23. juli 2012

Politiken atter med Lars Gule (og Shansen) som kilde – Breivik kunne lige så godt have været dansker…

Søndag var det 1-årsdag for Utøya, og selvom de fleste efterhånden kan se, at Anders Breivik var alene og næppe var ved sine fulde fem, så skal årsdagen selvfølgelig bruges til at sværte multikulturens kritikere. Politiken kørte helsider, og digtede videre på tesen om danske bloggeres medansvar for Breiviks massemord. Avisens Claus Blok Thomsen har set nærmere på ældre artikler, og reproducerer tidligere trykte usandheder.

Snaphanen-bloggeren hedder ikke ‘Steen Wieks’, og det eneste sted navnet nogensinde har optrådt, er i ældre blogposter af ‘Shansen’, Margrethe Monika S. Hansen. Hvis der er noget der hedder Vienna-skolen, så har SIAD’s Anders Gravers intet med det at gøre. En vævende fortælling forankret i usandheder, der skal holde demokratiske højrebloggere ansvarlige for massemord begået af nordmand ingen kendte før 22. juli 2011.

(Politiken, 22. juli 2012, s. 4)

Fra Politiken – Breivik kunne lige så godt have været svensker eller dansker (ikke online).

“… her et år efter terrorangrebet er de fleste norske eksperter i højreradikalisme enige om, at det ikke giver mening at lede efter en særlig faktor i det norske samfund, som skulle have skabt Breivik. Tværtimod mener de, at Breivik ikke er specifikt norsk. Han kunne lige så godt have været dansk, understreger de. … Lars Gule ser Breivik som udtryk for et internationalt fænomen. Han er uddannet filosof og er i dag lærer ved Høgskolen i Oslo. Han har i mange år fulgt højreradikale bevægelser. For nogle uger siden var han indkaldt som vidne i retssagen mod Breivik for at fortælle om de højreradikale miljøer i Norge og resten af Europa. …

Forud for sine terrorangreb havde Breivik beskrevet sin politiske ideologi i et såkaldt manifest. Breivik har forklaret, at et af hans store ideologiske forbilleder er den norske blogger Fjordman, som bl. a. har skrevet på den danske hjemmeside Snaphanen, der ligesom Fjordman selv agiterer mod muslimsk indvandring.

Breivik har sagt, at han også er stærkt inspireret af et internationalt netværk, som han selv kalder Viennaskolen, hvis tese er, at Europa befinder sig i en borgerkrig mellem den traditionelle vestlige kultur og en politisk korrekt og multikulturel marxisme. Omkring dette netværk er der flere danskere – heriblandt Steen Wieks, blogger på Snaphanen, og Anders Gravers, leder af organisationen Stop Islamiseringen af Danmark.

Lars Gule fortæller, at mange højreradikale miljøer i dag primært findes på nettet, og at det også er nettet, som højreradikale tyr til, hvis de ønsker at komme i kontakt med ligesindede.

»For mig er det åbenbart, at der findes en sammenhæng mellem Breivik og hans terrorhandlinger og så disse miljøer på nettet. Men hvordan relationen har været, er svært at sige helt præcis. …«, siger Lars Gule.

Han mener, at nettet betyder, at vi fremover skal være endnu mere på vagt over for typer som Breivik – både i Norge, Danmark og for så vidt mange andre steder.”

(Shansens blog om Snaphanens ‘Steen Wieks’; 22. januar 2009)

Oploadet Kl. 18:13 af Kim Møller — Direkte link38 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/38773/trackback

38 Comments »

 1. […] stolthed, at den må gribe til fantasier, for at nå sit politiske mål. – SE også Politiken atter med Lars Gule (og Shansen) som kilde – Breivik kunne lige så godt have været dan… 2 kommentarer » Spring til […]

  Pingback by I Politikens fantasiunivers « Snaphanen — 23. juli 2012 @ 18:24

 2. Steen kender Kim?

  Når SHansen har forstået, har alle forstået – stort tillykke til hende!

  Kommentar by Henrik R Clausen — 23. juli 2012 @ 19:06

 3. Hvor længe kan den psykotiske kælling slippe af sted med hendes løgnehistorier?

  Kommentar by Nielsen — 23. juli 2012 @ 19:25

 4. Dybt rystende, at tilsyneladende professionelt uddannede journalister helt uden den blot fjerneste antydning af anvendt kildekritik kolporterer Shansens vanvittige vrangforestillinger direkte fra hendes parodi af en postuleret “nyhedshjemmeside”: Hendes fikse ideer (hun har mig bekendt STADIG ikke trukket sin perfide, dybt injurerende paastand om Breivik som formodet identisk med Fjordman tilbage eller undskyldt for den?) og totalt uunderbyggede konspirationsfantasier bliver skam heller ikke mere sande af blot at blive gentaget i allerselveste “Organet for Den Dybeste Fordunkling”?

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 23. juli 2012 @ 19:29

 5. Det er jo sommerferie. Det er en delvis kalkering af denne et år gamle

  http://politiken.dk/udland/ECE1346690/terroristens-holdninger-kom-fra-netvaerk-stiftet-i-koebenhavn/

  ammestuehistorier går hånd i hånd og overlever

  Kommentar by Josef. K — 23. juli 2012 @ 19:36

 6. Hvem er “Baronen”?

  Som medlem af den højreekstremistiske terrororganisation Uriasposten burde jeg måske vide det, men jeg er altså helt blank.

  Kommentar by Hr. Snusk — 23. juli 2012 @ 19:54

 7. shansen chikane af Kim Møller.

  Med grove vandvittige beskyldninger og manipulerede billeder. Burde være stafbare de overgår alt, hvad jeg nogensinde har set.

  Hun er syg i hoved.

  Kommentar by xxxxx — 23. juli 2012 @ 19:55

 8. På nettet får man det indtryk, at journalisten og forfatteren Øyvind Strømmen beskæftiger sig med en Viennaskole. Jeg aner ikke, hvad det er. Hvis det er noget.

  Kommentar by Tom — 23. juli 2012 @ 20:32

 9. > Hr. Snusk

  Ja, hvem er “Baronen”?

  Jeg tænkte præcis det samme og jeg er utroligt nok også medlem af det kældermørke netværk af højreekstreme på uriasposten. Jeg er også helt og aldeles “SHansen-blank” i forhold til hvem “Baronen” er…

  Uhhh det er altså bare p77-spændende hvem denne mystiske “Baron” er!

  Kommentar by Polka Charlie — 23. juli 2012 @ 20:53

 10. http://gatesofvienna.blogspot.dk/

  Kommentar by Gert — 23. juli 2012 @ 20:57

 11. “Viennaskole. Jeg aner ikke, hvad det er. Hvis det er noget.” Det er kun Breivik, der ved hvad der er, ikke engang bloggen:

  http://gatesofvienna.blogspot.dk/

  Kommentar by Snaphanen — 23. juli 2012 @ 21:02

 12. Når journalister i årevis kan “overse” Enhedslistens revolutions passion, for efterfølgende at lancere det som årets overraskelse og store nyhed, så kan det ikke overraske at de tager Shansen for pålidelig kilde. Journalisterne troede også at sukkerafgiften ramte Danish Crown virkelig hårdt, fordi de havde fået en liste med virksomheder, der havde forarbejdnings arbejde på fabrikken, og DC var en af de store herindenfor, de bruger bare ikke sukker.
  Eller som dengang vores skolechef blev beskyldt for at fyre syge lærere og ansætte nye i samme stilling (der var en misforståelse omkring nogle tal på kommunens hjemmeside ) men avisen bragte glædeligt historien uden at ringe til skolechefen for at verificere tallene.
  Journalister er dovne og ignorante, og ikke klogere end at Shansen er “lyset” iblandt gode kilder.

  Kommentar by Pernille Bendixen — 23. juli 2012 @ 21:09

 13. In the land of the blind the one-eyed is king.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 23. juli 2012 @ 21:14

 14. Polka Charlie, måske er det ham det højre-nazistiske adelsmand fra DRs Forbrydelsen (eller var det Rejseholdet?). Ham der holdt muslimer (eller var det venstreekstreme) fanget i sin racistiske herregårdskælder?

  Hvordan var det nu …?

  Kommentar by Hr. Snusk — 23. juli 2012 @ 21:43

 15. #13 LFPC.

  Måske mere som – in the land of the unconscious, the blind is king :)

  Kommentar by Santor — 23. juli 2012 @ 22:52

 16. @13 Santor,

  Eller “in the land of persistent vegetative state, the unconscious is king” ;-)

  Kommentar by Vest — 23. juli 2012 @ 23:38

 17. Det er simpelthen utroligt, at noget medie vil synke så dybt, selv politiken. S.Hansen er tæt på den dårligste kilde, man kan finde i kongeriget Danmark. Jeg mindes stadig hendes glansnummer, hvor hun vedholdende påstod at bloggeren Fjordman var lig med massemorderen Breivik, selv om de begge havde bekendtgjort, at det ikke var tilfældet. Ingen fornuft, intet bevis og ingen logisk argumentation kunne rokke hendes tro på det falske rygte. Men stadig fik hun lov til at gå på tv som “ekspert”. Det troede jeg egentlig var sidste gang noget mainstreammedie ville bruge hende som kilde. Men jeg tog fejl.

  Kommentar by Vest — 23. juli 2012 @ 23:46

 18. Jeg er “Baronen”!!!

  Og “Greven”…

  Og “Ridefogeden”!

  Jeg er den islamofobiske… SPARTAKUS!!!! (med streg under Kus)

  :)

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 24. juli 2012 @ 00:23

 19. Det var flot, jeg så det på TV fra utøya. Det var mange mennesker: Jeg bed mærket i een ting:
  Hvor var Muslimerne, og hvor var imam Kreka. De må jo vide at socialdemokraterne kan lide dem sammen med resten af regeringen. ??
  De kunne da i de mindste Kondolere.

  Det er ikke for at være skadefro, men bare en menneskelig tanke!
  Det er lige som vær at tænke over, at muslimerne skider på sine hjælpere. !!

  Kommentar by Carsten Nielsen — 24. juli 2012 @ 03:22

 20. Jeg går altid i spagat når hende lebben Margrethe omtales. Send Politiken og den forædte lebbe et overskidt koranblad. Problemet med lebben ligger sikkert i forkert foder. For meget wienerbrød, bolsjer og chokolade gør nogle mennesker psykisk ustabile. Hitler var også på Wienerbrød.

  Der er altid psykiske årsager til en åndssvag adfærd. Når man nærer kærlighed til bestemte grupper af mennesker man ikke kender, ligger det ofte i for lidt kærlighed i barndommen. Så når det hedder “samfundsskabt information” på hendes blog er det løgn. Håber lebben læser med. Og det gør hun 100% sikkert, da de er syge efter opmærksomhed.

  “Breivik kunne lige så godt have været dansker” ja! det kan jo ikke modbevises. Men det var han altså ikke, og hvad kan man så bruge den slags udsagn til? Endnu en idiot på første klasse.

  “… her et år efter terrorangrebet er de fleste norske eksperter i højreradikalisme enige om, at det ikke giver mening at lede efter en særlig faktor i det norske samfund, som skulle have skabt Breivik.”

  Hvilket selvfølgelig er det totale nonsens. “Islam er en særlig faktor”. Er de gået ud af 5 klasse? Men da de er “eksperter” skal man bare sige Skål! Jeg er i øvrigt overbevist om, at Breiviks sammenstød med muslimerne i hans ungdom var udslagsgivende. Den slags slår hårdt psykisk. Meget hårdt.

  Derefter blev han politiseret mod Islam og politikerne og mistede jordforbindelsen. Men Breivik var ikke frihedskæmper. Han er en gemen morder, som ikke mindst myrdede uskyldige unge og det kan aldrig tilgives.

  Jeg er også aggressiv gal på Stampesinken og Anna Breivik, som er i færd med at ødelægge Danmark. Men når jeg ikke giver dem en kugle for panden, er det fordi jeg ikke er syg. Men Islam miljøet kan skabe syge mennesker. Ligesom splatter kulturen i USA med Batman, kanibaler der æder hinanden på film gør det. Vi lever i en kultur på vej mod bunden, og på bunden gror galskaben.

  Kommentar by Machiavelli — 24. juli 2012 @ 04:17

 21. Baron Bodissey/Edward May, så vidt jeg lige erindrer.

  I de retarderedes/(hel)spassernes rige er den udviklingshæmmede konge/vismand.

  Det bliver jo spændende at se om Samarbejdspolitiken, snart får nogle saftige historier fra Voldtægtssverige på forsiden. Og nu vi er inde i et sportsår, af de helt store, kunne de jo passende skrive om hvem der er den helt suveræne Europamester i voldtægt og også snart verdensmester. For det er jo trods alt kun et par brostens- og molotovcocktailkast fra Rådhuspladsen.

  Kommentar by anonym — 24. juli 2012 @ 06:52

 22. Jeg syntes det må være på sin plads, at gære opmærksom på at Anders Breivik er norsk, og et det var på gågaden i Sverige at en muslimsk mand sprang sig selv i luften!
  I begge tilfælde i lande hvor man fra officiel side er meget indvandre venlig og kvæler debatten ved at skamme modstanderne af indvandringen!
  Medens i Danmark hvor debatten er mere fri og vi ikke er helt så indvandre venlige, har der i stil videre ikke været noget angreb! Selvom adskillige amatører har forsøgt sig!

  Kommentar by Robert R — 24. juli 2012 @ 08:54

 23. Ingen tragedie er for slem til at man kan forsøge at slå politisk mønt på den…

  At forsøge at bruge 69 unge menneskers voldelige død til at mele sin egen kage er usmageligt for at sige det mildt. Men de ser det næppe selv på Politiken: De anser sig selv for helgener, og intet de gør kan være forkert.

  Kommentar by Vagn Henning — 24. juli 2012 @ 09:48

 24. Hvem er glædespigen på artiklen?

  Kommentar by Hans Und — 24. juli 2012 @ 10:42

 25. Jeg tror ikke Shansen er lebbe. Hvis hun var, ville hun måske være lidt mindre blød i bolden ift. islam og multikulten.

  Kommentar by Kim Poulsen — 24. juli 2012 @ 10:51

 26. Må de mange unge mennesker hvile i fred. Også i fred for dem, der slår plat på det, der skete på Utøya.

  Kommentar by Liva — 24. juli 2012 @ 11:29

 27. Jeg synes det nærmer sig hån mod verdens homoseksuelle kvinder at kalde Shansen “lebbe”. At kalde hende en luder ville være en hån mod de prostituerede; at kalde hende sindssyg ville være en hån mod folk der vitterlig kæmper med mentale sygdomme.

  Jeg véd godt I bare bruger det som skældsord (og formoder I faktisk ikke for alvor har noget imod lesbiske), men der er kun eet skældsord der er slemt nok til at beskrive Shansen og det er “Shansen”. Hun er i en kategori for sig…

  Kommentar by Vagn Henning — 24. juli 2012 @ 11:31

 28. Shansen er først og fremmest et offer for den lemfeldige og mangelfulde behandling af borgere med psykiske lidelser og/eller psykiatriske diagnoser vi har her i Danmark.

  Vi kan kaste milliarder ud på bomber og krig til ligegyldige arabere, men vore egne borgere har vi ikke råd til at hjælpe. Et sygt elitært system som fortjener at styrte i grus.

  Tilbage til hovedpersonen, som jeg umiddelbart vil bedømme til at lide af borderline:

  “Borderline personlighedsforstyrrelse hedder egentlig emotionelt ustabil personlighedsstruktur, borderline type i den internationale diagnosebog ICD-10. Emotionel betyder følelsesmæssig. Der findes også en emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse, impulsiv type. I det følgende bruges betegnelsen borderline for emotionel ustabil personlighedsstruktur, borderline type.

  Borderline hører til gruppen af personlighedsforstyrrelser, der kan placeres mellem det, man tidligere kaldte neuroser og psykoser. Betegnelsen neurose findes ikke i ICD-10. Sygdommen er ikke beslægtet med den velkendte psykiatriske sygdom skizofreni og heller ikke med stemningslidelserne mani og depression. Personer med borderline har også problemer i forholdet til andre mennesker, men deres problemer består i mange skiftende og ofte intense forhold til andre. Desuden har de problemer med humørsvingninger og et stærkt følelsespres. De oplever ofte en stærk gensidig afhængighed af venner og familie, men er sårbare over for konflikter og skuffede forventninger, der på meget kort tid kan medføre dramatiske skift fra stort engagement til kraftig afstandstagen over for andre.”

  Kommentar by Tolder — 24. juli 2012 @ 11:44

 29. Muligvis er “Holgers ven” identisk med Shansen?

  Flere af skriverierne tyder ihvertfald på at Holgers ven er en kvinde!

  Kommentar by Sigwar — 24. juli 2012 @ 12:47

 30. Tak hr doktor, jeg skal ikke kalde Margrethe mere for lebbe. En lebbe er et fint folkefærd, der ikke kan gøre for, at de er lebber. Men var lebberne – det fine folkefærd – de eneste på jorden, var lebberne snart uddøde. Så sådan set udgør lebberne en fare for menneskeheden og dem kan man godt være lidt mistænkelige overfor.

  Men måske er Margrethe ikke lebbe men en bordliner ligesom journalisterne på Politiken som er skuffede over, at højresiden ikke tænker som dem.

  Så hvis den lille fede bordliner læser med, så er du – som en skribent skriver – uden for enhver kategori. Se dig i spejlet og gentag ligesom Snehvide: “Lille spejl på væggen der” Hvem er den grimmeste bordliner i verden her? Derefter kan du smadre spejlet.

  Men da vi har demokrati i Danmark, vil vi gerne høre dit forsvar for, hvorfor du opfører dig som idiot i indvandrer debatten. Og nedlæg så den hjemmeside.

  Kommentar by Machiavelli — 24. juli 2012 @ 12:59

 31. Det kommer sikkert på et tidspunkt, hr. S.:”Den selverklærede højreekstremistiske terrororganisation Uriasposten…” I øvrigt står alle disse rabiate, højrekstremistiske grupper, der er dominerede af skinheads, i ledtog med den højreekstemistiske gruppe snaphanen, der ligesom den selverklærede terrorgruppe Uriasposten har tætte forbindelser til hemmelige nazigrupper, som har sat sig tungt på de fremstormende højreekstremistiske og islamofobiske partier og grupper, der i stadig højere grad spreder deres had og fremmedfjendske propaganda sådan som vi ser i fx Grækenland, hvor et selverklæret naziparti med en fremmedfjendsk propaganda, der minder meget om Dansk Folkepartis racistiske synspunkter, er stormet ind i parlamentet. I modsætning til alle disse racistiske, fremmedfjendske grupper, hvor alle de uartikulerede klamme kældermennesker kan lufte deres indre svinehunde, sådan som vi også så det i Tyskland i 30´erne, hvor racismen stak sit grimme fjæs frem og millioner af mennesker derfor blev udryddet, må alle vi tolerante og humane mennesker stå sammen om at bekæmpe den fremstormende racisme og nazisme, ikke mindst når den forsøger at iklæde sig “respektable” klæder. Intolerancen og fremmedhadet skal bekæmpes, når som helst de stikker deres grimme fjæs frem. I Norge oplevede vi hvad disse rabiate fremmedfjendske gruppers hadpropaganda kan føre til, da en højreekstremist myrdede 77 unge mennesker. Derfor skal hadet og intolerancen bekæmpes med alle midler. Der skal være plads til alle i et tolerant samfund.
  -Det var bare en ansøgning om at måtte få en blog på politiken.

  Kommentar by hr. Jensen — 24. juli 2012 @ 13:47

 32. Har lige plantet det her i en anden tråd, men gentager det lige her:

  TV2 Fyn reklamerede i flere omgange (22, 23, 24) for en “Utøya-mindehøjtidelighed” organiseret af det berygtede Anti-Racistisk Netværk ARN. Der optræder bl.a. en Karin Jørgensen ARN/Enhedslisten og den muslimske konvertit Anna Rytter mm. og slår plat på Breivikmassakren.

  TV2Fyn-1

  TV2Fyn-2

  TV2Fyn-3

  I øvrigt: 200 flere infiltranter til Vollsmose

  Kommentar by Balder — 24. juli 2012 @ 15:13

 33. “200 flere infiltranter til Vollsmose”

  Ja så må vi håbe på, at de har den rette muslimske indstilling, ellers er det helt gak gak! Men i hvert fald lærer de hen ad vejen nogle gode kriminelle kneb.

  Kommentar by Machiavelli — 24. juli 2012 @ 15:47

 34. Hr. Jensen det er en fin ansøgning. Dog mener jeg at du vil stå bedre, hvis der også er en masse postive buzzwords med – det er trods alt ikke AFA eller SUF, du skal til at arbejde for, vel?. Noget med mangfoldighed, inklusion og dialog baseret et-eller-andet. Jeg er ikke helt sikker på, hvilke ord der er rigtig hotte for tiden, men lidt læsning af Politiken og Information kan sikkert give et fingerpeg.

  Held og lykke :-)

  Kommentar by Hr. Snusk — 24. juli 2012 @ 16:41

 35. “For mig er det åbenbart, at der findes en sammenhæng mellem Breivik og hans terrorhandlinger og så disse miljøer på nettet. Men hvordan relationen har været, er svært at sige helt præcis. …«, siger Lars Gule.”

  For mig er det åbenbart, at der findes en sammenhæng mellem bestialske mord på civile israelere og visse “forskere”, siger Michael Jensen om Lars Gule, som i 1977 blev arresteret og fik en fængselsstraf for at have transporteret plastisk sprængstof for DFLP, der et par år tidligere havde slået 22 børn ihjel i en skole i Ma’alot i det nordlige Israel.

  Kommentar by Michael Jensen — 24. juli 2012 @ 18:13

 36. Det er et stykke tid siden at man har hørt fra den kvabsede psykose ko så jeg troede faktisk man havde fundet en stor rar gummicelle til hende hvor hun med farveladepenne kunne videre udvikle sine Breivik teorier, og ikke mindst være i selskab med mentalt ligesindede personer .

  Kommentar by J..... B....... — 24. juli 2012 @ 19:59

 37. Typisk Shansen og de fleste andre røde naivister for øvrigt, det er som at tale til en dør for de er komplet ude af stand til at se egne fejl. Man får dem nok aldrig – selv ikke når de ligger bøjet med sablen mod nakken – til at indrømme det var forkert at lukke islam ind i Vesten. De Radikale og hele venstrefløjen har i princippet udtalt de hellere går ned med mand og mus, end nogensinde indrømme de tog fejl ang. muslimsk masseindvandring. En masseindvandring ingen, gentager ingen, europærere har ønsket. -Derfor er der problemer, derfor er der et DF og derfor kom der en Breivik. Selvforskyldt det hele, eet stort rødt kaos der uløst bare fortsætter med hovedet i sandet.

  Kommentar by Lars B. — 24. juli 2012 @ 20:40

 38. “den kvabsede psykose ko” !!!!

  Fantastisk! fænomenalt sprogligt udtrykt. Jeg får tårer langt ud i øjnene. “den kvabsede psykose ko” Den udtalelse tager prisen, hvilken indlevelse, her er vi andre blot sprogets arbejdsmænd overfor denne kunstner.

  Det minder om Reagens udtryk “Ondskabens Imperium” som slog benene væk under Sovjet og banede vej for revolutionen. Måske sidder den kvabsede psykose ko allerede og græder af raseri.

  Kommentar by Machiavelli — 25. juli 2012 @ 00:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper