7. oktober 2006

DDR 40 år, 7. oktober 1989 – Ole Sohn fejrer begivenheden i Berlin med vennerne

I en tid hvor venstrefløjen sælger ud af de vestlige idealer, og dyrker George W. Bush som det store fjendebillede, må det være passende med et historisk tilbageblik.

Fra Fernsehen der DDR, lidt fra en æresparade i Berlin afholdt den 7. oktober 1989 på 40 årsdagen for DDRs grundlæggelse. Hele paraden, og statsfjernsynets dækning fremstår vulgær-militaristisk og helhedsindtrykket er ikke væsensforskellig fra det man så i Nürnberg 50 år forinden.

Sekvensen er 51 sekunder lang, og viser perlerækken af prominente gæster, herunder selvfølgelig Gorbatjov, Honecker og diverse politbureau-medlemmer, men også terroristen Arafat og en lang række udenlandske diktatorer. Honecker fratrådte iøvrigt 11 dage senere – tre uger senere faldt Muren. Ole Sohn står i anden række, lige bag Honeckers efterfølger Egon Krentz.

For god ordens skyld må jeg hellere nævne at Ole Sohn ikke har svaret på emails, og derfor ikke har bekræftet/afkræftet hvorvidt det var ham som deltog i fejringen. Han var dog formand for Danmarks Kommunistiske Parti i årene fra 1987 til 1991, og der skulle ret beset ikke være den store tvivl.

[YouTube]

Herunder en række caps fra ovenstående video. Hvor mange diktatorer kan du spotte?

Personer: Yasser Arafat (statsløs/Egypten; foto 6th), Nicolae Ceausescu (Rumænien; foto 3mf), Michail Gorbatjov (USSR; foto 1tv), Erich Honecker (DDR; foto 2th), Milos Jakes (Tjekkoslovakiet; foto 2th), Wojciech Jaruzelski (Polen; foto 2tv), Egon Krenz (DDR; foto 13th), Daniel Ortega (Nicaragua), Ole Sohn (Danmark; foto 13mf-rk2), Lars Werner (Sverige; foto 17tv), Yao Yilin (Kina; foto 10th-rk2) og Thodor Zhikov (Bulgarien).

DDRs officielle dækning af årsdagen giver et fint øjebliksbillede af et samfund i opløsning – en utopisk ideologi i sin yderste konsekvens.

Strækmarch – hvor har man set det før. (sekvens 32 sek.: Bubblare / Youtube).

Fernsehren der DDR – hvis det giver associationer til DR, så husk på at DR-toppen i flere årtier var domineret af marxister der så DDR som et idealsamfund. Idag hævder de ofte at de blot var en del af ‘fredsfløjen’.

Glade socialister…

Links.
Buckley, William F.: The Sinatra Doctrine. I: National Review, 26/5-04 (omtaler gæstelisten).
Calvin College – East German Bulletin Board Material (div. propaganda-materiale).

Litteratur.
Plum, Mikkel: Bombardér hovedkvarteret. Hvad venstrefløjen sagde, skrev og bedrev fra Stalins død til efter Murens fald. Gyldendal, 1998. (Ole Sohns DDR-Eufori omtalt s. 401, 408).

NB: Denne postering vil løbende blive opdateret med flere videosekvenser, caps og diktatorliste…

47 Comments »

 1. Hold da op! – det bringer minder tilbage til mig fra tiden hos Dansk Fjolseparti. Godt man slap ud i tide.
  Det er i øvrigt påfaldende hvormange medlemmer af 70 ernes og 80ernes hedengangne marxistiske ekstremistbevægelser og -partier, der i dag er medlem af nationalistiske organisationer som Dansk Folkeparti og andre islamofobiske organisationer.

  Kommentar by Mr. Mumin — 7. oktober 2006 @ 13:15

 2. Kitsch og skræmmende på samme tid.

  Kommentar by islamofascisme.dk — 7. oktober 2006 @ 13:18

 3. BLANDT GÆSTERNE SÅS…

  selvfølgelig også Yassir Arafat. Bemeldte herres onkel, stormufti Amin Al-Hussein, har også aflagt visit i Berlin, dengang dog for at besøge Hitler, hvis væbnede styrker han forøgede med omkring 100.000 bosniske muslimer.

  Kommentar by Laurits Moustgaard — 7. oktober 2006 @ 13:50

 4. Jep. “humanister” har altid ELSKET massemyrdende diktator-spykopater.

  Intet nyt under solen. Og intet har ændret sig. Også idag elsker “humanister” massemyrdende diktator-psykopater.

  Kommentar by Mackety — 7. oktober 2006 @ 13:55

 5. Kitchet indeed. Godt spottet, det er fantastisk i hvilken grad kommunisterne herhjemme er blevet behandlet med fløjelskhandsker trods deres 5. kolonne virksomhed. Vel noget som godt beskriver at diskursen herhjemme stadig er skæv.

  MVH Jakob

  Kommentar by Jakob — 7. oktober 2006 @ 14:47

 6. God posting Kim, altid godt at bringe gamle sandheder frem. Med hensyn til strækmarchen så mener jeg dog at det er lidt af et low-blow. Det er brugt mange steder i verden, og er ikke noget nazisterne har for sig selv…

  Kommentar by joe — 7. oktober 2006 @ 15:25

 7. Kunne Mr Mumin ikke være så god at definere begrebet “islamofobi”. Jeg vil gerne spørge om han anser muslimers angreb på jøder i hele Europa for værende Judeofobi og DRs skræk for “den-kristne-højre-fløj” i USA for christofobi, og hans egen had over for Dansk Folkeparti for en slags anti-Seem-etisme.
  Det er så herligt useriøst at sætte mærkater på folk – og så tanketotalitært at det skriger til himlen.

  Se f.eks. her: http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/10/05/wmuslims05.xml

  Men det franske politi er vel også islamofober.

  Kommentar by Limewoody — 7. oktober 2006 @ 15:30

 8. Milos Jakes fra det Tjekkiske kommunist parti, Wojciech Jaruzelski fra samme slags parti i Polen og en herlig lille fætter ved navn Yao Yilin der (sammen med Hu Qili, and Li Peng) beordrede militæret til at stoppe festen på Tianamen et par måneder forinden.

  Kommentar by Anders Kusk — 7. oktober 2006 @ 17:05

 9. -> 6 Joe

  “… hensyn til strækmarchen så mener jeg dog at det er lidt af et low-blow.”

  Det militaristiske aspekt var noget der faldt i øjnene, og derfor måtte jeg bare have strækmarchen med på et eller andet niveau. Hele setup’et mindede meget om Rom i 20erne, Nürnberg i 30erne, dvs. en gold kollektivisme der nødvendigvis må blive totalitær.

  Kommentar by Kim Møller — 7. oktober 2006 @ 17:42

 10. ->7 Dette er en god anledning til at minde om at Mr. Mumin for få dage siden her talte til fordel for sharialovgivning. Manden som betegner et lovligt, demokratisk dansk parti som ekstremistisk ønsker altså halshugning og stening indført i Danmark. Hvem er det lige som er ekstremist?

  Hvad laver du egentlig her i landet, Mumin? Ved du hvad, du kan tørre røv i sura 9.29, og så rejse hjem til Kloakistan med din Mein Jihad. Hils stormuftien, du ved, ham hvis forgænger mødtes med Hitler ang. jødeudryddelsen.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 7. oktober 2006 @ 18:51

 11. Lars Findsen,et er heldigvis ikke noget, du bestemmer!

  Kommentar by Mr. Mumin — 7. oktober 2006 @ 20:03

 12. Herligt indslag, Kim!

  Og der er jo ikke noget så charmerende som rigtige venner.

  Kommentar by freshair — 7. oktober 2006 @ 21:37

 13. Kom nu, Mr Mumin lad os nu få den definition på “islamofobi”. Eller er det bare et meningtømt ord, du bruger af gu´ ve´hvilke årsager?

  Kommentar by Limewoody — 7. oktober 2006 @ 22:20

 14. Islamofobi –> http://da.wikipedia.org/wiki/Islamofobi

  Kommentar by Mr. Mumin — 7. oktober 2006 @ 22:32

 15. Mumien er en rød troll, som det absolut er værd at ignorere. Den røde troll, som er tilhænger af shariaen, kan f.eks tage ophold i Iran. Der kan mumien opleve steninger af utro og voldtagne kvinder. Men socialhjælp, som mumien (og allah(n)) modtager iøjeblikket, eksisterer ikke i Iran.

  Kommentar by Kurt — 7. oktober 2006 @ 23:04

 16. Det er surt at hedde Kurt – jeg modtager hverken socialhjælp eller stemmer rødt. Men selvstændig tænkning har jo sjældent været en mærkesag for ex-marxister som nu er medlem af islamofobiske nationalistorganisationer for at opveje fordums vanvid. Ikke, Kurt?

  Kommentar by Mr. Mumin — 7. oktober 2006 @ 23:18

 17. “som nu er medlem af islamofobiske nationalistorganisationer for at opveje fordums vanvid”

  I det mindste er disse personer da blevet klogere og er kommet videre. Og i modsætning til fascistreligionen islam er der ikke dødsstraf for frafald fra marxisme. Sikke et valg, hvis du skulle gå hen og blive klogere – at vælge mellem at blive i fascistlogen og vide at alt hvad man stod for var en syg mands epileptiske fantasier, eller at forlade den og ikke vide om man ville blive slagtet af de andre kultmedlemmer. Surt liv for en muzombie, og så med en overvægtig kone i et telt.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 7. oktober 2006 @ 23:34

 18. Det er spøjst som de militære ceremonier er direkte kopieret fra NSDAP. Særligt tænker jeg på den årlige tradition hvor de faldne brunskjorter fra Bier Halle Putsch i 1923 blev hyldet på militær maner.

  Kommentar by islamofascisme.dk — 8. oktober 2006 @ 00:32

 19. Tak for tilbageblikket Kim.

  Det er sundt at opfriske historien.
  Jeg fristes til at citere et par linier fra Land og Folks kronik i anledning af Stalins død

  Stalin er død –
  “Vor epokes største skikkelse, den udødelige Lenins arvtager, Sovjetunionens geniale leder, verdenssocialismens bannerfører, kommunismens bygmester og fredens fanebærer, kammerat Stalin er ikke mere -”
  og senere i lederen:
  “Der findes ingen kraft i verden, der kan standse Sovjetsamfundets konsekvente bevægelse fremad. Vor sag er uovervindelig. Vi skal holde roret fast i hænderne og følge vor egen vej uden at falde for provokationer og uden at lade os skræmme”.
  Land og Folk blev selvfølgelig udgivet med sørgerand – og den var ikke anbragt for at mindes de ca. 20 millioner døde, som Lenins og Stalins havde på samvittigheden.

  Maos død –
  Information blev udgivet med sørgerand – og det var ikke for at mindes de ca.. 70 millioner liv han havde på samvittigheden.
  Bladet skrev en 3 sider lang artikel om menneskehedens største menneskeslagter over temaet: “Nu er Maos arbejde afsluttet, måske det mægtigste i vort århundrede.”
  Og det har skribenten Ejvind Larsen på sin makabre vis helt ret i.
  Bredsdorff, Benitto Scocozza, Bente Hansen, Ejvind Larsen og Jesper Jensen og mange andre er vist aldrig kommet over sorgen over den store rorgængers død. I hvertfald har offentligheden ikke hørt om det.
  Ebbe Kløvedal forsøgte før sin død, at redde sit idols renomme og stråleglans. Han var kommet frem til, at Mao var i lommen på sin kone og derfor kunne han ikke forhindre skændslerne!! Tøffel-helt?.

  Ak ja – “Socialismens fascination og danske venstreintellektuelle” kunne man fristes til at sammenfatte det med en let omskrivning af Bent Jensens bogtitel, der som bekendt begynder med ordet: Stalinismens.

  Kommentar by Kurt — 8. oktober 2006 @ 09:00

 20. Uhada da da – Sikke da en stor nyhed
  Lederen af Danmarks kommunistiske parti DKP var selvfølgelig ligesom lederne af alle andre kommunistiske partier med til at fejre DDR’s 40 års dag.
  Er det en stor og ukendt ting for jer her i højre-blogosfæren, ja så må I da have opholdt jer på Mars eller et andet sted unden for al virkelighed.
  Alle de Sovjet venlige kommunistpartier havde meget tætte kontakter med Øst-blokken og deltog derfor også i dennes officielle arrangementer.

  Men der er da mange andre interessante personer der har besøgt Honecker her skal blot nævnes præsidenter fra USA, Frankrig, Forbundsrepublikken, Danmarks Schlüter, osv osv.

  Men til jeres forståelse af Ole Sohns og flertallet af DKP medlemmers skal dog lige indskudt nævnes at han belv valgt til formand for DKP fordi han var en fornyer i forhold til partiledelsens hidtidige meget tætte forhold med østblokken.

  Ikke at jeg tror det rykker ved jeres Sort/hvide verdens forståelse, bare en lille information.

  Kommentar by Bjarne Thyregod — 8. oktober 2006 @ 10:01

 21. Thyregod

  Hvordan synes du selv det går?
  F.eks. med din argumentation ovenfor?
  F.eks. med dine venner i Hizbolla og Uran?
  F.eks. med dine hærværks- og voldsmænd fra huset på Nørrebro?
  F.eks. med dine venners (BUPL) efterårsmanøvre?
  F.eks. med farbror Castro?
  F.eks. med det Nordkoreanske paradis. “Kommunismens Sortbog”, får et nyt sort kapitel, når socialismens i N-korea bryder sammen?
  Jeg gruer for hvilke billeder vi så får at se.

  Ja – hvordan synes du selv det går?

  Kommentar by Anker — 8. oktober 2006 @ 10:41

 22. Thyregods ven –

  Hizbollahledaren Hassan Nasrallah i libanesiska TV-kanalen Al-Manar: “Den mest hedervärda döden är den genom mord. Och det mest ärofyllda martyrskapet är när en man dör för Allahs sak.” (2005)

  Kommentar by Anker — 8. oktober 2006 @ 12:54

 23. Nu maa vi ikke være ironiske over Ole Sohns ændringsparathed. Set fra et liberalt beskæftigelsessynspunkt reagerer han forbilledligt. Han er professionel politiker. Naar det ene firma gaar falit søger han stilling i det næste. Det maa være helt i Claus Hjort Frederiksens og Foghs aand.

  Kommentar by Lars Otto Kristensen — 8. oktober 2006 @ 13:57

 24. Idioternes paradis? – eller bare nogle personer med tvangstanker

  Hvad i hede hule helv… har jeg at gøre med de underlige linier du opremser.
  Kunne du forsøge at uddybe dine udbrud ?

  Kommentar by Bjarne Thyregod — 8. oktober 2006 @ 18:13

 25. Mr Mumin henviser til et tilfældig internetside for at definere begrebet “islamofobi” – men hvordan definerer du det selv, Mr Munin: Kom nu, lad nu være med at lurepasse Mr. Hvad med lidt at fremkomme med lidt af den selvstændige tankegang, som du efterlyser hos andre. Lad os nu heller ikke glemme, at i det hedengangne Sovjet var psykiatriske diagnoser almindelige i statens forsøg på rette borgerne ind i det socialistiske paradis på jord – måske tror Mr Mumin, at han ikke har en flig at diktaturets ånd i sig – men det er nok bare arrogancens ulidelige selvbedrag.

  Kommentar by Limewoody — 8. oktober 2006 @ 22:06

 26. -> 1

  “der i dag er medlem af nationalistiske organisationer som Dansk Folkeparti og andre islamofobiske organisationer.”

  Såvidt jeg kan se har de fleste af de gamle munke-marxister søgt tilflugt i Enhedslisten. Et parti der sammen med Det Radikale Venstre udgør den ekstremistiske fraktion i Folketinget.

  Kommentar by JensH — 9. oktober 2006 @ 08:43

 27. “Kitchet indeed. Godt spottet, det er fantastisk i hvilken grad kommunisterne herhjemme er blevet behandlet med fløjelskhandsker trods deres 5. kolonne virksomhed. Vel noget som godt beskriver at diskursen herhjemme stadig er skæv.”

  Ahaha, vi har vist med en gymnasieelev at gøre, der ønsker at demonstere forståelse for et eller andet. Det er nu fint diske op med et par gloser som de voksne vist nok kunne finde på at bruge. “Skæve diskurser”, f.eks?

  “Det er spøjst som de militære ceremonier er direkte kopieret fra NSDAP. Særligt tænker jeg på den årlige tradition hvor de faldne brunskjorter fra Bier Halle Putsch i 1923 blev hyldet på militær maner.”

  Tsk, tsk. Et godt råd: Lad være med at foregive forståelse af et emne – når du ikke forstår det. Du blander vist i øvrigt partidagene i Nürnberg sammen med æresmarchen for de falde i ølstuekuppet.

  Tyskland har en lang militær tradition. Før Hitler, under Hitler, og efter Hitler. I det hedengangne DDR, i Vesttyskland og i forbundsrepublikken af i dag.

  Måske er også Forbundsrepublikkens traditioner “kopieret fra Hitler”? Sagen er, at den militære tradition er fra før den tid.

  Lav en billedsøgning på “zapfenstreich” på Google (de), og se:
  http://images.google.de/images?q=zapfenstreich&hl=de&btnG=Bilder-Suche

  Det er fint at svine DDR, for det var en forfærdelig diktaturstat. Men det er da patetisk at se, at det eneste man kan kritisere dem for, er at de dyrker en militær tradition der ‘altid’ og stadigvæk findes i Tyskland.

  Og wake up, Oles deltagelse i den march er da en gammel sag. Vi skal lige huske, at når vi i vores iver for at svine kommunister, blander ting sammen og udviser manglende forståelse, så risikerer vi selv at blive svinet. Hvem var det i øvrigt der gav Hermann Göring storkorset, og Nicolae Ceausescu elefantordenen?

  DrJ

  Kommentar by D. Jones — 9. oktober 2006 @ 19:28

 28. >27.

  Ole Sohn er et svin. Og jeg tvivler på at det var nogen her der gav
  Gøring og Ceausecu deres medaljer.

  Kommentar by Mike — 9. oktober 2006 @ 21:24

 29. Tvivler du på det?? Hehe. Ved du ikke, at Ceausescu var Ridder af Elefantordnen? Lige som det tredje riges andenmand, Reichmarschall Hermann Göring, var også den kommunistiske morder dekoreret af det danske kongehus.

  Se evt:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_Elephant
  (“Other notable nights”)
  http://da.wikipedia.org/wiki/Elefantordenen

  Du kan jo evt. ringe til Kongethuset, Ordenskapitlet på tlf. 33 40 10 10, hvis du vil betvivle disse oplysninger.

  Tsk. tsk.

  Kommentar by D. Jones — 10. oktober 2006 @ 18:30

 30. Jeg glemte i øvrigt en anden morder, kommunist-Tito, og Adolf Hitlers gamle allierede, admiral Miklos Horthy, begge modtagere og riddere af Danmark fornemste orden.

  Skal vi ikke lege en lille leg; hvor mange diktatorer har modtaget ordner fra det danske kongehus?

  Kommentar by D. Jones — 10. oktober 2006 @ 18:49

 31. -> 30

  “Skal vi ikke lege en lille leg; hvor mange diktatorer har modtaget ordner fra det danske kongehus?”

  Fint nok med namedropping – men hvor er relevansen?

  Kommentar by Kim Møller — 10. oktober 2006 @ 22:01

 32. 1)Relevansen er evident i en debattråd hvor Ole Sohns ceremonielle deltagelse i fejringen af DDRs 40-årsdag – som åbenbart stadigvæk er en nyhed for nogle – debatteres. Fordi det åbenbart betyder et eller andet for nogle, at en mand som Sohn har haft forbindelse til DDR toppen. DDR var en forbryderstat, men det er ikke kun Sohn der har haft forbindelse til forbrydere. “Tættere” cerimonielle forbindelser findes mellem det danske kongehus og diverse kommunistiske mordere og reaktionære diktatorer.

  2) Årsagen til namedroppingen var at en person betvivlede rigtigheden i at Reichmarshall Hermann Göring og diktator Ceaucescu havde modtaget de absolut fineste danske ordener. Denne person blev henvist til de wikipedia-sider der glimrende beskriver dette, og endda givet et par fine eksempler. Hvis nogen virkelig finder det interessant at diskutere noget der burde være så fuldstændig almen viden for enhver politisk interesseret- nemlig at folk fra kommunistpartier havde relationer til andre kommunistpartier – så burde det da også være interessant at tage et kig på hvem der ellers dyrker (suspekte) relationer med hvem.

  Det er vel da for de fleste tænktende mennesker (de af os, der for mere end et par minutter kan “se” andet end had til kommunister) mere suspekt at vores statsoverhoved hænger ordener på mordere og voldsmænd, end at en eller anden selvskreven person deltager i en parade – men sådan er vi jo så forskellige!

  DrJ

  Kommentar by D. Jones — 11. oktober 2006 @ 18:19

 33. -> D. Jones

  “1)Relevansen er evident i en debattråd hvor Ole Sohns ceremonielle deltagelse i fejringen af DDRs 40-årsdag – som åbenbart stadigvæk er en nyhed for nogle – debatteres.”

  Jeg er historiker – ikke journalist.

  “… men det er ikke kun Sohn der har haft forbindelse til forbrydere. “Tættere” cerimonielle forbindelser findes mellem det danske kongehus og diverse kommunistiske mordere og reaktionære diktatorer.”

  Det skal ikke være mig der forsvarer Elefantordener til kommunistiske diktatorer, men det er dog langt nemmere at forstå en officiel repræsentant for den danske stat mødes med officielle repræsentanter for kommunistiske stater. Det kaldes realpolitik – fjender der ikke kan overvindes må man holde sig gode venner med – om ikke andet så på overfladen.

  “… Det er vel da for de fleste tænktende mennesker… mere suspekt at vores statsoverhoved hænger ordener på mordere og voldsmænd, end at en eller anden selvskreven person deltager i en parade – men sådan er vi jo så forskellige!”

  Ole Sohn deltog ikke i ceremonien pga. et nødtvungent realpolitisk rationale, men af egen fri vilje – fordi han politisk følte sig på linie med de kommunistiske diktatorer.

  Der er som du skriver, stor forskel.

  Kommentar by Kim Møller — 11. oktober 2006 @ 19:06

 34. “Ole Sohn deltog ikke i ceremonien pga. et nødtvungent realpolitisk rationale, men af egen fri vilje – fordi han politisk følte sig på linie med de kommunistiske diktatorer.”

  Det er nu engang et påstulat, mens faktum vedbliver at være, at Danmark har dekoreret både mordere og voldsmænd, endda kommunistiske af slagsen!

  Jeg skal undlade at give bud på Sohns motiver, men at han deltog i den uhyggelige parade er uacceptabelt. Det er givetvis rigtigt som du skriver, at man er nødt til at tage realpolitiske hensyn. Men det er beklageligt, og i øvrigt tendentiøst omend tidstypisk, at man som led i en politisk kamp hiver en masse gammelt skrot frem om modparten mens man ikke ser nogen selvransagelse eller selvkritik.

  Det er jo ikke tilfældet, at de to nævnt var selvskrevne riddere af realpolitiske årsager.

  Eksemplerne med kongehuset kan man da vælge at bagatellisere til “realpolitik”, om end det nok er et lige lovligt belejligt arguement – ligesom så meget andet suspekt, ikke-ideellt eller sågar kriminelt. Argumentation, men eksemplet med kongehuset er jo kun et eksempel. Det er vel overflødigt at stille spørgsmålet, om man mon ikke at kan finde lignende skodhistorier om folk af anden politisk observans end Sohn!

  De forfærdelige skæbner som mange dissidenter led i DDR, er langt mere interessante, og er beskrevet indgående af flere gode forfattere. Det er en mere interessant del af DDRs historie, end en parade som belejligt kan bruges til at svine en gammel kommunist.

  DrJ

  Kommentar by D. Jones — 11. oktober 2006 @ 19:49

 35. Jeg vil blot indskyde et lille faktum, nå hvor Ole Sohns moral er til debat.

  Hvorvidt han deltog i fejringen af en diktaturstats 40 års jubilæum eller ej er i mine øjne absolut ligegyldig mod det faktum, at manden modtog økonomiske midler af DDR for sin 5. kolonne virksomhed i Danmark.

  I mine øjne er manden landsforræder, og at han stadig sidder i folketinget, er en hån mod demokratiet!

  Kommentar by Mr. Law — 23. oktober 2006 @ 16:57

 36. Ret skal være ret: Det kan da være at Ole Sohn ganske enkelt kunne lide paraden. Selv holder jeg meget af den slags, har endda en større samling af dem. Som en dame af gammel tysk officersslægt engang sagde til mig om DDR: “Das einzig schöne an diesem Staat ist der Parademarsch”

  Kommentar by Lars Otto Kristensen — 29. oktober 2006 @ 12:50

 37. Meget kan man sige om DDR, men de var altså gode til strækmarch…

  Kommentar by Søren Rasmussen — 14. april 2008 @ 15:42

 38. “Hvem var det i øvrigt der gav Hermann Göring storkorset, og Nicolae Ceausescu elefantordenen?”

  Ja den var flov. Men kongehuset dyrker jo ikke politik, så de mente vel bare det var store mænd.

  Kommentar by fønix — 29. december 2008 @ 08:53

 39. Hej!
  Var finder Ni Lars Werner på dessa foton? Jag har försökt hitta honom, men kan känna igen honom?

  Där är en hel el medlemmar ur Politbyrån där också ,bla erich Mielke, Willi Stoph, Günter Schabowski och även Margot Honecker är med på ett foto.

  Kommentar by Henrik — 11. maj 2009 @ 10:38

 40. Hvis eksempelvis Jens Rode fra venstre i sin ungdom havde overværet en militærpaade i Santiago sammen med general Pinochet, kan man så ikke forestille sig,hvordan det ville ville have forfuldt ham siden ?
  Ole Zohns leflen for Eric Honecker og DDR, må aldrig blive glemt.
  Visse forbrydelser er så alvorlige, at der ikke er forældelsesfrist

  Kommentar by Lasse Nielsen — 28. juli 2009 @ 09:26

 41. Ignorer dog Mumin-trolden! :-)

  Han er medlem af socio-isla-zi-partiet! De har jo for vane at gå på listesko for ikke at fornærme kommunister, islamister og nazister! Dem ka’ man vist ik’ regne med!

  Kommentar by Maria — 28. august 2009 @ 20:40

 42. Der vises en sekvens i Dr. angående Ole Sonh`s besøg i forbindelsem,med DDr`s 40 års jubilæum hvor hr. Ole Sonh har fået viklet sin tunge ned omkring drøvelen på Erik Honecker. Med andre ord de kyssedes (som man jo gjorde på det stade)
  Husker jeg ret? eller er det bare en fobi skabt i mit eget hoved? Det kan også have været før, da jeg mener sekvensen blev vist i sort/hvid
  Meb som sagt..har jeg ret.

  Kommentar by J.Christoffersen — 3. marts 2010 @ 01:46

 43. Den form for illoyal optræden bliver aldrig glemt – og han – såfremt (og gud forbyde det) han får en ministerpost, bliver der GIGANTISKE folkeprotester.
  Ingen kan være værdig til, at repræsenterer danmark – hvis de mænger sig med landets fjender, fjender der i det her tilfælde myrdede deres egen befolkning.
  Erich Honecker flygtede til Rusland efter murens fald – og de udleverede ham til retsforfølgelse for folkedrab – desværre blev han aldrig straffet pga. en fremskreden kræftsygdom.
  Men Ole sohn må være stolt af, at have været på fornavn og rygklap (og kys?) med en morder.

  Kommentar by Holger Caspers — 5. marts 2010 @ 00:34

 44. En lidt anden version, men samme type video: http://www.youtube.com/watch?v=6sqCfjHxNcs

  Ole Sohn har aldrig sagt undskyld!

  Kommentar by Anon — 25. april 2010 @ 13:28

 45. jeg har set talrige interviews med Ole Sohn.
  Sohns teflon reaktion på spørgsmål om sin fortid er meget betænkelig.
  Sohn skylder os en rigtig god forklaring.
  Jeg tror denne manglende gode forklaring vil blive et voksende problem for Sohn og for SF jo tættere vi kommer på valget hvor SF jo gerne vil fremstå som regeringsduelige.

  Kommentar by poul sørensen — 26. april 2010 @ 14:31

 46. Ja hvad fanden bliver det næste – at dronningen har givet nogle af diktatorerne danmarks elefantordenen? Nogle må forklare sig!

  Kommentar by søren — 4. maj 2010 @ 12:56

 47. @Søren tirsdag 4.maj 2010:

  Ja…det var meget uheldigt, men du ved sikkert at Dronningen ikke selv afgør hvem der skal modtage den lille hvide elefant?

  Kommentar by Ottoooot — 1. august 2010 @ 13:41

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper