19. juli 2012

PET-chef Jakob Scharf om de ‘idealer’ som ‘Che Guevara stod for’: “… fundamentalt vigtige og rigtige”

Faste Urias-læsere vil vide, at tidligere PET-chef Hans-Jørgen Bonnichsen i sin ungdom ‘flirtede med kommunismen’. Magasinet Sommergæsten på P1 havde i dag hidkaldt Jakob Scharf som gæst, og her er der flere interessante oplysninger om PET’s nuværende chef, manden der ifølge ubekræftede oplysninger boede i kollektiv som ung DSU’er.

Spredte citater fra PET-chefen og revolutionen – et langt interview, der kun afbrydes af musik udvalgt af Scharf, herunder hyldestsange til Che Guevara og Aicha, lidt klassisk violinspil til minde om Oluf Palme og et par numre af Gasolin og U2.

Jakob Scharf, PET: For mig er PET’s vigtigste opgave at hjælpe med at beskytte de grundlæggende værdier, som det danske samfund bygger på. At beskytte friheden, demokratiet og retfærdigheden.

[…]

Jakob Scharf: … en lang periode i gymnasiet, der troede jeg, at jeg skulle være journalist…

[…]

Jakob Scharf: Jeg var to år i Brussels, arbejdede på den danske EU-repræsentation, og arbejdede således i hele EU-systemet. … Brussels var en fantastisk by at bo og arbejde i. Det betyder rigtigt meget for mig, og den sang vi skal høre nu, som altså også kom til at betyde meget for mig, fordi den blev spillet hele tiden i min bil rundt i Brussels, så var det den jeg hørte. Og den har jeg holdt fast ved siden. (præsenterer Khaled’s Aicha)

P1-Vært: – og hvis der var nogle der synes det lød lidt som Outlandish, så er det ikke helt forkert. For Outlandish har lavet deres egen version af Aicha, som de udgav i 2002, og det var seks år efter at Khaled, som vi hørte her, udgav den første og originale version af Aicha.

Jakob Scharf: – og selvom jeg holder meget af Outlandish, så er det også den bedste version.

[…]

P1-Vært: En hyldest til Commandante Che Guevara ‘Hasta Siempre, Comandante’. En klassisk spansk-cubansk sang, Jakob Scharf, chef for PET – hvor kom det fra?

Jakob Scharf: Arh, jah, jov, jeg overvejede også længe om jeg skulle tage den med blandt mine musikønsker, men blev enig med mig selv om, at jeg synes det var det rigtige at gøre. Fordi det er en sang, som betyder noget for mig, og det er også en sang som for mig symboliserer nogle ting for mig der er rigtigt vigtige. Der er selvfølgelig meget revolutionsromantik i den her sang, og jeg forstår godt det kan være svært at se for sig, at en chef for en efterretningstjeneste, som i høj grad har som opgave at bekæmpe mere voldelige ideologier, at det kan være et rigtigt underligt valg. Men, for mig at se, uden jeg skal være den store revolutionsromantiker, så er det vigtigt, at man har idealer. Det er vigtigt at have nogle idealer om at sikre samfund, der er baseret på frihed, lighed, på retfærdighed. Og det er vigtigt også, at arbejde for de idealer. Men det er klart, at netop i forhold til Che Guevara, i forhold til den cubanske revolution, der er det en sang, der selvfølgelig også minder om, at det der kan være en kamp for de rigtige idealer, meget let kan udvikle sig til fornyet undertrykkelse, fornyet ufrihed, og det derfor er så vigtigt, at når vi kæmper for vores idealer, at det så foregår indenfor demokratiets grænser.

P1-Vært: Che Guevara var jo revolutionær, troede på væbnet kamp.

Jakob Scharf: Ja, og hvor det man kan sige, at hvor den cubanske revolution startede som en helt åbenbar vigtig kamp for frihed, lighed og retfærdighed, det udviklede sig jo altså til at være en meget blodig kamp, udviklede sig blot til en fornyet form for undertrykkelse og ufrihed. Men de idealer som den cubanske revolution, eller en revolutionshelt som Che Guevara stod for – er nogle fundamentalt vigtige og rigtige idealer. Det er måden man forsøger at nå de idealer, som kan være problemet.

P1-Vært: Det her sort/hvide verdensbillede, det kan du godt forstå, man som ung godt kan have.

Jakob Scharf: Jov, og jeg synes det er vigtigt, at man som ung har sine idealer… at man som ung har brug for sort/hvide billeder. At der er noget der er rigtigt, at der er noget der er forkert. … Det ændrer ikke ved, at idealerne er vigtige, både når man er ung, men også når man bliver ældre. Og hele tanken om, at der er noget der grundlæggende er rigtigt, og noget der grundlæggende er forkert, er også meget vigtigt.

Posten er under udarbejdelse.

Oploadet Kl. 18:24 af Kim Møller — Direkte link36 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/38668/trackback

36 Comments »

 1. Uha, uha: En ny Bonnichsen!

  Kommentar by Frode Fredegod — 19. juli 2012 @ 18:42

 2. Altså et vaskeægte STASI-svin.

  Kommentar by Tolder — 19. juli 2012 @ 18:47

 3. At have en morder og forbryder som ideal er helt fin. Manden er naturligvis idiot.

  Kommentar by Machiavelli — 19. juli 2012 @ 18:58

 4. Med den slags halvrøde kommunister i toppen af PET kan det vel ikke undre nogen at PET jager højreekstremistiske spøgelser, altimens venstreekskrementerne og kriminelle bander frit hærger i gaderne.

  Man kan kun grue for fremtiden med de personer der styrer Danmark. Hvis ikke det er skoleelever, så er det hel- og halvrøde kommunister.

  Kommentar by Tolder — 19. juli 2012 @ 19:01

 5. Gad vide om der i PET stadig er folk af den gamle skole, og hvad de i så fald tænker, og måske gør. For få årtier siden var kalorius her havnet i PETs sorte kartotek som et klokkeklart subversivt element.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 19. juli 2012 @ 19:01

 6. Det er ingen skam at dumme sig. Det er en stor skam at fremture i de samme dumheder.

  Kommentar by Crass Børsting — 19. juli 2012 @ 19:12

 7. Godt arbejde, Kim.

  Du må gerne slette min OT post, den er alligevel næsten ulæselig. Når man bliver vred kan man jo miste evnen til selv simple ting som f.eks. stavning, grammatik og at sammensætte sætninger. Jeg var ret sikker på du ville blogge om den her historie ;)

  Såvidt jeg husker talte Scharf også om mangfoldighed i interviewet. Hvad han helt præcis mener er svært, at finde hoved og hale i.
  Jeg tror ikke, at det alene var ungdommens møde med arbejderklassen i Nakskov og lidt skæve eksistenser i København – men det er gætværk.
  Tingene omkring Jakob Scharf (måske en slags ‘Bonnichsen jr.’) er for alvor ved, at falde i hak (den evige talen om truslen fra højre, lidt islam (forstået som: det taler vi ikke om), DSU, ingen talen om venstreradikal trussel (trods ærlighed i PET-rapporterne/trusselsvurderinger), tiden som ‘partibogs-fuldmægtig’, Ernesto Che Guevara-sangen osv.)…

  Kommentar by Polka Charlie — 19. juli 2012 @ 19:14

 8. Scahrf siger: “den cubanske revolution startede som en helt åbenbar vigtig kamp for frihed, lighed og retfærdighed,” og “de idealer som den cubanske revolution, eller en revolutionshelt som Che Guevara stod for – er nogle fundamentalt vigtige og rigtige idealer.”

  Javel så. Lidt historisk forståelse er altid klædeligt også hos mennesker i ‘høje’ stillinger.

  Nok var Batista en bandit, men Cuba stod langt bedre socialt end så mange andre lande f.eks. i Europa.

  Lidt uddrag af artikel af Humberto Fontova:
  http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2010/05/che-og-arbejderne.html

  ….Her følger en UNESCO rapport om Cuba cirka 1957: “En side ved Cubas sociale struktur er en stor middelklasse” begynder den. “Cubanske arbejdere er mere organiserede i fagforeninger, (i forhold til hele befolkningstallet) end arbejdere i USA. Gennemsnitslønnen for en otte timers arbejdsdag i Cuba i 1957 er højere end for arbejdere i Belgien, Danmark, Frankrig og Tyskland. Cubanske arbejdere får 66,6% af nationalindkomsten. I USA er tallet 70%, i Schweitz 64%. 44% af cubanerne er under social sikkerhedsnet, højere end i USA.”

  I 1958 havde Cuba en højere indkomst pr. indbygger end Østrig og Japan. Cubas industriarbejdere havde den ottedehøjeste løn i verden. I 1950’erne tjente cubanske havnearbejdere mere pr, time end deres kolleger i New Orleans og San Francisco.
  …….

  I en TV-tale den 26. juni 1961 proklamerede Che Guevara, der da var Cubas Industriminister: “De cubanske arbejderne skal begynde at vænne sig til at leve i et kollektivistisk regime, og de kan under ingen omstændigheder strejke.”……

  Siden er forholdene ikke blevet bedre, snarere tværtimod. Og nej det skyldes ikke blokade fra USA, for Cuba drænede Sovjetunionens og andre landes kasser, hvor det var muligt og for gigantiske summer uden at det kunne ændre på den totale sociale nedtur. Cuba er et ufrit misregeret diktatur og fallitbo og intet i Revolutionen bør hædres.

  Kommentar by synopsis-olsen — 19. juli 2012 @ 19:17

 9. – Polka

  Jeg har ikke tid til at blogge alt folk henviser til, men det er utroligt vigtigt med de mange henvisninger i kommentarfeltet.

  Interviewet er kerne blogstof. Ikke omtalt i medierne endnu, og ikke på skrift i et flygtigt medie. Pludselig er lydfilerne offline.

  Kommentar by Kim Møller — 19. juli 2012 @ 19:31

 10. Ja, her vil jeg så ikke spille djævelens advokat. Vi snakker ikke om et udsyret medlem af Enhedens hovedbestyrelse, men manden med nøglerne til fred og frihed. Fy for pokker!

  Kommentar by Kim Poulsen — 19. juli 2012 @ 19:45

 11. Det er dem, der skjuler jer GPS/GSM-minispioner under bilen, således at jeres position altid bliver synlig på deres digitale kort – på datamater på kontoret, i biler, fartøjer, fly (specielt helikoptre, se fx http://www.youtube.com/watch?v=aFdR2886e1c ).

  Bare som eksempel, der findes mange flere metoder, se http://en.wikipedia.org/wiki/Surveillance – man taler ikke uden grund om den *totale* overvågning.

  Og naturligvis er det ikke noget dansk specialitet. Men Jakob Scharf er altså med, denne forbryder – for fej for at hævde sig overfor sine politiske befalingsgivere, for fej for at uddrive dem deres landsforræderiske muhammedaner-forkærlighed.

  Kommentar by Michael Laudahn — 19. juli 2012 @ 20:06

 12. #4 Tolder
  Med den slags halvrøde kommunister i toppen af PET kan det vel ikke undre nogen at PET jager højreekstremistiske spøgelser, altimens venstreekskrementerne og kriminelle bander frit hærger i gaderne.

  Det er så sandt som det er sagt. Nu forstår man bedre hvordan de fem kommunistiske spioner fra Cambridge University kunne arbejde for den engelske efterretningtjeneste i sin tid. Jeg tror ikke at det er forkert at sige, at Che Guevara er en større seriemorder end Osama bin Ladin. De ligner meget hinanden i betragtning af deres revolutionære fanatisme.

  Kommentar by Tim Pallis — 19. juli 2012 @ 20:38

 13. Sådan et fjols. Kort og godt.

  Kommentar by Vest — 19. juli 2012 @ 20:39

 14. Ha Ha, en PET-Chef med Che sympatier, hvem ville dog have troet det?

  Der er selvfølgelig en grund til at venstrefløjens ekstremister går fri hver gang! Og, det er ikke alt sammen Jakob Scharf skyld og så tillader han sig a tale han om frihed og demokrati!

  Alle vores øverste embedsmænd skulle have deres fortid lagt åbent frem så vi undgår sager med spioner der ikke kan straffes, forrædere der ikke bliver forfulgt og embedsmænd der tjener under falske forudsætninger.

  Kommentar by Santor — 19. juli 2012 @ 20:44

 15. 9 ->

  Ikke at det ville undre mig hvis DDR pillede PET.chefens selvafsløring af, men filen er vist her:

  http://www.dr.dk/radio/player/?id/54203

  Kommentar by Hans Und — 19. juli 2012 @ 21:06

 16. Jeg er skuffet!
  Efter at have været på Cuba, og udsat for mislykket revolutionær indoktrinering er jeg dybt forundret over, at vores efterretningschef kan se noget ideal i Che Guevara.
  Revolutionær ja, voldsforherligende morder ja, han dømte systemkritikere og derefter henrettede han den egenhændigt! Hyggelig fyr!
  Endnu et fortvivlede bevis på at Danmarks magthavere rekrutteres blandt vennerne på venstrefløjen! Heller ikke vores statsminister kan se noget galt i at være kommunist, vel vidende at det er historiens mest morderiske ideologi, kommunismen har endog flere liv på samvittigheden end en anden afart af socialismen, National Socialismen.

  Kommentar by Robert R — 19. juli 2012 @ 21:26

 17. Lidt apologi for Scharf må alligevel være på sin plads: Det er formentlig fuldstændig utænkeligt at en mand med lige præcis hans stilling udtaler sig spontant i medierne om sine private interesser og sympatier, UDEN at han afvejer hvordan dette kan få betydning for firmaet PET.

  Skulle man give ham lidt credit kunne han f. eks. have vurderet at disse udmeldinger ville give en eller anden propagandaeffekt eller signalværdi ift. venstreekstremistiske og muslimske miljøer.

  Det lyder måske søgt, og jeg aner ikke hvad signalværdien skulle gå ud på, men enhver kan sige sig selv at en person som chefen for landets hemmelige politi aldrig ‘bare’ er privatmand.

  Omvendt, hvis dette er forkert vurderet fra min side, og han bare som den største selvfølge har talt pænt om en psykopatisk massemorder og en sang om et mindreårigt offer for en pædofil – Herren hjælpe os alle. Så er alle værdier skredet.

  Måske ligger sandheden et eller andet sted imellem: Scharf har indsigt nok i de emner han udtaler sig om her, men han er ikke dum og naiv, og er i stand til at se Che Guevara for hvad han var, og hvad dyrkelsen af en barnebrud indebærer.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 19. juli 2012 @ 21:29

 18. @17 LFPC,

  Det er ikke utænkeligt, at han prøver at lave lidt “outreach” i forhold til voldsparate vensteekstreme og muslimer. Men samtidig ville han ikke sige det, hvis ikke han mente det bare en lille smule.

  Kommentar by Vest — 19. juli 2012 @ 22:12

 19. Nå, så fik markulatoren en pause imens de røde lejesvende pralede med deres åndsfælle i PET.

  FØJ for en homovielse.

  Kommentar by Iznogut — 19. juli 2012 @ 22:26

 20. > LFPC #17

  Jeg tænkte også indledningsvis, at det kunne være for at please Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti. De to ekstreme partier er jo stærkt kritiske over for enhver efterretningsvirksomhed der har mulighed for, at kigge deres revolutionære aktiviteter efter i sømmene. Men Jakob Scharf giver den lidt for meget gas, uden at det virker som “indstuderet show off” for at blive en del af ‘det gode selskab’.

  Jeg tror desværre, at han mente hvad han sagde. Per Clausens våde revolutions drømme bliver næppe forhindret med Jakob Scharf ved PET-roret.

  Kommentar by Polka Charlie — 19. juli 2012 @ 23:39

 21. Det er trist for Danmark, men er det egentlig så overraskende?
  PET-chefen har utallige ligesindede i ministerier, domstole, universiteter, skoler, børnehaver, medier og masser af andre steder.
  Hvorfor afviser politiledelserne overalt i Danmark, at der er problemer i ghettoer og med indvandrere?

  Scharf, Bonnichsen og Per Larsen har titusindvis af ligesindede. Universiteterne har haft over 40 år til at forme dem.

  Jeg forstår bedre og bedre de problemer – en af undtagelserne – professor Bent Jensen har haft og stadig har med at få offentliggjort sin rapport.

  Kommentar by Binee — 19. juli 2012 @ 23:46

 22. […] Revolutionsromantiker. Like this:LikeBe the first to like this. Skriv en kommentar […]

  Pingback by Chefen for Politiets Efterretningstjeneste: Jakob Scharf « Hodjanernes Blog — 19. juli 2012 @ 23:56

 23. Hvis PET-chefen var folkeskolelærer, så ville jeg helt sikkert være mindre rystet. Men jeg er faktisk rystet. Hans udtalelser vidner ikke om dybere indsigt i de emner han bringer på bane – marxistisk/kommunistisk totalitarisme og “profetens” halal-pædofili. LFPC’s håb om at den røde/multikulturelle PET-chef måske bare rækker ud efter de interessante grupper i et forsøg på at mildne deres holdning til PET, giver ikke mening al den stund, at PET’s arbejde forgår i det skjulte. Hvorfor skulle han sætte sin egen personlighed på spil for den ikke-sandsynlige gevinst?

  Kommentar by Hr. Snusk — 20. juli 2012 @ 01:19

 24. När danska säkerhetspolisen PET:s chef är rävröd beundrare av Che Guevara, hur ser det då ut hos den svenska motsvarigheten? SÄPO dementerar att den döde terroristen i Bulgarien skulle vara svenske medborgaren Ghezali. En avledande lögn när nyheten är ny, i väntan på att intresset svalnar?

  Kommentar by Knute — 20. juli 2012 @ 01:30

 25. Knute, måske siger SÄPO indirekte at, ja det er en perker, men det er ikke perkeren Ghezali?

  Kommentar by Hr. Snusk — 20. juli 2012 @ 02:03

 26. Ikke så mærkeligt, at koldkrigsforskeren Bent Jensen, ikke må offentligøre navnene på Sovjet agenterne blandt politikerne.
  Med Scharf som chef for efterettningsvæsendet og Bonnichsen før ham, er det ræven der vogter gæssen.

  Kommentar by Vivian — 20. juli 2012 @ 02:15

 27. “den cubanske revolution startede som en helt åbenbar vigtig kamp for frihed, lighed og retfærdighed”.

  Castro ville aldrig demokrati. Han afslørede det dog ikke før nogen tid efter, at han havde vundet. Sharf er en ignorant.

  Kommentar by Snaphanen — 20. juli 2012 @ 05:33

 28. Fyr ham!

  Kommentar by morlille — 20. juli 2012 @ 07:47

 29. @ morlille
  “Fyr ham!”
  Hvem skulle fyre ham,-den socialistiske kommunist regering som klæber sig til taburetterne i dag?!?
  PS. Sad fiø. ved siden af ham engang på flyet OSL-CPH, men fik desværre ikke talt med ham. Kunne have været interessant.

  Kommentar by Neuhammer — 20. juli 2012 @ 10:36

 30. Det er konformitet der er nøgleordet her.
  PET-chefen viser hvor herskende konsensus er anno 2012 efter 10 år med såkaldt borgerlig regering: Det er stadig det overfladiske røde sværmeri der er normen i samfundet. Det er ikke ham, men samfundet der er problemet.
  Desuden viser han (tilsyneladende) at han selv netop IKKE er en mand af demokratiske pricipper. I så fald ville han have turdet gå mod herskende konsensus, sagt den sandhed om de røde totalitære regimer han godt kender, og risikere at blive castet som USAs mand.

  For det er det det handler om her: det barnagtige danske mainstream-had til USA og i den forbindelse: myndighedernes image i den brede, rødt indoktrinerede befolkning.

  Scharf er ude at lefle for herr og fru Jensen såmænd. Få nogle lyserøde over på myndighedernes side. Det er grimt, men sikkert ikke så illoyalt overfor demokratiet som det ser ud.

  (ps: jeg er købt af PET til at please højrefløjen, men det er hemmeligt, så ikke sladre!)

  Kommentar by Kim Poulsen — 20. juli 2012 @ 11:54

 31. Er der nogen der undrer sig over visse papirer om venstrefløjen er blevet forsvundet??

  Kommentar by Limewoody — 20. juli 2012 @ 12:59

 32. Dertil kommer, at kommunister er blevet tilgivet på stribe, næsten på forhånd, men så sent som i går hørte jeg, at man havde arresteret en nazist på 95 år.
  Kommunisterne er så store i menneskelige forbrydelser, at nazisterne ikke når dem til knæene.
  Vore toneangivende kræfter må være sammensat af noget, vi aldrig forstår, kasser dem!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 20. juli 2012 @ 16:30

 33. En stor tak til Polka Charlie for at gøre opmærksom på historien. Og naturligvis også til Kim.

  Mon Scharf er ekstra glad for at sætte makulatoren i gang, når det drejer om at beskytte hans venner på venstrefløjen?

  Kommentar by Lars H — 20. juli 2012 @ 19:19

 34. Som jeg har skrevet før; politiets ledere er alle jurister fra Politiken segmentet. Scharf er ingen undtagelse. Jeg er ikke overrasket!

  Kommentar by Sigwar — 21. juli 2012 @ 14:34

 35. Undskyld, men virker det som om det er god idé at denne vrøvlende person burde være leder af PET. Jeg synes det ikke. For pokker da. Manden virker jo ligefrem plat.

  Kommentar by EH — 22. juli 2012 @ 01:42

 36. […] Jakob Scharf on radio show July 19, 2012: "[..] But the ideals that the Cuban Revolution, or a revolutionary hero such as Che Guevara stood for, are some fundamentally important and righteous ideals. It is the means by which one tries to realize these ideals that can be problematic." Source: Uriasposten […]

  Pingback by Denmark: Head of Intelligence Jakob Scharf ordered illegal spying against nationalist party leader » Balder Blog — 19. november 2013 @ 11:39

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper