29. august 2006

Ekstra Bladets Torben Rask Laursen fisker efter Cavlingprisen…

Ekstra Bladets nazi-jagt fortsætter, og journalist Torben Rask Laursen kunne i gårsdagens avis levere en beretning fra Dansk Samlings årsmøde på Hvidsten Kro. (Dansk Samling blev grundlagt i 1930erne, deltog aktivt i modstandskampen under krigen, og Hvidsten Kro var stedet hvorfra flere sabotage-aktioner blev planlagt). Flere fra det nuværende Dansk Samling blev som medlemmer af Dansk Forum smidt ud af Dansk Folkeparti i 1999 – en gruppe der vistnok har fostret et ledende medlem af Dansk Front, og så var det jo bare at klø på med associationerne – ikke mindst når Dansk Folkepartis Jesper Langballe var hovedtaler.

Der var tilsyneladende ikke meget at komme efter, og derfor måtte journalisten ty til genbrug – hvad fremgår af under-overskriften: Kuk i talentplejen: Langballe blåstempler partikolleger, der blev smidt ud som nazisympatisører.

Nu skal jeg ikke her kritisere journalisten personligt, det indbringer ham bare en Cavlingpris – men hvis man kan skrive sådan noget her, så burde man altså ikke arbejde på en avis.

“Jesper Langballe fremhæver Adam Wagners ’store talent for at ytre sig i flere forskellige sammenhænge’. Han henviser bl.a. til bladet Nomus (forkortelse af No muslims, red.), hvor Adam Wagner er redaktør.”

Nomos er græsk for lov eller hævdvundne rettigheder, og bruges ofte betydningen skel. Derfor havde Tidsskriftet Nomos meget naturligt et stendige på forsiden af første nummer (april 2003).

Heraf ordet nomistisk…

“En lille arabisk Ravnekrogsreligion fra Kulturens alleryderste Grænser, der havde laant sit religiøse og moralske Tankeindhold fra de ældre Trossamfund og som ved sin nomistiske Karakter havde bundet sig med uløselige Baand til sit Hjemsteds lokale Forhold og ganske uudviklede sociale Tilstande…” (Buhl, Frants: Muhammedanismen som Verdensreligion, 1914. S. 5)

Ingen undrer sig over at 17 ud af 18 tidligere Dansk Forum-medlemmer ikke har meldt sig ind i DNSB eller lignede, ingen undrer sig over at Tidsskriftet Nomos slet ikke fokuserer på islam eller muslimer, men tværtom giver tunge præsentationer af eksempelvis Edmund Burke og Søren Kierkegaard. Det er ikke vigtigt at skrive om…

Opdate.

9/2-01 BT – Pia tabte i byretten.

– Pia Kjærsgaard og to andre frontfigurer i Dansk Folkeparti, DF, gik langt over stregen, da 19 yngre medlemmer af partiet blev kylet ud og stemplet som en slags kampberedte nazister. Efter udrensningen, der især ramte medlemmer af den omstridte højreorienterede forening Dansk Forum, føg det med anklager som »en flok skinheads«, »sympati for voldelige aktioner«, »nazistiske tilbøjeligheder«, »parate til politisk vold« og lignende mod de ekskluderede… De voldsomme udfald kom især fra Pia Kjærsgaard samt Peter Skaarup og Kristian Thulesen Dahl, men i går viste det sig, at DF-toppen slet ikke kan føre bevis for deres udfald. Københavns Byret afviste derfor nazi-anklagerne som »ubeføjede« i den sag, som flere Dansk Forum medlemmer har ført mod DF-lederne.

Opdate 30/8-06. Man tror næsten det er løgn… Fra Journalisten 1999/20.

“Cavling-komiteen har besluttet at nominere syv personer eller grupper til årets pris… Lars Jørgensen og Torben Rask Laursen, Ekstra Bladet, for deres massive og grundige afdækning af dopingproblemerne i international cykelsport, der har sat nye standarder for sportsjournalistik.”

14 Comments »

 1. Nej det drejer sig om Krig mod DF og i krig er sandheden jo som bekendt det første offer.

  Personligt gør denne heksejagt mig blot mere besluttet med hensyn til at forblive en “Heks”.

  Lad Seidenfaden forblive ved med at sprække af forsmåelse, vrede og irritation over DF ( synonym for dumhed, intolerance, fremmedfjendskhed og laveste fællesnævner i Seidenfadens og andres indskrænkede univers ) får flere stemmer end de “raffinerede” Radikale.

  Ved gud flere mennesker burde stemme på DF i ren protest over denne heksejagt.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 29. august 2006 @ 13:03

 2. “Han henviser bl.a. til bladet Nomus (forkortelse af No muslims, red.)”

  Det er jo nærmest skandaløst, at man kan skrive sådan noget. Og med forklaringen i parantes. Hvad sker der? Det er så stor en fejl, at det ikke kan være en fejltagelse. Ellers er det bare virkelig, virkelig dårligt arbejde.

  I øvrigt fremgår det af Nomos’ hjemmeside, at Morten Uhrskov Jensen er redaktør, ikke Adam Wagner:

  http://www.nomos-dk.dk/Tidsskrift.htm#Redaktion

  Men en søgning på “Adam Wagner” på samme hjemmeside giver ganske vidst en hel masse resultater, så helt ukendt er han nok ikke på Nomos-redaktionen.

  Kommentar by 3XA — 29. august 2006 @ 13:13

 3. Tja, det er måske en sag for Mennesker Og Medier på P1?

  Kommentar by Peter — 29. august 2006 @ 13:18

 4. Man tager sig til hovedet! Grænserne for mandens uvidenhed er tilsyneladende ikke-eksisterende. Men han har da næppe selv fundet på, at “Nomus” står for “No muslims”. “Nogen” må have snakket om det på Ekstra Bladets redaktion eller i hans omgangskreds. Enten er der tale om uvidenhed, et ondsindet plantet rygte, han viderebringer, eller et bevidst forsøg på misinformation. Uanset set hvad er det ufattelig dårlig journalistik. Gad vide, om han overhovedet ville være i stand til at forstå en gennemsnitlig “Nomos”-artikel!

  Kommentar by polinos — 29. august 2006 @ 13:25

 5. Det slipper Ekstra-Bladet ikke godt fra. Det er simpelthen for tykt.
  Jeg kunne helt alvorligt godt tænke mig at vide, hvor mange journalister på Ekstra-Bladet, der befinder sig på den yderste venstrefløj, altså tilhører- eller har sympatier for autonome, Enhedslisten etc. Der er jo mange flere groteske eksempler, som bl.a. dækningen af en islamkritisk demonstration for et par måneder siden:
  ISLAM-HADERE I GADEKRIG I GELLERUP
  Fremprovokerede stenkast og slagsmål

  Det gik ikke stille af for sig, da foreningen ‘Stop islamiseringen af Danmark’, SIAD, lørdag middag afholdt demonstration i Århus-forstaden Gellerup.

  Under parolen ‘Folkemorderne Hamas ud af Skandinavien’ havde de 12 fremmødte medlemmer af SIAD held til at ophidse omkring et halvt hundrede unge indvandrere til stenkast, affyring af kanonslag og flere udfald mod et større politiopbud.

  De 12 demonstranter -i folkemunde hurtigt døbt ‘Det beskidte dusin’ -kan prise sig lykkelige over, at politistyrken lagde sig mellem dem og de vrede indvandrere. Men også, at mere besindige indvandrere i alle aldre havde held til at lægge en dæmper på den værste vrede, så ingen kom noget til.

  – Desværre fik SIAD, hvad de kom efter. Demonstrationen var en ren provokation, der skulle udløse ballade, sagde Rabik Azat-Ahmad, der er formand for Multikulturel Forening i Gellerup, bagefter til Ekstra Bladet.

  Afskyeligt
  – Det var afskyeligt at overvære, sagde Rabik Azat-Ahmad, der forud for demonstrationen forgæves havde forsøgt sig med et forsoningsmøde med SIAD’s talsmand, Anders Gravers. Et tilbud om fredelig sameksistens, som den 46-årige HF-studerende fra Aalborg dog blankt takkede nej til.

  1-0 til indvandrerne
  – Hvad vi oplever her i Århus er et klart bevis på, at vi har ret. Islamisterne har overtaget magten, så vi ikke kan benytte vores grundlovssikrede ytringsfrihed, erklærede Anders Gravers.

  Efter en halv times tid valgte han sammen med sine meningsfæller at vende tilbage til det nordjyske.

  Tilbage stod de mange nydanskere og skrålede slagord som ‘Allah er stor’, ‘Danmark, Danmark, Danmark’ og ‘Go away, Anders Fogh’.

  – Indvandrerne vandt 1-0, som en politimand tørt konstaterede

  Kommentar by JanChris — 29. august 2006 @ 13:31

 6. “Jesper Langballe fremhæver Adam Wagners ’store talent for at ytre sig i flere forskellige sammenhænge’. Han henviser bl.a. til bladet Nomus (forkortelse af No muslims, red.), hvor Adam Wagner er redaktør.”

  Hooold da kæft. Dét er eddermame dårlig journalestik. Tumben burde fyres eller i hvert fald blive indkaldt til en kammeratlig samtale med chefen.

  Målløs..
  Jacob A

  Kommentar by Jacob A — 29. august 2006 @ 13:40

 7. -> 2 3XA

  Wagner er den tidligere redaktør. Jeg er selv med i redaktionsgruppen af tidsskriftet, og havde tidsskriftet eller den interne debat haft noget som helst med fascisme/nazisme/racisme at gøre, så havde jeg selvfølgelig ikke involveret mig.

  Problemet er det sædvanlige. Enhver højrefløjsgruppering risikerer at få problemer med enkeltstående individer som flirter med fascistiske tendenser og vil slås i gaderne med autonome. Når det så kommer i medierne smitter det i flere led.

  Den Danske Forening < -> Dansk Ungdom < -> Dansk Forum < -> DFS < -> Dansk Samling < -> Dansk Front < -> Nomos < -> Dansk Folkeparti – ja, lad os bare tage Dansk Kultur med… nu vi er igang.

  Jeg forstod fint Dansk Folkeparti smed Dansk Forum’erne ud i 1999, men jeg forstår også fint de de fleste af dem protesterede højlydt. Det samme med lokal-formændene for et par uger siden. Pia Kjærsgaard anerkender mediernes magt, og ofrer personer som kan stå i vejen for partiet – også selvom anklagerne ofte er fuldstændigt grundløse.

  Kommentar by Kim Møller — 29. august 2006 @ 13:45

 8. Ja, det må da være en “tryg” fornemmelse at være medlem af/talsmand for det parti. Bliver man hængt ud i pressen, kan man regne med, at ledelsen kaster en for løverne – uanset om beskyldningerne er fuldstændig grundløse eller ej.

  De udsmidte lokalformænd fik ikke engang lov til at forklare sig over for ledelsen! Som Finn O. Hansen fra Sydsjælland ytrede til Information: “Jeg er chokeret over, at to linjer i Ekstra Bladet har større vægt, end at jeg har været tillidsmand i partiet i otte år. Partiet ved udmærket godt, at jeg ikke er nazist. Jeg var bare en brik i større dagsorden.” På nogle områder er jeg faktisk enig i, at DF har et uværdigt menneskesyn.

  Kommentar by Arild — 29. august 2006 @ 14:32

 9. Den kommer Torben til at høre for i morgen, en så stor tåbelighed kan umuligt gå forbi uden at der falder et par læserbreve af.

  Kommentar by Anders Kusk — 29. august 2006 @ 15:48

 10. -> 7 Kim Møller

  “Wagner er den tidligere redaktør.”

  OK. Jeg tænkte nok det hang nogenlunde sådan sammen.

  “Pia Kjærsgaard anerkender mediernes magt, og ofrer personer som kan stå i vejen for partiet – også selvom anklagerne ofte er fuldstændigt grundløse.”

  Helt enig. Dansk Folkeparti er, hvad enten man kan lide dem eller ej, et populistisk parti i den forstand, at de er meget bevidste om, hvad der virker i medierne. Og de kender deres målgruppe. Det er mit indtryk, at DF’s politikere ofte går i medierne og siger nøjagtig det, som deres nuværende og potentielle vælgere tænker. Der var eksemplet med de evakuerede fra Libanon. Mange tænkte det, DF sagde det. Det er jo sådan set godt gået. Det er den med kakkelbordet.

  Hvis man lægger mærke til det er Birthe Skaarup også god til det med medierne. Hun er ganske vidst sundhedsordfører, hvis jeg ikke tager meget fejl, men jeg har lagt mærke til, at hun ind imellem markerer sig med en udtalelse, som kan virke som om, den primært er fremsat, fordi den rammer det, som mange tænker, ikke så meget for at løse et konkret problem. Disse udtalelser virker ofte uigennemtænkte. Det vil jeg kalde populisme. Der satses 100% på det, som fungerer godt i medierne. Og det er ikke for at hamre på DF, bare en konstatering, som kommer til at stå fuldstændig udokumenteret, fordi jeg ikke lige kunne finde eksempler.

  I øvrigt ville det være lækkert med et felt til at skrive kommentarer i. Jeg kan se 4-5 linier ad gangen. Bare et ønske.

  -> 8 Arild

  “På nogle områder er jeg faktisk enig i, at DF har et uværdigt menneskesyn.”

  God pointe!

  Kommentar by 3XA — 29. august 2006 @ 16:01

 11. Rettelse til 9:

  “I øvrigt ville det være lækkert med et felt til at skrive kommentarer i. Jeg kan se 4-5 linier ad gangen. Bare et ønske.”

  Der skulle have stået:

  I øvrigt ville det være lækkert med et *større* felt til at skrive kommentarer i. Jeg kan se 4-5 linier ad gangen. Bare et ønske.

  Kommentar by 3XA — 29. august 2006 @ 16:09

 12. -> “hvis man kan skrive sådan noget her, så burde man altså ikke arbejde på en avis.”

  Som det vil være fremgået af ikke mindst den seneste tid er det vel også lige på kanten at kalde Ekstra Bladet en (seriøs) avis..

  Kommentar by freshair — 29. august 2006 @ 19:45

 13. Jeg fangede også denne skævert i EB i morges, og tænkte at det jo afslørede for alverden, at det ikke er studenterhuen som tynger den pågældende journalist.

  Noget helt andet er, at havde man sagt “no Islam” ville det være helt acceptabelt, i og med at denne religion/ideologi kan siges (det gør jeg altså) at være det farligste og ondeste fænomen i menneskehedens historie. Ingen nulevende vil opleve at truslen fra islam vil forsvinde eller mindskes – plausible argumenter savnes for et sådant scenarie. Så ja: no Islam.

  EB prøver dog tydeligvis at give associationer til folkemord ved denne tumbede fejl: no Muslims. Nu synes jeg ikke lige frokostavisen skal komme for godt i gang her, ihukommende deres utallige hadefulde udfald mod Israel, og påstande i en nyligt udkommet bog om en vis højtstående EB-mands kraftige aversion mod jøder.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 29. august 2006 @ 20:21

 14. Forvent ikke nogen rettelse fra EB. Hans Engell opfatter det nok bare som et “charmerende indslag”.

  Kommentar by S. — 30. august 2006 @ 00:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper