2. september 2012

Det kommende præsidentvalg – Om Sort/hvide Mogens Lykketoft og TV2 Nyhedernes Twitter-journalistik

Tidligere på dagen kunne man på TV2 News høre Mogens Lykketoft køre rutinen mod det ekstreme højre, den skjulte racisme mod Barack Obama og alt det han mener kendetegner Republikanerne. Da Martin Krasnik bad ham kommentere en sekvens fra Republikanernes kongres, hvor Utah-borgmester Mia Love talte om konservative værdier, blamerede Lykketoft sig med en kommentar om at det ville have lydt anderledes usympatisk hvis det kom fra Sarah Palin.

Lykketoft er ikke journalist, men hans sort/hvide syn på amerikansk politik er på mange måder en karikeret udgave af de tillærte fordomme, der er en integreret del af den tænkning de fleste journalister agerer udfra. Nogle stemmer på Barack Obama, andre er små-racistiske og i lommen på ‘Das Kapital’.

(Utah-borgmester Mia Love taler til RNC; Se evt. Red Alert Politics)

Jyllands-Posten kunne torsdag fortælle, at selv Fox News kalder Paul Ryan for løgner. Journalisten fangede ikke, at det ikke var Fox News som hævdede dette, blot en tilfældig venstreorienteret kommentator på kanalen. Overskriften blev senere rettet, men flere fordrejninger forblev uændret.

(JP.dk, 30. august 2012: Fox News kalder kandidat for løgner)

Peter Kurrild-Klitgaard følger valget tæt og har flere eksempler på den infantile USA-dækning.

“Men det var kun dér, hvor hjulet begyndte at falde af TV2s reportagevogn. Steinmetz forklarede dernæst, at Republikanerne gerne vil have fokus på økonomien og ikke på f.eks. abort–og så gik det galt:

“Og derfor skader det også partiet, at det f.eks. i dag er kommet frem, at ham her Todd Akin … kongresmanden, der gerne vil vælges til senatet … som havde spændende udtalelser om abort i sidste uge, han har fornylig udtalt, at hvis bare babyer, spædbørn, får brystmælk, ja, så bliver de ikke homoseksuelle. Den slags spændende bemærkninger er med til at kaste grus i vindermaskinen.”

Det blev sagt med et lidt svedigt grin, men som et faktum og uden nogen form for reservation. Exit.

Men … really? En Republikaner, der mener, at brystmælk “kurerer” spædbørn for homoseksualitet? Det lyder jo godt nok næsten for godt til at være sandt, og for de fleste ting, der gør det, gælder det som regel, at de heller ikke er sande.

Akin–der har sagt mere end nok–har vist aldrig berørt netop det emne. Det cirkulerede til gengæld tirsdag voldsomt på Twitter, hvor folk omtalte det som en sand historie–med baggrund i en artikel fra The Daily Currant. Dette er imidlertid et satirisk website med bevidste pseudo-nyheder, lidt a la det fremragende danske RokokoPosten.

Om TV2 Nyhederne havde historien alene fra Twitter eller bare ikke havde forstået, at The Daily Currant er satirisk, er svært at sige. Et faktum er dog klart: At man ikke havde gjort sit journalistiske hjemmearbejde men i stedet viderebragte noget, der var helt fiktivt og uden hverken research eller reservation. Punktum. Til gengæld byggede TV2 Nyhederne et helt indslag–fra intro til afslutning–op om, at der her var problemer for Mitt Romney og Republikanerne.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/40187/trackback

17 Comments »

 1. De danske massemediers dækning af den amerikanske valgkamp er surrealistisk, for nu at udtrykke det diplomatisk – deres eneste undskyldning er, at stort set alle amerikanske nyhedsmedier mere eller mindre er en del af Obummer’s propaganda-netværk.

  Det kan så være en trøst, at en af de værste – MSNBC – oplever en seerflugt af historiske dimensioner.

  Kommentar by Svend Andersen — 2. september 2012 @ 14:31

 2. Mange tak, Kim, for dette indlæg.

  Kommentar by jdm — 2. september 2012 @ 15:37

 3. Jesper Steinmetz er homo og er tydeligvis blevet personligt stødt over denne “udtalelse” fra “Todd Akin”. Så kompetente er danske journalister.

  Kommentar by Bob Glitter — 2. september 2012 @ 16:15

 4. Lykketoft er gennemført nederdrægtig! Slut!

  En påstand bliver ikke sandhed af at den får stor udbredelse på f.eks. Twitter.
  Obama skulle angiveligt have 19 millioner følgere på Twitter. Et nyt program der kan finde dobbeltgængere og falske profiler afslører at mindst 70% af disse 19 millioner er det rene fup, men når det kan siges af fuldstændig godtroende journalister der ikke gider, eller evner, at foretage ordentlig research, så er det bare så ringe og foragteligt.

  http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2012/08/obama-og-fup-med-twitter.html

  Godt at der er ordentlige bloggere der er med til at holde dem i ørerne, og disse bloggere gør det af interesse for sandheden og uden honorar.

  Udover det var Mia Loves tale, og Kelly Ayotte’s og Condoleeza Rice’s taler bare fremragende.

  Kommentar by synopsis-olsen — 2. september 2012 @ 16:44

 5. Den danske venstrefløj har et meget anstrengt forhold til det republikanske parti! Det har den altid haft og med den også de røde danske massemedier!
  Vi ser ofte, at der opfindes fantastiske løgnhistorier om republikanerne, som så, når det opdages, at det ikke passer, aldrig bliver dementeret, eller kun dementeret så ingen opdager dementiet!
  Når danske medier laver udsendelser om USA, skal man altid huske, at hvis det stod til journalisterne ville Det Radikale Venstre og Enhedslisten kunne danne en flertalsregering! Og er der nogen, der har fantasi til at forestille sig, at det ikke har indflydelse på valg af emner og måske navnligt vinklingen heraf?

  Kommentar by Robert R — 2. september 2012 @ 16:59

 6. Ikke mærkeligt at nogen finder på at kalde dem sjovnalister. Men i virkeligheden er de desværre ofte løgnere.

  Kommentar by Nielsen — 2. september 2012 @ 17:19

 7. Vi er stadig nogle få, som husker Lykketoft, som dansk udenrigsminister med tungen nede i halsen på terroristen Arafat. Han har tilsyneladende pådraget sig noget, som har sat sig på forstanden, men det forhindrer ikke, at han stadig tilkaldes som politisk ekspert.

  Kommentar by Sailor — 2. september 2012 @ 18:30

 8. Selv om jeg prøver hårdt at undgå det, så falder selv jeg i hullet og tuner ind på TV2News parodi på et seriøst udenrigspolitisk program med de 2 kostelige gnavpotter Lykketoft og Ellemann, hvor de 2 herrer stolpe op og ned diverterer med deres anakronistiske anekdoter om alt mellem himmel og jord – især de to herrers ‘Israel-bashing’ mangler aldrig! – Gad vide om værten – Martin Krasnik – på et eller andet tidspunkt bliver belønnet med en fed presseattache-stilling for at holde pinen ud. – Er der forøvrigt ikke en utrolig selvfed prætentiøs ironi i at der på signatur-billedet for udsendelsen står: *Fordi de kender verden* – Jotak, men kender Verden virkelig dem?!

  Kommentar by Rosenkavaleren — 2. september 2012 @ 18:58

 9. De 2 landsskadelige røvhuller tror de kender verden – men forstår de den? – ikke på vilkår!

  Kommentar by Black Watch - Nemo Me Impune Lacessit — 2. september 2012 @ 22:23

 10. >9 Black Watch
  Hæ hæ

  Kommentar by Nielsen — 2. september 2012 @ 23:06

 11. USA er det ekstreme luderstyre, hvor den øverste leder skal sælge både krop og sjæl for at vinde pøblens stemmer.

  Som demokratiet er skruet samme i dag, vil fornuften aldrig sejre – for de fleste er nok bare de fleste og ikke de bedste.

  Kommentar by Tolder (ekspert) — 3. september 2012 @ 00:22

 12. Svend Andersen — 2. september 2012 @ 14:31

  Nu er det jo ikke kun præsidenten er er på valg til November. Foruden er der 33 senatorposter og hele House of Representatives. Derudover er der lokale valg til stater, counties, tillidsposter mv. Man benytter lejlligheden til at slå det hele sammen.

  Derfor kan man ikke sige, at nyhedsmedierne hælder den ene eller den anden vej. Og mange valg er ikke partiafhængige. Vores lokalsprøjte for Lilleputville og omegn, som vi abbonnere på, er jo også et nyhedsmedium. Hvad kender du til den ?

  Men det forbavser mig ikke, at dansk nyhedsdækning af USA koncentrerer sig om Washington DC. United States of America er en union af 50 selvstændige stater plus det løse ved siden af.

  Hvor mange i Danmark var f.eks. klar over dette >>The 2012 Puerto Rico gubernatorial election will be held on November 6, 2012, to elect the Governor of Puerto Rico. New Progressive incumbent Luis Fortuño is eligible for re-election and has decided to run.<<

  Jo mere jeg finder ud af om det amerikanske samfund, jo mere finder jeg ud, at der er meget mere at finde ud af. Jeg har også kun boet i USA de sidste 14 år, hvoraf de 10 var som ansat i offentlig administration.

  Kommentar by Janutte — 3. september 2012 @ 01:04

 13. Paul Ryan blev selvfølgelig også slagtet i blodrøde Orientering på P1

  Sailor

  Arafat kneppede jo også alt hvad er kunne kravle og gå, især hans egne livvagter! Så du har nok ret deri, at han har haft diverse sygdomme og lidt til.

  Kommentar by anonym — 3. september 2012 @ 06:05

 14. De statsejede danske medier stemmer på Helle & Villy i Danmark.
  I USA stemmer de på Obama(og tidligere på Bill Clinton og ham mangemillionæren, som de norske socialdemokrater tildelte en Nobel-pris?
  I UK stemmer de Labour og støttede Tony Blair og Illeborg og co nedgør den nuværende UK-regering.
  I Frankrig støtter de havd-er-det-nu-han hedder – ikke Sarkozy! ;)
  I Italien støtter de tidligere og nuværende kommunister og det samme ses i Spanien. Fortsæt selv…
  De statsejede danske medier stemmer interviewer igen og igen de samme USA-hadende kommentatorer Fuglede og co med Mogens Lykketoft som rosinen i pølseenden, også når der indbydes til Israel-bashing :(

  Kommentar by A-mad — 3. september 2012 @ 11:29

 15. Janutte,

  Hvis du kigger på den MSM-presse dækning der lige har været af det Republikanske parti’s konvent, vil du se en stærk venstre orienteret slagside.

  Prøv eventuelt at kigge paa nedenstående link fra Breitbart.com.
  Breitbart lavede en daglig liste med alle de tilfælde hvor MSM medierne udviste bias mod republikanerne.

  http://www.breitbart.com/Big-Journalism/2012/08/30/Live-Blog-RNC-Convention-Thursday-Night

  Med hensyn til din kommentar om, at medierne ikke vælger side i lokale valg kan jeg kun henvise til sagen med US-senats valget i Missouri mellem Todd Akin (republikaner) og Claire McCaskill (demokrat).
  Hvis du har fulgt med på det seneste, så førte Akin over McCaskill med mere en 10 % indtil Akin udtalte sig om abort vedrørende voldtægter. Medierne greb her straks changen for at ødelægge Akin’s videre muligheder for at blive valgt og kørte en kampagne mod Akin for at få han til at trække sig. Heldigvis blev Akin ved og er nu ved at genvinde sin føring, fra før presse hetzen startede.

  Sidste år og tidligere i år blev der drevet en regulær hekse jagt på Scott Walker (guvernør i Wisconsin) og John Kasich (guvernør i Ohio) i både de nationale og lokale medier.
  De to guvernører havde fået gennenført, at statsansatte skulle bidrage til deres egen pensions ordning og syge forsikring, hvor efter fagforeningerne, de lokale og landsdækkende medier startede hetzen for at få omstødt beslutningen.
  Presse hetzen gjorde ligeledes at Wisconsin måtte holde ekstaordinært senats plus guvernør valg som Scott Walker heldigvis genvandt.

  Kig om du vil på nedenstående link.
  http://www.breitbart.com/Big-Journalism/2012/09/01/A-Subtle-Form-of-Bias-in-Local-News

  Som du sikkert allerede ved, så må staten, det lokale county eller municipality herovre ikke hæve borgernes indkomst, bolig eller salgs skatter uden først at spørge vælgerne om lov.
  Det medfører at lokal-politikerne her, hvert andet år, prøver at hæve borgernes ejendoms skatter for at ku’ gi’ skolelærene lønforhøjelse og hyre flere offentlige anstatte med mere. Da de fleste amerikanere mener, at det offentlige må klare sig med mindre, køres den samme “tude-kampagne” i de lokale medier om, hvor forfærdeligt det vil være, hvis ikke der skaffes flere penge. Altsammen med den samme skæve medie vinkel.

  Min egen erfaring er ligeledes, at der meget sjældent er parti-uafhængige kandidater til lokale valg af f.eks county-sheriff, rets-mediciner, dommer, anklager eller hundefanger.

  Jeg er sikker på, at billedet er det samme i Lilleputville, eller Anytown USA.

  Med hensyn til den danske medie dækning af det amerikanske valg, så genbruges mange af de historier, som de venstre orienterede medier i USA udspyr, ganske ukritisk af danske journalister.

  Venstreorienterede medier: NBC, ABC, CBS, CNN, MSNBC, PBS/NPR, AP, LA Times, NY Times, Columbus Dispatch, Milwaukee Sentinal, Washington Post, Chicago Tribune,…….. og mange mange mange flere.

  Konservative medier: FOX NEWS, Washington Times, The New York Post, Drudge, Breitbart.
  Suk!

  Det lader til at du er forhenværende offentligt ansat – tak for det.
  Vi har også herovre alt for mange offentligt ansatte – og ligesom i Danmark, har vi sku’ heller ikke råd til det mere.

  Kommentar by grove city, ohio — 3. september 2012 @ 11:46

 16. Det er en ren lemmingeeffekt der udspiller sig på de danske medier.

  På jp.dk var der en artikel om Clint Eastwoods tale på det
  republikanske konvent, som var helt fordrejet og tilsyneladende udsendt af Reuters og gengivet kritikløst. Efter henvendelse til journalisten blev artiklen rettet.

  Her gengives min kritik :
  “Vedr. din artikel om Clint Eastwoods tale: Har du set talen eller refererer du blot Reuters?

  Du skriver: “Men ifølge Reuters faldt den sketch helt til jorden. Sketchen indebar nemlig, at den 82-årige Eastwood fra tid til anden under talen råbte “hold kæft!” efter den tomme stol.”

  Det er faktuelt forkert, det er “stolen/Obama” der siger “shut up”. Clint siger nemlig “what do you mean by shut op?”, og “I’m not gonna shut up”, og på intet tidspunkt råber han, tværimod han taler afdæmpet og normalt.

  Vil du venligst rette eller trække din artikel tilbage?”

  Herefter modtog jeg:

  “Hej Per,

  Tak for henvendelsen.

  Det er naturligvis en fejl, og den er rettet nu.

  Tak for hjælpen!”

  Og artiklen er faktisk rettet, men skaden er jo sket, der er ingen der genlæser en gammel netartikel, og det er jo ret sørgeligt, at den journalistiske standard er så lav, at man ikke selv tjekker den slags. Det havde jo bare krævet at man havde brugt 11 min. på at se videoen selv, der var ovenikøbet et link til den i artiklen.

  Kommentar by Per — 3. september 2012 @ 23:55

 17. http://www.huffingtonpost.com/2012/08/30/cnn-camerawoman-peanuts-rnc_n_1843576.html

  Kommentar by William Jansen — 4. september 2012 @ 05:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper