2. september 2012

Bogaktuelle Mehmet Necef: Indvandrerforskere betragter ‘nydanskere’ som sagesløse ofre uden fri vilje

Professor Garbi Schmidt mener Mehmet Necef laver en ‘forgrovning’ af virkeligheden, der efter hendes mening er ‘ideologisk’. Besynderligt ordvalg fra en kulturmarxist, der vel må betragte alt som ideologi, ikke bare Necefs konklusion. Fra Kristeligt Dagblad – Sociologer: Indvandrerforskningen har gjort nydanskere til sagesløse ofre.

“Nydanskere bliver i danske forskningsrapporter og bøger alt for ofte fremstillet som sagesløse ofre for racisme og marginalisering. Det mener lektor, ph.d. Mehmet Ümit Necef fra Syddansk Universitet, der sammen med kollegaen, professor i sociologi Henning Bech er på vej med bogen ”Dansk Racisme? Indvandrerforskningens problemer”.

Bogen analyserer en række bøger og forskningsrapporter, der er udkommet mellem 1990 og 2010, om blandt andet indvandreres forhold på arbejdsmarkedet, debatten om tørklæder, nydanskernes mulige overkriminalitet, æresdrab, voldtægter, diskrimination på diskoteker og befolkningens samt politikernes og mediernes holdninger til indvandrere generelt.

”Analysen viser, at den herskende fortælling blandt forskere er, at det danske samfund diskriminerer og er racistisk. Det er den samme faste ramme, hvad enten forskerne analyserer Muhammed-tegningerne, arbejdsmarkedet eller tørklædedebatten,” siger Mehmet Ümit Necef.

Han fremhæver, at en alt for ensidig fremstilling af indvandrere som ofre for diskrimination og racisme i sidste ende har uheldige konsekvenser, fordi disse opfattelser breder sig til andre grupper i samfundet.

”Så sent som i sidste uge forklarede en professor problemerne i Vollsmose med, at det danske samfund marginaliserer de unge. Forskernes tankegang siver ud til andre grupper og når også ud til nogle unge indvandrere, der føler sig som ofre og derfor ikke tager personligt ansvar for deres handlinger,” lyder det fra Mehmet Ümit Necef.”

Mere.

Det er hovedsageligt offermentaliteten, der er skyld i problemerne. Der er en forestilling blandt danske forskere om, at det danske samfund er racistisk og diskriminerer. Den forestilling har bredt sig ned igennem samfundet til gymnasielærere, skolelærere, socialrådgivere, dem der laver integrationsprojekterne, journalister, de studerende og indvandrerne. Det hævdes, at muslimer marginaliseres og andetgøres. Og den fortælling overtager de unge indvandrere. Selv de veluddannede.” (Jyllands-Posten, 26. august 2012; ikke online)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/40177/trackback

11 Comments »

 1. Disse politisk korrekte forskere arbejde er i høj grad baseret på “de lavere forventningers racisme” – en lige højre fra Mehmet Necef. Godt gået.

  Kommentar by Svend Andersen — 2. september 2012 @ 12:59

 2. Naser Khader: De definerer sig ikke som danskere
  http://www.b.dk/kronikker/de-definerer-sig-ikke-som-danskere

  Kommentar by BE — 2. september 2012 @ 13:03

 3. Jeg glæder migt til at læse Mehmet Necefs bog. Han er altid værd at læse eller lytte til. I sandhed en berigelse for Danmark

  Hvorimod Garbi Schmidt endnu engang udstiller sig som Fedtmules mindre intelligente søster.

  Kommentar by Binee — 2. september 2012 @ 13:15

 4. Link til:
  https://www.youtube.com/watch?v=M_syURFDljY

  Kommentar by Peter Buch — 2. september 2012 @ 13:55

 5. Hvorfor skulle dog danskerne dog være racister?
  Eller mere racister end andre?
  Har disse forskere aldrig læst en historiebog eller
  boet i udlandet?
  Måske er der bare tale om SFere og Jelveder?
  Så tænkes der ikke , men føles….føles!

  Kommentar by Pk — 2. september 2012 @ 14:01

 6. Ja det fortalte jeg jo, Mehmet Necef er god nok, om det var fordi han gik samme sted som Machiavelli skal være ufortalt.

  Men generelt har den besiddende klasse og dens medløbere et sygt syn på muslimerne. For det er jo dem, det drejer sig om. Det er dem, der ikke kan, vil og aldrig kommer til at blive integreret. Og når de kommer op på et vist antal, så går det virkelig galt.

  Men det aner kultureliten og dens medløbende idioter intet om. Men når deres kærester og koner eller børn med tiden bliver kulturberiget på den ene eller den anden måde, så lukker de måske øjnene op. Men kun måske. Problemet er, hvorfor intelligente mennesker opfører sig som naive idioter? Det kunne der skrives en bog om.

  Kommentar by machiavelli — 2. september 2012 @ 14:03

 7. et bud på en sådan bog Machiavelli:
  The Fallout: How a guilty liberal lost his innocence af
  Andrew Anthony

  http://www.amazon.co.uk/The-Fallout-guilty-liberal-innocence/dp/0099507854/ref=wl_it_dp_o_pC_S_nC?ie=UTF8&colid=36X0PWPBP43BE&coliid=I2X5BHGG5IYR23

  Kommentar by jønne — 2. september 2012 @ 16:20

 8. Kynismen breder sig.

  2 unge kører med høj fart ind i et træ. Sikkert beruset. Min reaktion!

  Nå! gjorde det, det var da ærgeligt og så over til sporten.

  Kommentar by machiavelli — 2. september 2012 @ 18:15

 9. Der er nogle indvandrere der goer en fantastisk indsats. Mehmet Necef er een af dem. Nasser Khader er en anden (uanset om man lige mener han har vaeret en dygtig politiker). De har en rigtig god indstilling og de er jo netop assimilerede til dansk og europaeisk kultur (og er dermed i mine oejne netop blevet ‘danskere’). Og de er nogle af dem der netop ikke har taalmodighed til alt den snak om at indvandrere skal have lov at lave parallel-samfund. Det finder jeg relevant.

  Kommentar by Morani ya Simba — 3. september 2012 @ 02:57

 10. Enig med Simba

  Mehmet, Naser Khader og Farshad Kholghi kender vi da, dvs. så har vi 3 fornuftige indvandrere i Danmark, men stadig NUL fornuftige muslimer at høre på i den offentlige debat. Muslimernes synspunkter når aldrig langt før de får en kæmpe omgang verbal buksevand – deres usynlige venner Allah og Mohammed styrer jo deres stakkels hjerner og de vil altid tabe en almindelig diskussion baseret på saglighed, ren logik og empiri.

  Kommentar by K. Sejr — 3. september 2012 @ 09:42

 11. Ja, Mehmet Necef har sagt en masse kloge ord i alle de år jeg kan huske.

  Derfor er han naturligvis halvfarlig for de røde og radicoole. For hvis han kan overbevise perkerne om at det smarteste er at føle sig som danske, mænge sig med danskere, osv – så forsvinder de røde og radicooles magtbase. Det samme gør etiketten “Perker”, naturligvis.

  Kommentar by Tolder (ekspert) — 4. september 2012 @ 21:40

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper