15. juni 2012

Viceværter bliver oftere udsat for trusler og vold. Ingen respekt for autoriteter – Værst i København

I en ledsagende interview forklarer sociolog Michael Hviid Jacobsen, at der ikke er en entydig forklaring på udviklingen, men at folk der bestrider serviceorienterede jobs har mistet ‘autoritet’, og ikke er omgærdet af samme ‘respekt’ som tidligere. Fra gårsdagens Metroxpress – Viceværter bliver udsat for trusler og vold.

“Et stigende antal viceværter bliver nemlig truet og sågar overfaldet af beboere i ejendommene. …

»Sidste år fik vi 20-25 henvendelser om vold og trusler fra medlemmer, for fem år siden havde vi 0,« fortæller Bo Kjærulf formand for Ejendomsfunktionærernes Fagforening i København. En undersøgelse lavet i 2011 af boligselskabet Lejerbo blandt deres 500 ejendomsfunktionærer viser, at cirka hver syvende ejendomsfunktionær har været udsat for trusler. Ser man alene på København har hver tredje ejendomsfunktionær følt sig truet på sit arbejde.

»Vi må af og til have ejendomsfunktionærer til at gå to og to, når de skal arbejde af sikkerhedsmæssige hensyn,« fortæller Ivan Dürr formand for Ejendomsfunktionærernes Fagforening i Sydjylland.

[…]

Men viceværter er ikke alene om at opleve en stigende aggressivitet og udadreagerende adfærd blandt borgere, forklarer sociolog og samfundsforsker på Aalborg Universitet Michael Hviid Jacobsen.

»Viceværter er bare en af de grupper, der i de seneste år har oplevet en stigende tendens til at blive ofre for andres udadreagerende adfærd. Det samme oplever for eksempel folkeskolelærere, kassedamer, sygeplejersker, parkeringsvagter og socialrådgivere,« siger han.”

Oploadet Kl. 06:35 af Kim Møller — Direkte link28 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/37860/trackback

28 Comments »

 1. Tja, og nu skal vi alle sammen så anklages under en kam! det skal nu hedde sig at VI alle er blevet mere “udadreagerende aggressive”
  Det ville klæde diverse højtlønnede professorer, sociologer, samfundsforsker osv at gøre deres “forskning” lidt mere grundig, så ville de pludselig meget “rystende” opdage, at det meget “udadreagerende aggressive” adfærds problem uden undtagelse altid har fællesnævneren islam.
  De røde fagforeninger, burde ligeledes undersøge lidt mere grundigt, hvem det er der er “udadreagerende aggressive” og hvorfor ofrene altid viser sig at være af den vantro race.

  Hvis grunden til den “aggressive udadreagerende” adfærds problematik peger i retning af, at det altid er de koran opdragede der udviser denne adfærd, så kom da frem med denne konklusion, for den kender vi allesammen alligevel.

  Den kære sociolog jakobsen “glemte” vist at nævne hjemmehjælper, politi, ambulance og brandfolkenes problemer med de “aggressive udadreagerende” jihadkriger, men så ville konklusionen vel være for klar, så selv naive “unge mødre” mor karen dum som en Hæk også ville være med! og blive “rystet” over den velkendte muhammed effekt på den uheldige udvikling af “aggressiv udadreagerende” koran adfærds problemet.

  Jo,jo vi skal være mere rummelige, tolerante og vise forståelse for islams “mangfoldighed” men vi må ikke kritisere eller bare nævne, hvor de ikke rummelige, ikke tolerante “aggressive udadreagerende” mangfoldige angreb stammer fra.

  Kejserens nye klæder siger jeg bare, de rummelige, tolerante mangfoldige fjolser har jo ikke noget tøj på, de er totalt blanke….øh, nøgne.

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 15. juni 2012 @ 07:34

 2. Interview med Michael Hviid Jacobsen, sociolog og samtidsforsker på Aalborg Universitet. ( Oh! samtidsforsker på Aalborg Universitet. Han lever altså i systemet, så svaret bliver derefter. Og ganske rigtigt. De vilde aggressioner er en ren tilfældighed. Ligesom når man vinder i lotto.

  “Viceværter er bare en af de grupper, der i de seneste år har oplevet en stigende tendens til at blive ofre for andres udadreagerende adfærd. Det samme oplever for eksempel folkeskolelærere, kassedamer, sygeplejersker, parkeringsvagter og socialrådgivere,« siger han.”

  Ja og hvorfor er de så det, hr.sociolog Michael Hviid Jacobsen? Er det en ren tilfældighed? Tænke! tænke! Nej! det er ingen tilfældighed, det er kun i lotto, tilfældigheden råder.

  Den psykiske negative effekttilstand spreder sig overalt, både hos danskerne og ikke mindst hos de fremmede. Og den er ganske naturlig, menneskets psykiske tilstand taget i betragtning. Og hvordan kan det mon være hr. sociolog, kan vi få en forklaring på det? Nej det kan vi naturligvis ikke, dumt spørgsmål.

  Mon det har noget at gøre med, at sammenhængskraften er ved at falde fra hinanden? Har det mon noget at gøre med, at det nationale og Nationalstaten er under angreb? Har det mon noget at gøre med at danskerne ikke længere føler, at de er en del af et folk? Og har det mon noget at gøre med, at en fremmed kultur strømmer ind i landet og ikke vil integreres?

  Hvad siger vor samfundsanalytiker til disse spørgsmål? Eller er de for direkte? Nå! dumme spørgsmål igen. Men jeg Jeg kender det sociologiske svar fra det venstreorienterede univers. Det ville være noget i denne her retning.

  ” Neej så direkte kan man ikke sige det… Problemet er, at det kun er det ekstreme højre, som ønsker at leve i fortiden og ikke ser det storslåede multikulturelle aspekt.” Manden er naturligvis en videnskabelig umulius. Men sjovt er det.

  Kommentar by Machiavelli — 15. juni 2012 @ 07:37

 3. Det er ikke et tilfælde at de nævner Lejerbo, de har vel også de fleste ghettoer i Danmark.

  Kommentar by Viking — 15. juni 2012 @ 08:17

 4. Ja, hvis man vil have et intetsigende, politisk korrekt svar på et hvilket som helst alvorligt spørgsmål, skal man bare ringe til Aalborg eller Roskilde.

  Kommentar by Crass Børsting — 15. juni 2012 @ 08:29

 5. ‘Kulturberigelse’ igen-igen-igen :(

  Kommentar by Henrik R Clausen — 15. juni 2012 @ 09:20

 6. jeg har aldrig oplevet hvide middelklassepersoner være på nogen måde aggressive. selv den hvide pusher med ansigtstatoveringerne rundt om hjørnet siger hej til viceværten. de er så dejlige, de ikke-muslimske mennesker. al krig skyldes islam – se bare på middelalderen og anden verdenskrig. den kolde krig. stormuftien i jerusalem – fordi han er antisemit – vred armen om på hitler til at lave kz-lejre og kaste europa ud i en krig af uset omfang. stalin kom fra georgien, og georgien ligger tæt på azerbaijan, og der er de radikale muslimer (islamister), ligesom i tyrkiet og indonesien.

  Kommentar by ep — 15. juni 2012 @ 09:54

 7. 30-årskrigen var højst sandsynligt også et resultat af islamisme: spanskerne var jo dhimmier på et tidspunkt, og de bare fortsatte i katolsk forklædning den ødelæggende islamistiske hærgen over europa.

  Kommentar by ep — 15. juni 2012 @ 09:59

 8. Undskyld, men dette guldkorn er aldeles OT. Fra NRK’s dækning af Breiviksagen på deres hjemmeside:

  Kommentar fra PN kl. 09.45
  Jag undrar om Sørheim & Husby inser att deras beskrivning av Breiviks psykiska sjukdom skulle passa in på i stort sett alla terrorister i världen… Är dom alla otillräkneliga?
  Camilla Wernersen, NRK.no kl. 09.45
  Hei, PN.
  Flere vitner som forsvarerne har invitert til retten har, slik som du, sagt at tiltaltes tanker passer inn i visse høyre-ekstreme miljøer, og er helt “vanlig” der. Du kan lese mer om dette her.

  Journalisten får med et snuptag alle ekstremt højreorienterede til at stå for al terrorisme i verden. Dybt fascinerende virkelighedsbillede der her udfolder sig.

  Kommentar by Høgsbro — 15. juni 2012 @ 10:09

 9. Den manglende opdragelse hos den yngre og unge generation spiller i høj grad ind. Og med fravær af opdragelse kommer et fravær af moral.

  Kommentar by Kim Freyberg — 15. juni 2012 @ 10:17

 10. Det interessante spørgsmål: Hvor befinder alverdens terrorister sig rent psykisk?

  Kommentar by Machiavelli — 15. juni 2012 @ 10:24

 11. Måske lidt o.t., men alligevel Det er pudsigt med vold og voldsfikering. Har i lagt mærke til, at voldsfascisterne på venstrefløjen end ikke kan mande sig op til een lille demonstration mod repræserntanten for et kommunistisk regime, der sammen med andre kommunister som de eneste overgår nationalsocialisterne i vold og grusomhed.

  Nazister, fascister skal hakkes til medister! Har de mon begået selvmord?

  Kommentar by Pesodym — 15. juni 2012 @ 10:25

 12. Jeg mener Anna Breivik er utilregnelig, for hvad enten hun er dum, intelligent, naiv eller beregnende, så kan man ikke ødelægge sin egen kultur og kaste landet på længere sigt ud i kaos og så få stemplet. Psykisk velfungerende. Altså er hun en på godt dansk en tosse.

  Kommentar by Machiavelli — 15. juni 2012 @ 10:27

 13. “Der er ikke en entydig forklaring på udviklingen”. Nej, selvfølgelig, som forsker ved man godt, at man bliver arbejdsløs, hvis man ikke formår, at komplicere det let forståelige.
  Når man i de små muslim hjem daglig indpoder drengene, at de har større værdi end pigerne og er højerestående individer end deres vantro medborgere, så er kimen sået til at de skal gå ud og udfordre de vantro til at udvise respekt og underkastelse.
  Kan det da være så svært at fatte?

  Kommentar by Anonym — 15. juni 2012 @ 12:02

 14. “Der er ikke en entydig forklaring på udviklingen”. Nej, selvfølgelig, som forsker ved man godt, at man bliver arbejdsløs, hvis man ikke formår, at komplicere det let forståelige.
  Når man i de små muslim hjem daglig indpoder drengene, at de har større værdi end pigerne og er højerestående individer end deres vantro medborgere, så er kimen sået til at de skal gå ud og udfordre de vantro til at udvise respekt og underkastelse.
  Kan det da være så svært at fatte?

  Kommentar by Menig 442 — 15. juni 2012 @ 12:04

 15. Gad vide om det er Michael, Mads eller Mathias der truer og slår, eller er det M! Når nej det må man ikke sige, og slet ikke tro!

  Kommentar by Robert R — 15. juni 2012 @ 13:34

 16. Det er tilsyneladende kulturberigelse, som beskrives her, men ikke benævnes. Hvorfor mon ikke? Var det ikke det de ønskede sig?
  Ja, man burde vedvarende spørge Margrethe Vestager, “håndtasken” og Poul Nyrup Rasmussen (Lones poppet-on-a-string).

  Jeg vil sætte en bowlerhat på højkant på følgende tese:
  Dersom Pia Kjærsgaard, til næste folketingsvalg, kører valgkamp under følgende slogan:
  “Stop kulturberigelsen af Danmark – Danmark for dansksindede”

  Så får Dansk Folkeparti 60-70 mandater.
  Tør hun det? Med afsæt i virkeligheden, forstås.

  Kommentar by Iznogut — 15. juni 2012 @ 13:57

 17. – Samme trend ses i Sverige (og sikkert mange andre steder)

  Våldsutsatta lokalvårdare får vaktskydd 2012
  Beslutet innebär att om arbete ska utföras i huset måste fastighetsägaren anlita ett vaktbolag som skyddar dem som ska jobba där.
  ht tp://www.metro.se/goteborg/valdsutsatta-lokalvardare-far-vaktskydd/EVHlaA!HjHXTcpnj1Bqs/

  Facket: Våld mot fastighets-skötare ökar i Göteborg 2012
  ht tp://www.metro.se/goteborg/facket-vald-mot-fastighets-skotare-okar-i-goteborg/EVHlat!RtUR2EwNMqTyg/

  Kommentar by anno — 15. juni 2012 @ 16:46

 18. Roden ligger i det forhold at venstrefløjen ALTID har modsat sig at der blev stillet krav til indvandrerne fra første færd.

  Om deres standpunkt var bevidst eller ubevidst er ligegyldigt, venstrefløjen er de skyldige. Resultatet ses i alle aspekter hvor Danskerne interagerer med indvandrer og flygtninge.

  Kommentar by Santor — 15. juni 2012 @ 18:06

 19. For 5 år siden skiftede viceværten automatisk pæren når den var gået på etagerne, nu skal man gøre opmærksom på pæren er gået, men da riget fattes penge går det vel nogle måneder eller år endnu…

  Kommentar by lejeren — 15. juni 2012 @ 18:33

 20. @ lejeren
  Bare rolig pæren er ikke sprunget, den er stjålet!

  Kommentar by Robert R — 15. juni 2012 @ 23:15

 21. Nej. Robert R, først blinker pæren i op til nogle uger og dækglasset er stadig sat på, skulle man være interesseret i pæren kunne man tage både pære og dækglas når man alligevel var deroppe.

  Kommentar by lejeren — 16. juni 2012 @ 04:24

 22. Kommunalt ansatte snød sig til dobbelt løn
  http://www.b.dk/nationalt/kommunalt-ansatte-snoed-sig-til-dobbelt-loen

  Kommentar by yggdk — 16. juni 2012 @ 07:28

 23. Dansk-pakistaner bagmand i svindel til 900 mio. kr. Grænseoverskridende kriminalitet har kronede dage…

  Mht. til kommunalt ansatte der har snydt, ja gad vide hvilke etniciteter, der stikker bag. Men igen er de kommunistiske svin, der sløser med borgernes penge.

  Kommentar by GottesWerk — 16. juni 2012 @ 09:26

 24. Og i Burma skaber muslimerne også problemer:
  http://www.b.dk/globalt/50-draebt-under-uro-i-burma

  Hvornår går det op for ikke-muslimer hvem der er verdens problembarn nummer 1?

  Kommentar by GottesWerk — 16. juni 2012 @ 09:27

 25. Dansk-pakistaner bagmand i svindel til 900 mio. kr. Grænseoverskridende kriminalitet har kronede dage…

  Mht. til kommunalt ansatte der har snydt, ja gad vide hvilke etniciteter, der stikker bag. Men igen er de kommunistiske svin, der sløser med borgernes penge.

  Kommentar by GottesWerk — 16. juni 2012 @ 11:40

 26. ”I samfundsdebatten rubriceres de jævnligt som “de svage”. De har ikke arbejde, og de bor i sociale boligbyggerier, hvor en meget stor del af de øvrige beboere heller ikke har arbejde. Men de opleves i stigende grad ikke som svage af deres viceværter, som de tværtimod truer og udøver vold imod.

  Det viser en undersøgelse, som Lejerbo, der driver 37.000 boliger i det sociale boligbyggeri, har foretaget blandt sine 380 viceværter. Undersøgelsen fortæller, at 17 procent har været udsat for trusler, mens tre procent har været ofre for vold. Alene inden for det seneste år, skriver Politiken.

  Typisk er der tale om beboere, som ikke kan styre sig, når de får at vide, at de f.eks. selv må rense deres afløb, eller at de ikke har krav på et nyt køleskab.” (2008)

  h t t p://www.180grader.dk/nyheder/Samfundets_svage_truer_deres_vicev_rter.php

  Kommentar by Liva — 17. juni 2012 @ 08:14

 27. “Et overfald på en medarbejder idet sociale boligområde
  Akacieparken i Valby har fået Lejerbo til at tage initiativ til at smide hele familier ud af deres lejligheder, hvis deres børn begår alvorlig kriminalitet.

  (…)

  Lejerbo i København omfatter blandt andet de berygtede områder
  Mjølnerparken og Aldersrogade på Ydre Nørrebro.” (København 2010)

  h t t p://www.berlingske.dk/danmark/lejerbo-vil-smide-familier-ud-af-boligomraader

  Kommentar by Liva — 17. juni 2012 @ 08:15

 28. ”Da en vicevært fredag formiddag var i gang med at rydde sne på Saltumvej i Aalborg Øst, blev han forstyrret af en gruppe drenge, der kastede sne på ham.

  Da han skældte sneboldkasteren ud, blev det ikke ligefrem positivt modtaget.

  Drengen trak nemlig en peberspray og sprøjtede viceværten i øjnene og stak af.” (Aalborg 2010)

  h t t p://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/28/3734584/3/vicev%E6rt%20overfaldet%20med%20peberspray

  Kommentar by Liva — 17. juni 2012 @ 08:15

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper