27. november 2006

Venstreradikale angriber religiøs minoritet… Hvad gjorde politiet galt?

Igår angreb mere end 90 venstreradikale aktivister Faderhuset under deres Gudstjeneste i Rødovre, og begik hærværk på møbler og inventar. Jeg mindes ikke der i min tid har været eksempler på at højreradikale i samlet flok i det antal har gået til angreb på en religiøs minoritet, men jeg er sikker på at hvis det skulle ske, så ville medierne og visse politikere fremstille sagen anderledes.

Det har ikke været mig muligt at finde en eneste artikel som sætter spot på ofrenes oplevelse af episoden – alt baseres på optagelser fra Local Eyes, der først tænder kameraet når politiet med magt slutter autonomes hærgen…

 • 26/11-06 (19.37) Politiken – Politikere: Minister må redegøre for Rødovre-demo.
 • 26/11-06 (21.23) Politiken – Politiet: Svært at se om vi lavede fejl.
 • 26/11-06 Politiken (webtv) – Politiken trækker stavene ved demo i Rødovre .
 • 27/11-06 Nyhedsavisen (forside) – Knipler mod demonstrater.

  Politiet gik hårdt til værks over for demonstranter fra Ungdomshuset, da de demonstrerede uden for Faderhuset i Rødovre…”

 • 27/11-06 – TVavisen (07.00) – Voldsom anholdelse ved Faderhuset.
 • 27/11-06 (07.09) – TV2 Online – Kræver redegørelse af knippelsuppe.
 • 27/11-06 (08.37) DR Online – Kræver redegørelse for masseanholdelse i Rødovre.
 • Opdate 28/11-06.
  28/11-06 DR Online – Amnesty-kritik af politiindsats.

  Opdate 30/11-06.
  27/11-06 JP København – Autonome brød ind i børnegudstjeneste.

  8 Comments »

  1. De radikales udlændinge og retsordfører Simon Emil Ammitzbøll, kaldte de uegnede forsøg på at sætte ild til endør til et muslimsk kulturcentret i Nordvestkvarteret i København for et “angreb på demokratiet”, (Politiken 12.11.2006).
   Det var før anholdelsen af den sindsforvirrede iranske gerningsmand. Da han blev anholdt ændredes “angreb på demokratiet” sig omgående til “kulturberigelse”.

   Nu venter vi så at høre dommen over rødfacisternes angreb.

   Kommentar by Antisalafisten — 27. november 2006 @ 11:16

  2. -> #1

   ” Knippelsuppe var der ikke meget af.”

   Præcis. Såvidt jeg kan se gik Politiet alt for blødsødent til opgaven. Disse små rødfacister skal da bare ha’ en så stor røvfuld, at de engang for alle lærer, at den deres brunskjorte-metoder er totalt uacceptable.

   Hvis nogen af disse ‘aktivister’ er under 18 bør de sociale myndigheder selvfølgelig inddrages. Viser det sig, at de deltager i den slags ulovligheder med forældrenes viden (måske ligefrem billigelse), skal de selvfølgelig tvangsfjernes fra disse uansvarlige forældre.

   Kommentar by JensH — 27. november 2006 @ 11:26

  3. Ja, og dertil kommer at politiet begik alvorlige procedurefejl. Så vidt man kan se på nyhedsstrømmen var det en anmeldt demonstration. Politiet _vidste_ at de unge havde tænkt sig at besøge Faderhusets lokaler.

   Hvis man sammenholder det med at de unge før har begået hærværk og vold imod Faderhuset og dets medlemmer, og det faktum at der da de unge ankom ved Faderhusets lokaler var der ikke så meget som skyggen af en betjent at se.

   Hvis de bare havde taget det alvorligt, så kunne alt det her have været undgået.

   Kommentar by Mikkel Høgh — 27. november 2006 @ 14:50

  4. Det er sjovt, at det altid er helt iorden at angribe kristne menigheder. Prøv engang at tænke på hvis det havde været en muslimsk organisation, som havde købt huset. Men så havde rødgardisterne måske syntes at det var helt fint og ikke lavet balade. De er jo så åbne over for andre, altså så længe at de har samme fjende.

   Kommentar by Jacob — 27. november 2006 @ 15:05

  5. Det var godt at se de røde aber få noget knippelsuppe, selvom jeg er enig med andre debattører i at det langt fra var nok. Det kunne være skønt hvis huset blev revet ned. Så ville jeg gerne sææte en havestol op og bruge en eftermiddag med grillmad og kolde bajere på at se på det(hvis det er til sommer).

   Kommentar by Jacob2 — 27. november 2006 @ 16:34

  6. ->6
   Hvis det er vinter vil jeg forære mig selv en togbillet til København, indkøbe en brug-og-smid-væk klapstol, en kande kaffe og et antal grillpølser og nyde synet af rødfacsismen højborg synke i grus.

   Det er fantastisk at der stadig dukker kanonføde op til venstrefløjens kamp mod vindmøller. Argumentationen og metodikken er den samme som da jeg frekventerede en højere uddannelse i perioden 1967 – 1974. Offermentalitet, blindt had, totalfixeren på en bog med alle løsningerne- næh ikke Karl Marx han er for svær at læse men Mao’s lille røde.

   Ikke helt forskellig fra muslimernes metode, det er måske der de ser åndsfællesskabet.

   Kommentar by PeterK — 28. november 2006 @ 08:40

  7. Kim, du skriver “90 venstreradikale”. Det er de ikke – de er fascister. Kald dem det de er.

   Kommentar by PeterK — 28. november 2006 @ 08:41

  8. “Kim, du skriver “90 venstreradikale”. Det er de ikke – de er fascister. Kald dem det de er.”

   Jeg er udemærket klar over medierne ikke skelner så skarpt, men når jeg går kritisk til journalisternes etiketbrug, må jeg altså være lidt mere præcis end dem.

   Jeg plejer (ubevidst) at lave en tredeling…

   Aktivister = eks. demonstranter, plakatophængere og den slags. Ikke-voldelig.

   Radikale = eks. demonstranter der udviser truende adfærd, lettere hærværk. Ikke decideret voldelig, men iscenesættelsen og attituden gør at det tit ender med konfrontation med politiet.

   Ekstremister = eks. personer som agerer for konfrontationens skyld. Decideret voldelig.

   Overfaldet på Faderhuset var tydeligvis planlagt, og jeg kunne nok godt have kaldt dem ekstremister. Det gjorde jeg ikke, måske fordi mange af dem var unge og ‘grønne’. Ekstremist-etiketten vil jeg helst klistre på blackflag-segmentet og dem der ligner til forveksling.

   At kalde dem fascister dur slet ikke. Fascisme er en (u/anti-demokratisk) politisk ideologi, og skulle jeg kalde dem noget i den stil, så må det vel være rødfascister eller kommunister. Men igen – det er slet ikke mit indtryk at tåberne var så ideologiske, og derfor må fokus rettes på graden af voldelighed/konfrontationsvillighed.

   Kommentar by Kim Møller — 28. november 2006 @ 09:26

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper