20. december 2006

Lars Hedegaard om den holografiske verdensorden

Fra seneste udgave af Sappho. Lars Hedegaard giver en omfattende geopolitisk analyse – Den holografiske verdensorden.

“Hvis man har sat sig for at orientere sig i den verden, der omgiver en, og som man skal agere i, er det nødvendigt at tage udgangspunkt i tingene, som de er – og ikke som man kunne ønske, de var.

Denne temmelig banale konstatering er desværre nødvendig, fordi vi lever i en kultur og i et land, hvor det man kunne kalde meningsmagten – altså dem der bestemmer, hvad medierne bringer, og hvilke vinkler de lægger ned over det, hvad der bliver forsket i på vore universiteter og institutioner, og hvad der bliver drøftet i dannede og kultiverede kredse – i enestående grad tager udgangspunkt i yndlingsforestillinger om verden, som den burde være.

Det er omtrent som børn, der ikke kan skelne mellem den virkelige verden og deres ønskedrømme om den, og som derfor bliver rasende, når de to ikke stemmer overens.

Store dele af de europæiske landes politik – det gælder både indenrigspolitik og udenrigspolitik – føres ud fra moralske antagelser om verden. F.eks. den antagelse, at alle mennesker i verden er præcis som os, og at det derfor ikke kan blive noget problem at åbne for masseindvandring af dem. Det er stadig den pæne anskuelse i Danmark, og ikke nok så mange empiriske resultater af indvandringen kan få de pæne til at ændre opfattelse.

3 Comments »

 1. Lars Hedegaard er som altid særdeles læsværdig og tankevækkende. Ikke yderligere kommentarer, kun lige en henvisning til et meget spændende symposium afholdt af Frontpagemag.com om nogle af de samme temaer. Hedegaard deltager også her, og man får således en højst interessant perspektivering af hans analyser i forhold til Bat Ye’or og Fjordman og flere andre:

  http://www.frontpagemag.com/Articles/ReadArticle.asp?ID=24274

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 21. december 2006 @ 00:40

 2. lidt selvmodsigende at en af danmarks mest indflydelsesrige meningsdannere sidder og tuder over den slags. I øvrigt er der ingen der mener alle mennesker er ens, men en del der stadig mener at alle mennesker skal BEHANDLES ens.

  Kommentar by allan — 22. december 2006 @ 10:25

 3. ->2

  Hvorfor læser du ikke artiklen? Dit svar understreger ikke andet, end at du ikke har gidet læse (hele) artiklen.

  Kommentar by FookerHero — 22. december 2006 @ 11:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper