9. juli 2012

DR Online fordrejer NRK-måling, der blot fortæller, at flere føler sig norsk, hvis norskhed ikke defineres

“Nordmænd er gladere for muslimer efter Breiviks angreb”, kan man læse på DR Online, og det er lige før jeg ville godtage den absurde konklusion, hvis blot medierne fremover specifikt vil forske i synet på muslimer, og ikke bare ‘indvandrere’ generelt.

(DR Online, 8. juli 2012: Nordmænd er gladere for muslimer efter Breiviks angreb)

Som man kan læse på NRK, så drejer undersøgelsen sig desværre ikke specifikt om muslimer, men er blot tidstypisk holdningsmassage, baseret på det banale forhold, at Breivik har gjort det sværere offentligt at udtrykke afstandtagen til multikultur. Noget nær det omvendte af, hvad NRK’s norsk/skotsk-ugandiske ekspertkilde postulerer. Fra NRK – Stoltere av å være norsk etter 22.7..

“– Det er flere nå som mener at innvandrerne bidrar til et større kulturelt mangfold og til norsk økonomi, istedet for å utnytte velferdsordninger. Det er også flere som er positive til at vi får muslimske trossamfunn i Norge. Det sier professor ved Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Ottar Hellevik.

Bakgrunnen for spørsmålet som ble stilt i undersøkelsen Norsk Monitor er at man ønsket å få vite hva angrepet den 22. juli ville få å si for fellesskapsfølelsen i Norge, og om folk så på innvandrere som en berikelse eller en trusel.

– Det er ikke snakk om store endringer…, sier Hellevik.”

[…]

Artisten Asta Busingye Lydersen sier at hun kjenner seg igjen i utviklingen.

– Statistikken bekrefter det som jeg føler jeg har opplevd i mitt eget liv. Da jeg vokste opp som en svart minoritet i et hvitt samfunn, så opplevde jeg mye fordommer og rasisme. Lydersen sier hun syns mye av dette har letnet og forandret seg, og hun mener at det å være norsk kan ha forandret seg. … Asta Busingye Lydersen mener mye av det vi kaller norske verdier, er universelle verdier.

– Jeg er opptatt av at et samfunn må ha felles verdier. At man for eksempel kan si sin mening, uansett hvor upopulær den er, uansett hvos politisk ukorrekt den er, det er en verdi som jeg vil kjempe veldig hardt for. Det er en verdi som er til gode for absolutt alle, sier hun.

(Asta B. Lydersen i Queendom-sketch’en: How do you like your coffee?: “Uten melk!”

Oploadet Kl. 20:45 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/38408/trackback

27 Comments »

 1. Det bliver spændende at se, hvor mange år endnu propagandaen kan opretholde nordmændenes glæde ved muslimer. Muslimerne gør jo ingenting for at glæde nordmændene, eller har jeg overset noget?

  Kommentar by Menig 442 — 9. juli 2012 @ 21:09

 2. Den hørte jeg også lige i en radioavis i dag. Jeg vidste samtidig med at speakeren gengav lirumlarumet, at det var løgn.

  Kommentar by Nielsen — 9. juli 2012 @ 21:21

 3. Der er vel ingen der bestrider, at indvandrere bidrager til kulturel “mangfoldighed”. Spørgsmålet er, om mangfoldigheden er gavnlig…..eller personfarlig.

  Kommentar by Henrik — 9. juli 2012 @ 21:41

 4. Gode pointer. Men ingen journalister stiller spørgsmål.
  De mest oplagte spørgsmål er 1) Er der forskel på synet på muslimske indvandrere og indvandrere i al almindelighed? 2) Kunne manglende kritik være udtryk for at man nødig vil sættes i bås med Breivik?

  Det er helt banale spørgsmål, som med stor sandsynlighed kan besvares med “ja”. Men ingen journalister stiller spørgsmål.

  Kommentar by Vest — 9. juli 2012 @ 22:58

 5. Nordmændene har ikke noget imod indvandre , det er sammen forkvaklede sludder som bliver brugt af multikulten her til at sværte danskerne ind i racisme .
  Det er så primitivt og hjerne når jeg siden min skole tid har mødt en racist , en der ikke kunne lide de “sorte svin” .
  I dag er der INGEN der nævner hudfarve i nogen som helst diskussioner , debat eller sniksnak.
  Der er en “holdnings linje” om det så er tysker , svensker , nordmænd , dansker eller for den sags skyld østeuropæer jeg har snakket med om indvandring , og om muslimerne.
  Nemlig at indvandring er fedt både at deltage i og møde på sin vej så længe der er tale om mennesker med respekt for forskelligheder.

  Og det er nemlig altid om indvandre og så om muslimerne diskussionen køre , sågar også de gange hvor der var en eller flere muslimer tilstede . Og som sjovt nok altid udmærket har kunne se problemerne og været enig i løsningen .

  UD med de gæster der ikke opføre sig ordenligt .

  Kommentar by Aglet Xander — 9. juli 2012 @ 23:17

 6. @5 Aglet Xander,

  Alle burde kunne gå med til din idé om at smide gæster ud, når de ikke opfører sig ordentligt. Og hvis de europæiske lande blot havde haft den åbenlyse praksis, så havde problemerne været meget mindre.

  Men desværre er vi nået dertil, hvor vi ikke blot kan nøjes med at smide kriminelle udlændinge ud. Vi er også nødt til at bremse den enorme strøm af indvandrere, som fortsætter. For selv, hvis vi beholder dem, som på papiret ikke begår kriminalitet, så ender samfundet stadig i store problemer. Vi ser allerede en del problemer i dag, og det bliver blot værre og værre, jo flere vi får ind.
  Og det siger næsten sig selv. Der MÅ være en grænse et eller andet sted. 99 procent indvandrere ville være for meget. Det kan alle blive enige om ikke ville fungere. Det samme med 90 procent og 80 procent. Men hvad med 70 procent? 50 procent? 30 procent? 20 procent? Hvor er grænsen, for der ER en grænse. Vi er ved at nå 20 procent, og det synes jeg er for meget. Så mange fremmede kan en nation ikke rumme. Det er det samme med en familie. Der er grænser for, hvor mange gæster, man kan have på besøg, hvor mange herreløse katte man kan tage ind og hvor mange børn man kan adoptere. På et tidspunkt fylder det for meget, og så falder familien fra hinanden. Det samme gælder for en nation. Problemet er, at indvandringens jubelkor aldrig har fortalt os, hvor grænsen går. Hvornår der skal siges stop. Vi andre har en klar holdning til dette. Min egen holdning er, at grænsen er overskredet en smule. Vi skal have lidt færre indvandrere end i dag for at det kan fungere.

  Kommentar by Vest — 10. juli 2012 @ 00:35

 7. De må nyde De røde beslutningstagere, samt nyde voldtægterne.
  Og for i øvrigt er jeg total ligeglad med om jeg bliver sat i bås med Breivik.

  Kommentar by Carsten Nielsen — 10. juli 2012 @ 02:46

 8. Aglet Xander og Vest

  Man smider da ikke sine helt egne importerede bistandsclientellastemmekameler ud med badevandet! For det er jo næsten lige så racistisk og menneskerettighedskrænkende, som det at være hvid er over for alle ikkehvide.

  Carsten Nielsen

  De er jo trods alle oliemilliarderne, jo bare misundelige på Voldtægtssverige, så derfor gør de alt for at blive som dem!

  Og hvad Breivik angår, så vent bare til alle militærfolkene, hvis familíer også er blevet en del af de 10 millioner af ofre, som allerede er blevet ofret på muslimistkultislamismens/multikulturalsimens blodtilsølede offeralter, begynder at komme på banen for at rydde op og hævne sig.
  Ligeså med (desillusionerede) politifolk som vil hævne deres faldne kolleger. Først dér begynder det at blive rigtigt blodigt.

  Kommentar by anonym — 10. juli 2012 @ 06:12

 9. Og der er penge og jobs i indvandrer industrien.
  Her kan alle de venstre orienterede få lov til at udnytte deres studenterhuer og mystiske jobs benævnelser. Her kan de bruge deres grads udmærkelser. Her kan de udøve deres drømme som barmhjertigheds engle og tage vare på folk i nød.
  Jo flere indvandrer, jo flere jobs i psykaterien, asylcentre osv.
  Jo, der er penge i lortet som bonden sagde.

  Kommentar by xenofob — 10. juli 2012 @ 08:47

 10. Jeps, xenofob. Det er primært en kamp mellem dem, der vil pudse glorie og sikre sig et let karriere og så mennesker med en vis anstændighed, der naturnødvendigt må arbejde for at vende den fremmekulturelle indvandring til udvandring. Den ene part slås for brødet og forfængeligheden. Den anden for alles fremtid og de fattiges nutid.

  Kommentar by Kim Poulsen — 10. juli 2012 @ 14:55

 11. @9+1o xenofob og Kimpo
  Jeps, vi kan ikke leve af at klippe hinandens hår, altså, vi kan ikke leve af at importere omkostnings tunge uarbejdsdygtige muhammedaner og samtidig bekoste fuld arbejds duelige højt uddannede dansker til at være “barnepiger” for de svært arbejdsuduelig offentligt forsørgede utilpassede muhammedaner.
  Det er det modsatte af en win/win situation, altså, en tabs/tabs eller omkostningstung udgift for vores samfund, underskud, mindre velfærd trods højere skatter, alt sammen fordi de importerede muhammedaner skaber røde tal på bundlinjen.
  Så det er vist med en vis skepsis, at vi skal tvinges…øh, manipuleres til at tro på, at vi er blevet mere “glade” for den muhammedanske invasion eller sagt mere direkte, når 80% af befolkningen går ind for strammere invasions regler, så er det nok fordi vi 80% ikke er så “glade” for muhammedaner invasionen.
  Underligt nok, så kan de fleste dansker altså ikke se, at mindre invasion og dermed mindre 12 min overarbejde i timen! betyder at folketings krydset ikke skal sættes på venstrefløjen eller det yderst ekstremistiske Radigale aberabiske forårs udsletnings party.

  Stakkels vores børn og børnebørn der ufrivilligt skal ryde op efter vores tids “fred for enhver pris” fejl vurderings segmentet, når det aberabiske forår når Danmark!

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 11. juli 2012 @ 03:36

 12. Det er da glædeligt, at Breiviks uhyrlige forbrydelse trods alt har skabt lige nøjagtigt det modsatte af hans formål. Nemlig at nordmændene står sammen om åbenhed og tolerance over for indvandrere og muslimer.

  Kommentar by Holgers ven — 11. juli 2012 @ 10:12

 13. Vi noterer os, at “Holgers ven” er fan af Breivik, fordi denne har fået kuet befolkningen til tavshed. “Holgers ven” mener vel som mere prominente kommunister, at målet helliger midlet, og det må man så bare håbe de dræbtes familier er enige med ham i.

  Kommentar by Kim Poulsen — 11. juli 2012 @ 11:00

 14. Den gode Kim Poulsen trænger vist til et danskkursus, så han kan lære at forstå, hvadsom der bliver sagt. Eller måske er dialog bare ikke hans stærke side.

  Kommentar by Holgers ven — 11. juli 2012 @ 11:39

 15. ->14

  Personen bag Holgers ven trænger vist til et kursus i dansk normaladfærd, så han kan lære at forstå at forblommede – og ikke så forblommede – trusler ikke hører hjemme i et civiliseret samfund som det danske. Dialog er tydeligvis ikke hans stærke side. Selv viljen hertil mangler.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 11. juli 2012 @ 11:54

 16. Når folk tages på fersk gerning, forsøger de ofte at tale om noget andet :-)

  Kommentar by Kim Poulsen — 11. juli 2012 @ 11:56

 17. Ovenstående være sagt af en person, der angiveligt hævder at være på crack. Bliver man ikke paranoid af den slags stoffer?

  Kommentar by Holgers ven — 11. juli 2012 @ 11:57

 18. > 16. Netop!

  Kommentar by Holgers ven — 11. juli 2012 @ 12:08

 19. ->17 personen bag Holgers ven

  At prøve at flytte opmærksomheden over på et humoristisk tænkt nick, i stedet for at argumentere, er nok den allerringeste afledningsmanøvre i bogen.

  Hvorfor har du det med at fremsætte trusler? Er der en sammenhæng mellem din beundring for den psykopatiske massemorder Che Guevara, og dine egne tilbøjeligheder? Hvornår åbner du op om hvad der egentlig foregik inde i hovedet på dig dengang du under andet navn postede en truende kommentar her på Uriasposten?

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 11. juli 2012 @ 12:20

 20. Lars Findsen På Crack (islamofob)
  Måske skulle du og dine venner rykke sammen i jeres egen lille ghetto. Vi kunne jo kalde den “De Banges By”.
  Eller måske endnu bedre på en lille ø, som vi kunne kalde “Angstens Ø”. Her kunne I opkaste diger mod den stigende multikulturalisme og sædernes forfald, medens Falkeøje oppe fra et træ råbte på borgerkrig.

  Kommentar by Holgers ven — 11. juli 2012 @ 16:47

 21. ->20 den trusselstilbøjelige person bag Holgers ven

  1) Du skriver i dine seneste indlæg længere og skarpere end de sædvanlige fjottede two liners. Oplagt fortolkning: Facaden krakelerer fordi du er vred, og fordi du ikke er i stand til at imødegå de udfordringer du mødes med.

  2) Hvis Uriaspostens læsere kan koges ned på den primitive formel du påstår, giver det ingen mening at du bruger så meget tid her. Hvad var det Kim Møller skrev for nylig …. du loggede på kl. 3 lørdag nat? M.a.o. bullshitter du. Du tillægger det du læser langt større betydning end bare noget der kommer fra “bange mennesker”.

  3) Foragten for angst og svaghed. Ren Mussolini. Ja, jeg er så menneskelig at jeg kan føle angst for noget det er velbegrundet at føle angst for.

  4) Jeg har adskillige gange udfordret dig til at komme med noget debunkende eller modstridende information til min påstand om at islams historie er ubetinget negativ for de vantro; at islam er en herrefolksideologi; og at der ingen fremtrædende, moderate mainstream-muslimske ledere eller retninger eksisterer. Du er hver fucking gang lusket ydmyget af. Du kunne bare ikke løfte opgaven. M.a.o.: Du indrømmer at du ikke kan imødegå at det er velbegrundet at være bange for islam. M.a.o.: Du siger altså at man ikke skal være så menneskelig at man føler angst når der er grund til det. Hvad siger det om dig – der har en historie med at fremsætte trusler her?

  5) Ubekvemme kendsgerninger:

  Igen-igen: Du har engang fremsat trusler her under andet navn. Du har flere gange under nick’en Holgers ven kommet med tvetydige, antydende formuleringer som det er oplagt at læse som trusler eller ønske om vold mod folk her.

  Og du har haft en tendens til at gå i flyverskjul når jeg har hentydet til spørgsmålet om dine trusler. Så bliver du væk et stykke tid – det skal der åbenbart ikke rodes for meget op i. Sjovt at du aldrig har benægtet at du har postet en trussel her.

  Du har udtrykt din sympati for den psykopatiske massemorder Che Guevara. Helt ærligt – har du noget at sige nogen på?

  Du har aldrig bidraget med en skid her. Du har i adskillige måneder haft fantastiske muligheder for at debunke de oplysninger som Kim Møller fremlægger, eller komme med alternative fortolkninger. I stedet har du postet one- eller two liners hvis idioti næppe kan overgås. Og nu kommer du og spiller smart med floskler om “angst”, uden at have bidraget med noget?

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 11. juli 2012 @ 18:17

 22. Slap dog af.

  Kommentar by Holgers ven — 11. juli 2012 @ 21:02

 23. @22 Holgers ven,

  Vi slapper faktisk helt af, selv om vi siger tingene ligeud. Men som LFPC også forklarer, så er virkeligheden nu engang som virkeligheden er. Islam er en totalitær, voldelig ideologi, og masseindvandringen har en højere pris (menneskeligt og monetært) end de fleste havde drømt om. Dette er fakta, og sådanne fakta kan man jo forholde sig til på forskellige måder. De fleste herinde forholder sig kritisk til disse sager: Vi brokker os og påpeger problemerne.
  Andre (særligt på venstrefløjen) vælger at fornægte problemerne, at underspille dem eller ligefrem at lyve om dem. Og enkelte ser dem slet ikke som problemer, men som noget godt.

  Enhver rationel analyse af udviklingen kan konstatere, at indvandringen fortsætter, at kriminaliteten hos indvandrerne er høj, at alle forsøg på integration har slået fejl, at islam kommer til at fylde mere og mere i Europa og at den nationale selvbestemmelse bliver mindre og mindre.
  Dette er uomtvistelige fakta. Og hvis udviklingen fortsætter, så bliver de europæiske nationalstater nedbrudt indefra om forholdsvis få år. Det er der jo også nogen som ønsker (særligt EU-ekstremisterne og de muslimske ledere). Men vi er andre som faktisk er bekymrede. For vi ved hvad vi ønsker, og vi er i stand til at formulere det åbent, klart og ærligt: Vi ønsker at være vores eget folk i vores eget land. Vi ønsker at bevare alt det gode og lave små justeringer hist og her. Vi ønsker sammenhængskraft og IKKE det totale nedbrud og splittelse. Vi ønsker stabilitet og tryghed. Og vi ønsker det ikke blot for danskerne men også for andre folk.

  Så kommer du og kalder os “bange” og latterliggør det, som i virkeligheden er et spørgsmål om hvorvidt Danmark skal være Danmark eller noget helt andet. Det er skam et stort spørgsmål og ikke bare en petitesse. Det handler om at knuse det, som vi har kendt og værnet om i 1000 år. Det er den største omvæltning siden Jellingstenene blev sat.
  Så det latterlige er ikke os, for vi snakker om disse ting. Det latterlige er jer, som latterliggør debatten. For udviklingen kører derude. Det her finder sted. Det er virkelighed, og du har set det dokumenteret herinde gang på gang. Du VED at islam ikke er demokratisk anlagt, og du VED at mange ønsker at nedbryde vores stat og vores frie ret til at være danskere i Danmark. Du VED at masseindvandringen har til formål at knække de europæiske folks nationale selvforståelse og sammenhængskraft. Eller du burde i hvert fald vide det.

  For spørgsmålet, som jeg ikke helt kan finde ud af, er, om du ØNSKER disse ting (det totale nedbrud og splittelse), eller om du FORNÆGTER at det sker. Du behøver ikke at svare, for uanset om det er det ene eller det andet, så har du i hvert fald vist, at du ikke er interesseret i at behandle disse problematikker seriøst. Og uanset hvordan du vender og drejer tingene i din bevidsthed, så håber jeg i det mindste, at du kan indse, at vi faktisk er nogen, som behandler problemerne seriøst og faktisk svarer dig mere åbent og uddybende end du har fortjent. Jeg selv kommenterer af og til på venstreorienterede forummer, og der får jeg intet andet end tilsvining. Jeg får end ikke svar på simple spørgsmål eller argumenter, når jeg beder om det.

  Og for at besvare dit oprindelige indlæg, så er pointen netop, at der IKKE er noget belæg for at sige, at Breiviks uhyrlige forbrydelse har skabt øget tolerance overfor islamisering og masseindvandring. Den har snarere skabt en atmosfære, hvor folk ikke tør ytre sig kritisk om disse ting af frygt for at blive sat i bås med den gale massemorder. Og det er ikke spor positivt. Det svarer til dæmnoniseringen af DF i Danmark, som har ført til, at DF klarer sig væsentligt ringere i meningsmålinger end til valg. For folk vil nødig sættes i bås med “slemme” DF, selv om DFs holdninger i virkeligheden stemmer godt overens med de fleste danskeres holdninger. Du har måske ligefrem set nogle af de eksempler på, hvordan Folketinget ville være sammensat, hvis det rent faktisk afspejlede folks holdninger (altså hvor folk er blevet spurgt til konkrete meninger og IKKE til noget med partier)? Her ville DF være det absolut største parti. Og det er ikke så mystisk, for partiprogrammet er faktisk ret ukontroversielt og almindeligt. På samme måde er det helt logisk og naturligt at være modstander af masseindvandring og islamisering af vestlige samfund. Det kontroversielle er at være FOR den slags. Men diskursen har det stadig dårligt her i nordeuropa, og man bliver stadig kaldt “nazist” eller tilsvarende blot man siger, at man ikke ønsker muslimske skikke indført i sit eget land. Så nej, Breiviks vanvittige massemord har ikke skabt øget forståelse. Det har blot skabt et ENDNU dårligere debatmiljø.

  Kommentar by Vest — 12. juli 2012 @ 02:18

 24. Nulliteten bag Holgers ven, har uden tvivl visse sadistiske tilbøjeligheder, elles så ville han jo ikke svælge sådan i den virkelige verden begivenheder, når han nu en gang læser her så ofte.
  Så han er uden tvivl ikke helt ideologisk og psykisk stabil, især grundet hans kvarte, halve og hele trusler.

  Kommentar by anonym — 12. juli 2012 @ 05:56

 25. Viel Geschrei und wenig Wolle.
  Nu tager jeg på ferie i det multikulturelle Berlin.
  Hyg jer.

  Kommentar by Holgers ven — 12. juli 2012 @ 12:05

 26. Man må håbe at spasseren bliver kulturberiget i det multikulturelle, i en grad så han ikke evner at vende tilbage. Så vil vi være rart fri for ham. :-)

  Kommentar by Nielsen — 12. juli 2012 @ 15:22

 27. @25 Holgers ven,

  God tur til “multikulturelle” Berlin. Jeg håber dog, at du forstår, at Berlin er en helt særlig by med en fascinerende historie. Berlin er IKKE er blevet den by, den er i dag på grund af masseindvandring fra tredjeverdenslande. Berlin er blevet en spændende by PÅ TRODS af masseindvandring fra tredjeverdenslande.
  Jeg håber også, at du forstår, at Danmark hverken kan eller skal være som Berlin. Der bor små 4 millioner mennesker i Berlin. Det gør helt automatisk Berlin anderledes end samtlige danske byer, og det er dømt til at fejle, hvis man prøver at gøre danske byer til små Berlin’er.

  Kommentar by Vest — 12. juli 2012 @ 18:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper