2. oktober 2006

Eyvind Vesselboe: Den officielle statistik underspiller integrationsproblemets omfang

Den Danske Forenings statistiker Ebbe Vig har skrevet vidt og bredt om det i årtier, uden at det har ført til videre debat om de såkaldte naturaliseringer. Det er nemt at kritisere udgangspunktet, men det siger sig selv at hvis man ønsker at kende integrationsproblemernes reelle omfang, så kommer man ikke uden om at stille ubehagelige spørgsmål. Fra dagens Berlingske Tidende.

Er udlændingestatistikken ubrugelig?
På trods af massive problemer med dansk i tredje generation af indvandrere, optræder de praktisk talt ikke i Danmarks Statistik over udlændinge. Det giver et misvisende billede af integrationsopgavens omfang, og derfor bør grundlaget for statistikken laves om, foreslår kultursociolog og medlem af Venstre, Eyvind Vesselbo. Spørgsmålet har han rejst på Venstres hovedbestyrelse, og hans partifælle, undervisningsminister Bertel Haarder (V), har bedt sit ministerium undersøge manglerne i udlændingestatistikken. »Udlændingestatistikken er ubrugelig, og den underspiller problemernes omfang. Enten skal statistikken laves om, eller også skal man erkende, at den ikke viser det, man vil have frem,« siger Eyvind Vesselbo.

Formand for regeringens tænketank for integration, Erik Bonnerup, er kun i begrænset omfang enig med Vesselbo. »Han har ret i, at kigger vi kun på statistikken, ser vi på alt for få. Vores egne undersøgelser viser, at der i anden og tredjegeneration kan være betydelige problemer. Men det løser man bedre ved at lave eksempelvis stikprøveundersøgelser af børns skolekundskaber end ved at ændre definitionerne på efterkommere i Danmarks Statistik,« siger han. Vesselbo lavede i 1990 en undersøgelse af gæstearbejderes familiesammenføringer i Ishøj. Den giver et fingerpeg om, at antallet af efterkommere burde fordobles i Danmarks Statistik, hvis man ellers tog tredje generation med.

Direktør i Danmarks statistik Jan Plovsing kunne »ikke drømme om« at ændre definitionen efter pres fra en politiker. Men han finder det relevant at undersøge, om der er lige så store integrationsproblemer i tredjegeneration som i de forudgående. »Det kunne sagtens være en opgave for Danmark Statistik, som vi dog ikke har ressourcer til lige nu. Men hvis en sådan undersøgelse bekræftede, at der var problemer, kunne vi jo overveje at ændre definitionen, for så havde vi et grundlag,« siger Jan Plovsing.

Oploadet Kl. 08:16 af Kim Møller — Direkte link36 kommentarer

36 Comments »

 1. Mardé?

  Således skrives på danmark-bloggen som Sonia kører:

  Anti-Threats Her finder du bl.a. alle Mardés og/eller Yalcins trusler og uciviliserede bemærkninger, som disse eller samme Yalcin har forsøgt at kulturberige os med på denne blog. Desværre kan vi kun bringe bemærkninger, der i indhold betegner en form for civilisation.”

  Kan i øvrigt oplyse at Ebbe Vig hverken er medlem af DF eller af DDF.

  Kommentar by XANTHIPPE — 25. april 2011 @ 22:38

 2. HVIS NOGEN VIL REDDE DANMARK, SÅ LAD ALLE VIDE HVOR FARLIG EN TRUSSEL DENNE NAR ER FOR LANDET.

  Kommentar by loreèn — 23. juli 2011 @ 13:59

 3. http://www.kandu.dk/dk/Spg85623.aspx

  Kommentar by loreèn — 24. juli 2011 @ 04:45

 4. denne psykisk syge mand, der lider af personlighedspaltninger er allerede i 2006 blevet afsløret:

  http://www.kandu.dk/dk/Spg85623.aspx

  Kommentar by loreèn — 24. juli 2011 @ 04:46

 5. du er en taber er du. du er ikke andet end en taber. slet bare dette indlæg også. bare du når at læse det inden. og bare du ved, at nogen før eller senere .. finder dig og fortæller dig sandheden.

  Kommentar by loreèn — 24. juli 2011 @ 04:48

 6. Det ubrugelige i DS’s opgørelser frem kort og tydeligt af figuren her:
  http://danmark.wordpress.com/2011/03/07/det-skal-du-ikke-blande-dig-i-eller-have-grundlaget-for-en-mening-om-saa-er-du-forkert-eller-og-ond/

  Kommentar by XANTHIPPE — 21. september 2011 @ 18:59

RSS af kommentarer til dette indlæg.

Skriv en kommentar

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Gyldig XHTML
WP


MediaCreeper