20. juli 2012

Weekendavisen portrætterer Pelle Dragsted, tidl. AFA-militant, nu spindoktor for Joh. Schmidt-Nielsen

Selvom det selvfølgelig er grotesk med de udglattende etiketter om den ‘politisk engagerede’ Pelle Dragsted, der tidligere tilhørte det ‘hårdkogte aktivistmiljø’, så er det nu alligevel godt, at der kommer lidt fokus på Johanne Schmidt-Nielsens revolutionære bagland. Søren K. Villemoes portrætterer Pelle Dragsted i Weekendavisen – Vejen ned (ikke online).

“»Røvhuller.« Sådan lød Pelle Dragsteds kortfattede Twitter-update fredag d. 22. juni. Baggrunden for den vrede besked fra Enhedslistens politiske rådgiver var regeringens skatteforlig med Venstre og Konservative, der faldt på plads samme dag. … Der er et hav af fortællinger begravet i det ene ord, Dragsted råbte ud i afmagt og vrede. …

Det fortæller om en mand, der har sin skoling i aktivistmiljøet på Nørrebro… Og det fortæller om en underliggende aktivistisk ånd i partiet, der stadig kommer til udtryk i små, freudianske slip, mens Enhedslisten forsøger at give rollen som det autentiske Socialdemokrati fra før regeringsdannelsen. Men mest af alt fortæller det om en mand, der så en stor personlig og politisk investering lide et alvorligt nederlag den fredag i juni, da Enhedslisten blev valgt fra.

… selv om Enhedslisten med Johanne Schmidt-Nielsen i spidsen har bevæget sig langt for at blive spiselig og operationel både blandt vælgere og de andre partier i Folketinget, så er der stadig et stort uforløst spørgsmål, der rumsterer i baggrunden.

For hvor langt har Enhedslisten egentlig bevæget sig væk fra alt det revolutionære, når det kommer til stykket? I dette spørgsmål står en enkelt mand centralt: Pelle Dragsted. Han er Johanne Schmidt-Nielsens førsterådgiver, og han har mere end nogen anden formået at få partiets revolutionære ideologi og reformistiske ambitioner til at fungere side om side uden at afsløre sig som hinandens modsætninger. … Rollen som revolutionære socialdemokrater er udtømt, det er tid til at vælge.

Pelle Dragsted er 37 år, har en BA i historie og spansk og er tidligere venstreradikal aktivist. … Han er kendt i politiske kredse som partiets store reformator. .. Han har gjort partiet spiseligt for vælgere uden for den yderste venstrefløj, specielt SF-vælgere og skuffede socialdemokrater.

(Pelle Dragsted som ‘Jesper’, talsmand for Antifascistisk Aktion; Aktuelt, 1998)

Dragsteds politiske opvækst startede i en ung alder. På diverse højreorienterede blogs kan man læse indgående beretninger om den politiske rådgivers rejse gennem miljøerne på den yderste venstrefløj. Allerede som 14-årig bliver han aktiv i Børnemagt, der dengang holdt til i Ungdomshuset… Op igennem 1990erne var Dragsted en særdeles flittig aktivist. Han kom i en alder af 17 år med i den venstreradikale aktionsgruppe Antifascistisk Aktion (AFA) og formåede i den forbindelse at blive anholdt ved flere lejligheder.

Bl. a. da han i 1994 blev stoppet af politiet i en bus fyldt med køller og andre våben på vej mod nazilederen Jonni Hansens hus i Greve. I 1998 blev han anholdt sammen med en anden AFAaktivist, Martin Lindblom, og senere dømt for hærværk mod Sandholmlejren.

I 1999 var han en af de uheldige aktivister, der blev ramt, da Jonni Hansen med sin bil torpederede en større gruppe aktivister, der var i gang med at ødelægge hans plankeværk. … Men på trods af sit brændende engagement i det hårdkogte aktivistmiljø…

(Pelle Dragsted som anonym talsmand for Antifascistisk Aktion; Dem der ikke hopper, 2002)

I dag repræsenterer han den del af Enhedslisten, der ser med de mest positive øjne på parlamentets politiske berettigelse, og som for længst har lagt de revolutionære paroler bag sig. Gamle politiske romancer har derfor måttet undergå nådesløs revision de seneste år.

For eksempel var Dragsted ad to omgange på en studietur til Libyen betalt af Gaddafi-styret. Det skete i 1993 og 1994. Men i 2011 var samme Dragsted en af de mest engagerede stemmer i Enhedslisten, der støttede partiets historiske opbakning til NATO-aktionen i Libyen, der som bekendt endte i Gaddafi-regimets fald og diktatorens død. … Da Venezuelas socialistiske præsident, Hugo Chávez, kom med moralsk opbakning til Gaddafis kamp mod Vesten, måtte Dragsted igen trække stikket til en gammel kærlighed. … Hans apologetiske syn på den colombianske oprørsbevægelse FARC er ligeledes fortid. Og også AFA har Dragsted svært ved at se det gode i. »Det var selvtægt,« siger han i dag om gruppens antifascistiske aktiviteter.

(Pelle Dragsted afviser oplysninger, der fremgår af WA-artiklen; fra Pelledragsted.dk)

“Der findes en del meget fantasifulde konspirationsteorier om Pelle Dragsted på diverse højreekstremistiske hjemmesider og blogs. De fleste informationer på disse sider er ren fantasi.”

Oploadet Kl. 16:11 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/38693/trackback

10 Comments »

 1. Det er ikke første gang du gør det, så nu kommer rettelsen:

  Han hedder Villemoes, ikke Willemoes.

  Kommentar by William Jansen — 20. juli 2012 @ 16:25

 2. Jeg tror kort og godt at den små Pelle lider af Tourettes syndrom.

  At forklare hans voldsomme fremfærd som et politisk udtryk er at give voldsmanden for meget kredit.

  Forskellen på ham og andre voldspsykopater er udelukkende bestemt af hvilket miljø han er opvokset i. Havde han været muslim var han formodentlig blevet bombemand. Var han opvokset i USA 1920 ville han være medlem af KKK.

  Same shit.

  Kommentar by Santor — 20. juli 2012 @ 16:55

 3. -> WJ

  Hermed rettet. Takker.

  Kommentar by Kim Møller — 20. juli 2012 @ 17:52

 4. Dragsted efternavnet tyder på en baggrund i det bedre Nordsjællandske borgerskab!

  Kommentar by Sigwar — 20. juli 2012 @ 20:13

 5. Jeg morer mig lidt over, at Pelle Dragsted på sin hjemmeside skriver om AFA at han forlod “omkring årtusindeskiftet”.

  Den formulering skyldes da vist udelukkende et ønske om at sløre, at han har været militant og voldelig op til for ganske nylig. For sandheden er så vidt jeg ved, at han var med nogle år op i 2000-tallet. Men det lyder lidt bedre når man siger, at han forlod organisationen “omkring årtusindskiftet” end hvis man siger, at han “var aktiv for blot 9 år siden”. Sådan er formuleringer jo så sjove.

  Kommentar by Vest — 21. juli 2012 @ 02:46

 6. Et stk. sølle, voldsparat udenomsparlamentarisk venstrefascist –
  og nu prøver han ghm. så at løbe fra det ;)

  Kommentar by Bjovulf — 21. juli 2012 @ 13:25

 7. Bare rolig Hr og Fru Danmark, revolution bliver ikke voldelig!

  Kommentar by Dave — 21. juli 2012 @ 14:59

 8. Nå, prøver den 18. maj brostens-fascistoide tosse nu også at løbe fra sin fortid? What a fucking surprise…NOT

  Hele hans krop er gennemsyret med hykleri, bodegasprog, løgn og latin ligesom resten af venstrefløjen og muslimerne. Går du dem på klingen kommer deres dobbeltstandarder ganske hurtigt frem i lystet pga. infantil argumentation og den normale reaktion, når selverkendelsen/virkelighedserkendelsen opstår, vil typisk være flæberi aka SF’eren Lisbeth Bech Poulsen eller vold, vredesudbrud etc.

  Kommentar by K. Sejr — 21. juli 2012 @ 15:30

 9. @7 Dave,

  Her må jeg rette dig. De venstreorienterede siger “bare rolig Hr og Fru Danmark, revolutionen bliver som udgangspunkt ikke voldelig!”.

  Og det er jo et dejligt non-løfte. Peter Lundin var jo som udgangspunkt heller ikke voldelig. Det var først da hans mor ville klippe hans lange hår af, at han kvalte hende til døde. Og det var først da hans kæreste snakkede i telefon med en anden mand, at han valgte at dræbe hende og børnene. Men som udgangspunkt var han ikke voldelig. Udgangspunkter kan ændre sig meget hurtigt.

  Kommentar by Vest — 21. juli 2012 @ 21:20

 10. tja kunne nu godt trænge til et fårår herhjemme men folk er så forgældet i deres huse m.m. de ikke tør åbne munden og side de uduelige politiker på porten

  Kommentar by las — 25. maj 2016 @ 13:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper