2. oktober 2006

Eyvind Vesselboe: Den officielle statistik underspiller integrationsproblemets omfang

Den Danske Forenings statistiker Ebbe Vig har skrevet vidt og bredt om det i årtier, uden at det har ført til videre debat om de såkaldte naturaliseringer. Det er nemt at kritisere udgangspunktet, men det siger sig selv at hvis man ønsker at kende integrationsproblemernes reelle omfang, så kommer man ikke uden om at stille ubehagelige spørgsmål. Fra dagens Berlingske Tidende.

Er udlændingestatistikken ubrugelig?
På trods af massive problemer med dansk i tredje generation af indvandrere, optræder de praktisk talt ikke i Danmarks Statistik over udlændinge. Det giver et misvisende billede af integrationsopgavens omfang, og derfor bør grundlaget for statistikken laves om, foreslår kultursociolog og medlem af Venstre, Eyvind Vesselbo. Spørgsmålet har han rejst på Venstres hovedbestyrelse, og hans partifælle, undervisningsminister Bertel Haarder (V), har bedt sit ministerium undersøge manglerne i udlændingestatistikken. »Udlændingestatistikken er ubrugelig, og den underspiller problemernes omfang. Enten skal statistikken laves om, eller også skal man erkende, at den ikke viser det, man vil have frem,« siger Eyvind Vesselbo.

Formand for regeringens tænketank for integration, Erik Bonnerup, er kun i begrænset omfang enig med Vesselbo. »Han har ret i, at kigger vi kun på statistikken, ser vi på alt for få. Vores egne undersøgelser viser, at der i anden og tredjegeneration kan være betydelige problemer. Men det løser man bedre ved at lave eksempelvis stikprøveundersøgelser af børns skolekundskaber end ved at ændre definitionerne på efterkommere i Danmarks Statistik,« siger han. Vesselbo lavede i 1990 en undersøgelse af gæstearbejderes familiesammenføringer i Ishøj. Den giver et fingerpeg om, at antallet af efterkommere burde fordobles i Danmarks Statistik, hvis man ellers tog tredje generation med.

Direktør i Danmarks statistik Jan Plovsing kunne »ikke drømme om« at ændre definitionen efter pres fra en politiker. Men han finder det relevant at undersøge, om der er lige så store integrationsproblemer i tredjegeneration som i de forudgående. »Det kunne sagtens være en opgave for Danmark Statistik, som vi dog ikke har ressourcer til lige nu. Men hvis en sådan undersøgelse bekræftede, at der var problemer, kunne vi jo overveje at ændre definitionen, for så havde vi et grundlag,« siger Jan Plovsing.

Oploadet Kl. 08:16 af Kim Møller — Direkte link36 kommentarer

36 Comments »

 1. du glemte gåsetegnene..der skulle stå:

  Den Danske Forenings “statistiker” Ebbe Vig har skrevet vidt og bredt om det…

  Kommentar by Allan — 2. oktober 2006 @ 08:42

 2. -> 1 Allan

  “du glemte gåsetegnene”.

  Nej, faktisk ikke. Ebbe Vig er så vidt jeg ved DDFs statistiker.

  Egentligt er problematikken ligefrem, og jeg tvivler på der er meget at komme efter rent akademisk. Der hvor vandene skiller er på det politiske, hvad du sjovt nok ikke kommenterer.

  Apropos. http://www.folketinget.dk/Samling/20031/spor_sv/S939.htm

  Kommentar by Kim Møller — 2. oktober 2006 @ 09:01

 3. Nå ja, og Johnny er leder af nazisterne. Det gør ikke deres ord mere sande, næh det understreger bare at de er fulde af l…

  Lad da bare Danmarks statistik udføre statistisker over om 3. generations indvandrer er kriminelle. Ja, lad os da føre den videre og tage 4, 5, 6, 7, 8 og 9 generations indvandrer med. Så kan vi konkludere at ALT kriminalitet bliver begået af indvandrer, og at vi alle skal fratages statsborgerskabet og smides ud.

  Godt tænkt.

  Kommentar by Allan — 2. oktober 2006 @ 09:58

 4. Men iøvrigt rart at politikere og skribenter her på bloggen indrømmer at problemet med integrationen af indvandrer er små, og statistisk ubetydelige..

  Kommentar by Allan — 2. oktober 2006 @ 10:00

 5. Ulla Nørtoft har faktisk også regnet på tallene fornylig og kommer også frem til et andet resultat end det ‘vedtagne’. Hende er der vel ingen, der vil udsmykke med svastikaer?

  Kommentar by Hodja — 2. oktober 2006 @ 11:07

 6. Allan, det går da helt galt for dig her.

  En mand er cand. oecon og udtaler sig om sit eget fagområde på en akademisk saglig måde. En anden er leder af nazisterne og udtaler sig om dette og hint. Du mener så, at eftersom man ikke skal tage lederen af nazisterne alvorligt skal man heller ikke tage akademikeren alvorligt. Meget mystisk argumentation.

  Kommentar by kristoffer — 2. oktober 2006 @ 11:27

 7. Så vidt jeg ved har tænketanken DREAM under finansministeriet allerede lavet en statestik over antallet af indvandrere og efterkommere frem til år 2080 eller noget i den retning, hvor de ændrede defintionen, således at også 3. generation etc. blev talt med.

  Kommentar by C.S — 2. oktober 2006 @ 12:37

 8. Nogle kan måske huske nyhedshistorien om, at “Indvandrerkvinder får færre børn” http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2006/08/06/051706.htm

  Umiddelbart en god nyhed, som fik. div. centrum-venstre bloggere til at konstatere at udsigten til stor muslimsk befolkningsandel i fremtiden var et blålys http://raapil-unblogged.blogs.com/raapil_unblogged/2006/08/indvandrere_fr_.html

  Men førnævnte blogger havde ikke lige sat sig ind i undersøgelsen eller (en væsentlig årsag til) hvordan man kom frem til den glædelige nyhed. Når man læser rapporten kan man nemlig læse en interessant forudsætning for, hvordan man definerer personer med dansk oprindelse

  http://www.dreammodel.dk/pdf/Befolkning2006.pdf

  Personer, hvoraf mindst en af forældrene er dansk statsborger og født i Danmark, uanset personens eget fødeland og statsborgerskab. Hvis der ikke findes oplysninger om nogen af forældrene, betragtes vedkommende som værende af dansk oprindelse, hvis vedkommende er dansk statsborger født i Danmark.

  Denne forudsætning transformerer på magisk vis løbende en mængde personer over i “Dansk Oprindelses-puljen” og glemmer alt om ophav, religiøst tilhørsforhold og lignende.

  MVH Jakob

  Kommentar by Jakob — 2. oktober 2006 @ 12:46

 9. -> 8 Jakob

  Jeg gik i dybden med en af de gange postulatetet kom i medierne: http://www.uriasposten.net/?p=474

  Kommentar by Kim Møller — 2. oktober 2006 @ 13:14

 10. Jeg er flere gange stødt på Ebbe Vigs tal i udenlandske debatter og opfattede dem som en overgearet skræmmekampagne, skønt jeg er klar over, at de tilgængelige statistikker heller ikke giver et korrekt billedet af situationen.

  Skulle Vig have ret eller blot nogenlunde ret, kan det ikke gå hurtigt nok med at få erkendt det.

  Kommentar by Mette — 2. oktober 2006 @ 13:22

 11. kris: Manden kunne have en phd i statistisk og det gør det ikke bedre. Manden er medlem af en organisation der bedst kan sammenlignes med hizb-ut-tahir, og deres irationelle og bizare holdninger gør at mandens udtalelser må tages med en spand salt. Det er med andre ord dybt irelevant hvad han udgiver af løgnagtig propaganda.

  Kommentar by Allan — 2. oktober 2006 @ 13:50

 12. Og hvad er din og dines “sandheder” så ?

  Kommentar by whodares — 2. oktober 2006 @ 13:55

 13. who: Du ved det som rigtige videnskabsmænd og statistiskere uden skræmmende politiske dagsordenener påviser. Meget simpelt.

  Kommentar by Allan — 2. oktober 2006 @ 14:08

 14. Så man skal have den rigtige holdning/mening for at ens teorier/ideer/arbejde er noget værd?????

  Kommentar by René — 2. oktober 2006 @ 14:53

 15. Hvorfor ikke bare kigge på om hans udtalelse/arbejde er relevante, rigtige eller forkerte også snakke om det derfra?

  Hvor langt til højre skal man for at man ikke noget værd allan?

  Kommentar by René — 2. oktober 2006 @ 14:55

 16. -> 15 Rene

  Lige netop. Ebbe Vig spiller med åbne kort, og derfor burde Allan konkretisere sin kritik ift. følgende punkter…

  1) Pointere fejlagtige beregninger

  2) Pointere urimelige præmisser

  Kommentar by Kim Møller — 2. oktober 2006 @ 15:10

 17. Det er vel ret simpelt, Allan: Enten kan du påpege faktuelle fejl og/eller ukorrekt anvendelse af statistiske metoder i relation til Hr. Vig, eller også kan du ikke.

  Hvis du ikke på nogen begavet måde er i stand til at underbygge dine anklager, må vi blot tørt konstatere, at “løgnagtig propaganda” vist mere handler om dig som debattør end Ebbe Vig som statistiker.

  Kommentar by Mr. Brian — 2. oktober 2006 @ 15:33

 18. Den eneste anvendelige (men desværre meget politisk ukorrekte) statistik der burde føres skulle være over indvandrere fra muslimske lande og deres efterkommere. Og efterkommerbegrebet skulle ikke stoppe efter hverken 2. eller 3. generation.
  Det er vist ikke nogen hemmelighed, at muslimer stort set kun gifter sig med andre muslimer. Derfor ville en statistik over disse udgøre en stort set lukket gruppe – selv i 4. – 5. eller senere generation.

  Kommentar by Nosferatu — 2. oktober 2006 @ 16:26

 19. Pokkers også – jeg kan ikke finde den kommentar, hr. Ebbe Vig en gang efterlod ovre hos Mrandersson om, at Al Qaeda har 400.000 mand under våbentræning i Europa. Det har ikke meget at gøre med emnet ‘Vig og statistik’, men en del at gøre med emnet ‘Vig og troværdighed’.

  Kommentar by Raapil — 2. oktober 2006 @ 16:29

 20. Raapil: Det er ærgerligt at den kommentar, som skulle vælte hele Vigs argumentation er blevet væk. Men pyt med det, når man har ret behøver man jo ikke dokumentation.

  Kommentar by kristoffer — 2. oktober 2006 @ 17:05

 21. hehe..godt set raapil..Tænk at kalde ham for statistisker. Jezuz.

  http://www.lilliput-information.com/treji.html (tjek linket)

  der kan man bare se…30.000 terrorister alene i frankrig. Ja det er fame en statistisker der vil frem. Hip hurra for uriasposten og dens kilder

  Kommentar by Allan — 3. oktober 2006 @ 12:18

 22. Til Raapil & Allan

  Jeg henviser igen til indlæg 16.

  Kommentar by Kim Møller — 3. oktober 2006 @ 12:23

 23. Raapil + Allan :

  hvordan vil I forklare, at en angivelig lille gruppe tilvandrerer her i landet koster samfundet 100+ MILLIARDER hvert år i forsøget på at få disse integreret i samfundet ?

  Med hensyn til hvem der har ret eller ej – angående antallet af muslimer her i landet- så vil virkeligheden såmænd på sigt afgøre dette !

  Kommentar by vivi andersen — 3. oktober 2006 @ 12:55

 24. -> 21 Allan

  For sjovt fulgte jeg dit link. Her finder jeg intet der underbygger “der kan man bare se…30.000 terrorister alene i frankrig. Ja det er fame en statistisker der vil frem.” – men jeg finder bl.a. et link til Debka med titlen: Al Qaeda Builds a Euro Army. Herfra et citat:

  “The European arena, often neglected by American counter-terrorism agencies, is showing a dangerous dynamism. Data assembled for a preliminary assessment show al Qaeda in the process of evolving from terrorist networks and cells into a professional fighting force with military features.

  According to French counter-intelligence, al Qaeda has recruited in France alone between 35,000 and 45,000 men and is organizing them into military-style units. They meet regularly for training in the use of weapons and explosives, combat tactics and indoctrination and are controlled from local and district command centers under the organization’s national French command.

  In Germany, Al Qaeda has recruited 25,000 to 30,000 men. The British domestic intelligence agency MI5 estimates 10,000 faithful have joined up in Britain, providing Blunkett with more than ample cause for concern.

  Al Qaeda is a lot less active in Italy where counter-terrorist agencies hunt its cells to earth relentlessly. Moreover, al Qaeda does not need an important foothold in Italy because it already maintains a thriving presence next door in the Balkan countries of Albania, Kosovo and Macedonia, from which weapons, money and false documents are easily secreted to its European bases.

  But unknown numbers are enlisting in Belgium, Switzerland, Holland, Sweden and Norway.”

  Nu skal jeg ikke gøre mig klog på Debka, men efter lidt granskning kommer det frem at det er et kildestyret online-medie som får pæne med på vejen af Forbes, The Observer og USA Today. Mener du stadig det siger noget om Ebbe Vigs statistiske evner?

  Kommentar by Kim Møller — 3. oktober 2006 @ 13:19

 25. Raapil LYVER simpelthen lodret.

  Ebbe Vig har refereret og oversat en israelsk artikel, der refererer den israelske, den franske og den engelske efterretningstjenste. Dette er tydeligjort i indledningen
  til:
  http://danmark.wordpress.com/2006/06/13/fjenden-har-opbygget-europa-h%c3%a6r/

  Ebbe Vig er hverken højre- eller venstreorienteret; han er velorienteret. At uvidende tumper ikke kan svare igen på hans videnskabeligt underbyggede kritik af udlændingeopgørelserne skyldes ene og alene uvidenhed eller ukyndighed, der desværre så må give plads for tro, der kan være almindelige fejlagtige antagelser. Det kan ikke være rigtigt, at ingen på noget niveau har kunnet imødegå Ebbe Vigs arbejder sagligt igennem næsten 20 år, og at han samtidig så skriver sludder eller fordrejede ting, uden at anklager herom kan underbygges sagligt. Der har været mængder af skælsord, løgnagtige beskyldninger, trusler og overfald; men de er våbnene som den politiske korrekthed anviser, når løgnen skal accepteres, og den selvfølgelig ikke kan svare igen.

  Der er tydeligt et stadigt voksende “integrations”problem i 2 og 3 generation. Dette har Vig illustreret kortfattet på: http://www.lilliput-information.com/seks.html. Her er samlet nogle stykkevise oplysninger med tydelig domumentation, oplysninger som det offentlige selv har afgivet.

  Sonia Wahnloop
  http://Danmark.wordpress.com

  Kommentar by Wahnloop — 21. oktober 2006 @ 23:03

 26. I øvrigt har demograf lektor Hans Oluf Hansen, Kbh’s Uni indrømmet, at de nuværende befolkningsopgørelser ikke kan bruges til hverken at beskrive den nutidige eller den fremtidige virkelighed med i Danmark.

  Hans indrømmelse kom sidste år i august med 14 års forsinkelse i forhold til Ebbe Vig’s kritik, der straks hvad dette spørgsmål angår rejstes ved ibrugtagningen af de nye begreber i 1991. At Integrationsministeriet og Rockwoolfonden ikke har kunne bruge de officielle opgørelser i årevis får kun flittige avislæsere, der husker de små notitser, at vide. En enkelt meddeler er heller ikke af vejen.
  Lars Haagen Pedersen fra DREAM-gruppen har simpelthen måttet lave erstatningsopgørelser….men ikke officielt. Det er da lidt morsomt.
  Nu ved de forhåbentlig at vi ved. Så mangler vi kun, at vi skal vide at de ved at vi ved.

  DET VÆRSTE DER KUNNE SKE VILLE VÆRE, HVIS DET KOM FREM AT AT EBBE VIG
  HAR HAFT RET FRA STARTEN.

  Sonia

  Kommentar by Wahnloop — 21. oktober 2006 @ 23:17

 27. Iøvrigt kan alle de urolige, der et øjeblik måske forestillede sig, at sandheden skulle komme frem, tage det helt roligt. B. Haarder, der fik Vesselboe ind i tinget, efter han havde præsteret en falsk fertilitetundersøgelse sammen med et par kvinder på SFU, har lagt sagen i en syltekrukke i UM.

  Niels

  Kommentar by Niels — 22. oktober 2006 @ 20:14

 28. Den Vig der ved vitterligt intet overhovedet om statistik. Det er mere ærgerligt, at nogle uvidende deltagere herinde vælger at betragte hans synspunkter som kilde. Og en efterspørger konkret kritik mht hans Vigs synspunkter. Tal kan fortolkes. Det er ene og alene fortolkning af nogle tal oplysninger vi har med at gøre her. Og èns fortolkning kommer fra ens egne personlige holdninger. At Vig er medlem af dansk folkeparti, og medlem af danske forening, og at hans samtlige indlæg er fremmedfjendske, hadefulde og ensidige hadefulde overfor udlændinge gør netop, at hans habitus er svækket. Hans baggrund for at fortolke disse data er derfor uduelig. For at skære det ud i pap. Se politikerne diskutere tal! Det værste mareridt for borgerne at være vidne til sådan noget. Men det er heller ikke nemt at være politiker. For de er jo også nød til at fortolke tallene til deres egen fordel. Politikerne fra de modstående fløje er for eksempel altid uenige med arbejdsløshedens størrelse. Og for så vidt angår væksten er selv vismænd og politikerne uenige. Vismænd er kritiske, regeringspolitikerne er optimistiske i deres fortolkninger. SÅ opstår der uenighed. DVS min konklusion er, at statisker fortolkes afhængig af hvor man står, og hvad man repræsenter.

  For at vende tilbage til vores ven vig, ja, alle ved hvor han står. Og hvor han bor, nemlig stadion alle 46, 3tv. i århus. Han forsøger at genoplive sig herinde på cyberspace. Det samme hans partner Sonia, eller Sonia Wahnloop, eller hun har nogle gange flere mellemnavne som Terese og efternav Eriksen. Men sandheden er, at de tit skriver fra hinandens profiler. Sonia har således adgang til vigs profil. Hvis nogen har interesse, kan jeg dokumentere det. Hun har flere gange skrevet i stedet for vig fra netop vigs profil, og afsluttet med “for vig” “sonia”.

  disse to personer er yderst snæversynede. De tåler aldrig kritik. SÅdanne mennesker er håbløse at sætte på rette spor. De er blinde fra fødsel. Men faktisk har jeg ondt af dem. De forsøger begge at få den anerkendelse, som de aldrig fik i deres aktive arbejdsliv. Derfor bruger de al deres tid på alle mulige blog-sider. Og hvad værre er, de har den samme retorik, skriver samme sætninger, begge to, og flere gange endda.

  Især hende sonia cutter hurtigt af, hvis man siger hende imod, og er klar til kamp hver gang. Hun har det med at virke stor bag tasterne. Men i skulle se hende til hverdag. En lille stakkels. Ingen skal kaste sig til at lege helt og forsøge at vise hende vej. Nej. For hun er virkelig blind. Jeg fatter bare ikke, hvorfor de mujaffer ikke har fået fat i de to endnu? Men nå ja. Mujaffaer er ikke på nettet, eller rettere sagt, de bruger ikke tid på blogs og diskussioner mv. De vil hellere ud og kneppe danske piger, eller drikke kaffe med sagsbehandlerne på kommunernes jobcentre, eller rende rundt på centrene/gågadene. Frem og tilbage. For der er jo mange dumme mennesker, der knokler en vis legemsdel ud af bukserne for at kunne betale deres fede alufælger på deres klamme mujaffa biler. Sådanne folk, der uden at have arbejdet en eneste dag lever langt bedre end gennemsnittet.

  Men hvad værre er, disse koster os kun økonomisk. Måske har de fede alufælger, og kasketter, men de har ikke den levestandard som mange danskere har. Her tænkes der meget bredt, og ikke kun økonomi. Men typer som Sonia og Jørn Ebbe Vig er langt mere skadelige for det danske samfund i og med at de opfordrer til vold og ballade, og de forsøger med deres bedste evne at fremprovokere ballade. Hvis det lykkes, så håber jeg først at de selv får belønning for deres hårde indsats.

  Mardè

  Kommentar by Mardè — 4. januar 2010 @ 02:01

 29. Således, JØRN EBBE VIG og SONIA er mere farlig for Danmark end terroristerne. De to personer, og ligesindede, vil danne grundlag for Danmarks undergang ude i fremtiden. Derfor må disse hjerneblæste personer neutraliseres og passiviseres hurtigst muligt, inden det bliver for sent.

  Jeg har advaret. Og vil blive ved med det indtil de to menneskelignende væsener går borte fra cyberspace tilbage til det virkelige liv, som de så desværre ikke har. Men eneste sted der kan være dem passende er plejehjemmet. NEJ, det synes jeg faktisk ikke. Der vil de også være til skade for samfundet. Fængsel måske, så de kan lære at være mennesker. Nej, jeg tror at de vil få den menige mand i fængslet til at være sindsyge. JA, jeg har fundet det. De to mennesker vil jeg gøre alt for at få indlagt på den lukkede psykiatriske afdeling, hvor de kan få den længe tiltrængte hjælp.

  Kommentar by Mardè — 4. januar 2010 @ 20:20

 30. VISDOMMEN KOM ENDELIG FREM. LAD OS SOLE OS I HANS FORSTANDS LYS.

  Kommentar by Jeanne — 16. juni 2010 @ 20:39

 31. Mardé?

  Således skrives på danmark-bloggen som Sonia kører:

  Anti-Threats Her finder du bl.a. alle Mardés og/eller Yalcins trusler og uciviliserede bemærkninger, som disse eller samme Yalcin har forsøgt at kulturberige os med på denne blog. Desværre kan vi kun bringe bemærkninger, der i indhold betegner en form for civilisation.”

  Kan i øvrigt oplyse at Ebbe Vig hverken er medlem af DF eller af DDF.

  Kommentar by XANTHIPPE — 25. april 2011 @ 22:38

 32. HVIS NOGEN VIL REDDE DANMARK, SÅ LAD ALLE VIDE HVOR FARLIG EN TRUSSEL DENNE NAR ER FOR LANDET.

  Kommentar by loreèn — 23. juli 2011 @ 13:59

 33. http://www.kandu.dk/dk/Spg85623.aspx

  Kommentar by loreèn — 24. juli 2011 @ 04:45

 34. denne psykisk syge mand, der lider af personlighedspaltninger er allerede i 2006 blevet afsløret:

  http://www.kandu.dk/dk/Spg85623.aspx

  Kommentar by loreèn — 24. juli 2011 @ 04:46

 35. du er en taber er du. du er ikke andet end en taber. slet bare dette indlæg også. bare du når at læse det inden. og bare du ved, at nogen før eller senere .. finder dig og fortæller dig sandheden.

  Kommentar by loreèn — 24. juli 2011 @ 04:48

 36. Det ubrugelige i DS’s opgørelser frem kort og tydeligt af figuren her:
  http://danmark.wordpress.com/2011/03/07/det-skal-du-ikke-blande-dig-i-eller-have-grundlaget-for-en-mening-om-saa-er-du-forkert-eller-og-ond/

  Kommentar by XANTHIPPE — 21. september 2011 @ 18:59

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper