6. september 2006

Mere om Ekstra Bladets NoMus-historie – David Rehling evner ikke at læse en simpel tekst

Forleden betegnede Ekstra Bladet tidsskriftet Nomos for NoMus, og postulerede det var en forkortelse for ‘No Muslims’. Jesper Rosenløv følger sagen til dørs på sitet. Det har vist sig at journalisten Torben Rask Laursen har den underlige forkortelse fra Sandy French (Københavner-redaktionen). Hun hævder hun har det fra anonym kilde, og her står det fast. Uriaslæsere vil huske Sandy French fra hendes tid på Information, blandt andet for sine smæde-artikler med Rasmus Lindboe som medforfatter om Søren Krarup og Henrik Gade Jensen. Førstnævnte kaldt antisemit, sidstnævnte associeret med nazismen og fyret fra sit job som Tove Fergos pr-rådgiver. (Gade Jensen vandt i retten).

Som en udløber af Ekstra Bladets historie bragte Information i sidste uge et par artikler, den ene værre end den anden. David Rehling skrev eksempelvis til fredagens avis – Samhørighed: Karen hopper i høet.

“Han [Adam Wagner] kan udfolde sig på det af Langballe omtalte netsted Nomos, der kalder sig selv “et inspirationsnetværk”, og ligger på www.nomos-dk/dk. Her kan man læse lovprisning af “selvopretholdelsesdriften og den uhæmmede egoisme” som erkendelsesgrundlag. Nomos‘ trosbekendelse fortsætter: “Denne realistiske erkendelse bør ses i modsætning til tidens moralisme, vulgær-humanistiske naivitet og til den humanisme, der som åndelig bevægelse vel næppe fortjener det navn, den smykker sig med, men nærmere må betragtes som ’sentimentalitet’ og ‘idioti’.” Man kan også læse en masse højrefløjs-sniksnak, der minder om den, som Dansk Forum dyrkede – og fik Skaarup-udsmidning for.”

Jesper Rosenløv fik igår optaget følgende læserbrev, der fint hudfletter Rehlings journalistiske uartighed.

Månedens bommert
I sin artikel Ugens bommert: “Karen hopper i høet” (den 1. september) får David Rehling da godt og grundigt kludret (?) i det. Rehling begår for det første en stribe fejl mht. det faktuelle i sagen omkring Dansk Samling, Dansk Forum og Dansk Folkeparti. Men som redaktør af netstedet www.nomos-dk.dk vil jeg dog holde mig til hans fordrejede karakteristik af dette. På en eller anden måde kommer Rehling til den konklusion, at man på Nomos‘ hjemmeside “kan læse en lovprisning af ’selvopretholdelsesdriften og den uhæmmede egoisme'” Kære, David Rehling – der står jo det stik modsatte! Læs det igen. På Nomos fremsættes det synspunkt, at mennesket har en mørkere egoistisk side, som vi må være realister og erkende altid er der. Alt andet er naivisme. Men denne mørkere side må så sandelig forsøges tøjlet vha. opdragelse, normer, tradition og kultur. Altså vha. nomos (af græsk; lov, tradition, normer etc.). Den uhæmmede egoisme lovprises altså ikke. Tværtimod advares der jo imod den. I øvrigt en god gammel konservativ indstilling (som man jo så kan være uenig i). Nomos er nemlig ikke et liberalistisk inspirationsnetværk, men netop et konservativt. Rehlings tolkning svarer jo til, at man ville beskylde kristne for at lovprise synden, eftersom de hævder, at mennesket er syndigt. Helt forrykt. Han får fuldstændig fordrejet sagens rette sammenhæng for at sætte Nomos i det værst tænkelige lys.

8 Comments »

 1. At alle de røde nærmest per definition er løgnere, er der intet nyt i. Og at de lyver om deres modstandere er der heller intet nyt i.

  Det store spørgsmål er hvornår anstændige mennesker begynder at sige sandheden højt om de røde. Ikke løgne, ja heller ikke engang overdrivelser, men blot den enkle ligefremme sandhed!

  Hvornår mon det sker??

  Kommentar by Mackety — 6. september 2006 @ 23:30

 2. I min barndom var David Rehling en agtet figur. Han var skarp og begavet, en dygtig debatør. Der var en rigtig god stemning om ham i mit hjem.

  Når man hører ham idag………..Jeg ved ikke hvad folk tænkte på dengang men manden er en idiot og en elendig analytiker. Han våser i et væk. Og tilmed er han ussel og perfid altid klar med underlødige personangreb.

  Kommentar by Peter — 7. september 2006 @ 00:05

 3. -> 1

  Jeg kommer til at tænke på FCKs tidligere sportsdirektør, Niels Christian Holmstrøm, der sagde:

  “Hvis I lover at lade være med at fortælle løgne om os lover vi at lade være med at fortælle sandheden om jer”

  NCH har stjålet dette citat fra en anden (som jeg ikke kan huske).

  Men stadigvæk meget sjovt

  Kommentar by Nosferatu — 7. september 2006 @ 07:20

 4. Det tvivler jeg nu på at Vollstrøm skulle have udtalt, derimod har Morinho, men man kunne da godt formode at Vollstrøm har stjålet citatet….Hmmm både tyv og voldsmand :-D

  Kommentar by whodares — 7. september 2006 @ 15:30

 5. .
  .
  Det var demokraten Adlay Stevenson med adresse til sine republikanske modstandere.
  .
  .

  Kommentar by hasselbaink — 7. september 2006 @ 16:23

 6. “(Gade Jensen vandt i retten).”

  Nej, sagen kom ikke i retten. Information slap med et udenretlig forlig og en berigtigelse:

  http://www.filtrat.dk/comments.php?id=1410_0_1_0_C

  Kommentar by Christian — 8. september 2006 @ 08:14

 7. David Rehling var i Debatten i går på DR 2 – Nordbrandt/Kjærsgaard debatbogen, sammen med de to og Bent Blüdnikow.

  Rehling fremførte den gamle påstand om at terroristerne blev næret af Irak og Afghanistan operationerne – men kommenterede ikke på terroraktionerne – de gennemførte og afværgede i Frankrig og Tyskland.

  Debatten var tam og kom næsten heller ikke ind på det store mindretal af ‘fredelige’ islamister der ikke anvender vold. Nordbrandt kom dog ind på at dette antal var meget større end antallet af terrorsympatisører.

  Kommentar by Christian — 8. september 2006 @ 08:17

 8. Og Sandy French er så blevet ansat som “spindoktor” for Brian Mikkelsen…

  Kommentar by Thomas — 6. februar 2009 @ 21:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper