29. august 2012

Thomas Hylland Eriksen: Problematiserer man multikultur skaber man had – Har vi intet lært af Breivik?

Når politiserende forskere fra det kulturmarxistiske overdrev er oppe på de høje nagler, så minder de undertiden om Bedemir i den berømte hekse-scene fra Monty Python og de skøre riddere (1975), hvor han anvender sin logiske sans til at undersøge hvorvidt en kvinde fra landsbyen er en heks eller ikke. ‘Hun ligner en heks’, fortæller en mand, men Bedemir fanger dog, at udklædningen er noget andre har påtvunget hende. Så følger bevisførelsen. Man brænder hekse ligesom man brænder træ, og træ flyder over vandet ligesom ænder, så hvis kvinden flyder oven på vandet som en and, så må hun være heks, og skal brændes som sådan. She’s a witch!

Thomas Hylland Eriksen om de politiske konsekvenser af Breivik – Har vi intet lært?.

“… bizart er det, at visse aspekter af terrorsagen faktisk ikke har fået for megen, men snarere for lidt opmærksomhed. Det mest påfaldende er, at de politiske implikationer af terrorangrebet så sjældent har været i forgrunden. …

Selv har Breivik konsekvent præsenteret sig som højreekstrem terrorist i retssalen, selv om han bruger andre ord (frihedskæmper, ridder osv.). I hans verden kæmpet det gode (Europa) mod det onde (islam), og eftersom politikerne er forrædere, som har åbnet sluserne for muslimsk indvandring, er ikkedemokratiske metoder påkrævet for at redde Europa. …

En næsten ensstemmig norsk offentlighed har slået fast, at Breiviks ekstreme synspunkter ikke må stå i vejen for ’en åben debat’ om islam og indvandring. Det betragtes ikke som anstændigt at sammenkæde stærkt indvandrerfjendtlige holdninger med Breiviks ideologi.

Dermed har Fremskrittspartiet i det år, som er gået, til dels kunnet fremstille sig som offer (deres respektable synspunkter er blevet tilsmudset af den gale terrorist), dels kunnet fortsætte som før med at mistænkeliggøre minoriteter.

Den 22. juli, som kunne være blevet en advarsel om, hvor galt det kan gå, når man baserer sit verdensbillede på had og mistro, risikerer i stedet at ende med krav om mere sikkerhed og et mere professionelt politikorps. Hadet og mistænksomheden over for minoriteter vil i så fald blive som en elefant i rummet: Alle kan se den, men ingen taler om den. I så fald har katastrofen sidste sommer ikke bragt os en milimeter videre: Vi har intet lært.”

(Scene fra Monty Python og de skøre ridder, 1975; Youtube)

Bedemir: Exactly! So, logically…,
Landsbybeboer: If… she.. weighs the same as a duck, she’s made of wood.
Bedemir: And therefore–?
Landsbybeboer: A witch!
Landsbyen i kor: A witch!

Oploadet Kl. 12:18 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/40089/trackback

37 Comments »

 1. Thomas Hylland Eriksen; een meget ung norsk pige gruppevoldtages af
  indvandrere. Hun begår selvmord og interessen hos det officielle Norge er lig nul.
  Thomas Hylland Eriksen; den lektie har du lært.

  Thomas Hylland Eriksen; du er ikke en krone værd som menneske.
  Ikke en krone.

  Kommentar by Pk — 29. august 2012 @ 12:44

 2. Har DE intet lært af Breivik, burde spørgsmålet lyde. De har endda selv skabt ham…

  Kommentar by Jacob Andersen — 29. august 2012 @ 13:23

 3. Lige en rettelse, du skriver i indledning, at hun skal flyde som en and, men som du kan se i den engelsk tekst, skal hun veje det samme som en and. For husk både små sten og katedraler kan flyde på vandet, ifølge landsbyboerne.
  Men ellers en glimrende se fra en af verdens bedste film.
  Landsbyboerne minder mig meget om multikultierne i deres argumentation, ok we did the nose.

  Kommentar by broholm (ordblind) — 29. august 2012 @ 13:30

 4. Han hedder, så vidt jeg husker, Sir Bedevere, Kim ;-)

  Ja, du har fuldstændigt ret, Kim. Og det betyder absolut intet for dem, at de “ansvarlige” aldrig nogensinde har haft bare skyggen af mandat til en indvandring af denne størrelsesorden og især dens sammensætning, hvor man nu på det nærmeste er i fuld gang med en større befolkningsudskiftning med uintegrerbare, vrangvillige og endda fjendtligt indstillede folkeslag med primitiv æreskultur, barbariske normer og fanatisk balladereligion i deres mentale bagage.

  Det kan kun ende helt galt, når de efterhånden bliver en større og større del af befolkningen i vore små og engang så fredelige, sikre
  og velfungerende nordiske lande. Hvordan tvivlsomme “akademiske” personager som THE kan blive ved med at indbilde sig selv, at denne type yderst problematisk ikke-vestlig indvandring af folk i enorm skala, som hader norske og vestlige værdier, ligefrem skulle være til gavn for Norge og det norske folk, forbliver en uløst gåde. Han g hans slæng har åbenbart slet ikke fattet endnu, at der på længere sigt overhovedet ikke bliver noget sammenhængende og velfungerende land tilbage for dem selv – altså den selvbestaltede “elite”, kulturrelativisterne, PK-tåberne og godhedsindustrien – at dyrke deres endeløse selvgodhed og gloriepudseri på andres bekostning i.

  Dette er allerede ved at ske i det små i Norge – præcis som i DK, England, Tyskland, Holland, Belgien … og især i Sverige og Frankrig, helt uanset hvor meget man så har ligget på maven for “kulturberigerne” og har tænkt sig at vedblive med det. Og alligevel får det dem end ikke til at ryste på hånden eller begynde at vågne op til virkelighedens verden for alvor? Mageløst!

  Men en eller anden dag bliver disse usle landssvigere forhåbentligt stillet til ansvar ved en domstol, som de quislinger de rent faktisk er. De ellers så besindige, godmodige og normalt så stilfærdige nordmænd vil næpppe blive ved med stiltiende at finde sig i, at “eliten” deler ud af deres land til vildtfremmede, krævende, aggressive, voldelige og generelt uintegrerbare personer i enorme mængder og dermed gør sine “egne” landsmænd til det 21. århundredes indianere.

  Kommentar by Bjovulf — 29. august 2012 @ 13:32

 5. She’s a witch! :D

  http://www.youtube.com/watch?v=zrzMhU_4m-g

  Kommentar by Bjovulf — 29. august 2012 @ 13:35

 6. – Bjovulf

  Belært af erfaring, staver jeg aldrig den slags navne per gehør. Fandt fuld transcript og brugte det som udgangspunkt. Sacred texts vistnok. Han blev først adlet bagefter scenen ;-)

  – Broholm

  Sidder ikke ved pc, og det gik lidt stærkt, men mener der stod floats.

  Kommentar by Kim Møller — 29. august 2012 @ 14:00

 7. Uden at gøre kritik til “had” og “fjendtlighed”, ved typer som Thomas Hylland Eriksen slet ikke hvordan han skal få sin polemik til at hænge sammen. Et sølle pjok.

  Kommentar by Josef. K — 29. august 2012 @ 14:03

 8. @ 5:

  Det er som at høre et hold forskere fra et af universiteterne argumentere for grøn teknologi under Ole Sohns ledelse.

  Kommentar by Svend — 29. august 2012 @ 14:09

 9. Aha Hylland Eriksen, så de 10-15 Breivik’er der sidder i danske fængsler, muslimer fra Glasvej-sagen, Volsmose-sagen, Glostrup-sagen m.fl. samt de muslimske terrorister som sidder i norske og svenske fængsler er også konsekvenser heraf?

  Eller:

  Samtlige voldtægter i Oslo de sidste 3 år begået af udlændinge:

  http://nrk.no/nyheter/1.6567955

  16 af 17 voldtægter i Stavanger i de sidste 2 år begået af udlændinge:
  http://www.b.dk/verden/udlaendinge-bag-de-fleste-norske-voldtaegter

  og:

  http://nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.5462076

  Kan måske have noget at gøre med, HVORFOR man bl.a. vil gå imod multikulti?

  Hylland Eriksen er en politiserende amatør – intet andet!

  Kommentar by Cicero — 29. august 2012 @ 14:10

 10. “En næsten ensstemmig norsk offentlighed har slået fast, at Breiviks ekstreme synspunkter ikke må stå i vejen for ’en åben debat’ om islam og indvandring”

  Det var dog fantastisk. “En åben debat om Islam og indvandring”. Vi går en spændende tid i møde.

  Kommentar by machiavelli — 29. august 2012 @ 14:16

 11. @6 “- Bjovulf

  Belært af erfaring, staver jeg aldrig den slags navne per gehør. Fandt fuld transcript og brugte det som udgangspunkt. Sacred texts vistnok. Han blev først adlet bagefter scenen ;-)”

  Ja, til “Sir B.” – men det er også svært at høre forskel på.

  OK, men når du ligefrem har checket det, så må jeg vel give mig ;-)

  ØV!

  Kommentar by Bjovulf — 29. august 2012 @ 14:26

 12. Aha! :-p

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bedivere

  Kommentar by Bjovulf — 29. august 2012 @ 14:33

 13. OT – Skal man grine eller græde?

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2194930/HITLER-Jewish-groups-India-urge-owners-clothing-store-change-shops-name.html

  Kommentar by Thorbjørn — 29. august 2012 @ 14:51

 14. Kim: fra din egen tekst ” If… she.. weighs the same as a duck, she’s made of wood.”
  Det med at flyde som en and, er jo bare for at bevise hun er lavet af træ, for træ brænder og det gør hekse også.
  Det er vægten der er vigtig “BEDEVERE: We shall use my largest scales!”

  Fra scene hvor han møder de kommunistiske bønder, er der faktisk en linje der får mig til at tænke på HTS “DENNIS: Well you can’t expect to wield supreme executive power just ‘cause some watery tart threw a sword at you!

  ARTHUR: Shut up!

  DENNIS: I mean, if I went around sayin’ I was an empereror just because some moistened bink had lobbed a scimitar at me they’d put me away!”
  Hun går også rundt og kalder sig statsminister, fordi 8000 kastede deres våde sværd forkert.

  Kommentar by broholm (ordblind) — 29. august 2012 @ 14:58

 15. Jo, der er nogen der har lært noget, med Breivik’s tanker og gerninger Men de kan ikke føres ud i livet, lovligt. Derfor kan der ikke handles derefter.
  Jeg tror, det er denne løsning der skal til frem over, omend det bliver i et større perspektiv, hvis verden skal reddes fra skadedyrerne der dyrker islam.

  Kommentar by carsten Nielsen — 29. august 2012 @ 15:09

 16. Det undrer mig, MEN
  – Jeg har ikke i nogen historiebøger kunnet finde lignende beretninger om et indvandrerfolk, Muhamedanerne, der på så kort tid, 30 – 40 år har formået at gøre sig så ildesete i de fleste lande der forsørger og lefler ud over alle grænser for dem, jo, for resten der er en stor gruppe der er endnu værre, nemlig medløberne, og nyttige idioter, et godt eksempel er Anker Bøje, der smider millioner og flere millioner i det bundløse kar “Vollsmose”, hver eneste dag der går uden at få sat punktum for invasionen, jo sværere bliver det at få Danmark på fode igen.

  Kommentar by Cantor — 29. august 2012 @ 15:18

 17. Hvis man har fulgt lidt med på de Norske medier.. så må godtnok sige at den almene Nordmand er klogere end de medier de er omgivet af. Der har været megen mudderkastning og underlødige kommentarer — lige vidt har det hjulpet. Venstrefløjen, og kransekagefiguren Stoltenberg står til at ryge ud på røv og albuer.

  Og det irriterer mennesker som Hylland noget så grusomt.

  Hvilket jo naturligvis gør det endnu mere vidunderligt at bevidne.

  Kommentar by Mike — 29. august 2012 @ 15:43

 18. Åbner man landet for muhammedansk masseindvandring, skaber man had (på begge sider) – har Thomas Hylland Eriksen intet lært af Breivik?

  Kommentar by Michael Laudahn — 29. august 2012 @ 15:48

 19. …gennemdialiseret samfund… …fortsætte som før med at mistænkeliggøre minoriteter…. …Så sent som i begyndelsen af august skrev en ledende Fremskrittsparti-politiker fra Vestlandet på sin Facebook-side, at han »hadede muslimer«. Partiledelsen tildelte ham en mild reprimande og mente, at han burde have formuleret sig anderledes. Den ville altså ikke tage afstand fra indholdet. Fremskrittspartiet er et af Norges tre største partier…
  Det vi har med at gøre her, er venstreorienteret propaganda, som altid strømmer ud af samarbejdspolitiken, villybladet og alle de andre danske mainstrem medier.
  Det eneste idioten har forstået, er hans afsluttende bemærkning.

  Kommentar by Nielsen — 29. august 2012 @ 16:02

 20. @ Cantor.

  Du kan ikke have ledt særlig grundigt. Prøv med da Europæriske befolkninger kom til Nord- og Sydamerika omkring 1500-tallet. Dernæst tag Australien i 1800 tallet. Lad os så set bort fra Afrika i denne omgang, men der var det vidst heller ikke fryd og gammen da vi kom på besøg (omend mellemøstlige folkeslag nok heller ikke var så flinke på dette kontinent).

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 29. august 2012 @ 16:22

 21. > 20
  Gider du skride? og tag venligst polyb med dig.

  Kommentar by Nielsen — 29. august 2012 @ 17:24

 22. Jeg tror, det er meningen, man skal le af det hele. Denne sætning er ihvertfald urkomisk:

  “Selv har Breivik konsekvent præsenteret sig som højreekstrem terrorist i retssalen, selv om han bruger andre ord..” Hmmmmm….

  Kommentar by Arne Torp — 29. august 2012 @ 17:31

 23. 20@ nærsynet hippie
  Ja, jeg har nok ikke ledt nok, men så har vi da den glæde at De befriede Afrikanske stater udviklede sig til de rene paradiser efter at de hvide forlod Afrika, ikke noget der er så galt at det ikke også er godt for noget.
  Friheden har godt nok givet dem meget, næsten ligesom vi oplever det med de Arabiske landes forår…..HA Ha ha og så videre

  Kommentar by Cantor — 29. august 2012 @ 18:15

 24. […] Ifølge Uriasposten forsøger en af Norges mest kendte kulturmarxister, professor i “socialantropologi” Thomas Hylland Eriksen, at udnytte Breivik-sagen til at piske en stemning af panik op mod de af hans landsmænd, der ønsker et etnisk og kulturelt mere harmonisk Norge. […]

  Pingback by Progressiv Newspeak | Reaktionære Refleksioner — 29. august 2012 @ 18:18

 25. Vor Herre til hest igen!
  Hvilken værdi kan man tillægge den slags udgydelser. Manden vrøvler i dækning af en såkaldt “professor” titel, og så er der åbenbart frit slag.
  Manden har desværre færdedes i det omgivende samfund med skyklapper så store som bagsmækken på en skraldevogn. Han er sandynligvis udklækket på et eller andet “humanistisk” institut hvor man uddeler den slags sammen med eksamensbeviset.
  Mandens titel og eksamensbevis burde omgående inddrages,og derefter sættes til noget nyttigt i det omfang hans evner rækker. Det kunne f.eks være at feje gader og samle affald.
  Så ville pengene på hans dyre offentligt betalte uddannelse trods alt være til gavn. Måske ville offentligheden også blive sparet for hans udgydelser, når virkeligheden rammer ham i ansigtet.
  Fred være med ham.

  Kommentar by Finn A.Skov — 29. august 2012 @ 19:58

 26. Der er nogle citater fra multikultieliten der bør trækkes frem igen og igen. Tag ikke fejl, Thomas Hylland Eriksens politiske projekt handler om ødelæggelse af de vestlige landes fred og harmoni. Vil de der tror at denne målsætning ikke er ensbetydende med blodsudgydelser og fattigdom række hånden op?

  Hylland Eriksen:

  The most important blank spot exists now in deconstructing the majority so thoroughly that it can never be called the majority again, to follow up on some of Marianne Gullestad’s research from the last ten years. Something like this could contribute to both understanding and liberation. And to see the global in the local, that we once and for all really learn that social scientific analyses must not take the nation-state as the a priori point of departure, but that connections and mobility are just as essential as integration and society”.

  Citatet bliver ikke gjort til tabu ved at Breivik også har trukket det frem. Det var kendt længe før han meldte sin ankomst. Vi afstår jo heller ikke fra at kritisere nazister fordi kommunister har kritiseret dem, og vice versa.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 29. august 2012 @ 20:49

 27. Det skulle oversættes til dansk og husstandsomdeles mv, så folket kan lære hvad multikultiprojektet egentlig handler om: At vi danskere ikke længere skal udgøre flertallet i Danmark.

  Jeg hader multikultifolket mere og mere.

  Kommentar by Hr. Snusk — 29. august 2012 @ 21:56

 28. Multikultur er i sig selv had i en nøddeskal.
  Læs øverst i denne blok om, at nu har muslimske soldater igen åbnet ild mod andre soldaterkammerater.
  De skal være isoleret, de egner sig ikke til at færdes blandt andre!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 29. august 2012 @ 22:19

 29. Thomas Hylland Eriksens analyse er forkert, det forholder sig tværtimod helt omvendt!
  Anders Breiviks voldsomme had er opstået fordi han har kunnet se sit land forandre sig i en retning, som han har fundet farlig og selvdestruktiv! Det er ikke fordi det multikulturelle samfund er blevet kritiseret, snarere tværtimod, men fordi de synspunkter han havde ikke kunne komme til orde, simpelthen fordi de blev overhørt, skammet og stigmatiseret!
  Jeg er overbevist om at det er den kvalte debat, der har skabt Breivik, ikke debatten selv!

  Kommentar by Robert R — 29. august 2012 @ 23:22

 30. Vedr. Thomas Hylland Eriksen: Æ syns så synd i han. Æ syns Stakkels man.

  Kommentar by machiavelli — 30. august 2012 @ 04:30

 31. Læs eventuelt mine kommentarer under Prof. ….., for de er relevante i forhold til dette her.

  Kommentar by anonym — 30. august 2012 @ 06:10

 32. Tosserne på billedet mangler bare uniformer.

  Kommentar by Hr. Snusk — 30. august 2012 @ 08:13

 33. Tænk! jeg syntes tosserne på billede ligner og opfører sig som nutidens muhammedaner fra det aberabiske forårs område i mellemøsten ;)
  1400årig tilbagestående idioti.

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 30. august 2012 @ 09:42

 34. Thomas Hylland Eriksen skriver blandt andet:

  “Selv har Breivik konsekvent præsenteret sig som højreekstrem terrorist i retssalen, selv om han bruger andre ord (frihedskæmper, ridder osv.). I hans verden kæmpet det gode (Europa) mod det onde (islam), og eftersom politikerne er forrædere, som har åbnet sluserne for muslimsk indvandring, er ikkedemokratiske metoder påkrævet for at redde Europa.”

  Netop dette viser at Thomas Hylland ikke har forstået Breivik og hvad han er inspireret af. I Breiviks manifest er medtaget mange artikler af den norske blogger Fjordman. I en af disse beskriver Fjordman Islam som en sekundær infektion i en svækket europæisk civilisation forårsaget af, at vi desværre ikke tog et endeligt opgør med marxisme i alle dens former efter den kolde krigs afslutning, hvorfor den stadig er en af årsagerne til infektionen. En anden årsag er visse liberalisters interesse i en grænseløs verden. Man behøver ikke at gå til Breiviks manifest for at læse dette, for man kan opsøge Fjordmans tekster direkte på Nettet for eksempel på Gates of Vienna. Link:

  h t t p://gatesofvienna.blogspot.dk/2008/09/suggestions-for-future.html

  Kommentar by T. H. — 30. august 2012 @ 14:33

 35. @ Nielsen

  Hvis der er noget forkert i mit indlæg, så kan du da bare lige med et snuptag tage og påpege det. Det skulle da ikke være så svært vel ?

  @ Cantor: Hvad der er sket med Afrika siden er en anden historie. Og hvis du påstår vi har “overladt dem til sig selv” så prøv at overvej hvor de fleste råstoffer til din Nokia bliver hentet og hvem der scorer fortjenesten. Mit gæt er *ikke* de minearbejdere, der arbejder under forhold hvor samtlige danske arbejdspladser er D’angletere til sammenligning. Og ja, jeg har (også?) en Nokia…

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 30. august 2012 @ 14:34

 36. 33 li, det var en smutter. Kommentaren skulle have været i tråden om den mangfoldighedskåde radikale fantast, der er så begejstret for islamisk kønsadskillelse i baghaven.

  Kommentar by Hr. Snusk — 30. august 2012 @ 17:38

 37. @36 Hr. Snusk
  Nåe…men så syntes jeg de muhammedanske bedemandslinge fra Zinke ditte sønderretaarderet´s baghave ligner noget fra Monty Python :D latterlige eksistenser!

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 30. august 2012 @ 22:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper