11. oktober 2006

Sognepræst Jesper Bacher om islamiske reaktioner: “Hvad bilder de sig egentligt ind?”

Fra gårsdagens Berlingske Tidende – et fremragende læserbrev af sognepræst Jesper Bacher.

Plathed og frihed

Kåde og beduggede medlemmer af Dansk Folkepartis knap så lysende ungdom har på et sommermøde begået nogle tegninger af profeten Muhammed, som har vakt furore i den muslimske verden. Man forstår, tegningerne indgik i en slags bizar politisk selskabsleg, hvor man kunne optræde lidt fandenivoldsk i forhold til islam under, hvad man troede var, private former. Undertegnede bryder sig personlig ikke meget om selskabslege; de kommer ofte på bordet, når selskabet er alt andet end legende. Når det er sagt, føler jeg alligevel en stærk trang til at forsvare retten til ungdommelige dumheder over for den syndflod af hysteriske overreaktioner, som muslimer verden over tilsyneladende kan mobilisere. Et forkert citat fra pavens mund og nogle tegninger fra en flok danske ungdomspolitikere er nok til at fremkalde forargelse, vrede og alle hånde trusler fra det globale islamiske tæskehold, som ikke helmer i bestræbelserne på at banke alverden på plads.

Hvad bilder de sig egentlig ind? Skal ikke-muslimer nu tvinges, kujoneres og presses til at ære profeten? Er religionskritikkens og med den selvfølgelig religionssatirens dage talte, når det gælder islam? Det er mildest talt påtrængende spørgsmål, men svaret afhænger selvfølgelig af vores reaktioner. Vil vi undskylde og nærmest beklage, at vi har så meget ytringsfrihed eller stå ved retten til at ytre sig, også smagløst og tåbeligt? Det er desuden heller ikke os, som har det største problem med despekt for religion – det er i den grad den muslimske verden.

Det skriger da til himlen – åbenbart ikke til Mekka, men det er jo heller ikke det samme sted – når muslimske lande, som selv excellerer i foragt for religionsfriheden, jamrer sig over deres krænkede religiøse følelser. I denne sag er der således forlydender om, at de islamiske landes organisation (IOC) vil forlange, at den danske regering forklarer, hvorfor en statslig kanal bragte en video, hvor profeten vanæres af folkepartiets unge?

Jeg synes, den danske regering og alle andre demokratiske lande skulle spørge de islamiske lande, hvordan det går med respekten for religiøse mindretal i den muslimske verden, og måske spørge det angiveligt rettroende Saudi-Arabien, hvornår man kan regne med tilladelse til det første kirkebyggeri og uden repressalier omvende sig fra islam til f.eks. kristendommen og dele sin tro med andre. Hvornår kommer religionsfrihed i de muslimske lande på dagsordenen i IOC, ja, hvornår kommer den egentlig for alvor på dagsordenen i den offentlige debat?
Det er vigtige, væsentlige krænkelser af religionen, som overhovedet ikke tåler sammenligning med DFUernes pubertære platheder.

I det hele taget fremgår det med al beklagelig og ønskelig tydelighed, at alt for mange muslimer overhovedet ikke kender til reel religionskritik endsige da religionssatire. Den har været et vilkår for kristendommen i forskellige grader siden oplysningstiden, og det er et vilkår, som muslimerne simpelthen må indstille sig på. Det er også værd at huske på, at religionskritikken er indbygget i religionerne. Vor Herre Jesus var en særdeles hård religionskritiker, som bestemt ikke lagde fingrene imellem, og Muhammed svingede sandelig også krabasken over flerguderiet på sin tid. Men vil man kritisere religiøst, må man også acceptere kritik af religionen. Også den, der gør ondt og fornærmer, ellers er det jo ingen sag.

Man kan fremdrage et klassisk eksempel, som kom i nyoversættelse sidste år, nemlig Friedrich Nietzsches »Antikrist« fra 1888. Her kan man bl.a. læse om »det syge dyr mennesket – den kristne«, og kristendommen som den ene udødelige skamplet på menneskeheden og »en opstand af alt ved-jorden-krybende mod det, som har højde«. Man kan spekulere over, hvordan det var gået, om Nietzsche havde udgivet sin bog i dag med titlen »Antimuhammed« og i øvrigt havde omtalt islam, som han gør det med kristendommen.
DFUernes tegninger og optræden fortjener at gå i glemmebogen; det gør den muslimske verdens reaktioner ikke, fordi de minder os om, at friheden er under pres.

Den burde religiøse mennesker om nogen sætte pris på, for det gælder virkelig, sagt med inspiration fra et konkurrende dagblad: Find dig i ytringsfriheden eller find dig i hvad som helst.

Oploadet Kl. 12:37 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer
Arkiveret under:

31 Comments »

 1. Igen: Hvad skal vi bruge den kommentar til, Kim Møller? Hvad vil du sige med den? Kan vi få lidt selvstændig refklsion eller er det for meget forlangt?

  Kommentar by EffieS — 11. oktober 2006 @ 13:18

 2. -> 1 Effies

  Der findes mange former for blogs, og hvis du føler det er noget odiøst i at være det man kalder link-referer eller dokumentationsbase, så ødelægger det ikke min nattesøvn.

  Kommentar by Kim Møller — 11. oktober 2006 @ 13:27

 3. Effie, Effie, Effie, du er helt oppe at køre. Slap nu lidt af, ikke?

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 11. oktober 2006 @ 13:32

 4. EffieS må være en slags Blog overdommer. Og det er åbentbart imod reglerne, at poste en artikkel fra Politikken uden yderlige kommentarer. Jeg synes ellers det er meget fedt, så slipper jeg nemlig for at læse politikken.

  Kan vi ikke ændre lidt på de regler EffieS ?

  Kommentar by Phanarath — 11. oktober 2006 @ 13:59

 5. Tak for artiklen, Kim, jeg læser efterhånden blogs hyppigere end aviser, så derfor er det godt at gode og velformulerede læserbreve kan ses her. – Og det læserbrev fortjener at læses af mange.

  Kommentar by Stig — 11. oktober 2006 @ 16:24

 6. “Find dig i ytringsfriheden eller find dig i hvad som helst.”

  Det er så sandt som det er sagt

  Kommentar by Mackety — 11. oktober 2006 @ 17:11

 7. Den gode sognepræst fatter desværre ikke en dyt af det hele.

  Det her drejer sig jo ikke om islam i praksis = islamisme. Det her drejer sig om danske socialister og deres allierede.

  Selvom der et udstillet, så selv de mest hjernesvage burde kunne fatte det, så er dette ikke en sag mellem islam og danskerne. Dette er en internal affair mellem Danskere og “danske” landforrædere af sædvanlig socialistisk kaliber.

  Intet nyt – ud over at frihedskæmperne denne gang er højst 1000, mod sidste gangs 5000.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 11. oktober 2006 @ 17:22

 8. Børge rammer som så ofte hovedet på sømmet. Internal affair er en udmærket opsummering i 2 ord. Men bare at kalde de feje eller blinde for socialister er lidt for enkelt. Jeg tror masser af liberalister er lige så feje og forræderiske overfor deres kultur som etablissementssocialisterne. Og en del tilhængere af velfærdsstaten er med garanti at finde på Børges side i den kulturelle overlevelseskamp.

  Kommentar by Kimporator — 11. oktober 2006 @ 17:46

 9. Hvordan er man forræderisk over for sin egen kultur, kimporator?
  Ved ikke at hade andre?

  Kommentar by RasmusE — 11. oktober 2006 @ 18:30

 10. >9 RasmusE

  At hade er jo slet ikke noget en pæn fyr som dig selv gør i…..vel? Men bort set fra det, så burde du måske overveje at fortælle hvad det er du vil fortælle istedet for at lege kispus med folk som du i din selvgode rus opfatter som frådende fascister.

  Kunne jo være at Kimporator mente det anderledes end du valgte at opfatte det, men lad endelig ikke tvivlen komme ham til gode.

  Jeg kunne fortælle dig hvordan jeg opfatter Kimporator, men han skal nu have lov selv at svare dig, selv om du ikke fortjener det. På den anden side kunne det også være man efterhånden bare skulle ignorere dig RasmusE. Din selvfedme er mildest talt kvalmende og i modsætning til mavepusteren, som rent faktisk gør gavn ved gang på gang at demonstrere ved sin tilstedeværelse hvor idiotisk Multi-kulten er, så gør din tilstedeværelse hverken fra eller til.

  Man får faktisk indtrykket af at du kun kommer her for at bevise over for dig selv at du er en “rigtig” liberal i modsætning til alle os “stygge” skabsfascister.

  Men i min bog er der ikke noget liberalt i at starte hver eneste diskussion som du gør det med at beklikke andres integritet, for så derefter at forfægte en politisk korrekthed som reelt er ligeså anti-liberal som den måde du diskuterer med andre på.

  Efter at have måttet høre meget vrøvl fra din side og utallige svinagtige antydninger samt motivanalyser, så vil jeg nu tillade mig at gøre det samme ved dig som du selv med så stor fornøjelse gør ved alle andre. Jeg vil stille spørgsmålstegn ved dine motiver.

  Jeg tror dig ikke over en dørtærskel når du siger at du er liberal, for du opfører dig snarere som en der ønsker dydens smalle sti indført som juridisk princip. Og jeg tvivler ærlig talt også på, at du er her for at diskutere. Jeg tror kun du er her for at hævde dig selv og din egen højhellige moral.

  Selv foretrækker jeg at skrue bissen på og sige min mening lige ud, uden først at hævde et højere moralsk standpunkt.

  For eksempel. Er der kulturforrædere blandt danskerne. Ja gu er der det og de findes både til højre og venstre. Betyder det at der kun er en kultur der dur eller at der ikke er plads til mere end en. NEJ

  Der er plads til mange kulturer i Danmark, men kun hvis de selv er villige til at gøre plads for andre og det er der intet der tyder på at Islam er. Islam som den praktiseres af stadig flere muslimer er rendyrket fascisme. JO, jeg har hørt argumentet om at der er mange sider til Islam. Men det er ærlig talt noget vrøvl, for Islam er kun det muslimerne gør det til. Hvis muslimer vælger at dyrke alle de mørkeste sider af Islam og bruge deres religion til at undertrykke de “andre”, så er islam ikke blot fascistisk men også racistisk.

  Er dansk kultur den eneste der dur, nej bestemt ikke og personligt er jeg en stor fan af visse fremmede kulturer som jeg gerne så spille en større rolle her i landet. Der er kort sagt positive bidrag og negative bidrag. Jeg kan ærlig talt ikke se at islam bidrager med noget positivt lige for øjeblikket.

  Hvad kulturforræderne angår, så har jeg svært ved at finde en bedre betegnelse for folk som Seidenfaden og Rune Engelbreth der mere eller mindre i samme åndedrag formår at forsvare de aller værste fascister og tilsvine samt nedgøre det allerbedste i vesterlandsk kultur. Og jeg taler naturligvis om ytringsfriheden.

  Den skide Seidenfaden og hans lumpne kumpan Rune satte sig rent faktisk op ved siden af nogen af de værste islamiske fascister i kongeriget og forsvarede fascisterne, samtidig med at de i ånd og ord fratog JP deres ytringsfrihed.

  Og DET RasmusE er kulturforræderi.

  Lad mig så høre hvad du har at sige til det, siden jeg nok alligevel ikke kan blive fri.

  Fortæl mig hvor suspekt jeg er, at jeg sådan nægter at reducere det at være liberal, til at være en der siger alt det pæne, men intet af det sande, som dig selv.

  Føj Rasmus, skam dig!

  Kommentar by Mackety — 11. oktober 2006 @ 19:08

 11. @Rasmus E: Ved ikke at se fodboldkamp ;-)

  Dit pseudospørgsmål var jo blot et ukvemsord pakket ind. Hvornår har du tænkt dig at møde opponenten med almindelig anstændighed?

  Og så vil jeg bede dig svare Mackety, for jeg synes egentlig også det er svært at se noget liberalt ved dig.

  Kommentar by Kimporator — 11. oktober 2006 @ 19:21

 12. > 10 Mackety

  Holddaheltkaeft, man. Fremragende.

  Kommentar by jdm — 11. oktober 2006 @ 19:38

 13. Martin Rosengaard Knudsen har udleveret landsmænd til
  islamisk afstraffelse. En hård straf ! I ældre tider havde man ord
  for den slags handlinger. I dag vil han sikkert blive om talt som “Humanist” og modtage lov og pris

  http://www.pressenaevnet.dk/lovgivning/index.htm

  Vejledende regler for god presseskik

  B. Adfærd i strid med god presseskik

  Meddelelser, der kan krænke privatlivets fred, skal undgås, medmindre klar almen interesse kræver offentlig omtale. Det enkelte menneske har krav på beskyttelse af sin personlige anseelse

  Kommentar by Jen Lauesen — 11. oktober 2006 @ 19:38

 14. >10

  Iøvrigt vil jeg gerne tilføje til det jeg skrev om kulturer i post 10, at jeg som de fleste andre IKKE går ind for multi-kulten.

  Men jeg opfatter multi-kulten som en undertrykkende ideologi, der handler om at undertrykke egen kultur, samtidig med at man fremmer netop de kulturer der ønsker at udrydde egen kultur.

  Multi-kulten er med andre ord en totalitær utopi, hvis ide om at skabe et multikulturelt paradis, reelt blot er et tyndt skalkeskjul for et helt andet projekt. Nemlig et projekt der går ud på at udrydde den vestlige kultur.

  Med andre ord. Multi-kulten kan rende og hoppe. Jeg kan ikke bruge en ideologi til noget når den ideologi kalder mig racist fordi jeg kritiserer en fascistisk reliøs bevægelse, samtidig med at den samme multi-kult ophøjer denne fascistiske religiøse bevægelse til at være svaret på danskernes problemer.

  Når racistisk motiverede islam-voldtægter bortforklares med at de stakler jo blot svarer igen på det undertrykkende Danmark der har nægtet dem retten til at hævde deres egen kultur over den danske, samtidig med at multi-kulten nægter at forsvare fascisternes ofre, med den begrundelse at muslimerne er de sande ofre, og at feminisme jo ikke sådan er noget man kan pådutte en anden kultur.

  REND MIG ET VIST STED. Folk der kommer her til Danmark har værsgo at opføre sig efter dansk skik og brug of de har værsgo at respektere dem de skal dele landet med, ellers kan de ærlig talt skruppe af tilnbage til det hul i jorden de kommer fra.

  Og lad mig så lige for en god ordens skyld gøre opmærksom på at det ikke er den menige tyrkiske pige der går på uni, drikker bajere og læser lektier som jeg er ude efter. Nej det er alle de røvhuller med labanen i spidsen der render og er så pisse fornærmede over, at vi danskere ikke uden videre underkaster os deres mindste bud.

  Men kinesere for eksempel. Jovist, dem er der også ballademagere iblandt, ligesom der er det blandt danskere. Men jeg har ved gud aldrig hørt om en kineser der krævede af det officielle Danmark at vi skulle undlade at fornærme den hellige maoisme, for ellers skulle de nok råbe hjem til maos land efter våben så de kunne kløve hovederne af alle os vantro kapitalister.

  Nej selvfølgelig ikke, for kineserne har noget som muslimer ikke har. Situationsfornemmelse, pli, respekt for andre og flid i store mængder. Kinesere laver mindre ballade fordi de har travlt med at skabe en bedre fremtid for dem selv deres børn og det samfund de lever i.

  Er der plads til kinesisk kultur i Danmark. Ja, så længe de husker det er danmark de lever i.

  Og her kommer så det helt store bonus-spørgsmål. Er der plads til kinesisk kultur i islamiske lande. NEJ.

  I indonesien og Malaysia bliver kinesere forfulgt nøjagtig som alle andre minoriteter og nøjagtig som ALLE ikke-muslimer bliver forfulgt og til tider slået ihjel i hundredtusindvis i ALLE muslimske lande.

  Hvor er der enligt plads til Islam?

  Står det til Islam er der i hvert fald ikke plads til noget som helst andet END Islam noget som helst sted i Verden.

  Til gengæld må man så konkludere, at så kan der nok også blive trangt med pladsen mange steder någ Islam i fremtiden kommer og banker på døren.

  Vi er måske nok en liberal kultur her i Vesten, men selvmorderiske er vi vel ikke……eller hvad???

  Kommentar by Mackety — 11. oktober 2006 @ 19:43

 15. ->10 Jeg plejer at undgå “enig-indlæg”, men – enig. Ja, så sandelig fremragende.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 11. oktober 2006 @ 20:17

 16. Jeg trængte til at rase lidt ud. Jeg ved ikke om det var den utålelige Allan der har været meget flittig med hans chikane de seneste dage som skubbede mig over kanten eller om det var RasmusE’s slet skjulte antydninger over for Kimporator, eller eventuelt Effie’s bemærkninger i en anden tråd?

  Anyway. Jeg har meget på hjerte synes jeg selv, og jeg skal gerne indrømme at det har været FÆÆÆÆÆLT skuffende at se reaktionen på DFU’ernes situation.

  Jeg skal gerne indrømme at de er fjollede, men det er der sku så mange unge der er, især når de er fulde, ikke mindst den røde ungdom som rent ud sagt INTET har at lade DFU høre.

  Men hvad der virkelig har skuffet mig er faktisk noget andet.

  Det er slemt at det ikke er blevet RÅBT ud i ALLE medierne hvor gennemført USSELT det var af en socialistisk møgunge ved navn Knudsen at spionere mod nogle mennesker han på forhånd havde dømt, for så derefter at hænge dem ud for alverden for noget som sådan set ikke angik resten af verden, men og her kommer det så, for det var nemlig heller ikke det værste.

  Nej det VÆRSTE er at Martin Knudsen ikke er blevet SKÆLDT ud i ALLE medierne, fordi han fuldstændig bevidst uden disse unge menneskers medvidende har bragt deres liv i fare, blot for at kunne demonstrere hans egen ulidelige selvfedme.

  FØJ og atter FØJ

  Kommentar by Mackety — 11. oktober 2006 @ 20:45

 17. nÅ ja.. hvad faen

  Mackety Du styrer for vildt :-)

  Kommentar by Phanarath — 11. oktober 2006 @ 20:53

 18. #16 Allerførst BRAVO til alle tre poster.

  Derefter ja se det forstår jeg heller ikke, altså det med at rødfacisten nærmest blev hyldet på Godaften danmark, når det efterfølgende mere eller mindre er kommet frem at han selv var med til at planlægge det, men som han selv sagde i Tanten “jeg tænkte kun på at dette ville blive en god video”.

  Et er at han spionere på sine politiske modstandere i et lukket aragement, noget andet er at han filmer dem i en situation han selv har med til at iscenesætte (stadig er der ingen medier der stiller spørgsmålstegn)sidst men ikke mindst er det dårligt blevet nævnt at han og hans usle landsforræderiske gruppe prøvede at få nogle til at KØBE videoen igennem et halvt år får den hjernedøde Trads bed på.

  Men det mest skammelige er sgu godt nok vores ynkelige stats og udenrigsminister der bukker og skraber og beder om tilgivelse af den islamiske verden (så meget var Fjoghs principper altså værd).

  Næsten værre var det at høre P Stiv Møller proklamere at han så sandelig også havde taget kontakt til de religiøse topdogs.

  Fy for satan siger jeg bare, efter dette tabte jeg alt for V og K og deres kopierede socialdemokratiske politik, jeg håber ved gud at flere Danskere ser som jeg og sætter deres kryds ved det eneste parti der er for Danskerne (Fjog og Stiverikken og deres EU begejstring er ihvertfald ikke)nemlig DF.

  Med dem ved roret (i mangel af bedre)bliver politikken forhåbentligt rettet ind efter at tjene Danskerne og Danske interesser.

  Gud konge og fædreland…..Der må vel stadig sidde nogle gamle konservative og mindes de “goe” gamle dage.

  Kommentar by whodares — 11. oktober 2006 @ 22:04

 19. Jeg synes vi skulle lave en “Alle Tegner” action – I ved, ligesom i Pictionary. Jeg har skrevet et brev med en lille tegning af Muhammedinejad med en atombombe på hodet. Det sender jeg til den Iranske embassadør som respons på de een af de molotovs der er blevet kylet imod den danske embassade i Teheran. En molotov – een tegning. Meget fair, synes I ikke?

  Er der andre der vil lege med, så synes jeg vi skulle give os til at sende tegninger til alle dem der ikke kan tåle at se dem, både herhjemme og i udlandet. Tænk hvis all imamerne, mullaherne og muftierne fik et par tusind små sjove tegninger? Hvor sjovt ville det ikke være hvis Abu Laban fik ligeså mange muhammedtegninger som Elvis fik fanbreve?

  Hilsen,
  Claus

  Kommentar by Claus — 11. oktober 2006 @ 22:28

 20. Den tidligere maoist P Stiv Møller har nu fundet nye afguder, som han stiller sin flæskede, blegrøde bagdel til rådighed for.

  P.S. Macketys jordfæstelse af RasmusE er noget af det bedste, jeg nogensinde har læst i en dansk debat.

  Kommentar by Lama Q — 11. oktober 2006 @ 22:31

 21. Fantastisk Mackety!

  Vi er mange der venter i spænding på svar fra RasmusE. Ingen af os er dog naive. Der kommer selvfølgelig aldrig et svar, højst endnu en one-liner udformet som endnu et spørgsmål. Et infantilt forsøg på at bedrive sokratisk dialektik. Det er sgu en hån mod disciplinen RasmuseE – kom nu med et fyldestgørende svar for helguland!!!!

  Kommentar by FookerHero — 11. oktober 2006 @ 23:28

 22. Infamiens akse har søsat sin store offensiv mod Dansk Folkeparti. Øllebrødskanoner giver hals fra alle sider, en journalist leger medlem af Dansk Front, en muldvarp drikker bajere og tegner børnetegninger, folk der mener de er noget ved musikken tyranniserer politiet med indholdsløse anmeldelser, og selvsvingsredaktører giver svimlende opvisninger i propagandistisk journalistik. Den kreative børnehave bygger luftkasteller, mens Dortheavejs lunkne Laban-brigade igen hyler op om de formastelige, der pisser på dens sukkermadder.

  Offensiven har været længe undervejs. Aktørerne har været i fortsat kontakt med hinanden for at afstemme tidsplanen for de forskellige fremstød. Frontgeneral Tøger Seidenfaden og hans oppasser, Rune Engelbreth Larsen, dette underlige makkerpar, som kun kan forstås gennem tegneseriens og stumfilmens okular, har lagt en speciel fødekædestrategi, hvor offensivens ammunition skal vandre gennem villige medier i et stadigt stigende tempo, så det ser ud som om, at flittige journalister gang på gang afslører de fæle folkepartister.

  Det er imidlertid ikke journalistik, men udkogt grød, der er på vandring i det løse krudts kanaler. Det er ikke nogen kædereaktion, men derimod en intellektuel, radikalhumanistisk træg mave med socialist-odeur, der sværter avissiderne og klistrer billedrøret til indefra.

  For dem der ikke ser offensiven som en sammenhængende kampagne, men mere som om Dansk Folkeparti gentagne gange dummer sig, kan begivenhederne måske sætte sig som et varigt mén. For andre, der kender aksens kodesprog, er den et patetisk og desperat forsøg på at sætte en dagsorden, der kan vælte regeringen. At man i sin iver fodrer landets og demokratiets fjender er ikke nattesøvnsberøvende for aksens einsatzgruppe. Bespisningen er udtryk for en nøje valgt taktik.

  Infamiens akse arbejder ikke for det danske samfund, men kun for egne interesser. Den føler sig i den grad truet af det folketingsflertal, der etablerede sig i 2001, at den mobiliserer sine reserver, mens dens medlemmer endnu besidder indflydelsesrige stillinger.

  Aksens troværdighed udhules dag for dag. Det mest vanvittige eksempel er David Trads, chefredaktør på Nyhedsavisen. Han behøvede kun én dag til at falde igennem og genfinde sin middelmådighed, og det var dagen, Nyhedsavisen udkom for første gang. Her kunne vi læse om – og i netudgaven se video af – børnetegninger, der skulle forestille muslimernes profet, tegnet under en animeret, privat fest hos Dansk Folkepartis Ungdom.

  Det var selvfølgelig et scoop for aksens fødekæde, der straks gik i sving med at fordele lunser til de forskellige redaktioner, hvoraf flere i forvejen var varskoet om Trads’ forsøg på at liste Cavlingprisen over til sin gratispamflet.

  Den famøse video fra DFU-festen var lavet af muldvarpen Martin Rosengaard Knudsen fra ’Defending Denmark’, et ”kunstner-initiativ” tilegnet indvandring og multikulturelt nirvana. Optagelserne fandt sted i starten af august, så der har været masser af tid til at forberede lanceringen af ”nyheden”.

  I 18 måneder var Knudsen medlem af DFU med det ene formål at fodre aksen med ”afsløringer”. Trads’ offentliggørelse af hjemmevideoen har allerede medført protester fra den muslimske verden, og den første boykot af danske varer er trådt i kraft. Flere DFU’ere er gået under jorden efter at have modtaget dødstrusler, og i de palæstinensiske områder er danskere igen jaget vildt.

  Fra toppen af aksens babelstårn, chefredaktørkontoret på Politiken, har Tøger længe ønsket, at det var et anderledes Danmark, der lå for hans fødder. Han indså, at han ikke selv formåede at vende skuden og så sig derfor om efter en villig og fanatisk gruppefører, der kunne stå for det mere beskidte arbejde.

  Han fandt Rune, der flakkede om i satanistiske fakkeltåger blandt minoriteterne, og gjorde ham til oppasser og kommentator på avisen. Sammen skrev de en bog om Muhammedkrisen, mens de planlagde den næste. Herved kunne Tøger kapitalisere Runes mani med at nedfælde alt, hvad medlemmer af Dansk Folkeparti har sagt og skrevet i offentlige fora. Dette materiale af næsten Stasi-standard dannede grundlag for den politianmeldelse, der ramte otte DF-medlemmer på partiets 11-års fødselsdag.

  Infamisternes første trut i trompeten var Ekstrabladets undercover-aktion. En journalist ringede til udvalgte lokalformænd for Dansk Folkeparti og foregav at ville melde sig ind i partiet. Vedkommende præsenterede sig som medlem af Dansk Front og spurgte, om dét ville være nogen hindring. Ikke alle formænd afviste kombinationen, og Hans Engell slog historien stort op i sin massageavis. Sagen medførte eksklusioner af DF-medlemmer, og det skulle ikke blive de sidste. Sætter man et parti stærkt under pres, vil det slå revner hist og her. Det er der ikke noget unaturligt ved. Eksklusionerne blev straks suget op og kogt til mere grød.

  Hvor næste fremstød bliver sat ind afhænger af, hvor langt einsatzgruppen får lov til at gå. Noget ved vi dog, nemlig fra hvilket sammenrend det kommer. Vi kender hovederne og ved, at de er villige til at satse Danmarks ære og sikkerhed i kampen mod indbildte vejrmøller.

  Vi ved også, at når de er færdige med at grise det offentlige rum til for denne gang, trækker de sig for en kort stund tilbage og lader andre rydde op. Det ved vi, fordi vi har set det ske før.

  Aksens aktiviteter bringer landet nærmere islamisternes bomber, og det ser ikke ud til at bekymre infamisterne. De så jo i Spanien, hvordan et terrorangreb kunne bringe mere islamvenlige centrumvenstre-politikere på ministertaburetterne.

  Så selv om deres kampagne til tider ligner varm luft, der bliver båret rundt, som var den en guddom, er der ingen grund til at nedtone dens farlighed. Kampagnen er så tåbelig og uansvarlig, at den samtidig er en leg med ilden. Det sørgelige er, at når infamisterne går planken ud, bliver alle andre trukket med. Og det infame er, at det ved de godt.

  Kommentar by Bjarne Nielsen — 12. oktober 2006 @ 00:26

 23. Ufrihedens ansigt.

  Vi skal tilbage til før afslutningen på 2. verdenskrig for at kunne finde ytringsfrihedsbegrænseres optræden i medier sammenlignelig med skildrede begivenheder i det sidste år. Frihedsbegrænserne har været der – indenlandske som udenlandske – og forklaret at netop deres definition af begrebet ytringsfrihed vil være den rette og andres udtryk skal begrænses eller forbydes eller er forbudt eller burde forbydes. Eller de har med andre betegnelser fordømt ytringer.
  At ufrihedens ansigt for tiden er i alliance med muhamedanske religiøse kræfter kan ikke undre, de er sandt for dyden kendt for at være ufrie og til tider totalt maskerede. Dette passer givet ikke-erklærede muhamedanere godt. Ellers er det for mig svært at forstå alliancen.

  Kommentar by Peter Buch — 12. oktober 2006 @ 08:03

 24. -> Bjarne Nielsen

  Fremragende.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 12. oktober 2006 @ 08:34

 25. Vil man holde sig orienteret med NYHEDER er det nødvendigt at læse blogs. Papiraviser og netaviser er ofte flere uger senere ude med dermed gamle nyheder.

  Og i takt med, at vi bombarderes med “neutrale” gratisaviser, er det fedt at læse blogs med klar politisk holdning og tæft.

  Efterhånden er det nødvendigt at gå til weblogs for at få en klar og entydig holdning, som ikke er afhængig af partipolitisk eller økonomisk afhængighed.

  Kommentar by J — 12. oktober 2006 @ 10:00

 26. Helt forrygende indlæg, Bjarne Nielsen.

  Sikke dog folk fører sig frem :-)

  Det er squ godt at vide, at vi har så velbegavede mennesker i Danmark.

  Kommentar by Phanarath — 12. oktober 2006 @ 10:24

 27. >25 J

  Ja, under krisen sidste vinter, skete det adskillige gange at jeg gabte af kedsomhed over tv-nyhederne, fordi de nyheder de bragte var noget jeg allerede selv havde vidst i flere dage fra blog-verdenen.

  >26 Phanarath

  Ja det er godt, men jeg er bange for at der er en del danskere der endnu ikke helt har forstået, at krisen aldrig nogensinde slutter.
  Jeg så for eksempel på BT at de havde spurgt folk om de syntes Pia håndterede de unge DF’ere godt eller om hun skulle have ekskluderet dem. 67% sagde at hun burde have ekskluderet dem. Det kan selvfølgelig skyldes den historie med ekskluderingerne fornylig, men jeg tolker det som at folk ligger skylden for den nye krise på de unge df’ere.

  Jeg tolkere det ydermere som at folk stadig befinder sig i en tilstand af benægtelse. For den nuværende krise har naturligvis intet at gøre med de unge df’ere, nøjagtig som krisen sidste vinter intet havde at gøre med JP.

  Det bekymrer mig en anelse, men på den anden side ved jeg også at mennesker gennemløber forskellige stadier når de skal forholde sig til et problem der truer dem på deres eksistens. Lige nu er det måske benægtelsen der er fremherskende, men når virkeligheden i al dens gru går op for stadig flere, så kan den benægtelse hurtigt forvandles til vrede.

  Kommentar by Mackety — 12. oktober 2006 @ 10:33

 28. -> #22 Bjarne Nielsen:

  Fremragende indlæg. Det bedste jeg har læst i lang tid.

  Kommentar by JensH — 12. oktober 2006 @ 13:12

 29. >22 Bjarne Nielsen

  Jeg har lige læst dit indlæg et par gange mere. Jeg er nysgerrig, skriver du professionelt? Forfatter måske?

  Kommentar by Mackety — 12. oktober 2006 @ 20:27

 30. Tak til jer der har givet positiv respons på mit indlæg. Det luner sgu.

  Til Mackety: Jeg er journalist – for tiden med rimelig sporadisk beskæftigelse.

  Som du kan se på min hjemmeside, skriver jeg også prosa, men har endnu ikke mødt en udgiver, der tør binde an med den.

  Jeg tror heller ikke, jeg lige nu er i kridthuset hos visse chefredaktører, men i min optik er de selv ude om det.

  Kommentar by Bjarne Nielsen — 12. oktober 2006 @ 21:46

 31. Tak til Bjarne Nielsen for det träffende indläg, som jeg har läst med stor fornöjelse. En tilföjelse: det har undret mig – jeg bor i udlandet og har ikke mulighed for at se dansk tv – at et dansk nyhedsmagazin ikke ser sig for god til at bringe dette makvärk af en film, som er opstaaet under foragtelige omständigheder, men som tvärimod tager imod den med kyshaand, selvfölgelig for at give DF “en paa skrinet”. For mig at se et led i en undergravende kampagne mod DF. Jeg hörer ogsaa til de mange, som bliver orienteret over blogs, godt at de findes!

  Kommentar by pit — 15. oktober 2006 @ 13:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper