18. oktober 2012

Ny sag om Irak-krigen trækker overskrifter. Irakere mishandler iraker (nov. ’04): Danmark gjorde intet!

For otte år siden slog og sparkede to irakere en anden iraker, og Danmark gjorde intet for at stoppe overgrebet. Man skal nok være journalistuddannet velfærds-dansker for at se problemet. Fra BT – Nye anklager: Danske soldater overværede overgreb på civile.

“Danske soldater overværede i 2004 under operation »Green Desert« i Irak overgreb på civile irakere uden at gribe ind. Det viser en video, som en tidligere efterretningsofficer torsdag står frem med i Ekstra Bladet. Ifølge avisen er videoen optaget i landsbyen Al-Zubair, og den viser, hvordan en civil irakisk fange bliver slået og sparket af to irakiske politisoldater.”

(Ekstra Bladet, 18. oktober 2012: Her er manden, der afslørede hemmelig video)

Oploadet Kl. 13:00 af Kim Møller — Direkte link32 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/41655/trackback

32 Comments »

 1. 1) Det var nærmest dagligdag da jeg selv var i Irak. Irakerne har selv underskrevet III genevekonvention, og billederne viser jo bare med al tydelighed hvor højagtet den er.

  2) Man glemmer at billederne er et udtryk for et “Tak for sidst” blandt irakere. De mænd som nu får et drag over nakken, har formentlig månederne forinden udført selvsamme – hvis ikke langt værre – gerninger mod deres egne.

  3) At høre en torturforsker på TV2 News udtale, at ofrene hurtigst muligt skal rehabiliteres, er et udtryk for en verdensfjern naivitet som ikke har gang på jord. Manden burde rejse til Basra omgående, og fortælle disse irakere hvor ondskabsfulde de er. Jeg er sikker på at de vil lytte til hvert et ord.

  Kommentar by Danskeren — 18. oktober 2012 @ 13:09

 2. Hvor chokerende. Et par civile får lidt bank under en krig. Hvordan kan dette ske? FN og Zenia Stampe må træde til og vi må straks tilbyde de stakkels ofre og deres enorme familie evig økonomisk kompensation i Danmark.

  Kommentar by Bob Glitter — 18. oktober 2012 @ 13:19

 3. hvad helvede rager det os hvad de kameldrivere gør i deres eget land?????

  Kommentar by per simonsen — 18. oktober 2012 @ 13:44

 4. Det er vel den lokale kultur, som vi ikke skal gribe ind overfor.

  Nu har vi forladt landet igen, så de kan have deres ‘kultur’ i fred. Hvor stort er problemet?

  Kommentar by Henrik R Clausen — 18. oktober 2012 @ 13:51

 5. Jeg synes, der var gode kommentarer fra Peter Viggo Jakobsen i radio 24syv i morges.

  Det korrekte for danske soldater at gøre i den situation er, at rapportere det videre til deres egne overordnede. Derefter skal Danmark officielt påtale det over for de irakiske myndigheder. Det er sådan man i dag gør i tilsvarende sager i Afganistan.

  Her er vi blevet bedre end i 2004.

  Kommentar by Ole S. — 18. oktober 2012 @ 13:55

 6. Øh… Den slags kan man opleve som standard selv i ikke-krigslande.

  Har selv boet i det sydlige afrika i et par år, og det sker på ugentlig basis at folk får tæsk af enten politi, militær-personel eller lokale/private vagtværn hvis de har gjort sig utilbens.

  Der findes hundredvis af danskere som oplever dette når de er udsendte af den danske stat. Skal de så også indrapportere dette til de danske mynddigheder, og bryder de tortur og krigs-konventioner hvis ikke det sker?

  Vorherre Bevares. Det er standard kultur i det fleste ikke-vestlige lande; ikke noget vi kan ændre på her fra vores lille verdensfjerne land i nord.

  Kommentar by Eksil-danskeren — 18. oktober 2012 @ 14:19

 7. “Det kan man ikke tillade sig, man må gøre noget!!”

  Jeg har bare aldrig, til dags dato, fået at vide hvad de Danske tropper burde gøre i en sådan situation. Om de lader dem få tæsk, og blot rapporterer det.. ja, så far de stadig tæsk. Og så kører kæften på pacifisterne og det naive segment uanset. Så hvad så? skal vi direkte starte en træfning med de lokale Politi-styrker for at beskytte disse mennesker? Idioti på højt plan.

  Hvis Irakere morer sig med at tæve hinanden halvt ihjel..så værsåartig. Kan umuligt være Danske styrkers ansvar at lege gangvagt i en krigssituation.

  Kommentar by Mike — 18. oktober 2012 @ 14:29

 8. Jeg er ligeglad med hvordan muslimer opføre sig over
  for hinanden, for min skyld kan de slå hinanden ihjel!

  De Danske myndigheder burde/skal istedet bruge deres tid og
  midler på at beskytte Danskerne mod de muslimske svins
  vold og hærgen i Danmark! At bruge resurser på noget så ligegyldigt
  som muslimers vold mod muslimer, er en hån mod den Dansker befolkning.

  Kommentar by Jesper — 18. oktober 2012 @ 14:58

 9. “At bruge resurser på noget så ligegyldigt som muslimers vold mod muslimer, er en hån mod den Danske befolkning.”

  Korrekt. Men det er da også en god anledning til at besværliggøre evt. fremtidig deltagelse i sådanne NWO-operationer. Så lad os endelige kræve “de ansvarliges” hoveder på et fad, så kan det være de kan lære at blande sig udenom den slags en anden gang. Det er alligevel hovedsageligt øvelser som skal tjene til vores “integration” i den fremtidig EU/FN hær; dvs. vi kæmper faktisk for at afskaffe vores egen suverænitet.

  Kommentar by Balder — 18. oktober 2012 @ 15:48

 10. Man kan da håbe at auditørerne spørger sig selv hvilken interesse Anders Kærgaard har i at genoptage sagen her næsten 8 år senere ( der er vist også forældelses regler for den slags forbrydelser ) og hvilke mennesker kan/vil det skade i dag?

  Personligt eller politisk nid kunne meget vel være en grund, måske endda hele grunden.

  Kommentar by Santor — 18. oktober 2012 @ 15:56

 11. Den historie er blevet det seneste hit i den danske presse.
  At det skulle være så interessant, at muslimer mishandler muslimer, hvilket er en del af deres kultur, det kan ikke være interessant for os nordboer.
  Man er nok ude efter at slå politisk mønt af historien, det er vist forklaringen!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 18. oktober 2012 @ 16:20

 12. Det der er ingenting under de forhold. Mon Anders Kærgaard var egnet til sit job?

  Tak til Staten for at forsvare statskassen.

  Kommentar by Anonym — 18. oktober 2012 @ 16:29

 13. Det der er ingenting under de forhold. Mon Anders Kærgaard var egnet til sit job?

  Tak til Staten for at forsvare statskassen.

  Kommentar by Tom — 18. oktober 2012 @ 16:29

 14. Ja, nu skal de selvfølgelig have erstatning af os eller opholdstilladelse i Danmak – intet mindre kan gøre. Vi er jo skyldige i at de får tæv. Deres menneskerettigheder blev krænket, og de var under vores beskyttelse. Nej det sidste siger man ikke – endnu, men må komme for ellers kan de ikke få erstatning mv..
  Hvis ikke det var så langt ude, var det til at grine ad!

  Og så gentages det i en uendelighed i radioen, for f… man hvor naive er vi?

  Kommentar by britta due andersen — 18. oktober 2012 @ 16:32

 15. Er det noget og komme så mange år efter med det?
  Hvad med familien til dem, der er blevet dræbt af danske soldater.
  Ja, eller bombet.
  Gå da straks igang med og undersøge det. Måske kan en erstatning hindre en terror imod Danmark.

  Kommentar by Peter — 18. oktober 2012 @ 17:04

 16. Er jeg den eneste der ikke kan se relevansen for om fanger skulle være udsat for tortur under dansk varetægt. Det er muligt det er en ny sag, men tortursagen har den intet at gøre med.

  Lad os lige forestille os to situationer. Dansk militær får skylden i begge situationer;
  1)irakisk militærpoliti går ind og tager fanger, mens dansk militær dækker dem. Irakerne går hårdt til deres fanger, dansk militær påtaler det, irakerne svarer igen, situationen løber løbsk og danske og irakiske enheder skyder på hinanden.
  2)irakisk militærpoliti går ind og tager fanger, mens dansk militær dækker dem. Irakerne går hårdt til deres fanger, danskerne ser den anden vej fordi irakerne også har et ansvar. Det er trods alt deres land. Skal det meddeles hele vejen op til ministeren eller er der en undervejs i kommandokæden der påtager sig at sige stop, det her er navlepilleri i den store sammenhæng ?

  Kommentar by Michael Larsen — 18. oktober 2012 @ 18:04

 17. Man skal måske også huske på at Irak-kommissionen skal have noget at lave helt frem til 2017 så de er nødt til at få nogle flere “sager” til at fylde tomrummet ud :)

  Kommentar by Santor — 18. oktober 2012 @ 18:46

 18. Jeg synes hæren skulle erklære kolletiv streke i nogle år. Først sender politikerne dem ud i mildest talt tvivlsomme krige – Afghanistan værst af alle – og dernæst får politikerkyllingerne røde knopper over at de lokale tæver hinanden.
  Militæret er på en umulig opgave. Sæt det i bero, indtil det skal bruges herhjemme. Ikke flere øvelser i mislykkede stater og kulturer.

  Kommentar by Josef. K — 18. oktober 2012 @ 19:19

 19. Det er da også bedre og afregne på stedet end at de var blevet afleveret til amerikanerne og sendt afsted i orange dragter til et hemmeligt sted.
  Og vi ved jo ikke hvad de har gjort vel?

  Kommentar by Peter — 18. oktober 2012 @ 19:36

 20. For mindre end 2 uger siden gik Journalistisk Venstreparti amok fordi en dansk meddeler og PET muligvis havde givet oplysninger til CIA der medførte, at en Al Queda leder blev dræbt. Danmarx Radio brugte de første 10 minutter af en middagsradioavis på sagen. Alverdens øvrige nyheder incl. vejrudsigten kunne så få de resterende 10 minutter.

  Nu er den gal igen. Danske soldater har muligvis overværet at irakere tæver andre irakere.

  Jeg forstår godt journalisternes vrede. For det første er det næppe sket før i historien, at irakere slår irakere. For det andet er det en glimrende eksempel på det, som alle journalister ved, at V-K regeringen støttet af DF var værre end Hitler.

  Der er næppe anden løsning end at give asyl i Danmark til alle irakere der er blevet slået, eller bare er bange for at blive slået. Asylen gælder selvfølgelig for alle familiemedlemmer samt venner og bekendte. Desuden skal Danmark betale for opførelsen af moskeer i alle byer med over 100 indbyggere.

  Videre skal alle svinestalde nedlægges og erstattes af gedefarme.
  Jyllandspostens bygning i Viby skal brændes af. Hvorimod bygningen i København skal skånes, den deles nemlig med Politiken, hvor Zenia Stampe skriver en blog. Desuden har Politiken formodentlig allerede undskyldt for alt og har de det ikke, så gør de det gerne.

  Sluttelig skal menneskerettighedsdomstolen udmåle en erstatning til Journalistisk Venstreparti. Det er ren tortur, at de stakkels journalister skal udsættes for sådanne chok hver anden uge.

  Kommentar by Binee — 18. oktober 2012 @ 21:08

 21. Logikken er, at i samme splitsekund en dansk soldat sætter foden på irakisk jord – bliver danske soldater og hermed Danmark ansvarlige for alt lort, der foregår. Og der er tilsyneladende ikke nogen bagatelgrænse.

  Men lad os bare få flere af den slags nyheder. Det vil effektivt øge den folkelige modstand mod flere militære-humanitære eventyr i den del af verden. Vi skal ikke ind i Syrien.

  Kommentar by BE — 18. oktober 2012 @ 22:09

 22. Den arabikalske sadisme som er typisk for muslimlande fulde af muslimer.

  Kommentar by MACHO MACHO MAN — 18. oktober 2012 @ 22:10

 23. “Man skal nok være journalistuddannet velfærds-dansker for at se problemet” eller den samrte advokat Harlang, der skal føre irakernes sag.
  Mair Krarup var som altid fremragende i Deadline i aften

  Kommentar by Josef. K — 18. oktober 2012 @ 22:58

 24. Mon ikke Zinke Stamperen kan komme med en forklaring ala:
  Der ser vi det igen, de danske soldater har taget volden med derned, og oplært de “pryglende” galninge, til at tæve de andre galninge.. Mon ikke en anmeldelse for 266b er på trapperne for soldaterne, samt de pryglende, og asyl og livslang forsørgelse til de “forurettede”
  Har de ikke en 266b i Irak, så er det sikkert det eneste de mangler, for at blive helt så lykkelige som os…

  Kommentar by Sharan — 18. oktober 2012 @ 23:08

 25. Jeg har en mistanke om, at der flere gange om ugen er en dansker der mishandles af irakere i skolegårde rundt omkring i Danmark. Og den danske stat gør intet…

  Kommentar by Henrik — 18. oktober 2012 @ 23:18

 26. Henrik (#25), du burde have en flakse vin for dagens bedste kommentar.

  Kommentar by Martin Kasler — 18. oktober 2012 @ 23:54

 27. En udgift mere til os skatteydere.!!

  De danske soldater kan ikke gøres ansvarlig for det, irakiske politi eller soldater gør eller står for.
  Hvor rådent skal det være, før folk får nok. ??
  Zinken har også været på TV og blameret sig.

  Politiken´s Thøge Sagte-Farten, kan jo ikke sige undskyld mere. !

  25 Henrik. Og den danske stat gør intet. for staten i danmark er medløbere og grundlovsovertrædere.

  Kommentar by Carsten Nielsen — 19. oktober 2012 @ 01:47

 28. Og frem af kloakken vælter de røde og radicoole skadedyr i skøn forening med deres løgnagtige journalistvenner.

  Enhver anstændig journalist ville spørge sig selv om hvilke ordrer de danske soldater havde i sådanne situationer. Det ville nemlig hurtigt og enkelt afdække om- og i givet fald hvem og i hvilken grad nogen havde fejlet.

  Desværre findes der ingen anstændige journalister.

  Kommentar by Tolder (ekspert) — 19. oktober 2012 @ 12:38

 29. Uha, de skulle lige se de videoer, der ligger på youtube.
  Hvor konvojer/eskorte udført af private firmaer pløjer sig igennem trafikken. De må ikke stoppe.
  Brager ind i alt og alle og skubber dem væk så deres VIP kan komme frem.

  Kommentar by Peter — 19. oktober 2012 @ 15:19

 30. Jamen, det kan vel ikke være værre end, at dansk politi ikke straks køre ind/griber ind når der er uroligheder i muhammed ghettoerne.
  Er sjovnalister ved (D)DR så dumme, så de tror få udstationerede danske soldater kan gribe ind uden behørig opbakning for ellers bliver de smadret eller er medvirkende til at opildne tilstanden.
  Hvorfor skulle forholdende i irak være anderledes end i “danske”muhammed ghettoer, politiet eller militæret kan ikke gribe ind før behørig opbakning er til stede.

  Hvorfor greb politiet ikke ind, da muhammedanerne gik amok i efterårsferien 2008 (var det vist) fordi de ikke kan gøre noget uden opbakning.

  Kommentar by li (islamonausea træt af de Skide/Muhammedaner) — 19. oktober 2012 @ 18:44

 31. Er det nu hæren igen? fy! skam jer!

  Skandalehæren som ellers har fået alt hvad de pegede på. Som tak har de viklet danskerne ind i den ene uløselige krig efter den anden, og gentagne gange udvist en eklatant mangel på loyalitet overfor danskerne. Tak skal i have!

  Måske skulle man overveje at smide hæren helt ud af forsvaret, sådan som de igen og igen og igen og igen bringer skam over forsvaret og hele kongeriget,og ødelægger Danmarks gode ry og rygte.

  Vores elskede og uovervindelige højsøflåde – det såkaldte “Søværnet” – har jo ingen problemer med at følge retningslinierne. Jeg noterer det bare lige. Flåden løser altid deres opgaver til UG blandt andet ved Somalias kyst og ved Grønland, og har opnået stor anseelse og er blevet rost til skyerne i Newsweek og andre af verdens mest seriøse medier. Vi danskere elsker vor stolte flåde.

  Vores ædle og hæderværdige flyvevåben har heller aldrig givet anledning til lignende problemer, eller udvist en tilsvarende mangel på loyalitet. De har løst deres opgaver perfekt f.eks. i Libanon (Aalborg) og i Libyen hvor Skrydstrup-drengene gjorde sig kendt kendt som verdens bedste strikers.

  Hæren er derimod blevet en paria for Danmark. En femte kolonne. Røven af fjerde division. En klub for uansvarlige eventyrsfantaster og lomme-Mussolinier. En flok nikkedukker med stewardessesmil, der hjertens gerne sælger deres egen bedstemor til gengæld for retten til at slikke politikere og overordnede i røven. Man bliver så træt af alt det vrøvl og skandaler vi har måttet udholde fra hæren lige siden…hmm 1864.

  Man bliver næsten syg, når man tænker på alt det nonsens man igennem tiderne har måttet høre fra alle hærens ynkelige skrivebordsgeneraler og skuffeoberster som f.eks. Oberst Lars Møller og senest ham der Oberst Dalby, der nu fylder danskerne med løgn.

  Hvad er det lige der er hærens problem? Hvad har hæren overhovedet gjort de sidste ti år, for at gøre danskerne stolte i stedet for blot skamfulde og flove. Kan nogen overhovedet nævne bare en eneste positiv ting?

  Irak har iøvrigt aldrig angrebet Danmark, så det var jo en ren sadistisk aggressionskrig hæren havde gang i, fuldstændig på linie med Hitlers overfald på Polen i 1939.

  Jeg har derfor svært at se fornuften i at vi bruger skatteborgernes ressourcer på at trække hæren hjem fra Afghanistan. Hæren har forlængst bevist sin uduelighed og mangel på værdi.

  Danskerne er jo efterhånden helt klar over at hæren konsekvent aldrig løser sine opgaver. At det er blevet hærens kendetegn er forlængst slået fast med syvtommersøm. Hæren har simpelthen ikke gjort sig fortjent til at komme hjem til Danmark, sålænge man ikke har løst de opgaver man selv har påtaget sig.

  Så glem alt om den uduelige hær. Danskerne kan klare sig uden. Lad dem bare blive nede i Afghanistan og rådne op.

  Så slipper vi forhåbentlig for mere vrøvl.

  Kommentar by Jesper Hansen — 19. oktober 2012 @ 22:49

 32. Den korte version: Pengene fra Plum-fonden er sluppet op? ;)

  “Plum-fondens formue kom fra afdøde Lise Plum, en velhavende venstrefløjsaktivist, og var for tre år siden ca. 300 mio. værd. I dag skylder fonden 24 mio. kr. til Skat og Nordea. Berlingske Tidende har tidligere afsløret, at hovedparten af fondens uddelinger er gået til bestyrelsesmedlemmernes egne projekter, og at salærer og honorarer til Harlang i de senere år har gjort ham til den største beløbsmodtager af fondens penge.”

  http://www.b.dk/politik/venstrefloejens-pengetank-lukker

  Kommentar by A-mad — 19. oktober 2012 @ 23:31

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper