10. august 2012

Messerschmidt afviser Berlingske-vinkel: Jeg har aldrig talt om at lovgive om mediernes ekspertbrug

Når Dansk Folkeparti kritiserer politiske tiltag, så anvender medierne ofte etiketter der insinuerer overdreven følelsesmæssig engagement eller irrationalitet. I umiddelbar forlængelse kommer opstramninger med halve sandheder og hvide løgne. Fra Journalisten – Messerschmidt: Berlingske strammede rubrikken.

“Sagen tog sin begyndelse, da Berlingske, under overskriften “DF vil lovgive om eksperter” bragte Messerschmidts kritik af danske mediers brug af eksperter. Lisbeth Knudsen bloggede efterfølgende om urimeligheden i at foretage et lovmæssigt “indgreb i mediernes redigeringsret”, da det “lugter fælt af politisk censur og meningskontrol”.

Læser man artiklen, finder man dog ingen citater fra Messerschmidt om, at han ønskede et lovindgreb.

Og Morten Messerschmidt fastholder, at han aldrig har talt om lovgivning:

»Jeg vil ikke være dommer over journalisterne, og jeg vil ikke være dommer over eksperterne,« siger han.

»Det, jeg bare foreslår, er, at man i de presseetiske regler, som i forvejen administreres af Pressenævnet, indføjer et kapitel, der beskriver, hvad man forventer af en person, som udtaler sig i egenskab af at være ekspert,« siger han.”

(Berlingske Tidende, 2. august 2012: DF vil lovgive om eksperter i pressen)

“DF buldrer mod minister efter stikker-opfordring” (Randers Amtsavis via BNB, 29. juli 2012)

“DF raser: Lors Dukaev får ny kostbar benprotese for skattekroner” (BT, 7. august 2012)

“… tordner Ole Hyltoft, der er udpeget til DR-bestyrelsen af Dansk Folkeparti.” (Politiken, 10. august 2012)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/39351/trackback

12 Comments »

 1. Nu er det jo ikke nogen hemmelighed at Das socialistiske DDR Frau knudsen ved at plante sin overdådige store røde bagdel i censur…øh, chefstolen, kynisk har fyret samtlige islam kritiske medarbejder og på bedste pampervis har ansat røde vinkel referanter og yderst røde sjovnalister, så den gamle tandløse dileTANTE avis fremstår som den værste socialistiske propaganda misinformations pamflet.
  Så når den store Das Frau knudsen bulder tromlende frem med sine mangfoldige kilo og raser og tordner over kritik af de utallige middelmådige autonome revolutions afart “eksperter” så er det jo nok fordi, at den røde beton elefantfod strømpeholder Das Frau knudsen bare ikke ved hvad en ekspert er for noget, men tror det er en rødfront jihad kriger som absolut skal være så rød eller islamisk som muligt for at være “ekspert”
  Derfor raser, tromler, buldre og smider Das intetkøn Frau knudsen sin enorme svinerøde lignende fedtholdige krop usmidigt klaskende rundt for at ramme den lille mus Morten, fordi denne stilfærdigt bare vil have en definition på ordet ekspert, så når den geStampo trampende Das Frau knudsen ikke når den venlige lille mus Morten til sokkeholderne i argumenter, Tja så vælger den røde elefant beton sokkeholder Das Frau knudsen at tromle frem med løgn og latrin spanden!
  Nå, men vi kan da glæde os over én ting ved Das Frau Fishy knudsen, det er hvis klumpfisken dør, så kan Das Frau beroufverboten underlige fisk knudsen bare overtage klumpfiskens plads , ingen vil kunne se eller høre forskel!

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 10. august 2012 @ 17:41

 2. MSM har ingen smalle steder, når ord skal lægges i munden på mennesker med “de forkerte politiske holdninger”.

  Kommentar by Nielsen — 10. august 2012 @ 19:10

 3. Móske det slet ikke er nødvendigt med flere regler, men blot at journalister undervises i de allerede eksisterende?

  I hvert fald skal man ikke læse ret langt i de presse etiske regler før en relevant artikel dukker frem:

  A. Korrekte meddelelser

  1. Det er massemediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information. Så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives, er korrekte.
  2. Kritik bør udvises over for nyhedskilderne, i særdeleshed når disses udsagn kan være farvet af personlig interesse eller skadevoldende hensigt.

  http://www.pressenaevnet.dk/Love-og-regler/Regler-for-god-presseskik.aspx

  Så måske det var være at overveje professorens forslag om, pr hukommelse, at i tilfælde af der skrives noget forkert, så skal den det er gået udover have stillet præcis samme plads og sted til rådighed i pågældende medie.

  Kommentar by Hans Und — 10. august 2012 @ 19:26

 4. Glem det Hans Und. De røde medier er langt over det punkt. De stræber efter Svenske tilstande hvor de er forpligtede til, nærmest pr regeringsdekret, at udskamme dem med de “forkerte” meninger.

  Heldigvis rasler deres oplagstal ned fra optælling til optælling.

  Mit inderligste ønsker er at AL medietilskud vil blive fjernet i fremtiden. Så kan de lyve og snyde for deres egne penge alt det de vil.

  Kommentar by Santor — 10. august 2012 @ 20:08

 5. Bemærkede godt den særdeles ufine måde at fordreje det Messerschmidt egentlig ville. Det værste er så, at politikerne og kritikerne spiller med, Sass og andre ved godt, at det ikke handler om et lovindgreb, men “lader” som om, at MM vil udøve censur og skyder så MM’s “rabiate” krav ned. Alligevel forplanter det sig så hos befolkningen. For allerede dagen efter hørte jeg en af P3-værterne spørge en medvært om han måtte sige det han sagde, det var ved at blive lidt politisk. Bare spørg om, hvad folk tænker på, hvis man nævner Messerschmidt i Tivoli…

  På denne måde har man nu i årevis forvansket og besudlet. Medierne gør det ofte, bare tænk på Blut und Boden-historien om Søren Espersen sidste sommer, den mest perfide og ulækre anklage til dato. Nazi-gryden holdes i kog.

  Kommentar by Frank P — 10. august 2012 @ 23:03

 6. I øvrigt, bare tag morgen-nyhedsudsendelsen på radio24syv (Berlingskes radiokanal) fra d. 2 august kl. 8.31 og frem, hvor MM deltager direkte. MM siger: “Ligesom man har god presseskik, regler om at bringe korrekte oplysninger, at være kritisk over for sine kilder, så kunne man opdatere det til at gælde forskere/eksperter…”

  Sass: “Det minder om censur, hvis vi (politikere) skal bestemme hvem der må sige hvad.”

  De spiller noget en ekspert har sagt, noget med at medierne skal finde ud af dette selv. For der er jo et problem.

  MM: “Jamen, det er jo det jeg siger (altså ikke noget om lovgivning). Pressen regulerer jo deres egne regler. Jeg foreslår bare, at de laver rammer for hvad eksperter må udtale sig om, som eksperter.

  Vært: “Hvad vil du have udvalget skal gøre? Pressenævnet kan jeg kun udtale kritik, ikke forbyde eller idømme bøder…

  MM: “Lige præcis derfor, at jeg siger, “lad nu pressenævnet arbejde med det her.” Jeg ØNSKER ikke censur eller italienske tilstande, som Sass siger. Det er bare (hans) automatpilot. Lad nu dem arbejde med det her. Er vi ikke enige om, at der er et problem på det her område? Det har jeres ekspert jo allerede sagt… så lad dog pressenævnet formulere nogle retningslinjer.”

  Sass: “Hvordan skulle man håndtere det her? Skal journalisten vurdere det? … Skulle MM så formulere hvordan en journalist må interviewe? Nej, det er uigennemtænkt…

  Så Knudsen direkte lyver, hvis hun siger, at MM først modererer sig selv i løbet dagen. Kl. 8.31 er han lige så moderat som han er resten af dagen. MM har aldrig ønsket lovgivning eller lagt op til noget lignende. Han prøver blot at åbne op for en debat, rette fokus på et område hvor pressen selv laver nogle retningslinjer. Pressenævnet har jo allerede retningslinjer, og de udtaler jo allerede kritik.

  Hvordan kan vi overhovedet have en fri presse må overgå Sass’ forstand. Han mener jo, at man ikke kan have regler uden, at der lovgivning fra folketinget bag.

  Det mest ulidelige er værten, der bliver ved: “MM du er som katten om den varme grød, du siger du vil have en rettesnor, men hvordan vil du konkret have det skal håndhæves? Skal medierne spørge en instans om de må bruge den og den ekspert, eller skal man afbryde et interview?”

  MM: “Journalisten må jo spørge sig selv om eksperten nu svarer på noget han vil have et synspunkt på. Der er jo allerede presseetiske regler… når en forsker udtaler sig i medierne, så kunne der ligge en ramme, altså udvide de presseetiske regler, som pressen selv må finde ud af… (Igen hamrer han det igennem, at pressen selv må finde ud af det)”

  Sass snakker vi om hvilket monster af en instans det kunne blive til… suk

  Bemærk så denne svinestreg af værten, Kristoffer Meinert:

  Fra 40:09

  MM: “… har jo større relevans når en bankøkonom udtaler sig om noget bankrelateret end når en islamforsker (Bæk Simonsen) udtaler sig om, hvad der foregår oppe i hovedet på Anders Fogh Rasmussen, trods alt. Der skulle man måske have en psykiater på banen (til at udtale sig om hvad der foregår i Foghs hoved)… ”

  Værten afbryder: “Den tror jeg lige vi lukker ned for Morten Messerschmidt, om hvorvidt der er forskere der har brug for psykiatere… [Morten protesterer, men glider ud] Henrik Sass Larsen… i øvrigt, det her forslag…”

  Kommentar by Frank P — 10. august 2012 @ 23:43

 7. Lisbeth Knudsen har Jarlvin på sin blog karakteriseret på denne måde: “En magtliderlig og ikke specielt fremragende journalist”. (i virkeligheden var beskrivelsen vist nok meget værre). Og hvad angår emnet iøvrigt så er de viste overskrifter symptomatiske for den danske presses desperate forsøg på at fremstille DF som et aggressivt udemokratisk (nazi)parti. At denne kobling skulle slå rod i hr. og fru Hansens forestilling om DF er et meget hedt ønske blandt omkring 90 – 95 % af landets journalister. Indtil nu er det ikke lykkedes. Og jeg tror heller ikke det kommer til at ske. Vi får se hvem de kommer til at afsky mest.

  Kommentar by EH — 11. august 2012 @ 00:21

 8. Marchen mod katastrofen.

  Nu vi lever vi som bekendt i et repræsentativt demokrati, et politisk system, hvor magten ligger hos flertallet af befolkningen. Politikerne fører derfor blot befolkningens ønsker ud i livet. Men så enkelt er det naturligvis ikke, for hvem eller hvad styrer medierne og sproget? Hvem styrer den offentlige mening? Og hvem og hvad styrer politikerne?

  Pressen har en fundamental afgørende funktion i dette politiske system, da den er vagthunden, der skal bjæffe, når de værdier der ligger til grund for danskernes kultur er ude af kurs. Herunder påpege når der er for stor afstand mellem politikere eller befolkning. Men det lever pressen ikke op til. Pressen lever informativt overhoved ikke op til sine demokratiske forpligtelser, hvilket viser at vi har et indskrænket demokrati.

  Ifølge Danmarks Statistik er antallet af herboende personer fra ikke-vestlige lande i perioden 1980-2005 vokset med 520%, eller 268.902 personer, mens antallet fra vestlige lande i samme periode kun er vokset med lidt over 30.000 eller 19,8%. Dermed hidrører 90 % af den samlede stigning i antallet af udlændinge i Danmark fra ikke-vestlige lande og det vil hovedsagelig sige muslimer fra Afrika, Mellemøsten og Asien. Jeg gentager muslimer, fra Afrika, Asien og Mellemøsten.

  Hertil kommer, at asylslanter, indvandrere fra de andre EU lande med fri bevægelighed over landegrænser, børnefødsler og familiesammenføring vil få tallet til at stige dramatisk i de kommende år med fuldstændig sammenbrud af den sociale orden. Man skal derfor være usædvanlig indskrænket eller korrupt – eller kvinde – hvis man ikke kan se, at den udvikling ikke kan fortsætte. Man kan ikke fylde demokratiske lande med en kristen kultur op med den islamiske kultur uden at alt på længere sigt bryder sammen. Det er utroligt, at det overhovedet kan diskuteres.

  Alligevel forsøger kultureliten systematisk støttet af politikerne i Folketinget at få kontrol over bevidstheden om den multikulturelle udvikling. For befolkningen er jo normalt stærkt præget af deres historie og traditioner, som de har fået ind med modermælken. Der foregår med andre ord en massiv ideologisk påvirkning fra kultureliten i synet på historien og det nationale. National-staten er af det onde, selv om den er den eneste værn mod det kulturelle forfald.

  I et demokratisk samfund er pressen naturligvis den store formgiver, derfor siger det sig selv, at det er herigennem den ideologiske prægning har den største effekt. Her ser vi da også et sammenrend af magten i dens forskellige beklædninger udfolde sig. Avisredaktører, politikere, intellektuelle, kunstnere som elsker det universelle, skoleledere, fagforeningsbosser, historikere, sociologer, antropologer og etnologer og andre stats ansatte i samfundets forskellige institutioner, som lever af at være politisk korrekt tænkende for at beholde deres anseelse eller job.

  Og vi ser hvordan medierne i fuld respekt for den skabte politiske virkelighed af al kraft prøver at leve op denne virkelighedsforfalskning.

  Overalt i samfundet udfolder kultureliten – eksperter og politikere i en skøn sammenblanding – derfor deres aktiviteter i form af tekster og ytringer for at skabe det rette underlag for korrekt politisk tænkning. Et massivt pres hvor det nationale flaget, danskheden og synet på historien bliver mistænkeliggjort i forskellige sammenhænge. Danskerne skal elske hele verden, skønt denne stupide idealisme vil køre samfundet fuldstændigt ned.

  Inden århundredskiftet er det min vurdering, at omkring halvdelen af befolkningen i Danmark vil være muslimer eller i hvert fald meget tæt på. Og hvad det betyder ved vi alle. Dermed er det land vi kender væk for altid, men længe forinden er den sociale orden brudt sammen, og vold og direkte terror mod institutioner og befolkning være en del af hverdagen.

  Bruger man sin fantasi og fornuft og ser lidt fremad – og det er ikke forbudt – er udviklingen kriminel og fuldstændig ude af kurs. Imens sidder de kriminelle i Folketinget og pludrer om næstekærlighed og tolerance. Men da de selv skaber lovene kan de ikke drages til ansvar.

  Det er muligt vi venter på en Niels Ebbesen, men han kommer ikke, og vi ved godt, hvad der kommer.

  Kommentar by Machiavelli — 11. august 2012 @ 03:44

 9. Bemærk hvordan Karin Helweg-Larsen i Berlingske begrunder sine horrible udsagn med henvisning til en række såkaldte eksperter. Det er ikke bare journalister, der kan.

  Op af hatten trækker Helweg-Larsen her forskere som Camilla Laudrup og Helle Rahbæk. Men de forekommer at have et stærk aktivistisk udgangpunkt for deres forskning. I Kvindernes Blå om Helle Rahbæk hedder det, at ‘hun insisterer på at stille spørgsmål ved erklærede ‘sandheder’ eller ‘naturligheder’ – fx når voldtagne kvinders påklædning eller adfærd overtrumfer juraen og i praksis ender med at tillade overgreb.’ Det er fint nok at have markante politiske holdninger, men man må sætte spørgsmålstegn ved, om der er tale om ekspert/forsker.

  Også Britta Kyvsgaard, som Helweg-Larsen henviser til, er en del af dette indelukkede, aktivistiske forskermiljø.

  At sammenkoble forkerte signaler (herunder påklædning) af danske kvinder med mænds voldtægt er åbenbart i dag blevet integreret i den aktivistiske forskning blandt progressive eksperter. Det sker i forbindelse med ønsket om at give plads til multikulturen, der i praksis betyder islamisering af samfundet.

  Men en sådan kobling hørte slet ikke hjemme i progressiv forskning i det tidligere monokulturelle danske samfund. Eller hvis statitikken havde vist en markant overhyppighed i danske mænds voldtægt.

  I stedet ville udgangspunktet være, at diverse forkerte signaler selvfølgelig medfører misforståelser (det siger sig selv), men aldrig at det kunne begrunde noget så drastisk som voldtægt. Her ville skylden være klart placeret hos de danske mænd, og det ville ikke være forskning at tale om forkerte signaler hos kvinderne, men være en dybt reaktionær holdning.

  Nu benyttes såkaldte forskere og eksperter igen igen som spydspidser for multikulturel politisk aktivisme. Sørgeligt og sølle.

  Kommentar by traveler — 11. august 2012 @ 05:07

 10. To kvinder og en akademisk tosse udtaler sig om Folkeskolen, der skal laves om..

  ”Fremover vil skolen ikke længere sende de børn ud af klassen, der ikke er som de fleste, men beholde dem sammen med de andre.”
  Med andre : Indvandrer-ballademagerne – ( som ikke er nævnt med et ord, selvom det er dem, der er problemet.) skal blive i klassen.

  ”- Det kræver en mental omstilling inde i vores hoveder, men det er til gavn for vores børn, siger Benedikte Ask Skotte, formand, Skole og Forældre til NORDJYSKE Medier.” Men det er selvfølgelig ikke til gavn for børnene men til skade for børnene.

  ”- Det er tåbeligt. Forskningen viser entydigt, at alle børn i en klasse lærer mere af at være blandet, fastslår professor i pædagogik Niels Egelund, Aarhus Universitet, der regner med, at højst to procent ikke kan rummes i en normal klasse.” Ja hvis der er ro idiot, og lærerne kan få lov til at undervise.

  ”Resultater af blandt andet de internationale PISA-test viser, at klasser med børn af forskellig baggrund, køn og race samt handicap alle bliver dygtigere, flere får uddannelse og forsørger sig selv.” Ja hvis der er ro og de er disciplineret, hvad er ikke er her i landet.

  ”- Nu må vi altså holde op med at se de anderledes som nogle, der har fejl, siger formand for KL’s Børne- og Kulturudvalg Jane Findahl, SF, der kalder den nye enighed om øget inklusion mellem regeringen, KL og Danmarks Lærerforening samt forældrene for »et fælles opgør med et menneskesyn«. Ja et opgør med menneskesynet hvilket fører til sammenbrud for Folkeskolen og kulturen.

  Folkeskolen bliver naturligvis dårligere og dårligere, selv om en akademisk tosse der er professor i pædagogik og et par kvinder lystigt pludrer om det modsatte. Og samtidig bliver flere og flere lærere førtidspensioneret med psykiske lidelser.

  Jeg ved ikke hvorfor uvidenheden, dumheden og middelmådigheden spreder sig. Kvinderne er desforuden i stigende grad blevet en fare for det danske samfund og må fjernes fra deres lederposter, fordi deres følelser forhindrer dem i at bruge deres fornuft.

  Så alt går i den “rigtige retning”

  Kommentar by Machiavelli — 11. august 2012 @ 05:52

 11. Li

  Je kalder hende for Lisbeth Strandvaskeren Knudsen, så vi har vist et ganske ens syn på hende.

  Hvad jourcialisterne/jourslamisterne/dhimminalisterne her i Vesten angår, så burde de alle til hobe, indfanges og brændemærkes med “Fakta/Virkeligheden er min (eneste) eksistensberetigelse”, så de for altid vil blive mindet om, hvad det burde være deres eneste pligt som journalister, at bibringe læserne og offentligheden, den faktuelle virkelighed som den er og kun som den er.

  Machiavelli

  Jeg tror, nu nok at din tidligere folkeskolelærersocialist-kollega, Karina “Mange muslimske børn/unge er mindre begavede” ikke er helt enig i de ting som du skriver!!!

  Kommentar by anonym — 11. august 2012 @ 06:15

 12. Machiavelli

  Problemet er, at det akademiske miljø er i forfald uden for de rent naturvidenskabelige områder.

  Journalisters brug af forskere og eksperter er kun et symptom på, at det akademiske miljø er druknet i multikulturel politisk aktivisme og forført at sukkersøde buzzwords om tolerance og mangfoldighed.

  Jeg henviser ovenfor til Karin Helweg-Larsens sørgelige indslag i Berlingske. h t t p://www.b.dk/kronikker/viden-om-voldtaegt

  Sjovt nok kan man på nettet netop nu se dokumentaren ”Femme de la Rue”, der afdækker det fuldstændig uacceptable syn på kvinder, som bringes med fra hjemlandet til de muslimske parallelsamfund.

  h t t p://denkorteavis.dk/2012/skulle-vi-ga-direkte-i-seng-pa-et-hotel/

  Ikke at det overhovedet overrasker nogen, der har øjne i hovedet, men det overraskende er, at det dokumenteres uden bortforklaringer af aktivistiske eksperter.

  Tilsvarende burde man med skjult kamera dokumentere indvandrer-ballademagernes hærgen i klasserne, helt uden bortforklaringer af såkaldte eksperter.

  Kommentar by traveler — 11. august 2012 @ 06:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper