25. oktober 2006

Nordkorea, “et godt alternativ til den kapitalistiske vej”, påstår Anders Kristensen

Fra dagens Nyhedsavisen. Lidt fra et længere interview med Anders Kristensen, formand for Dansk Noreansk Venskabsforening, som ifølge journalisterne Per Thiemann og Laurits Nansen, “holder med dem, som alle andre kalder for de onde”.

Her lidt fra Hvis min kone gav mig lov, ville jeg hænge et billede op af Kim Jong Il.

Hjemme i Anders Kristensens seksværelses herskabslejlighed i indre København hænger malerier af danske marker og skove på væggene over de traditionelle danske møbler. Der hænger også et verdenskort med tre røde flag. Et i Nordkorea, et i Cuba. »Det sidste har min søn sat i Hviderusland,« siger han. Flagene viser verdens tre sidste kommunistiske regimer. Dem holder Anders Kristensen med. Resten af verden er på vildspor, mener han. Særligt det mest berygtede land, Nordkorea, står hans hjerte nær.

[…]

Mens verden vender Nordkorea ryggen, bliver Anders Kristensens forhold til landet kun varmere. Han får job i Københavns Kommune, hvor han i dag er faglig konsulent. I sin fritid er han formand for venskabsforeningen, der i dag tæller 100 medlemmer.

[…]

I 1977 går turen for første gang til Nordkorea. Fattigdommen i landet er tydelig, men alligevel bekræfter rejsen Anders Kristensen i, at Nordkorea er på rette spor. »Alle var lige, og det synes jeg var spændende. Så kan man sige, at de var lige fattige. Men der var ingen ulighed. Ingen der levede i sus og dus og fine dyre villaer. I byerne boede de alle sammen i etageejendomme, og der var ingen biler. Der er jo vigtigere ting at bruge ressourcerne på,« siger Anders Kristensen.

[…]

Undertrykkelsen, diktaturet og meningstyranniet er alt sammen noget, USA og Sydkorea finder på, mener Anders Kristensen. Når de meste af klodens befolkning taler om Nordkorea som en en af Vestens værte fjender og en del af Ondskabens Akse, så handler det blot om, at USA’s manipulation virker. »Da alt tydede på, at det var nogle fra de arabiske lande, der stod bag (terrorangrebet på World Trade Center, red.), så klaskede amerikanerne nogle koreanere ind for ikke at blive for uvenner med den arabiske verden,« siger Anders Kristensen…

Hans lange engagement i landet er blevet belønnet. »Jeg har fået en medalje. Det er venskabsordenen af første grad. De siger, at Fidel Castro også har fået en, så det er jo flot,« siger Anders Kristensen.

Hvad gør Nordkorea bedre end Danmark?

»Jeg tror mere på den grundige vej, hvor de ikke vælger den kapitalistiske vej. For i det her samfund (Danmark, red.) tror jeg, der kommer nogle kriser, hvor det går grueligt galt. Og der er det godt, at Nordkorea ikke gør sig afhængig af de her systemer.«

[…]

Bør nordkoreanerne ikke have adgang til udenlandske medier?

»Der er jo stadigvæk krig formelt set. De er omklamret af amerikanerne. De er jo bange for, at amerikanerne vil gå ind at påvirke.«

Er Nordkorea er et meningstyranni?

»Ja. Men det er sådan overordnet, at man skal mene noget bestemt. Det er ikke sådan livet i detaljer.«

Hvad sker der med nordkoreanere, der vil have et kapitalistisk samfund?

»Det får de jo ikke lov til. Det er jo den fase af socialistisk samfund, der hedder proletariatets diktatur. Arbejderklassen har overtaget magten. Og der kan man ikke have, at dem, der havde magten før, de også skal have lov at komme til. Så er det naturligt, at de bliver undertrykt.«

Hvis Nordkorea er et godt samfund, hvorfor så ikke bare åbne grænserne?

»Man kan se, at i Sydkorea er levestandarden højere. Alene af den grund ville de løbe over, og det ville sydkoreanerne ikke være interesseret i at brødføde. Det socialistiske samfund i Nordkorea skal have en chance. Det er stadigvæk en slags samfundseksperiment, som jeg synes er et godt alternativ til den kapitalistiske vej.«

Er det ikke at sætte kollektivet over individet?

»Hvis individet har andre interesser, så er kollektivet det vigtigste. Så kan det godt være, at man kan sige, at der er nogle menneskerettigheder, som man undertrykker. Men kollektivet har også nogle rettigheder

[…]

Har du nogensinde overvejet at flytte til Nordkorea?

»Nej. Kulturen er jo anderledes. Jeg er jo et produkt af det her samfund og har vænnet mig til de goder, vi har her. og dem ville ikke kunne leve uden. Selvfølgelig ville jeg godt kunne undvære sådan noget som varmt bad og god bolig. Men jeg ville jo ikke kunne leve med, at man ikke kunne få mad og drikke i normale mængder. Altså, det bliver jo rationeret. Det ville jo ikke være rart at skulle sulte. Måske ikke sulte direkte, men ikke få nok mad.«”

Nyhedsavisen har iøvrigt oprettet en blog for Frank Esmann, hvor han er igang med en livlig debat med Mads Brugger. Det kan jeg kun bifalde. Jo mindre tid de har til P1 og DR2 jo bedre.

NB: De fleste vil jo nok mene Anders Kristensen fiksering på økonomisk lighed er absurd, al den stund det jo kun har bragt Nordkorea fattigdom og sult, men to sider før i samme avis, kan man under en kort notits med overskriften Vi er Vesteuropas mest retfærdige, læse at Danmark trods øget “social ulighed” stadigvæk er EU-mester i “social retfærdighed”. I min optik er det ikke retfærdigt at folk der arbejder hårdt ikke får mere efter skat end folk der ikke gør.

Oploadet Kl. 19:11 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

25 Comments »

 1. Man tror ikke sine egne øjne. Er ham Anders Kristensen en vits af en eller anden art, eller findes der virkelig et menneske som ham et sted derude i samfundet?

  Kommentar by Ole — 25. oktober 2006 @ 19:21

 2. Det er noget underligt noget med al den lighed alle vegne. Om alle har det lige godt eller lige dårligt betyder ikke noget så længe alle er lige. Folk må heller ikke være klogere end andre så hellere at alle er lige dumme. Og Gud forbyde at man siger noget så reaktionært at man synes at det er fint at der er stor social ulighed mellem mennesker for folk er jo forskellige, sålænge ingen har det dårligt vel at mærke. Det er jo noget af det værste og politisk ukorrekte man kan mene.

  At man giver spalteplads til den slags siger mere om avisen end end venskabsforeningen. Men de kan vel mødes med baath partiet i Danmark og have nogle dejlige samtaler.

  Kommentar by Søren H — 25. oktober 2006 @ 19:37

 3. Hold da op. Møller for pokker. Det er noget af det mest perverse jeg længe har læst.

  Der er så mange selvmodsigelser i den mand, at man bogstaveligt talt undres over hvordan pokker han kan hænge sammen.

  Tror du det er noget Trads kan lide eller et synspunkt han deler?

  Kommentar by Mackety — 25. oktober 2006 @ 19:40

 4. Mon ikke diagnosen er tunnelsyn i svær grad.

  Han er helt at sammenligne med en gammel SS-fanatiker.

  Kommentar by antisalafisten — 25. oktober 2006 @ 19:45

 5. Jeg ved ikke hvad Mads Brügger har lavet før, men hans forsvar for “Det Røde Kapel” virker ganske fornuftigt, det rent journalistiske kan jeg ikke udtale mig om men hans “hjerte ligger det rigtige sted”. Der er ingen leflen for sunshine-politiken, og han peger netop ud at Geir Helgesen har holdt foredrag for Dansk Nordkoreansk Venskabsforening, og stadig bliver betragtet som “den førende ekspert i Danmark omkring Korea”. P1 havde også Geir Helgesen i studiet til noget værre snask tilbage d. 09. juli.

  Kommentar by Anders Kusk — 25. oktober 2006 @ 19:52

 6. Jeg vil anbefale alle læsere at se tv2 i aften 25/10 kl 23:45. Seoul Train fra PBS bliver sendt. Seoul Train er den seneste dokumentar(fra starten af året) og handler primært om defectors fremfor atomvåben osv.

  Kommentar by Anders Kusk — 25. oktober 2006 @ 20:00

 7. Oh my god!

  Kommentar by Johan Espersen — 25. oktober 2006 @ 20:04

 8. Det uigendrivelige bevis på, at “aliens”, der ligner mennesker til forveksling færdes iblandt os! Mindes nogen mon SF-klassikeren “Stjålne kroppe”?!?

  Kommentar by polinos — 25. oktober 2006 @ 20:13

 9. “body snatchers”

  Den film skræmte livet af mig som barn, jeg kunne ikke sove i flere dage efter at have set Donald Sutherland stå med sin strittende pegefinger og skrige det der syrede alien-skrig.

  Men du har ret Polinos. Man kunne sagtens forestille sig at Anders Kristensen var en alien kopi af et menneske hvis støvede rester lå og sygnede hen i en køkken-mødding et eller andet sted.

  Man undres virkelig. Findes der sådanne mennesker og et eller andet sted må svaret næsten blive nej. Det er sku for syret til at det kan være rigtigt. Mon ikke der snarere er en psykiatrisk betegnelse for det manden lider af??

  Kommentar by Mackety — 25. oktober 2006 @ 20:30

 10. ->6 Ja, for pokker! Alle tre versioner, samt andre SF-klassikere i samme stil, som The Thing og den sjove The Faculty. Interessant at du nævner denne film; faktisk tænker jeg tit på muslimer som disse “pods”, eller på den beslægtede zombiegenre. Jeg har netop fået Land of the Dead på DVD, og bed (!) mærke i bemærkningen om at “(hvis han snyder mig,) I’m gonna run a jihad on his ass!”. Herlig, og for Hollywood usædvanlig, antidhimmitude.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 25. oktober 2006 @ 20:38

 11. Nyhedsavisen må ha´ dopet manden for at han kan lukke det der ud….. Men tænk at hans søn går rundt derude og beundrer Hviderusland….. Tak skæbne….. Mon ikke at han også arbejder for kommunen…..

  Kommentar by Nielsen. — 25. oktober 2006 @ 21:00

 12. Jeg vil give manden ret i at det ER spændende. Som eksperiment er det spændende. På papiret er det spændende. Hvis man opfatter Nordkorea som et slags laboratorium hvor man kan prøve forskellige samfundsmodeller, så er det da interessant. Det skræmmende er, at han synes det er i orden at bruge millioner af mennesker som forsøgsdyr, mens han selv sidder i sin herskabslejlighed og ikke kunne drømme om at bytte.

  Kommentar by kristoffer — 25. oktober 2006 @ 21:05

 13. Enmand med udpræget sans for respekt – også for sin kone :-))))))))))))

  Kommentar by steen — 25. oktober 2006 @ 21:15

 14. Er det efterhaanden blevet en bevidst politik fra Koebenhavns Kommunes side at skulle ansaette saa mange diktator-spirer og massemorder-sympatisoerer som de overenskomstmaessige kvalifikationskrav tillader…?

  Den mand formaar jo knap nok opstille et logisk argument – og alligevel er han ansat i KBHs kommune. Det mest uhyrlige er at han hjernevasker hans soen til at tro paa det samme vaas. Hans 3 “stjerner” paa verdenskortet taeller nogenlunde omtrent de 3 vaerste steder at vaere i verden i dag, i raekkefoelge (med Nordkorea som nummer 1 og det “charmerende samba-socialistiske” vest-indiske paradis som nummer 3. Klimaet er dog trods alt mere gunstigt her end i Hviderusland…) Endnu mere grotesk er det at manden reelt refererer til disse steder som “kommunisme” – de faerreste venstreorienterede er tyranniske nok til at kunne sluge den. De vil som regel komme med en eller anden undskyldning om at det ikke er “rigtig” kommunisme fordi det “ikke er demokratisk”, hvorefter de udlaegger deres version af utopia. For Kristensen er dette aabenbart kommunisme som det boer tage sig ud: “Så er det naturligt, at de bliver undertrykt”. Tak for bekraeftelsen. Det er sjaeldent at jeg tyer til spydighederne, men mage til usympatisk person skal man da lede laenge efter (medmindre man er ansat i Koebenhavns Kommune).

  Det mest ynkelige er hans relativistiske udvej i sidste ende – meget muligt at de nyder kommunismens velsignelser i Nordkorea, men bo der selv ville han trods alt alligevel ikke: “Kulturen er jo anderledes.” Ja gu fanden er den det – en kultur hvor man spiser mellem en kvart og en halv skaal ris om dagen, afhaengigt af den maegtige leders lune. Kristensen er dog nok alligevel rationel (og hyklerisk) nok til at foretraekke et land hvor “…der kommer nogle kriser, hvor det går grueligt galt.”, fremfor et land hvor det, for den almene risbonde, ikke er til at kende forskel paa en krise og en opgangstid.

  Det er sjaeldent at folks politiske holdninger chokerer mig, men i dette tilfaelde maa jeg nok alligevel se mig taget paa sengen. Nok mest fordi det kommer fra en person fra det administrative “etablissement”…

  Mvh

  Kommentar by Martin Rannje — 25. oktober 2006 @ 21:16

 15. Anders Kristensen er nok mest et kuriosum som skulle udstilles i zoo. Med mindre han ligger inde med viden om ABC-våben er hans farlighedsgrad nok minimal. Minoritetspartiets katastrofalt ringe opbakning blandt vælgerne viser, at moonbatloonierne, hvor irriterende de er, ikke just besidder noget vækstpotentiale. Deres farlighedsgrad hører sammen med deres funktion som nyttige idioter for de virkeligt farlige, dem med det alt for store vækstpotentiale.

  I selv det mest velfungerende samfund vil der findes små lommer af loonier som AK; måske kan man endda vende det om og se det som et sundhedstegn, en indikation af pluralisme og tolerance (prisen er selvfølgelig de ressourcer PET skal bruge på at holde øje med folk som AK, hvem husker da de arresterede Arne Herløv Pedersen, den daværende guru for venskabsforeningen, vistnok for spionage, som han dog blev frikendt for).

  På en måde er det mere skræmmende med den totalitære konformitet man oplever i muhammedanske lande. Mig bekendt er der ikke tilsvarende pro-Israel-venskabsforeninger i disse lande, og hvis der er stikker de næppe hovedet frem i gratissprøjterne her.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 25. oktober 2006 @ 22:09

 16. Anders Kristensen er på cia lønningsliste

  Kommentar by pane — 25. oktober 2006 @ 22:27

 17. Underlæsningen af Anders Kristensens fantastiske meningsløsheder kom jeg til at tænke på en anden meningsløshed: Ungdomshuset på Jagtvej. Der er – som måske bekendt – startet en underskriftsindsamling imod Ungdomshuset på http://nejtilungdomshuset.underskrifter.dk/

  Teksten på siden lyder:

  Skriv under her og vær med til at påvirke politikerne i Københavns Borgerrepræsentation og folketinget.

  Din underskrift kan være med til at sikre at Ungdomshuset på Nørrebro nedlægges, grundloven overholdes og den private ejendomsret respekteres.

  Alle underskrifter vil blive overbragt til Københavns Borgerrepræsentation og Folketinget.

  På forhånd tak

  Holger Sørensen, Konservativ folketingskandidat, Kgs. Enghave

  Claus Christiansen, Konservativ folketingskandidat, Christianshavn

  Kommentar by Henrik Frost — 26. oktober 2006 @ 00:17

 18. Okay jeg ved godt det ikke hører hjemme her. Men jeg savner snart noget nyt på disse sider om Ungdomshuset på Jagtvej.

  Hvis man er for Ungdomshuset, kan man gå ind på deres hjemmeside og stemme for. Hvis man er imod kan man gå herind:
  http://nejtilungdomshuset.underskrifter.dk/index.php
  og stemme imod.

  Kommentar by Pleth — 26. oktober 2006 @ 07:53

 19. Da jeg så ordet “samfundseksperiment” tænkte jeg straks på den gode gamle vits fra et andet land, som heldigvis kom ud af “paradiset” – Tjekkoslovakiet.
  I en politsk skoling (ja, det er noget man bruger MEGEN TID på i disse “samfundseksperiment”-lande – noget må man jo gøre, mens man sidder og venter på fx. reservedele fra Bulgarien!) i en militær forlægning spørger politrukken (= poltisk kommisær): “Soldater, hvem opfandt den Videnskabelige Socialisme?” Omsidder melder sig Soldat Lakatoš (almind. Roma navn, altså en sigøjner) “Det var Dr. Marx og Dr. Engels!”
  “Udmærket!” lovpriser Politrukken, “men sig mig, Kammerat Lakatoš, hvorfor tror du disse herrer var doktorer?”
  Lakatoš kradser sig lidt på det kort-klippede hoved og med stor smil udbryder: “Ja, så kan jeg nu forstå at man har ikke testet socialisme på hundene først!”
  Sådan en hykler og mo-fo looser, at benægte grusomheder og bjerge af lig efterladt af Stalin, Mao og pappa til denne perverse “Kære Leder” overgår selv den værste Holocaust-benægter – i det mindste hører SS og Oscwiecim historien til, mens døds-kværnen i Nord Korea kører, mens jeg skriver dette i Kathmandu.
  Og en anden gruppe af kommunistiske volds-fanatikere prøver at få idioten at sætte nyt, fjerde rød flag på hans skændsels verdenskort – Nepal.
  Uanset at Prachanda (= “Den Grusomme”) har for 1 år siden underskrevet i New Delhi en alliance-pagt med 7 agiterende politske partier rettet mod Kongen/Monarkiet, og har forpliget sig til fredelige, demokratiske midler, som førte til Monarkiets fald i April, ja så opfører hans kæmpere sig som de nye magthavere i Nepal. Listen af deres grusomheder er lang, selv den normal venstre-orienterede, kommunist-sympatisernde Ruter Alert (
  http://www.alertnet.org/thenews/newsdesk/IRIN/c56342c37b7a9717f757d7d19878f818.htm)
  har beklaget disse voldshandlinger.
  Men Nepal er ikke Nord Korea, og i løbet af de seneste 2-3 dage har folket i flere byer i landet banket maister og endda sat ild til en af deres check-poster!
  De vil helst lægge vej fra forældet, stivnet Monarki til fungerende Demokrati udenom den kommunistiske, morderiske sump, en omvej som tog Rusland 75 år, Kina 50 år samt 100 milioner døde!

  Kommentar by Oldo — 26. oktober 2006 @ 10:59

 20. Det minder mig lidt om alle de venstre orienterede jeg kender, der altid roser styret i Kina, når man så spørger dem “har du været der”, så har de selvfølgelig aldrig været der.
  Og alle USA-haderne, når man så siger “har du været der”, så har de selvfølgelig aldrig været der, men har kun al deres viden fra DR.

  Anders Kristensen hylder styret i Nordkorea, men han vil bestemt ikke selv bo der.
  Vorherre bevares

  Kommentar by Pleth — 26. oktober 2006 @ 18:25

 21. Jeg bryder mig normalt ikke om skældsord mod folk med en anden politisk holdning, men det der er da topmålet af hykleri!

  Anders Kristensen vil gerne have fattigdom, undertrykkelse af menneskerettigheder og arbejderklassens diktatur – bare det ikke rammer ham selv. Men de små fornøjelige nordkoreaner må gerne sulte for ham – faktisk har de pligt til det, for diktaturet skal have en chance. Ellers virker eksperimtentet jo ikke. Men de små fornøjelige koreanere kan jo tåle det – kulturen er jo en anden… FØJ FOR FANDEN!

  Gad vidst om han ville være enig i at ulandshjælpen til afrika skulle stoppes, da det var ok for afrikanere at bo i lerhytter – kulturen er jo en anden?
  Jeg hader den nymoderne fortolkning af ordet racisme, men det er næsten ved at snige sig ud mellem mine læber.

  Ingen biler – det er fordi vi bruger resourcerne på noget andet. HVILKE RESOURCER?! Nordkorea kan ikke engang brødføde sin egen befolkning (det indrømmer han jo selv), og har da slet ikke penge til at købe fødevarer til landbefolkningen. Så vidt jeg er orienteret er de dybt afhængig af nødhjælp. Ret mig hvis jeg tager fejl.

  Nej, der er ikke meningstyrani, men alle skal på skjorteflippen have et billed af lederen, og parodien de kalder en skole, inddoktrinere eleverne kærlighed til lederen.

  Jeg kunne blive ved, men jeg begynder næsten at græde når jeg læser om en sådan grumsomhed over for sine medmennesker. Jeg væmmes.

  Kommentar by Michael Kastberg — 26. oktober 2006 @ 18:25

 22. Gad egentligt vide hvad slags konsulent hen er og hvad præcis det er Københavns kommune spørger manden til råds om???

  Ved du det Møller? Eller er der nogen andre der ved det?

  Kommentar by Mackety — 26. oktober 2006 @ 18:37

 23. “Anders Kristensen er nok mest et kuriosum”

  Et “kuriosum”, plejer dette ikke at være noget der er sjældent?

  Desværre tror jeg ikke hans slags er så speciel sjælden.

  Jeg husker da det uforlignelige band Savage Rose og deres uforbeholdne opbakning af Enver Hoxas Albanien. De bliver stadigvæk mindet, æret og prist i Danmarks Ramadaner Radio, og bliver stadigvæk fremstillet som sande folkehelte.

  Det er et underligt land, hvor folk bliver smidt ud af partier og heglet igennem i pressen som nazister for at have skrevet et par ord i et debatforum, mens diktaturtilbedere som Thomas Koppel og skrighalsen Anisettes glorier fortsat bliver pudset og plejet.

  Den store tolerance der er hos venstrefløjen overfor Islam er vel også et udtryk for noget tilsvarende som Anders Kristensen står for.

  Men indrømmet fænomænet Anders Kristensen er et af de tydeligste pejlemærker på hvordan det er fat med sundhedstilstanden i en del af de marxistisk inspirerede hjerner…

  Kommentar by Balder — 27. oktober 2006 @ 03:51

 24. Hey – jeg har en mægtig idé til den næste stort opsatte artikel i Nyhedsavisen: Den såkaldte avis indrykker en annonce – der er sikkert rigeligt plads – og ser om de ikke kan finde én, som vil påstå at månen er en grøn ost. Garanteret en fin artikel.

  Tilsyneladende har Nyhedsavisen tænkt sig at få en niche ved at finde de mest gakkede personer eller nyheder, og så spinde en ende over det. Og tumperne stiller jo tilsyneladende op i en lind strøm. Nyhedsavisen skulle måske overveje navneforandring til Skippertidende eller Ebberød Avis…

  Kommentar by freshair — 27. oktober 2006 @ 18:42

 25. fy for fanden jeg måtte kaste op efter at ha læst sådan noget lort, den mand er jo syg i hoved

  Kommentar by jp — 20. december 2006 @ 01:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper