dette sammenbrud viser sig i en stigende opløsningen af den sociale orden. Og dette er endda helt uundgåeligt.”
  Hvad er årsagen?
  Marxismen udryddede desværre både samfundsvidenskaberne og humaniora i Danmark 20-30 år siden.
  Demografen P.C.Matthiessen advarede dog allerede mod indvandringens konsekvenser for 15-20 år siden og blev behørigt svinet til i de statsejede medier og af marxisterne på universiteterne. Professor jur.dr Ole Hasselbalch har kæmpet mod mod indvandringen i mindst ligeså lang tid og er også blevet stigmatiseret af de statsejede medier og marxisterne på universiteterne.
  Det samme er sket i 30-40 år med historikeren Bent Jensen.
  Andre er Uhrskov, Jesper Langballe, Ole Krarup, Hedegård, Kim Møller, Katrine Winkel Holm, Erik Bonnerup, Henrik Dahl, Gunnar Viby Mogensen…
  Så fat mod! – også blandt akademikere gælder, at
  for de gamle som faldt, er der ny overalt! :)

  Kommentar by A-mad — 15. juni 2012 @ 07:55

 7. F.eks. “… Forudsigelsen [i ny rapport fra Europarådet] støttes af vor hjemlige ekspert i befolkningsudvikling, professor, dr. polit. Poul Christian Matthiessen, Københavns Universitet. Han opfordrer politikerne til at lægge en indvandrerpolitik allerede nu – før vi i bogstaveligste forstand bliver rendt over ende. …” Søndagsavisen/Weekend 20-5-1990
  “… Den aktuelle indvandring er ved at ændre Danmark for altid. Befolkningssammensætningen i den danske nation undergår en historisk og fundamental ændring – uden at politikerne reelt har informeret befolkningen om det. …” Professor ved Københavns Universitet, ekspert i befolkningsudvikling, Poul Chr. Matthiessen, Jyllands-Posten 29-8-1999
  http://www.lilliput-information.com/economics/ofmeld.htm

  Kommentar by A-mad — 15. juni 2012 @ 08:10

 8. Det. Er. Uhyggeligt.

  Jeg fik nok allerede af første afsnit. Kudos til alle der har nerver til at læse mere.

  Kommentar by Vagn Henning — 15. juni 2012 @ 09:52

 9. Ole Birk Olesen er dhimmi

  Kommentar by ep — 15. juni 2012 @ 10:01

 10. “Marxismen udryddede desværre både samfundsvidenskaberne og humaniora i Danmark 20-30 år siden.”

  Der er megen sandhed i dette udsagn.

  Kommentar by Machiavelli — 15. juni 2012 @ 10:33

 11. Liberalismen er død! Den døde da Arla og Grundfos var parate til at sælge ytringsfriheden for profit under Muhammedtegningekrisen. Det går imidlertid nok nogle år før V og LA opdager hvad dette betyder!

  Kommentar by Sigwar — 15. juni 2012 @ 20:50

 12. Korrekt! Arla og Grundfos var liberalismen.

  Kommentar by ep — 16. juni 2012 @ 07:08

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper