8. januar 2007

Sagen “ruller bare videre” fortalte P1 Morgen, og reciterede Politiken…

Det er ikke småting de slipper afsted med på P1. Fra en introduktion til et P1 Morgen-indslag…

“Men først til sagen om den danske indsats i Afghanistan der bare ruller videre. I fredags kom det frem i Politiken, at ti vidneerklæringer fra amerikanske forhørsledere kunne fortælle om mishandling og tortur i fangelejren i Kandahar.

Herefter videre til Villy Søvndal i telefonen…

Som Observants gennemgang viser, så er der absolut intet i de ti vidneudsagn der beviser at der har fundet ’systematisk mishandling’ endsige ‘tortur’ sted. Se evt. tidligere postering.

Ikke et eneste medie har til dato sat spørgsmålstegn ved Seidelin’s afsløringer, og så vokser det hele stille og roligt. Ikke engang borgerlige medier tager forbehold – som lemminger kaster alle sig ud i Politikens verdensbillede. Tre eksempler.

1) 8/1-07 Børsen – Tortur-tilståelse presser regeringen (overskrift).

2) 8/1-07 Politiken – Læserne mener: Jan Christiansen, Thurø.

“TV 2’s store nyhedssatsning er blevet det, mange frygtede. For meget helikopter og for lidt journalistik. Fredagens hotteste historie – om at amerikanske soldater under vidneansvar bevidner, at der er foregået tortur på de fanger, som den danske indsatsstyrke i Afghanistan havde overdraget til amerikanerne – havde både DR og stort set resten af pressen fat i fredag morgen. Men ikke TV 2 ’News’…”

3) 7/1-07 BT – Andreas Karker: Om igen: Anders Fogh Rasmussen.

“Det er belastende, at der hele tiden dukker nye oplysninger op om tortur og mishandlinger i afghanske fangelejre. Det er belastende, at hverken Statsministeriet eller Forsvarsministeriet har været i stand til at opspore dokumenter, som en journalist på Politiken kan finde på en eftermiddag ved at lave nogle enkle google-søgninger.

6 Comments »

 1. Ole Stephensen fra TV2’s morgen-TV havde selvfølgelig også taget denne psudo-historie op. I det hele taget må man sige, at hver gang Ole Stephensen er morgen-vært tager han altid en historie op, der som udgangspunkt er dårlig for regeringen. Samtidig kan han heller skjule sine egne synspunkter. Da havde disse to Cavlingsprisvindende Politiken-journalister inde gav han flere gange i løbet af udsendelsen udtryk for, hvor fortjent han synes denne pris var.

  Kommentar by JensH — 8. januar 2007 @ 11:56

 2. Er det ikke sådan at når en regering har siddet et vist stykke tid sker der flere ting , bla. begynder journaliststanden at kede sig og vil så sætte lidt gang i gaden og især hvis det er en borgerlig regering, forsøge at fremprovokere en krise og evt. et valg.
  Det virker virkelig som vi er langt inde i en kampange for at fortælle befolkningen at den bør være utilfreds med regeringen.
  Og det er ikke det samme som kritisk journalistik.

  Kommentar by PB — 8. januar 2007 @ 13:39

 3. 2 PB
  Jo, jeg mener du har helt ret her.

  Kommentar by Pleth — 8. januar 2007 @ 18:38

 4. ¤ 2

  Der er samtidig også den mulighed man som borger føler en ægte lede over diverse journalister, pga. deres forudsigelige kommentarer og slet skjulte foragt for de der ikke tænker præcist som dem selv, at man ikke længere orker dem og deres udgydelser .

  Desværre er man nødt til at skulle tåle denne lede for at holde sig orienteret, men der er dage hvor dette vitterligt er umuligt at udholde .

  Og disse dag bliver der flere og flere af .

  Så er det man fristes til at tænke : lad deres politikere komme til fadet og få råderum til at gøre som de ønsker .

  Danmark vil rimelig hurtigt blive bragt på niveau med Sverige, hvor den helt store befolkningsudskiftning er i fulde omdrejninger .

  Konsekvensen af denne befolkningsudskiftning er ikke et multikulturelt samfund, men et monokulturelt, Islamisk ala Mellemøstligt Helvede .

  De der ikke vil være med til dette på egne, som på egne børns vegne gør klogt i at vælge den udvej f.eks. ganske mange Hollændere, hvis land også er under omkalfatring, vælger : at rejse væk fra deres eget land, Holland, for tid og evighed .

  Kommentar by vivi andersen — 9. januar 2007 @ 07:23

 5. Kære Vivi Andersen. Tab ikke modet. Vi er mange, rigtig mange som ikke på nogen måde har tænkt os at give op, eller for den sags skyld vil eftersnakke det svensk/dansk/norske officielle hykleri: Selvgodheden.
  Den svenske modstand har af tvunget nødvendighed været nødt til at gå under jorden, men den er der, stol på det – så langt har hverken vi eller nordmændene trods alt været nødt til at gå.
  Så tab ikke modet. Op med panden og stol for gud skyld aldrig på en socialist! De lever af selvgodhed – endda fedt og godt.

  Kommentar by T. Klitgaard Fuur — 9. januar 2007 @ 08:50

 6. Hej Vivi,
  du skriver

  “De der ikke vil være med til dette på egne, som på egne børns vegne gør klogt i at vælge den udvej f.eks. ganske mange Hollændere, hvis land også er under omkalfatring, vælger : at rejse væk fra deres eget land, Holland, for tid og evighed.”

  Det er den lette løsning, som ikke er nogen løsning. Det er helt nøjagtigt det der sker ved mobning i skolen. Den mobbede flytter til en anden skole, og mobberen vinder mere magt. Det er selvfølgeligt krænkeren der skal mærke repressalierne, ikke den krænkede. Flemming Balvig vil være uenig, men det er et sundhedstegn at være uenig med ham.
  Skeen i den anden hånd: Kæmp imod, stå frem og protester, påvis løgnene – og de er mange. Sig fra til hver eneste af de små indrømmelser: Når skolebestyrelsen foreslår adskilt badning, aflyser lejrskolen eller rejsen til Prag fordi de muslimske elever melder fra, Når Abu Laban bruges rådgiver i fængselsvæsenet, når julefrokosten omdøbes til firmafest og alle de andre, med begrundelsen “Det gør jo ikke noget”. Jo vel gør det da så, vi viser hensyn overfor nogle der absolut ikke viser hensyn til os, og slet ikke når vi er i deres lande. Der forlanges det, at vi i et og alt følger deres muslimske lovgivning, samtidigt med at de kræver at vi tilpasser vores lovgivning til dem. Det er ligesom i økonomi, pas på småpengene, så passer du automatisk også på de store.
  Bagefter, når dine børn klager over det samfund vi efterlod til dem, kan du i det mindste fortælle dem at du gjorde hvad du kunne for at det ikke skulle blive sådan. Så kan de selv bestemme om de vil flytte eller blive.

  Kommentar by PeterK — 9. januar 2007 @ 16:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper