13. september 2012

Mere om ambassadeangrebene…

Fathi El-Abed (SF) kommenterer i Berlingske Tidende de igangværende optøjer i Mellemøsten, og friholder som sædvanlig muslimer for ansvaret for egne handlinger. Når islamister går til angreb, så er det et ‘resultat’ af noget andre har gjort. El-Abed er formand for Dansk-palæstinensisk Venskabsforening, og som sådan udenfor pædagogisk rækkevidde, langt værre er det at Berlingske Tidende også abonnerer på tænkningen.

(B.dk, 12. september 2012: Amerikansk Muhammed-film skyld i uro)

Med vanlig foragt for de store linier, har Politiken på samme måde ladet Kim Skotte analysere filmens kunstneriske kvaliteter. Ren Mette Winge – det er fuldstændigt irrelevant. Når folk slår ihjel, er problemet ikke at andre kaldte deres ideolog for blodtørstig.

Islamister går amok dagligt kloden rundt. I mandags angreb islamister eksempelvis i Mussayib (Irak), Perachinar (Pakistan), Aleppo (Syrien) og Kunduz (Afghanistan) hvad kostede 3, 14, 17 og 21 mennesker livet. De fleste ofre er muslimer, der ifølge andre muslimer, er muslimer på den forkerte måde, og det siger sig selv, at når to amerikanske ambassader på årsdagen for 11. september 2011 angribes af islamister, så har meget lidt med en tilfældig Youtube-film at gøre. Vold er at betragte som et debatindlæg i den del af verden.

(Libyen-ambassadør Christopher Stevens – Twitter fra Cairo-ambassaden kort inden)

Da Barack Obama for fire år siden blev præsident, blev han betragtet som lidt af en messias. Mest fordi han ville tage et opgør med Bushs konfronterende udenrigspolitik, og man må sige den frie verden har fået dialog for alle pengene. Mellemøsten fik mere Islam.

Situationen udvikler sig løbende, og ambassadeangrebene i Egypten og Libyen har nu spredt sig til Tunesien, Yemen og adskillige islamiske lande. Det stopper næppe her, og ingen ved rigtigt hvor det ender. I modsætning til Vesten ved islamisterne hvor de vil hen.

“Anti-American rioting spread yesterday to Tunisia, where police used tear gas to stop hundreds of protesters from storming the United States Embassy in protest over a film mocking the prophet Mohammed. The throngs of demonstrators, who carried the white and black banners of militant Salifist Muslims, had been protesting peacefully in Tunis for hours when about 300 started to break through the gates.” (New York Post)

(Den Amerikanske Ambassade i Sanaa, Yemen, 13. september 2012; Telegraph)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/40596/trackback

25 Comments »

 1. DR TV er altid på pletten, når det gælder muslimske festdage.
  Nu har vi en situation, hvor det danske folk skal se den omtalte
  Muhamed video på TV.
  DR TV har et alsidighedsprincip at varetage.
  Gør de ikke det, så er kun privatisering alternativet!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 13. september 2012 @ 17:38

 2. Det er forbløffende at DR kalder sig PUBLIC SERVICE og så vælger ikke at vise de klip der fører til store uroligheder i en række muslimske lande. HVAD ER FORMÅLET med ikke at lade os selv bedømme om de filmscener berettiger til at slå ihjel? Hvad er det vi ikke kan tåle at se? Det er pinligt fordi DR på den måde mytificerer muslimernes sindsyge hærgen. Hvad tænker de journalister på?

  Kommentar by Bo Jensen — 13. september 2012 @ 17:43

 3. Muslimerne ønsker, at USA’s regering tager kontrol over deres borgeres ytringer. Det citerede klip fra ambassadens pressemeddelelse viser, at de har overraskende meget held med deres ballade og trusler :(

  Heldigvis er den amerikanske forfatning så stærk, at den kan modstå politikernes misbrug.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 13. september 2012 @ 17:44

 4. Det er skægt at det sker samtidigt med at man i england dropper en dokumentar pga. af frygten for muslimer. Men nu er de jo også temmeligt islamfobiske i england, så de tror altid at muslimer går amok over småting.

  http://www.b.dk/kultur/derfor-aflyser-britisk-tv-kanal-islamserie

  Jeg kan forstå at fru Clinton også væmmes ved filmen. Heldigvis er der jo nærmest ingen stærkt hadefulde antikristne med forbindelse til den amerikanske venstrefløj, som hun behøver at forholde sig til. Og heldigvis går det frygtelige bibelbælte sjældent amok i stormløb på arabiske ambassader selvom der jo konsekvent bliver foretaget langt værre overgreb mod kristne end en dårlig film.

  Kommentar by Anonym — 13. september 2012 @ 17:49

 5. Lidt sjovt at det falder sammen med at en britisk tv-kanal vælger at stoppe en dokumentar af frygt for muslimers aggression. England er ultra islamofobisk – de tror altid muslimer er intolerante og voldelige.

  Men det bliver næppe den vinkel sagen får; at muslimers konsekvent voldelige adfærd virker (som så meget anden terror) efter hensigten. Islam tildeles en særstatus.

  Ekstra Bladet netafstemning viser f.eks. at folk synes man bør holde op med den slags “provokationer” og vi ved jo at adskillige kommentatorer også primært mener problemet er tegninger og film. Det mener fru Clinton også nu.

  Ingen tør lave provokerende ting om islam, og blandt de toneangivende kredse er der såmænd bare endnu større grund til at gå i en bue uden om. Hvem vil tildeles ansvaret for ambassadeambrændinger, mord og terror.

  Imens kan vi jo overveje hvorfor arabiske ambassader aldrig bliver smadret af vilde folk fra bibelbæltet, et bælte der ellers er vildt radikaliseret ifølge vores fremmeste usa-eksperter.

  Kommentar by Superman — 13. september 2012 @ 17:58

 6. Hvorfor drejer vi ikke nøglen om for de muslimske stater?
  De er sindssyge!
  Stop for Himlens skyld alle økonomiske overførsler til dem, og lad dem klare sig, som de bedst kan!!!
  Vi bliver rigere, de bliver forhåbentligt fattige, det har de fortjent!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 13. september 2012 @ 18:34

 7. De har desværre noget vi skal bruge, olie.
  Men det ender nok med at europa futter af weekenden over.

  Kommentar by xenofob — 13. september 2012 @ 19:54

 8. En anden video som den amerikanske regering sikkert vil væmmes ved.

  Indledningsscenen slår fast, at bin Laden er bøsse, og herefter går det slag i slag:

  Medier i hele verden er bukket under for islamisters vold, trusler og terror og værner ikke længere om ytringsfriheden. Grundet elitens svigt er det op til folket at forsvare ytringsfriheden.
  30. september er det syv aar siden, at Jyllands-Posten bragte 12 tegninger af religionsstifteren Muhammed. Derfor har Orange Armee Fraktion udraabt 30. september til aarligt tilbagevendende International Distribute Mohammed Day, hvor frihedskæmpere over hele verden opfordres til at distribuere Muhammed-tegninger i blandt andet trafikaviser, boligaviser med videre.

  Naar eliten svigter, maa folket staa vagt om frihedsrettighederne.

  Orange Armee Fraktion

  http://www.youtube.com/watch?v=Cvx8maHXLAU&feature=plcp

  Kommentar by Orange Armee Fraktion — 13. september 2012 @ 20:55

 9. Er der nogen herinde som kunne forestille sig Politiken rose en islam-kritisk film?

  Dog helt enig I, at det er fuldstændig irrelevant om den er god eller dårlig. De angriber ikke filmen, men i stedet vores ytringsfrihed.

  Kommentar by Jernhesten — 13. september 2012 @ 20:57

 10. Der er ingen grund til at tage hensyn til muslimer, de taler uafbrudt om, at man skal dræbe anderledes tænkende hvorend man træffer dem.
  De skal mødes med våben, og de skal vide, at vold og drab besvares med det samme middel.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 13. september 2012 @ 21:21

 11. Mon ikke YSA, og Europa, har mistet den sidste rest af lyst til at blande sig i Syriens borgerkrig efter dette? Måske med undtagelse af Frankrig.

  Kommentar by Gunnar Biering — 13. september 2012 @ 21:28

 12. Fotomontagen i midten er dybt uhæderlig. Udtalelsen fra en ambassademedarbejder i Kairo kom INDEN angrebet i Benghazi, da der blev demonstreret fredeligt i Kairo, og er altså IKKE en reaktion og ikke tidsmæssigt efter det voldelige angreb i Libyen. Udenrigsministeriet fordømte desuden den pågældende udtalelse fra ambassaden i Kairo.

  Kommentar by Nemo — 13. september 2012 @ 22:09

 13. “Mon ikke YSA, og Europa, har mistet den sidste rest af lyst til at blande sig i Syriens borgerkrig efter dette?”

  Forhåbentlig. Hvis de ikke kan lære det efter Pahlavi, Mubarak og Gadaffi, så fortjener de i deres stupiditet deres skæbne. Det er interessant at russerne hele tiden har forstået situationen langt bedre.

  Derudover har angrebet naturligvis ikke meget med filmen at gøre. Det er ikke et tilfælde at det startede i Ægypten den 11. september.

  Kommentar by Kafirharbi — 13. september 2012 @ 22:12

 14. ->9 Jernhesten

  “Dog helt enig I, at det er fuldstændig irrelevant om den er god eller dårlig. De angriber ikke filmen, men i stedet vores ytringsfrihed”.

  Sagens kerne. Medier og hændervridende politikere burde tage springet og gå videre til næste trin, der ikke handler om hvorvidt det er berettiget at håne og spotte muslimer, eller om ‘filmen’ har kunstneriske kvaliteter.

  Det næste trin handler derimod om at disse uværdige og primitive voldsmanifestationer er kommet for at blive. Glem indskrænkninger af ytringsfriheden, glem moralske pegefingre og appeller til kollektiv besindelse, det ændrer ikke en skid: Muslimske påskud for voldelighed vil være en realitet for al tid fremover, og der er absolut intet man kan gøre ved denne kendsgerning. Selv total overgivelse og konvertering vil være formålsløs hvad angår voldelighed – som bekendt er interne opgør mellem sunnier og shiitter osv. en anden hyppig kilde til vold.

  Det er dette medier og politikere burde forholde sig til, i stedet for at opføre disse (også uværdige) ulideligt velkendte retoriske øvelser i udenomssnak og besværgende afstandstagen. So whatcha gonna do, baby?

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 13. september 2012 @ 22:17

 15. – Nemo

  Jeg læste begge varianter og fik ikke fulgt op på sagen. Har ændret ordlyden i billedteksten, og takker for rettelsen. Grafikken mener jeg ikke der er noget i vejen med. Pointen er blandt andet at fremhæve paradokset – vestlig appeasement, islamisk arrogance.

  Kommentar by Kim Møller — 13. september 2012 @ 22:28

 16. Kim, det er VÆRRE med tweetten oppe fra US.Emb.Cairo: den blev rigtig nok udsendt før angrebet (uden tvivl orchestreret af al-Qaida – de elsker NUMMEROLOGI: 9/11 !) – men det viser i al tydelighed Muslim Broderskab inficeret State Dept. appeasement tænkning – husk Hillary’s højre hånd, HAMA ABEDIN, MB’s kvinde i DC! – denne tweet var forsøg at redde situationen. Ambassaden vidste fra sine kontakter i Kairo at noget var i gære, så meget ære kan vi give dem… Og så kom de med denne ynkelige tweeten, for at foregribe, afvæbne demonstration/angreb – de tror jo som dumme æsle stadig på Arabisk Forår med Twitter som Evangeliet…
  Som Churchill sagde til Chamberlain for 74 år siden, dag efter München:”Du troede at du skal vælge mellem æren eller krigen. Du velgte vanære, og nu vil du får krig!“.

  Kommentar by Oldo — 13. september 2012 @ 23:31

 17. Fathi El-Abed har tv2 sommetider brugt som “mellemøst ekspert” hans “analyser” er alt andet end objektive. Ansvaret for den arabiske elendighed placeres pr definition hos USA og Israel, og man kan næsten hører foragten og hadet i stemmen, når han giver omtaler de to lande.

  Kommentar by 1. sal til højre — 14. september 2012 @ 07:06

 18. Enig 1. sal til højre

  Fathi El-Abed burde være diskvalificeret som kommentator for længst. Idioten er forudindtaget, Gaza-pro, politiserende og araberen har et indgroet anti-vestligt tankesæt, som tydeligt afsløres indenfor 2 minutters tids plapren.

  Kommentar by K. Sejr — 14. september 2012 @ 07:25

 19. Xenofob nr. 7.

  Hvis vi ikke havde spildt alle de penge på at støtte vindmølleindustrien, og istedet havde brugt pengene på andre alternative energiformer, så havde vi i dag ikke haft brug for mellemøstolien!

  Kommentar by Sigwar — 14. september 2012 @ 08:28

 20. Har I i øvrigt bemærket hvor udbredt det C.F.-Bach’ske V-tegn er blandt de “demonstrerende” foran den amerikanske ambassade i Sana’a i Yemen?

  Kommentar by Vagn Henning — 14. september 2012 @ 08:55

 21. … altså ikke på billedet i posteringen her, men sådan mere generelt i billederne dernede fra, f.eks. http://edition.cnn.com/2012/09/11/middleeast/gallery/cairo-embassy/index.html?hpt=hp_t2

  Kommentar by Vagn Henning — 14. september 2012 @ 09:27

 22. Det er ikke en film der kravler op og ind og hærger ambassaden og slår ihjel. Det er mennesker der gør det. Religiøse af slagsen.

  Kommentar by Liva — 14. september 2012 @ 09:48

 23. Orange Armee Fraktion nr. 8.

  Genialt arbejde:-)

  Kommentar by Sigwar — 14. september 2012 @ 11:15

 24. […] Tip fra Uriaspostens kommentarfelt Like this:LikeBe the first to like this. Skriv en kommentar […]

  Pingback by International Distribute Mohammed Day « Hodjanernes Blog — 14. september 2012 @ 15:38

 25. USA har selv bombet islamisterne op af kloakken. Nu kommer regningen !

  Kommentar by Tolder (ekspert) — 14. september 2012 @ 16:50

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper