17. november 2006

Danmark ifølge Klaus Rothstein, og lidt om en iraner der ikke kunne være racist

I sidste uge gik medierne med antiracismens fortrop som bannerførere i selvsving over en række påsatte brande ved Islamisk Trossamfunds moske i København. Tre gange i løbet af få dage, og hele seks gange i år var centrets dør forsøgt antændt, og episoderne blev (ligesom krysantemumbomben foran lokaler der bl.a. lejes af en somalisk forening i Århus), omgående set som et eksempel på den allerstedsnærværende racisme i det danske samfund.

Politiet gik på forhånd ud fra at brandene var racistisk motiveret, men videoovervågningen af episode syv natten til torsdag afslørede at gerningsmanden var “sydlandsk udseende”. Herefter kunne politiet pludselig fortælle at de gentagne småbrande lignede “en psykisk mands værk” (24timer, 17/11-06), og sidst på eftermiddagen idag kan man så læse at politiet har sigtet en 56 årig dansk-iraner for ialt seks episoder.

Virkeligheden er hård nok for kulturradikale fantaster, så lad mig ukommenteret gengive det meste fra en længere kommentar af Klaus Rothstein i dugfriske Weekendavisen – Brandattentat mod Islamisk Kulturcenter er mere end blot en drengestreg.

“Natten til søndag forsøgte ukendte gerningsmænd to gange at sætte Islamisk Kulturcenter på Vibevej i København i flammer. De slæbte nogle affaldsposer fra nabogården hen foran hoveddøren, satte ild til skraldet og stak af. Heldigvis fik forbipasserende alarmeret brandvæsenet, der fik slukket flammerne. Resten af natten intensiverede politiet patruljeringen i området og fik på den måde afværget endnu et forsøg på brandstiftelse, dog uden at fange gerningsmændene. Mandag morgen lignede døren de sortsvedne rester af et lodret lejrbål.

Til Jyllands-Posten siger den vagthavende hos kriminalpolitiet, at der er tale om et par ukvalificerede og uplanlagte forsøg – men chefkriminalinspektør Per Larsen ser anderledes alvorligt på sagen. Den besindige og troværdige politichef mener, at motivet var racistisk, og han har derfor fulgt proceduren og orienteret Politiets Efterretningstjeneste om sagen. Han siger: »Vi betragter det som mere end blot drengestreger. Det er bekymrende set i lyset af, at det jo langtfra er første gang, man forsøger at sætte ild derude. Det er som et udtryk for, at nogen ikke tør stå frem i den offentlige debat, og som i stedet på en tarvelig måde spreder frygt og utryghed,«

[…]

Men midt i alt røret om en mulig og potentiel islamistisk terror – idet vi husker, at enhver anklaget er uskyldig til det modsatte er bevist – har vi gentagne eksempler på noget, der umiskendeligt ligner terroristiske angreb mod muslimske organisationer i Danmark. Ikke i den store skala, heldigvis, men mindre kan også gøre det. Vi behøver vel ikke at bære ofrene bort fra brandtomterne i ligposer, før vi for alvor opdager, at der findes en racistisk trussel mod muslimske medborgere her i landet. Man kan jo ikke se bort fra, at både organisationer og politi taler om en stigning i antallet af racistisk motiverede forbrydelser.

Derfor er det nødvendigt at advare imod den selvtægt, der tilsyneladende griber om sig. Hvis Per Larsen har ret, er der altså racistiske grupper, der mener at det er deres retfærdige sag at sætte ild til muslimsk ejendom – ganske som nazistiske foregangsmænd gjorde ved jødisk ejendom i sin tid.

Det kan meget vel være, at disse gerningsmænd – som chefkriminalinspektøren kalder »tarvelige« – opfatter sig selv som en slags frihedskæmpere, der skal befri Danmark og den kristne kultur fra den muslimske svøbe. De kæmper derfor deres nationale (og kristne?) kamp ved at anstifte brand og frygt, og man kan næsten se for sig, hvordan de slår sig selv for brystet, sætter Holger Danske-klistermærker på lygtepælene, hører white pride musik og skriver manende ord på Dansk Fronts hjemmeside, mens sydstatsflaget pryder væggen over sofaen. Men selvtægt er hverken en ærlig eller hæderværdig sag, og da slet ikke når selvtægten i sig selv er en racistisk trussel mod en borgergruppe og en principiel trussel mod hele retssamfundet og dermed folkestyret.

Gerningsmændene bag brandstiftelserne mod Islamisk Kulturcenter er lige så feje, farlige og fordærvede som deres muslimske ligesindede, der også bekæmper det pluralistiske demokrati med vold og hærværk. Derfor er det helt nødvendigt, at ikke blot Per Larsen og PET men også politikerne tager tendensen alvorligt. Desværre nytter det ikke meget, at f.eks. Det Radikale Venstres retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, helt forudsigeligt (og fornuftigt) lægger afstand til misgerningerne. Hvad han siger, rager naturligvis gerningsmændene en skid. Interessen samler sig derfor om Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti. Han og hans parti… må antages at stå brandstifternes politiske hjerte nærmest, og hvis der er nogen de måtte finde på at lytte til, er det netop dette partis frontfigurer. Heldigvis, og naturligvis, var Peter Skaarup hurtigt ude med en rettidig kommentar, hvor han kaldte attentatet for »forkasteligt«. Men der er brug for, at han går skridtet videre, for hvis han virkelig mener, hvad han siger – at det er forkasteligt at sætte ild til muslimernes huse – bør han vel tage konsekvensen og tilpasse sit partis retorik. Sagen er jo, at Dansk Folkeparti gennem årene har været stærkt medvirkende til at skabe en følelse af retfærdighed i brandstifternes formørkede hjerner. Jeg mener: Når Søren Krarup f.eks. kan sige, at islam »rent logisk fører til et altædende had og en uhyggelig trang til at udrydde andre mennesker«, så må attentatmændene vel anse deres handling for at være et legitimt nationalt selvforsvar.

Ytringsfrihed er gud og profet her i landet. Fint med mig, meget fint. Men da der går en lige linje mellem holdning og handling, ord og gerning, må man gerne overveje konsekvenserne af, hvad man siger. Og en af konsekvenserne af den bramfri danske debat er tilsyneladende, at vi oplever en vækst i antallet af racistisk motiveret vold og hærværk. Derfor bør Dansk Folkeparti, i demokratiets og retssikkerhedens navn, på det allermest anstændige opfordre gerningsmændene til at droppe det livsfarlige og tilbagevendende hærværk mod Islamisk Kulturcenter. Der er næppe nogen andre partier, som selvtægtsmændene vil lytte til.

De nye oplysninger om den formodede gerningsmand påvirkede ikke TV2 Nyhedernes dækning synderligt (8.00, ifl. #63 Jake), og samme fænomen er set tidligere. Jeg husker tydeligt hvorledes en venstreradikal grupperings langt mere seriøse brandattentat på Rikke Hvilshøjs privatbolig, endte med at give en længere debat på P1 om højreorienteret retorik og vold.

Paradokser er der iøvrigt nok af. Eksempelvis virker det absurd at de hærværkslignende brande uden videre ses som udtryk for racisme, alt imens islamisters afbrændinger af danske ambassader og gentagne trusler mod danske statsborgere under Muhammedkrisen udelukkende blev set som udtryk for ‘vrede’. Alle gerningsmænd er vrede, men kun nogle begår hate-crimes… “Explain it to me God”, som Denis Leary ville have udtrykt det.

Politiets rolle i sagen er interessant. De betragtede episoderne som racistisk motiveret, men når så efterforskningen indkredser en 56-årig dansk-iraner, så kommer der nye oplysninger frem som indikerer det modsatte. Fra dagens 24timer – Psykisk syg eftersøgt for brandattentat.

“I et af de tidligere brandattentater mod moskéen fandt politiet grafitti på væggene. Ordene ‘Iran’ og ‘terror’ indgik og grafittien indeholdt stavefejl. Samme fejl som en grafitti lavet på synagogens mur i Krystalgade, tidligere på året.

[Krystalgade-grafittien er ikke registret af PET, jvf. RACI-listen dateret 27. okt.]

Med de oplysninger kan politiet næppe have været så sikker på at brandene var racistisk motiveret, men når nu det er sagt, så overser politiet, medierne og folk flest en ret så væsentlig pointe. Som det utvetydigt udtrykkes i PETs retningslinier, så skal hændelser registreres uanset om det “er rettet mod en person eller en interesse af udenlandsk eller dansk herkomst”. Med andre ord: Når den 56-årige bevidst begår hærværk mod religiøse symboler, så er det altså racisme jvf. de gældende retningslinier. Hvis motivationen er religiøst betinget, så er det racisme – og det gælder selvfølgelig også hvis han skulle vise sig at være muslim. Som det fremgår af PETs statistik så er religiøs pression islamiske grupperinger internt i islamiske grupper ikke noget særsyn.

Selvom de nye oplysninger burde vække eftertanke blandt Rothstein’erne iblandt os, så skal man næppe forvente noget som helst er ændret. Gentagne enkeltsagskampagner har nu medført at Støtten til udlændingepolitikken falder, og jo flere sager der kan sælges som racisme – jo mere racisme må der være, og jo større behov er der for at registrere mere.

Opdate 29/11-06.

 • 26/11-06 Frie ytringer på jævnt dansk – Klaus Rothsteins verden og den virkelige verden.
 • 11 Comments »

  1. Jeg synes debatten bliver stedse mere absurd og skinger. Jeg synes det er beskæmmende at se hvordan både politiet og pressen er ved at falde over sig selv for at det ikke skal fremgå som om vi er “onde” mod de “stakkels” muslimer.

   Black is the new white.

   Kommentar by Mikkel Høgh — 17. november 2006 @ 23:32

  2. Kan man mon efter dette kæmpeflop forvente, at den højintellektuelle Rothstein rykker ud med en undskyldning til Peter Skaarup og DF ?
   Nej, det kan man vel ikke !

   Kommentar by Niels Juel — 17. november 2006 @ 23:58

  3. Hvis jeg nu gik hen og rykkede i Stening-Pedersens skrækkelige skæg, ville det så også være “racisme”?

   Hvis den 56-årige havde været kristen iraker, ville det så også være “racisme”?

   Man tager et med rette negativt ladet ord, og gør det til et gummibegreb som kan sætte alle skakmat, herhjemme dog med færre konsekvenser end i så mange andre lande.

   “Nu har vi fået styr på indvandringen, og folk føler ikke længere presset fra de mange.” Rikke Hvilshøj i Støtten til udlændingepolitikken falder. Ak ja, også i regeringen sover man Tornerosesøvn i Cloud Cuckoo Land. Men det er jo også det mest bekvemme, når demografiske fremskrivninger har et længere perspektiv end end en regeringsperiode, for ikke at tale om en ministers tid på taburetten.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack — 18. november 2006 @ 00:03

  4. Hvorfor ikke skrive det som det er : de verbale og skriftlige angreb, som etniske Danskere dagligt udsættes for af visse egne landsmænd, er koldt beregnende .

   Hvis nogen fra de rækker tror, det vil få folk til i tavshed at sluge den igangværende omkalfatring af det Danske samfund til en Mellemøstlig udgave tager de fejl .

   For selv ude i den 7. kartoffelrække kan man sagtens tænke konsekvenser af en sådanne .

   Der har man nemlig fået den tanke, at de der blandt andre kommer til at betale for dette sociale eksperiment bliver egne børn, børnebørn og deres efterkommere .

   Og ud af sådanne tanker melder spørgsmålet sig om ansvar og loyalitet og om, hvor sådanne primært skal lægges.

   Kommentar by vivi andersen — 18. november 2006 @ 07:11

  5. Brandattentat mod moske = racisme
   Racisme = Dansk Folkeparti

   Rothsteins regnestykke gik som altid op, og der kommer ikke nogen undskyldning fra ham. Slet ikke på vores opfordring. Hvis Weekendavisen mod forventning skulle sætte ham under pres, vil der komme endnu en lang historie med mange cirkulære omskrivninger, og den vil munde ud i, at

   Moskeen = offer
   Gerningsmanden = offer
   Debatten og den generelle imødekommenhed i Danmark = Skyldig
   Skyldig = Dansk Folkeparti

   Ordvalg og tyngdepunkter i argumentationen kan variere, men facit er på forhånd givet.

   Kommentar by Lama Q — 18. november 2006 @ 09:17

  6. Tak til Kim Møller for at tage dette emne op.

   For mig igen en bekræftelse af det had der er opsamlet hos danske Biedermann naivisterne mod folk, der tillader sig at sætte spørgsmålstegn ved følgerne af den hæmningsløse ukontrollerede tilvandring til Danmark, som vi så før systemskiftet.
   “Vi husker, at enhver anklaget er uskyldig til det modsatte er bevist”, skriver hr. Klaus, og så kaster den “ædle” Klaus sig ellers ud i groteske fantasier, hadefulde anklager og feberhede fantasier om organiseret kriminalitet.
   Åndsbroderen, de radikales udlændinge og retsordfører Simon Emil Ammitzbøll, der kaldte de mange anslag mod kulturcentret i Nordvestkvarteret i København for et “angreb på demokratiet”, bliver rost for sin bragesnak. Men ellers er alt sort i sort.

   Tanken, at det kunne have været en sølle psykisk afviger med danske rødder, er ikke faldet den ædle og vise Klaus eller unge Simon ind. Jeg mener, hvem skulle ellers bruge 6-7 uegnede forsøg. Man kunne måske have spurgt sig selv om det lignede “organiseret frihedskamp” og “angreb på demokratiet” før fantasien fik frit løb? Men nej – situationen skulle udnyttes til politisk formål. Hadet mod de 70% af danskerne, der ikke bekender sig til selvbetjenings-tilvandring skulle luftes.

   Nu var det så en psykisk syg iraner.

   Har iraneren udført noget racistisk? Tja – manden er formentlig helt utilregnelig.

   Klaus Rothstein og mf. Simon Ammitzbøll synes at være i helt samme klasse. – Utilregnelige. Ja -jeg mener det.
   Vi andre ser trusler mod demokratiet helt, helt andre steder. F.eks. fra dem der vil indføre sharia, truer vore politikere, tegnere og skribenter på livet og brænder vore ambassader og fra dem der vil bekæmpe demokrati til fordel for kalifatet. De to ser truslen i nogle sodskader på en enkelt gadedør.
   Hvor var de to “ædle” vi-er-bedre-end-jer-riddere henne, da det gik ud over synagogen?

   Må jeg erindre om, at der under tegningskrisen i februar ikke blev foretaget noget nævneværdigt angreb mod muslimer her i landet. I mine øjne en utrolig stærk markering, som naturligvis ikke passer ind i de to herrers dagsorden.

   Hvordan vender de to nu hændelsen med den iranske brandstifter til noget positivt? Jo – såre enkelt.

   De kalder det for KULTURBERIGELSE.

   Kommentar by Antisalafisten — 18. november 2006 @ 10:39

  7. Facaden til Jyllandspostens kontor i Odense blev ødelagt d 28.10.2006. Dagen efter de blev frikendt for bagvaskelse og racisme mod muslimer. Tæller det under racistisk kriminalitet?

   Kommentar by Pleth — 18. november 2006 @ 13:06

  8. 5. Haha – Rothsteins lov åbenbaret

   Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 18. november 2006 @ 13:34

  9. 1: Dansk/svenskeren (snaphanen) har tidligere berettet om mindst ét tilfælde hvor en svensk moske blev udsat for halvhjertet attentatforsøg, kan ikke huske om det var hagekors der blev påmalet indenfor og lidt rudeknusning. Det viste sig at være en muslim med gang i moskeen der havde gjort det. Prøv at kig efter det, jeg kan desværre ikke finde det, men Steen fra DK/SE må vide det…

   2: det siger sig selv at noget var galt: 6 små forsøg der ikke ødelagde noget som helst!? Hvis man vil muslimerne noget ondt, sætter man vel HELE moskeen i brand eller ødelægger den totalt. Og man gør den kun EN gang.
   Selv en pyroman starter ikke brande med formål at de skal være små eller kun ryge meget (fyren satte ild til bildæk bla.).

   kun et spørgsmål om hvornår det blev opdaget. Hvilket det så heldigvis blev.

   Kommentar by Mikkel — 18. november 2006 @ 14:41

  10. Som jeg læser det, er det hr. Rothstein der ikke kan læse og/eller ikke ved hvad der sker i virkelighedens verden, der står “at islam »rent logisk fører til et altædende had og en uhyggelig trang til at udrydde andre mennesker«, at det skulle ske hos andre end de der følger noget sådan, bliver ikke nævnt.
   http://mychristianblood.blogspirit.com/
   http://www.thereligionofpeace.com/

   Kommentar by Peter Buch — 18. november 2006 @ 19:31

  11. Rothstein prøver at finde en humoristisk, selv-satirisk vej ud af klemmen. Det er selvfølgelig også nemmere og sjovere end at sige undskyld eller at ransage egne motiver for sidste uges refleksagtige indlæg.

   Herunder Rothsteins opfølgende indlæg in toto:

   Af KLAUS ROTHSTEIN
   Weekendavisen nr. 47, 24.-30. november 2006

   NATTEN til søndag forsøgte ukendte gerningsmænd to gange at sætte ild til EU-Kommissionen i Bruxelles, Den Blå Moské i Istanbul, den svenske Riksdag, Themsen og samtlige døgnkiosker i hele Nørrebrogade. De slæbte nogle affaldsposer hen foran hoveddørene, satte ild til skraldet og stak af. Heldigvis fik forbipasserende alarmeret brandvæsenet, der fik slukket flammerne. Resten af natten intensiverede politiet patruljeringen i området og fik på den måde afværget endnu et forsøg på brandstiftelse, denne gang også på Eiffeltårnet, tyrefægterarenaen i Sevilla og Kartoffelrækkerne på indre Østerbro. De forsøgte også at sætte ild til Helle Thorning-Schmidt, men det viste sig heldigvis, at hun var så kølig, at hun ikke kunne antændes.

   Det ligner måske et par ukvalificerede og uplanlagte forsøg – men chefkriminalinspektør Per Larsen ser anderledes alvorligt på sagen. Den besindige og troværdige politichef mener, at motivet er racistisk. Han siger: »Vi betragter det som mere end blot drengestreger. Det er bekymrende set i lyset af, at det jo langtfra er første gang, man forsøger at sætte ild derude.«

   Vi behøver vel ikke at bære ofrene bort fra brandtomterne i ligposer, før vi for alvor opdager, at der findes en trussel mod store europæiske kulturinstitutioner. Man kan næsten se for sig, hvordan de slår sig selv for panden, sætter Nej-til-alt-og-ud-af-det-hele- klistermærker på lygtepælene, hører Jodle Birge og skriver manende ord på deres hjemmeside. Men selvtægt er hverken en ærlig eller hæderværdig sag.

   Gerningsmændene bag brandstiftelserne mod EU-Kommissionen, Den Blå Moske, den svenske Riksdag, Themsen, Helle Thorning-Schmidt, samtlige døgnkiosker i hele Nørrebrogade, Eiffeltårnet, tyrefægterarenaen i Sevilla og Kartoffelrækkerne på indre Østerbro er lige så feje, farlige og fordærvede som andre, der bekæmper det pluralistiske demokrati med vold og hærværk.

   Interessen samler sig om Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti.

   Han og hans parti – den mest magtfulde organisation i Danmark efter regeringen – må antages at stå brandstifternes politiske hjerte nærmest, og hvis der er nogen de måtte finde på at lytte til, er det netop dette partis frontfigurer.

   Sagen er jo, at Dansk Folkeparti gennem årene har været stærkt medvirkende til at skabe en følelse af retfærdighed i brandstifternes formørkede hjerner.

   Mistanken bestyrkes af, at vi jo ved, at Dansk Folkeparti står bag udryddelsen af dinosaurerne og mordet på John F. Kennedy. Nye undersøgelser tyder også på, at det er Peter Skaarup, der fremkaldte den tsunami, der oversvømmede Asien i juledagene for snart to år siden. Bedre bliver det ikke, når man tænker på Dansk Folkepartis ansvar for hullet i ozonlaget og Danmarks manglende kvalifikation til VM i fodbold sidste år.

   Dansk Folkeparti må, i demokratiets og retssikkerhedens navn, på det allermest indstændige opfordre gerningsmændene til at droppe det livsfarlige og tilbagevendende hærværk. Der er næppe nogen andre partier, som selvtægtsmændene vil lytte til.

   PS: Det har efterfølgende vist sig, at Dansk Folkeparti ikke er ansvarligt for nogen af de ovenstående katastrofer. Men det kunne de lige så godt have været. Derfor står jeg ved det principielle i min kommentar.

   Kommentar by Lama Q — 24. november 2006 @ 12:41

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper