1. august 2012

Nordkorea-apologet Geir Helgesen, tidl. medlem af revolutionære Sosialistisk Ungdomsforbund & DKP

Sommergæsten på P1 var igår Asienforskeren Geir Helgesen, der har gjort Nordkorea-apologi til sit speciale. Jeg så ham på TV2 News sidste år, og han taler tydeligvis fra et udgangspunkt, der frikender kommunismen som ideologi, og friholder Nordkorea fra ansvar, alt imens Vestens revses for ikke-dialogsøgende tiltag. At han er tidligere medlem af Danmarks Kommunistiske Parti, og som ung kultursociolog flirtede med diktaturet i Nordkorea kommer ikke som en overraskelse – det præger i høj grad hans nuværende analyser.

En lille detalje må med. Han fortæller undervejs i samtalen, at han som 14-årig meldte sig ind i det han beskriver som ungdomsafdelingen af SF’s norske søsterparti. Det er ikke helt korrekt. Han var formand for Sosialistisk Ungdomsforbund, en revolutionær ungdomsorganisation der i forbindelse med dannelsen af Arbeidernes kommunistparti i 1973 skiftede navn til Rød Ungdom.

(Geir Helgesen, leder af Nordisk Institut for Asien Studier, KU; Youtube)

Delvis transskription af Så er nordkoreanerne heller ikke værre (P1, 31. juli 2012).

P1-vært: Du har været der en del gange i det der bliver kaldt verdens mest lukkede land, Nordkorea… Et eller andet sted, Geir, så er det blevet din rolle i debatten, at sige, ah men, så skøre er de altså heller ikke.

Geir Helgesen: Ja, det tager jeg gerne på mig. Der er jo 23 millioner koreanere i den nordlige del af landet…

[…]

P1-vært: Du har rejst i Nordkorea, været der en del gange. Hvad er den største og vigtigste forskel på livet i Nordkorea og livet vi har her hos os?

Geir Helgesen: Vi har nok været ligeså fattig engang her også, men det er et mangelsamfund. Det et samfund i konstant krise, og folk bliver nødt til at tænke på hvordan de skal overleve. Der er et regime som i de gode år, det vil sige i 70’erne og 80’erne sørgede for alt for folk, men når krisen kom, og det skal ikke sammenlignes med den krise vi taler om her, så var den så fundamental, at regimet ikke længere magtede at levere det der skulle leveres. Ingen varme i husene, ingen lys, kun sjældent i hvert fald – mad måtte man ligesom prøve at finde ude på landet, og langsomt kom der markeder hvor man kunne købe fra private og så videre. Det er den kæmpe forskel. Og så er der den kulturelle forskel

P1-vært: Helt grundlæggende, så er der vel også den forskel, at Nordkorea er et undertrykkende diktatur, mens vi er et frit demokrati. Vi kan tage til Sydkorea, hvis vi har lyst til det, og det kan de ikke i Nordkorea.

Geir Helgesen: Nej, det er en stor forskel, men jeg synes nok at medierne og nu også dig, gør lidt for meget præcist ud af den forskel, fordi hvis man kigger på hele regionen, så har vi jo også demokratier i Østasien, men de er jo ikke demokratier på samme måde som vores demokratier. Det er jo ikke ret mange år siden at sydkoreanere som skulle rejse ud i verden, måtte gå på nogle kurser for at lære at ikke blamere sig. … Man har altså samfund hvor ledelsen føler et kæmpeansvar overfor befolkningen, fordi de ikke rigtigt kan, de er som børn der skal styres. Det er en forskel som bliver forstærket i et diktatur.

[…]

P1-Vært: … den her lukkethed, er det også en del af din fascination af landet.

Geir Helgesen: Man kan sige, at jeg valgte et speciale, som viste sig at være meget eksklusivt, kan man sige. Der var ikke rigtigt så mange andre der fokuserede på Nordkorea. Egentligt mener jeg Sydkorea er mere fascinerende, men jeg burde nok have valgt Cuba, der er jo dejligt vejr, smukke damer, god musik og så videre.

P1-vært: Det stod heller ikke skrevet nogle steder, at du skulle blive Nordkorea-ekspert, eller Eksperten, fordi er der egentlig andre end dig i hele Norden? Er i nok til at holde en konference?

Geir Helgesen: Nej, ikke i det nordiske. Det er vi ikke, og jeg tror nok jeg uden at overdrive, kan sige at jeg kender Nordkorea-eksperterne i verden med fornavn, har trykket deres hænder, og har siddet ved konferencer med dem og så videre. … Jeg ved ikke om jeg er den eneste i Norden, men jeg er den man meget tit spørger om de her ting.

[…]

P1-vært: … det politiske greb dig allerede som 14-årig.

Geir Helgesen: Ja, jeg kommer fra et meget politisk hjem. Min far var aktiv fagforeningsmand. Han var medlem af det norske kommunistparti, men på trods af det blev han altså valgt som tillidsmand, fællestillidsmand og så videre for en masse mennesker i Norsk Hydro hvor han arbejdede, og var tit til forhandlinger inde i Oslo… Som 14-årig, til min fars store fortrydelse, så meldte jeg mig ind i Sosialistisk Ungdomsforbund og blev formand – som var SF’s ungdomsgruppe. Og var den yngste landsmødedeltager i Oslo for SF’s første eller andet landsmøde i 1964.

P1-vært: Så det havde du med i ungdomsårene der, og da du er 18-19 år der skal du så ud og se verden.

Geir Helgesen: Træt af Norge, vil jeg sige… Så kommer jeg til København…

P1-vært: Der er vi omkring maj 1969. Havde du lagt langt hår?

Geir Helgesen: Jeg tror ikke jeg havde langt hår da jeg kom, men det varede ikke ret længe før det blev langt, lyst og krøllet. Det er rigtigt.

P1-vært: Sådan var det jo, dengang. … Hvor kommer Nordkorea ind i billedet. Hvornår kommer du første gang ind på det koreanske.

Geir Helgesen: Uha, det er jo mange år senere. Fordi så vil jeg gerne være pædagog, og kommer ikke ind på seminariet…

P1-vært: Du bliver altså pædagogog, du bliver også børnehaveklasselærer, og så kultursociologi, og så Nordkorea – hvor kommer det ind?

Geir Helgesen: Det er jo en tilfældighed… Dengang var jo på venstresiden, og blev også medlem af DKP, og jeg var kommunalbestyrelsesrepræsentant i Lejre kommune for Socialistisk Liste i en otte års periode, men der var DKP jo sådan set en politisk kraft for venstresiden i Danmark, og ikke sådan – det var ikke helt umuligt at være med, man var ikke idiot hvis man var med – vores rektor på KU var sådan set også medlem, og der var vigtige kunstnere og kulturpersonligheder som var medlem af det parti, så det var sådan set bare en naturlig del af dansk politik.

Land & Folk som var DKP’s avis havde en kæmpefestival i Fælledparken hvert år – Land & Folk-festivalen som var en Københavnerbegivenhed, og derude står der nogle folk fra den nordkoreanske venskabsforening. Og de uddeler propagandamateriale, og jeg falder i snak med dem, og spørger på et tidspunkt om de skulle til Nordkorea. Og de siger, at det skal de om en måneds tid. Har I plads til en til, spørger jeg. De siger ja, hvorfor ikke, og hvis du vil med, skal du bare betale turen til Moskva, og så kører det ellers. Og det var starten på min Nordkorea-karriere, kan man sige – lidt tilfældigt.

… så var vi i Moskva så vidt jeg husker tre dage… vi boede på ambassaden… og så rejste vi videre til Nordkorea. … Det sovjetiske samfund dengang var meget strikt… Vi fik en ikke særlig god oplevelse i Moskva, og så kom vi til Nordkorea, hvor der stod yndige små piger i nationaldragter og blomster og tager imod os. Der er ikke nogen der kigger i vores kufferter, og vi bliver behandlet som landets ophøjede gæster, kan man sige, og vi oplever slet ikke, her i begyndelsen af 80’erne, at Nordkorea er et fattigt samfund. Selvfølgelig ser vi også kun hvad de ønsker at vise os. Vi er der et par uger. Jeg er der sammen med nogle som er professionelle venner, som ikke stiller spørgsmålstegn om noget som helst, synes jeg, i Nordkorea. Jeg er alligevel så meget kultursociolog, at jeg hele tiden spørger mig selv, hvorfor dit og hvorfor dat. Hvad er forklaringen på det. Og der besluttede jeg mig… at det vil jeg selv prøve at finde ud af, og det har jeg gjort lige siden.

P1-vært: Men det, at de her professionelle venner, som du var med – de skulle vel ud og se hvor fint og kommunistisk det var, hvor velfungerende…

Geir Helgesen: Hvor fint og koreansk det var. Fordi det der med kommunismen, det er sådan lidt staffage, det er lidt noget de har været tvunget til i en periode. Nu har de jo nærmest kemisk renset deres forskellige programmer og sådan noget, både for Marx, for Engels og Lenin. Nu er der kun Kim’erne tilbage, og Korea har aldrig været særligt kommunistisk i den forstand. De har været meget nationalistiske, og de har været meget koreanske i den måde de har tolket deres kommunisme på.

P1-vært: Hvornår var det her. Hvornår var din første rejse.

Geir Helgesen: Den første rejse var, og jeg er ikke 100 pct. sikker på at om det var ’83 eller ’84, men deromkring.

[…]

Geir Helgesen: Det var jo det internationale, uretfærdigheden i den store verden, som optog os på venstrefløjen meget, og ikke så meget de lokale ting. Det er jo mere kedeligt at beskæftige sig med kloakering i kommunerne eller børnehaveklassers normering, men kampen mod undertrykkelsen, det har – havde – stor betydning for os, der var unge dengang. Nu var det Spanien og fascismen der, men Vietnamkrigen, det var nok det der stod som det helt helt store i vor politiske verden.

P1-vært: Geir Helgesen, nu fortalte du lidt om dit første besøg i Nordkorea. Hvor besøgte du første gang Sydkorea?

Geir Helgesen: Det var efter tre besøg Nordkorea, hvor jeg også skrev lidt nogle artikler i Politiken, Information og Land & Folk, at jeg blev opsøgt af nogle folk fra den sydkoreanske ambassade, som sagde at de havde holdt lidt øje med hvad du skriver, og jeg opdagede jo meget hurtigt, at de jo ikke var helt glade for det, men de var heller ikke helt, totalt kede af det. Fordi jeg forsøgte faktisk allerede dengang, at balancere tingene. Jeg er ikke tilhænger af det system, men det er ikke så sort/hvidt som medierne stadigvæk, dengang og nu, fremstiller det. Jeg synes der er forskellige nuancer…

[…]

Geir Helgesen: … mange af mine kolleger siger at der slet ikke sker noget i Nordkorea, at det er totalt fastfrosset, men jeg kunne se, med sytten års afstand [1987/2004, Kim], at det ikke var så reglementeret mere, de så mere forskellige ud, de var (mere) klippede på samme måde, de havde ikke det samme tøj, de samme farver og så videre og så videre. Der var kommet små boder med mad og frugt og tingeltangel i baggaderne, private restauranter og der var en helt anden stemning – privatbiler, ikke ligesom i Seoul, men en hel del privatbiler i bybilledet.

[…]

P1-vært: Det vi ved om Nordkorea… hvor vi egentligt det fra?

Geir Helgesen: Der er stadigvæk en masse konstruerede nyheder, som bliver fabrikerede af efterretningstjenester i Sydkorea, muligvis i USA. Hvor man ligesom giver det en ekstra tand, fordi der er altså kræfter i verden der har brug for at have en regulær fjende.

P1-vært: Når der så i internationale medier kommer historier ud om KZ-lignende forhold, at styret torturerer, at hvis man ejer en Bibel så bliver hele familien sendt afsted til fangelejre -. er det så forkert? Er det måske rigtigt, eller måske forkert? Eller?

Geir Helgesen: Det er, en hel del af det er sandsynligvis rigtigt, og meget af det er helt sikkert rigtigt. Så det vil jeg ikke tilbagevise, og jeg vil ikke prøve at skønmale Nordkorea. Mit ærinde er mere at sige, at hvis vi vil ændre de forhold, hvis vi positivt vil ændre situationen for mennesker der har det rigtigt rigtigt svært – hvad er så bedst?

[…]

P1-vært: Vi tager udgangspunkt i individet, de tager udgangspunkt i gruppen. Er de ligeglade med individet. Betyder det ikke noget om der er en fra eller til?

Geir Helgesen: Det er nok for meget sagt, men den enkeltes lykke hænger jo så i meget meget større grad sammen med fællesskabets lykke. Vi er kritiske overfor stærke ledere… hvor imod man i Østasien går efter stærke ledere… Gruppen ønsker faktisk en leder, som har magt til at gøre de ting som gruppen som helhed ønsker.

Oploadet Kl. 17:42 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/39078/trackback

26 Comments »

 1. Synes nu han er meget fair. Han priser vel ikke styret, men siger at bag alt det forfærdelige der kommer ud i medierne lever folk også til tider et tilnærmelsesvist normalt liv, samt at der sker ændringer, omend de er små…

  Det eneste jeg umiddelbart kan finde kritisabelt er hans halv-tåbelige konspirationsteorier med at “USA har brug for en fjende” (nej, hvis der er noget USA *ikke* har brug for, så er det flere fjender)

  “Gruppen ønsker faktisk en leder, som har magt til at gøre de ting som gruppen som helhed ønsker”

  Er det ikke også hvad I/nogle af jer ønsker ?

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 1. august 2012 @ 18:10

 2. “Man har altså samfund hvor ledelsen føler et kæmpeansvar overfor befolkningen, fordi de ikke rigtigt kan, de er som børn der skal styres”

  Heldigt at han er venstreekstremist, ellers var der en rimelig sikker racisme-dom lige der. Han siger jo at de er som børn, og ikke blot at ledelsen betragter dem som børn.

  Kommentar by Superman — 1. august 2012 @ 18:14

 3. -> Nærsynet Hippie

  Det er et langt interview, og der er masse af vås fra hans mund. Særligt hans svar på forskellen mellem Nordkorea og Danmark… det er fattigdommen og kulturen – IKKE forskellen mellem diktatur og demokrati… demokrati er mange ting væver han så videre, og redder så lige apologien med tre ord til sidst. Nu regimet skal kritiseres er det nationalismen der er problemet, for systemet er slet ikke kommunistisk. Han er intelligent, og drejer virkeligheden efter behav, så han kan sikre sig en ‘afbalanceret’ position mellem det liberale demokrati og det kommunistiske diktatur. Hvorfor er der fattigdom i Nordkorea?

  Kommentar by Kim Møller — 1. august 2012 @ 18:21

 4. Hvor er han da bare et nederdrægtigt dumt svin.

  Hvad er det der gør at idioten ikke kan se at det er 23 millioner virkelige mennesker der lider for hans skinhellige politiske utopier.

  Kommentar by Santor — 1. august 2012 @ 18:39

 5. ->1 Nærsynet hippie

  Er det ikke også hvad I/nogle af jer ønsker ?”

  Som jeg har skrevet et par gange: Nærsynet hippie er Holgers Ven med lidt længere sætninger. Han siger absolut intet, og den på overfladen urbane stil dækker ofte over betydelig perfidi. Som her.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 1. august 2012 @ 19:13

 6. Tja og læg også mærke til, at de er mere natiolister end kommunister! Så det er derfor, at det er sådan et ondt system, selvfølgelig!

  Alt bortforklares. Jeg har fulgt ham i årevis på P1. I det sidste år har Steffen Gram flere gange haft ham inde i studiet. Det har været så pinligt at høre på, når man ved hvordan de lader folk sulte ihjel, fordi systemet er inkompetent og menneskefjensk.
  Sandheden er, at de har gjort sig så mægtige, at alle er bange for dem. De har måske A-våben, og hvad kan de ikke finde på med den. Det var så rigtigt når Busch kaldte dem for at være en del af “ondskabens akse”.

  Kommentar by britta due andersen — 1. august 2012 @ 19:22

 7. # 1 Nærsynet Hippie.

  “Synes nu han er meget fair. Han priser vel ikke styret, men siger at bag alt det forfærdelige der kommer ud i medierne lever folk også til tider et tilnærmelsesvist normalt liv”

  For et par dage siden læste jeg, husker ikke hvor, at den mest almindelige sygdom som Nord Koreanere blive behandlet for er mave-tarm problemer forårsaget af at de er nødt til at spise græs og bark.

  Det er IKKE et tilnærmelsesvis normalt liv!

  Kommentar by Santor — 1. august 2012 @ 19:54

 8. Indtil for ikke så længe siden, så arbejdede SF for, at Korea kunne forenes. Selvfølgelig med det Demokratiske Nord Korea som den forsættende del. Men selvfølgelig, de havde jo også valgt en nationalsocialist som formand.

  Jeg bemærker, bl.a., at Herr Helgesen i 83/84 var DKPer. Han har utvivlsom rapporteret opad, i det kommunistiske system, dvs. til Moskva, om sine observationer.

  Og den her perle: “Der er jo 23 millioner koreanere i den nordlige del af landet…”. Den nordlige del af landet; bortset fra at de fleste koreanere nok også ser det sådan; så et stort HMMMM, når det kommer fra en kommunist som Helgesen.

  Kommentar by Hans Und — 1. august 2012 @ 20:02

 9. Jeg hørte i øvrigt meget udsendelsen. Han sagde også, at forskellen på nord og syd, var at i nord var der kun een Kim, mens der i syd var mange Kim’er, gående på at en hvilken som helst leder af en frimærke klub, ledede den som en Kim.

  Han fik godt nok brækket meget sukker udover hans elskede Nord Korea.

  Kommentar by Hans Und — 1. august 2012 @ 20:08

 10. Jag var 19 i -69 och om det var den kära ledar, den stora ledar eller den feta ledar, där svängde piskan över det stackars folket i Nord-Korea, är utan betydelse.
  Det folket lever i en Orwellsk mardröm, de vet inte ens hur världen ser ut rent geografisk, det finns inga atlas att köpa!
  Geir Helgesen verkar se världen och i synnerhet Nord-Korea genom snäva akademisk röda glasögon.

  Kommentar by Peer Pedersen — 1. august 2012 @ 21:07

 11. Satellitbilleder viser et mørklagt Nordkorea og et lyshav fra Sydkorea om natten. Det siger en del om hvilket land der har den største frihed.

  Nordkoreansk kommunisme jucheideologien, er som han rigtigt fremhæver meget nationalistisk en besynderlig blanding af ekstrem persontilbedelse og et ønske om selv at klare alle problemer, uanset ofrene for folket.
  Geir siger: “Der er stadigvæk en masse konstruerede nyheder, som bliver fabrikerede af efterretningstjenester i Sydkorea, muligvis i USA. Hvor man ligesom giver det en ekstra tand, fordi der er altså kræfter i verden der har brug for at have en regulær fjende.”

  Spørg lige de som har været i en fangelejr i Nordkorea om det er sandt?

  http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2012/07/flugt-fra-nordkorea.html

  Nordkoreanernes gennemførte umenneskelige behandling af fangerne står fuldt på højde med nazisternes. Det siger alt om en politisk ideologi.

  Kommentar by synopsis-olsen — 1. august 2012 @ 22:34

 12. Han ert tydeligvis repræsentant for en uddøende race med baggrund i 1968!
  Jeg tror ikke det bliver bedre før en ny generation tage over på universiteterne og i centraladministrationen!
  På mange måder minder han mig om Hans Scherfig, der kunne rejse rundt i 30ernes Sovjetunionen og stadig benægte Stalins forbrydelser! I virkeligheden ganske ynkeligt!

  Kommentar by Robert R — 1. august 2012 @ 23:41

 13. @ synopsis-olsen.
  Det nordkreanske folk (i nattemørket), med den den store arvtager-leder i front, er jo bare sande økologiske folk, som vil det bedste for vores globalt klimatruede jordklode. Det må være det folke-socialisterne og enhedslisten elsker.(en vis for for ironi kan forekomme).

  @ Robert R
  Det kan godt være at de gamle ’68 kommunist-dinosaurer er uddøende, men desværre er der blevet udklægget mange nye som står klar med parolerne og til at svinge det røde flag med hammer og segl. Nye folk som ikke vil kendes ved historien og som bevidst lukker deres øjne for kommunismens undertrykkelse og foragt for den personlige frihed.

  Kommentar by Neuhammer — 2. august 2012 @ 00:06

 14. Nu må vi kræve alle de gamle arkiver åbnet, så gamle kommunist revolutionære samfundsomvæltnings diktatur tilhængere afsløres, vi kan ikke være tjent med at skulle leve i uvidenhed om de landsforræders skadelige virksomhed, vi må forlange, at alle kommunismens grusomme aflivninger af anderledes tænkende bliver endevendt, hvordan den grusomme kommunisme fungerede med aflivningslejre…øh, arbejdslejre….øh, resultatet var alligevel grusomme arbejdslejre, hvor den langsomme arbejds og udsultnings lejers resultat var døden.
  Unge uvidende einHEILSliste kommuniske johanner, ved jo ikke bedre, når de ikke oplyses om kommunismens mangfoldige fejltagelser, denne kedelige kommunist epoke skal vi forhindre genopstår igen.

  Lad os for viden om de gamle ’68 kommunist dinosauer, tænk på hvor mange sultne russiske munde, der kunne være blevet mættet for oleg sohns mange sorte kommunist penge!

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 2. august 2012 @ 01:26

 15. “Jeg er ikke tilhænger af det system, men det er ikke så sort/hvidt som medierne stadigvæk, dengang og nu, fremstiller det.”

  Det sjove er at situationen, bogstavelig talt, er sort/hvid:
  http://www.flickr.com/photos/roman-harak/5015891270/

  Kommentar by GG — 2. august 2012 @ 02:48

 16. Som I muligvis har bemærket, har vores allemsammens Peter P ikke givet sig tilkende i denne tråd. Det skyldes at han er blevet en anelse sky mht. at ytre sig på Uriasposten pga. andre kommentatorers grove henvisninger til virkeligheden. Men jeg har modtaget denne kommentar pr. e-mail og jeg synes ikke at I andre skal gå glip af denne belæringen:

  “Kære Hr. Snusk

  Jeg har nu igennem et stykke tid forsøgt at retlede Uriaspostens læsere og ikke mindst blog-ejeren gennem irrationelle, følelsesladede drive-by kommentarer, men nu er tiden inde for slagkraftig argumentation, for Geir Helgesen er i denne tråd blevet udsat for en helt urimelig racistisk hetz, der utvivlsomt bunder i nationalkonservativ ekstremisme.

  Helgesens fuldstændig realistiske betragtninger omkring Nordkorea bliver på denne blog fordrejet og omfortolket, så der tilbage står et billede af et land, som er lidt bagefter Danmark med hensyn til økonomi, personlig frihed, ytringfrihed, teknologisk niveau mv.
  Intet kunne være mere forkert!!!

  I Nordkorea står Folket sammen i fælles flok. Alle arbejder for Den Kære Leder og ingen, INGEN, har egoistiske motiver overhovedet.
  Der er biler i gaderne. Det er fuldstændig ligesom herhjemme.
  Og vi har jo også krise. Godt nok kun i 4 års tid, hvor Koreanerne har haft problemer i 50 år, men What’s the big deal?
  Mange mennesker i Vesten har fordøjelsesproblemer pga. usund kost. I Nordkorea skyldes det indtag af bark og græs. Det ene kan vel være ligeså godt, som det andet …
  I Vesten ryger man i fængsel for at overfalde andre mennesker. I Nordkorea ryger man i fængsel for at have de forkerte meninger. Hvad er forskellen?

  Det virkelige problem er de skimlede kældermennesker, som absolut vil se tingene for, hvad de er!!!

  Kommentar by Hr. Snusk — 2. august 2012 @ 05:09

 17. Som Geir selv siger: “Jeg har nu i 30 år kæmpet for en død sild, og det mindste man kan forlange af Jer uvidende tåber, er vel en form for anerkendelse af min totale afvisning af realiteterne igennem så lang tid. Hvor mange mennesker er egentlig i stand til at opretholde et så fuldstændig urealistisk billede af virkeligheden igennem så lang tid? Tænk lidt over det! Og vis for Fanden noget respekt!”

  Kommentar by Hr. Snusk — 2. august 2012 @ 05:29

 18. En hær på 1.000.000, som stjæler fre den internationale fødavarehjælp til dem selv.

  Millioner som er døde af sult. Og det selv om vi jo taler om befolkninger med gennemsnitsIQer omkring de 105-110, så de burde jo være selvforsynende.

  200.000 i fange-, slavearbejds-, tortur- og udryddelseslejre.
  Der var et klip på TV2 i år, hvor tidligere indsatte havde lavet en tegning, som viste hvordan fangevogterne morede sig med pølser, som var sat for enden af en snor som hang på en pind, og den skulle fangerne så prøve at nå op og få fat i. Det er jo trods alt at foretrække frem for rotter.
  Og ét forkert ord, spørgsmål eller blik i disse lejre, og så får man en kugle.
  Noget andet som jeg også husker fra et dokumentarprogram om “Mordkorea”, var en tidligere sygeplejerske, som havde arbejdet i en af dísse lejre, og som fortalte om, at hun selv havde oplevet, at når der var født nye folkefjender i lejrene, så hoppede de på de nyfødtes hoveder.
  Og hvis man ikke har billeder af de kære ledere, eller skulle man snarere sige, de ikke kerende ledere, i sit hjem (som er påkrævet ved lov), som ikke hænger ordentligt, eller er i dårlig stand, støvede, etc., ja så er det jo bare nederen på den ufede måde.
  Så “Mordkorea” er ikke andet end et klassisk kommunistisk stikkersamfund, hvor så godt som alle er hjernevaskede, og det i en grad, vi her i Vesten ikke evner at fatte.

  Kommentar by anonym — 2. august 2012 @ 05:51

 19. Jeg er lige så glad for at jeg ikke kender Geir Helgesen, som at jeg ikke kender Balder.

  Kommentar by Nielsen — 2. august 2012 @ 07:16

 20. På en måde synes jeg, at vi skal være glade for, at en institution som KU påtager sig et socialt ansvar – og opretter langvarige beskyttede stillinger til skæve eksistenser, som ellers ville have det svært.

  Ligesom Valomanden, der blev ansat i DR’s diskotek.

  Kommentar by BE — 2. august 2012 @ 09:10

 21. Nordisk Institut for Asien Studier blev såvidt jeg ved kuppet af marxisterne engang i 1970-erne.
  Husk Geir Helgesen, leder af Nordisk Institut for Asien Studier, er lønnet af skatteborgerne.
  Det svarer lidt til at Institut for Statskundskab på KU blev kuppet af nationalsocialisterne og udnævnte Jonni Hansen som leder. Det hele betalt af skatteborgerne selvfølgelig.

  Så ville overskriften lyde:

  Holocaust-apologet Jonni Hansen, tidl. medlem af revolutionære Nationalsosialistisk Ungdomsforbund & DNSAP :)

  Kommentar by A-mad — 2. august 2012 @ 09:35

 22. @ Kim Møller + Santor

  Bare lige for at få det på det rene: Mit drømmesamfund ligger meget langt fra Nordkorea, men synes det engang imellem er på sin plads med nogle nuancer. Jeg synes faktisk at Geir formår at forklare Nordkorea en smule mere nuanceret en hvad man ofte hører. Han siger jo selv at mange af nyhederne om forfærdelighederne med al syndsynlighed er rigtige, men at der trods alt også findes ting i Nordkorea er fungerer næsten som her.

  “Særligt hans svar på forskellen mellem Nordkorea og Danmark… det er fattigdommen og kulturen – IKKE forskellen mellem diktatur og demokrati”

  Jeg troede netop at kulturen ofte herinde bliver fremhævet som årsagen til at folk fra mellemøsten ikke kan “opdrages” til demokrati, men sådan forholde det sig nu pludselig ikke med Nordkorea ?

  Nordkoreas ekstreme idoldyrkelse og nationalisme er da en smule interessant. Noget lignende havde man under Stalin, dog ikke i så ekstrem grad. Denne nationalimse er da i en hvis grad med til at holde befolkningen i et jerngreb, da den legitimerer det kommunistiske styre. Det viser bare at nationalisme også kan være en skidt ting når det afløser rationel tankegang…

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 2. august 2012 @ 09:36

 23. ha-ha BE “Ligesom Valomanden, der blev ansat i DR’s diskotek.”
  Og “Ligesom Olaf Olsen , der blev rigsarkivar” :)
  Og “Ligesom en af morderne fra Blekingegadebanden, Torkil Lauesen,der uden stillingsopslag blev ansat som fuldmægtig i Københavns Kommune” :)
  Og…

  Kommentar by A-mad — 2. august 2012 @ 09:46

 24. Og

  Ligesom terrordømt islamist udstiller på Husum bibliotek

  Kommentar by tavsen — 2. august 2012 @ 17:46

 25. Vi får travlt med alle dem der skal stilles til ansvar – py-ha da.

  Kommentar by Black Watch - Nemo Me Impune Lacessit — 2. august 2012 @ 23:42

 26. Nååå.. nej – Retfærdighed i DK får vi aldrig og der bliver ikke stillet nogen til ansvar – kun de multi-skeptiske vil blive det – det er jo allerede en kendsgerning vedtaget af “eliterne” i DK og det øvrige Vesten, at det er de skeptiske der er skyld i det hele og skal drages til ansvar…

  Heldigvis er vi ikke så mange skeptiske – så det bliver da nemt for “eliterne” i fremtiden at udradere os… eller gør det?

  Kommentar by Black Watch - Nemo Me Impune Lacessit — 2. august 2012 @ 23:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper