28. september 2006

Hvem mon nyder mest goodwill: Hugo Chavez eller George W. Bush…

For tre år siden holdt Ulla Dahlerup en tale på Dansk Folkepartis landsmøde som gav genlyd landet over. Med brutal retorik gik hun i rette med navngivne kulturradikale meningsdannere, og et par dage senere trykte Politiken talen i fuld længde. Debatten holdt sig kørende i en uge, udelukkende baseret på forargelsen, og jeg husker hvorledes hun fik det glatte lag i flere selvstændige indslag på P1.

Der er forskel på folk. Venezuelas præsident holdt i sidste uge en tale i FN, hvor han kaldte Bush for djævlen, verdensdiktator, og andet grotesk fra overdrevet. Sidste torsdag behandlede Orienterings Kirsten Larsen i et selvstændigt indslag talen, men fokus var ikke kun på forargelsen, men ligeså meget på den ‘kritik’ chavez ifølge hende var katalysator for. Rendyrket apologi set herfra. Her lidt fra indslaget (21/9-06 Chavez kaldte Bush en djævl v) Kirsten Larsen). Tre eksempler…

“… får sagt meget som andre folk kun tør tænke.”
“… der er mange der mener Chavez er gået for langt.”
Chavez taler på vegne af mange…”

Igår var det i samme program Niels Lindvigs tur til at præsentere historien, og selvom han afsluttede med at associere Bush med kristen-fundien Pat Robertson, så havde indslaget som helhed den pointe, at Hugo Chavez brugte USA som ydre fjende til at skabe cementere sin støtte i egne rækker. Det ville man normalt kalde populisme, men nej – en semi-kommunist der beskylder USA for at stå bag naturkatastrofer i Venezuela kan selvfølgelig ikke få den etikette på sig. Her tre eksempler fra indslaget (27/9-06 Chavez og talen i FN v) Niels Lindvig).

“… udiplomatiske udfald…”
“… ligefremme vendinger…”
“… det ligger ligefor at stemple ham som skør, men…”

Meget apropos kan man i dagens 24timer læse at George Michael nu også vælger at ytre (det avisen kalder)“sit kritiske syn” på George Bush. Man græmmes.

3 Comments »

 1. Hr. Michael må vide en del om seksuelle afvigelser og har i øvrigt haft stort besvær med at kontrollere sine egne impulser.

  Hvad ved han om politik? Formentlig ikke meget mere end andre moderat begavede popfigurer. Men uanset hvor tynde og tåbelige hans ytringer måtte være, vil de blive viderebragt som vigtigt nyt til et publikum, der er endnu dummere.

  Kunne disse mennesker dog blot nøjes med at onanere og høre dårlig musik.

  Kommentar by Lama Q — 28. september 2006 @ 20:49

 2. Jeg var lige ved selv at skulle skrive om denne ‘kunstner’, hvis udfald svarer præcis til de danske ‘kunstnere’, der også befinder sig på kloak-niveau:

  http://dansk-svensk.blogspot.com/2006/09/fra-de-stuerenes-ordbog.html

  Kommentar by hodja — 28. september 2006 @ 22:28

 3. Jeg undrer på, om Ulla Dahlerups tale var ligeså giftig og svovldampende, som den Chavez præsterede? Jeg ved ikke, hvad hun har sagt, men ønsketænker mig ;-) at talen indeholdt et provokerende gran af fornuft, og at dette måtte have stødt an hos… æh… toneangivende, radikale og venstredrejede kredse? Dog skal man nok ikke håbe på reflektion og eftertænksomhed fra dette kreative segment af meningsdannere. Dertil er man muligvis for forblændet af egen menneskelige storhed.

  Man håber ikke, at inkvisitor Chavez slutter af med bålfest efter det svovldampende “politiske” udfald…

  Apropos George Michael og Snaphanens “stue-rene-ordbog”…

  Det er som regel mennesker med forkromede visioner for “folkets” fremtid, der på denne blændende vis gør folket gældende, hvad det har i vente, når man får magt, som man har agt.

  Hvis folket ikke føler sig behørigt advaret af den højeste klasse af meningsdanneres uhørte, sexuelle krænkelser og platheder…

  Vé folket!

  Hørte forleden den 17.09.06 præst Pless i P1, vistnok før 0700 morgen, om de radikale og venstrefløjens enfant terrible nr. 1, Pia Kjærsgaard. Pless vil ikke “have hende indenfor”. “Hun arbejder for at gøre verden mindre, jeg arbejder for at gøre den større”.
  “Hun er SJÆLLØS”, forlød det afslutningsvis.
  Her ved det lyttende publikum, at hun ER BÅDE FORTABT OG FORDØMT! Man gyser let ved tanken, og er glad for, at man selv slap med skrækken i denne omgang.

  Præst Pless er i fuld gang med at dømme de levende og de døde! Når mediernes stormoghuler får magt, som de har agt…

  Vé menneskene…

  Kommentar by Marianne — 29. september 2006 @ 13:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper