20. oktober 2012

Slaget ved Dybbøl – nu med røde halvmåner…

Sønderborg er kandidat til at blive ‘Europæisk Kulturhovedstad i Danmark’ i år 2017, og som et led i ansøgningen har kommunen udgivet et skrift med projekter der kunne blive en del af ‘Countryside Metropolis’. Det inkluderer blandt andet ‘Heal the battlefield’, der skal fejre Røde Kors’ virke Ved Dybbøl Banke, hvor danske og prøjsisk-østrigske soldater kæmpede om grænsedragningen tilbage i 1864. – Og således blev røde halvmåner en del af dansk historie.

“Den 22. august 2017 går dansk og tysk Røde Kors sammen om at mindes det sted, hvor Røde Kors’ allerførste aktive engagement fandt sted, nemlig på slagmarken ved Dybbøl – for at tage en konfrontation med sårene efter krigen og markere Røde Kors’ første færd. Frivillige fra Røde Kors og borgere fra regionen skaber et levende projekt, når de skriver forsonende – eller konfronterende – ord på bagsiden af røde kors og røde halvmåner og anbringer dem på slagmarken som planter i jorden. Denne symbolske udbredelse af kors og halvmåner gør det muligt for mennesker at konfrontere sig med de smertelige følelser, som er karakteristiske for den dansk-tyske konflikt. Samtidig er den et symbol på de humanitære værdier, der ligger til grund for Røde Kors, nemlig at “hjælpe mennesker i krise, hvem de end er, og hvor de end er”.”

(Dybbøl Banke i ‘Countryside Metropolis’, s. 50f; Via Hodja, Snaphanen)

“Det vi skal genopfinde, det er i virkeligheden at bevæge os mellem flere kulturer, flere sprog, flere nationaliteter, uden at vi giver afkald på den dybe bevidsthed om, at det er Danmark og Tyskland.” (Peter Bangsbo, Sønderborg Slot; Youtube)

Oploadet Kl. 20:19 af Kim Møller — Direkte link56 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/41714/trackback

56 Comments »

 1. Multikulturens klamme hånd gramser uhindret overalt. Tilsidst vil man ikke kunne bruge et offentligt toilet uden at skulle synge mangfoldighedens pris…mens man besørger.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 20. oktober 2012 @ 20:34

 2. Ifølge Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/International_Red_Cross_and_Red_Crescent_Movement#The_Red_Crescent) skulle den røde halvmåne være anvendt første gang under en konflikt mellem Det osmanniske Rige og Rusland i 1877-1878, altså 13 år efter slaget ved Dybbøl.

  Det må være en helt ny form for kultur de dyrker dernede i Sønderborg: Den historieløse Kultur…

  Kommentar by Vagn Henning — 20. oktober 2012 @ 20:47

 3. Direkte bizar historieforvanskning.

  Kommentar by Navn — 20. oktober 2012 @ 20:54

 4. @1Ich bin Allah (Akbar):

  “Multikulturens klamme hånd gramser uhindret overalt.”

  Enig.

  Lidt off-topic, men relateret:
  Primitive mennesker (dyremennesker, model 1 mennesker) tænker, hvis overhovedet, ikke længere enderes egen næsetip. Derfor har de ingen tanke for konsekvenserne af at få for mange børn. Måderne deres antal holdes på nede på er derfor de samme somme i resten af dyreverdenen; Slagsmål, krig, sult og sygdom. At tage deres overskudsbefolkning til vore lande er dumt og at hjælpe dem med andet end hjælp til selvhjælp ligeså.

  Kommentar by Agricola — 20. oktober 2012 @ 21:03

 5. Indvandringen har kastet meget vanvid af sig, men jeg tror een
  aldrig har læst noget mere sindsygt.

  Kommentar by Pk — 20. oktober 2012 @ 21:09

 6. Er danskerne da blevet komplet vanvittige?

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 20. oktober 2012 @ 21:30

 7. Når den politiske korrekthed går fuldstændigt amok!
  Jeg er helt sikker på,at kun meget få sønderjyder og kun lidt flere preussere nogensinde havde hørt om islam! Østrigere derimod havde på ubehagelig vis stiftet bekendtskab med islam nogle hundrede år tidligere!
  Men helt ærligt, Dybbøl og røde halvmåne, kan I da slet ikke se at I er fuldstændigt til grin!
  Eller hvis I er ved at lave historieforfalskning, kan I så ikke lave det så det virker bare en lille smule troværdigt! Det der gør jer fuldstændigt til grin, nogen selvstændigt tænkende mennesker burde have standset jer!

  Kommentar by Robert R — 20. oktober 2012 @ 21:54

 8. Verden er af lave. Det her er rablende vanvid.
  -Røde halvmåne på Dybbøl-
  Hvis ikke det var så alvorligt, kunne man flække af grin.
  Nå, der mistede vi sønderjylland, så nu kan vi sige “Danmark til kongeåen”
  Hvad mon det næste bliver ? Måske alle DF-politikerne med næsen mod Mekka og r… i vejret ?

  Kommentar by PE2 junior — 20. oktober 2012 @ 22:04

 9. Dybbøl Skanser MÅ være et fredet område, hvor noget sådant ikke kan tillades.

  Er folk da blevet splitter ravende gale ???

  Kommentar by Bente — 20. oktober 2012 @ 22:49

 10. @Bente

  “Er folk da blevet splitter ravende gale ???”

  Yup. You got that right.

  Historieforfalskning er en grim ting – en intellektuel falliterklæring. Men det er sikkert nødvendigt, hvis sandsynligheden for et harmonisk multikulturalistisk samfund skal hæves fra 0.0% til 0.1%.

  Kommentar by Tintin — 20. oktober 2012 @ 23:37

 11. Som jeg har skrevet før – vi tager bare derned og fjerner lortet – så kan de videoovervåge og sætte vagter op – fjernet bliver de!
  De skal fanme ikke pisse på Danmarks historie – uanset om vi har tabt eller vundet – det er vores historie og fanme ikke noget med islam og de skide muslimer at gøre.

  Kommentar by Black Watch - Nemo Me Impune Lacessit — 20. oktober 2012 @ 23:47

 12. Man kan måske håbe på, at nogle historikere vil benytte lejligheden til at beskæftige sig nærmere med den omfattende etniske udrensning prøjserne iværksatte efter krigen….

  Kommentar by Fidibus — 20. oktober 2012 @ 23:51

 13. At der placeres kors på faldne (kristne) soldaters sidste slagmark er sådan set helt i orden, men totalitære muslimsk symbolik frabedes…

  Man må håbe der er nogle sønderjyder der straks fjerner halvmånerne.

  Kommentar by Polka Charlie — 21. oktober 2012 @ 00:13

 14. Fra samme ypperlige brainstorm:
  “Vi kunne også sætte en masse hagekors op i Ryvangen”

  Kommentar by Neuhammer — 21. oktober 2012 @ 00:18

 15. PS:
  “Heal the battlefiels.Sønderborg og Danmark konfronteres med sit gamle traume”

  Nu har jeg ikke noget traume omkring slaget på skanserne ved Dybbel.
  Derimod har jeg et problem med de vedvarende nedskæringer som vores forsvar evigt og altid må stå model til når socialister, kommunister og radikale venstre er ved magten.
  På Dybbels skanser måtte de danske jenser kæmpe med forladegeværer imod prøjsernes nye bagladere, som kunne afgive syv skud for hvert danske skud.
  En nation som ikke er villig til at forsvare sig selv, er ikke en nation.

  Kommentar by Neuhammer — 21. oktober 2012 @ 00:40

 16. Stakkels barn og stakkels kvinde!:

  http://lokalavisen.dk/aggressiv-bilist-med-lille-pige-i-bilen-taeskede-kvindelig-fodgaenger-/20121019/artikler/121019254/1265?ref=eblistermest

  Kommentar by Resursesvag — 21. oktober 2012 @ 00:58

 17. De muslimske lande har længe efter slaget ved Dybbøl 18. april 1864, fået særlig tilladelse til at bruge Røde Halvmåne som navn og logo for deres nationale organisationer under den internationale Røde Kors-institution.

  Betegnelsen Røde Halvmåne opstår i Det Osmanniske Rige 1877-78 under tyrkernes kamp mod Rusland. Betegnelsen er ene og alene taget i anvendelse, fordi muslimske lande ikke tåler at se et kors. Saudi-Arabien tåler end ikke et X i et firmas navn, har jeg læst et sted.

  Røde Kors er fra sin start 1863 en religiøst set neutral organisation. Det skal de muslimske landes Røde Halvmåner også være, men det er de naturligvis ikke. Således ser jeg at Saudi-Arabiens Røde Halvmåne er underkastet denne bestemmelse: “It offers service according to Islamic morals and instructions”, som det fremgår her: http://www.srca.org.sa/SRCAMessage.aspx

  Kommentar by Niels P. — 21. oktober 2012 @ 01:20

 18. off topic
  Der er også debat på DR P3. Link:
  http://www.dr.dk/p3/programmer/pressen/2012/10/17/hvad-mener-du-gik-skolelederen-for-langt-i-sin-skideballe-til-muslimske-elever#kommenter

  Der er flere galninger og mange halalhipier der ævler.
  Skolelederen er meldt igen. af en Musolini halvorsen fra assens. Jah ham med knivene.

  Kommentar by Carsten Nielsen — 21. oktober 2012 @ 01:54

 19. Hvis der er nogen der vil skrive til Mussolini er emailen her: carsten@assensraadhus.dk

  Jeg tror ikke han er inden for pædagogisk rækkevidde. !!

  Kommentar by Carsten Nielsen — 21. oktober 2012 @ 01:59

 20. For ikke så lang tid siden blev Istedløven udsat for hærværk, da der blev tegnet et hagekors på den. At opstille halvmåner ved Dybbøl er samme form for overgreb.

  De øverstkommanderende i 1864, de Meza og Gerlach, var iøvrigt begge af jødisk afstamning.

  Kommentar by Michael Jensen — 21. oktober 2012 @ 03:48

 21. Gad vide hvad tyskerne synes om, at de er blevet gjort til koran dyrkere på Dybbøl..

  Kommentar by Liva — 21. oktober 2012 @ 07:57

 22. Jeg er jo lige kommet hjem fra byen, på den gode måde ;). Men det der er helt væk! Jeg vil ikke afslører noget som helst, men det der er en hån mod alt hvad min familie er og kommer fra! HVOR ER DET USSELT! Jeg græder lige nu… Jeg forstår det ikke. Hvad er der med jer danskere? Gid i måtte gå til som folk!

  Kommentar by Nik — 21. oktober 2012 @ 08:28

 23. Ja

  Kommentar by ReligionForbudt — 21. oktober 2012 @ 08:37

 24. @22 Nik:
  Hej Nik.
  Dit sprog afslører, at du er perker. Du og din familie bør for jeres egen sikkerheds skyld hurtigst muligt returnere til jeres stammes område – Der kan i leve som i vil, indtil jeres overbefolkning slår majoriteten af jer ihjel. Om i indtil da knepper de dummeste 20% af vore damer, kommer vi nok over.

  Kommentar by Agricola — 21. oktober 2012 @ 09:05

 25. Hej Agricola, hvor er det fantastisk at se at du har så meget styr på det at du kan “hvad du nu kan”. Måske er jeg en ung mand! der tager i byen. Måske skulle du droppe rødvinen. For jeg kan, som minimum gå 4 generationer tilbage, og de kæmpede bla. i 1864 på mine forfædres gård! SÅ LUK KNÆGT! Jeg har lige taget en snak med min “mor” omkring det, og jeg overvejer meget kraftigt at tage derned på det tidspunkt(jeg bor i KBH) og snakke lidt om at det er forkert det der. Jeg tager så bare mit (meget sjældne efternavn) til gidsler, men HEY du er jo så pisse sej, så fortæl os hvad du er så god til. Idiot.

  Kommentar by Nik — 21. oktober 2012 @ 09:18

 26. Er der ikke noget med at røde halvmåne kun hjælper muslimer i krigsområder?
  De kristne sårede kan få lov og ligge.

  Kommentar by Peter — 21. oktober 2012 @ 09:44

 27. @25 Nik:
  Åbenbart er en af mine færdigheder at få perkerdrenge, det være sig hel eller halvblods, til at ryge helt op i det røde felt

  Kommentar by Agricola — 21. oktober 2012 @ 09:54

 28. Tydeligvis, og synd du ikke er fremtiden.

  Kommentar by Nik — 21. oktober 2012 @ 10:09

 29. @25 & 27 Nik:
  Dit sprog har tydeligt forbedret sig siden kommentar #22. Er i samme person? – Eller er du blot blot en af de hersens internettrolde?
  Hvad, jeg er, er i øvrigt fremtiden mere end de fleste aner

  Kommentar by Agricola — 21. oktober 2012 @ 10:22

 30. @Nik, tag dig ikke af Agricola. Det er klart fra hans første kommentar her på siden (#4) at han er en nutcase.

  Men dit ønske om at Danerne skal gå til som folk deler jeg ikke. Sådan skal det nok gå med de politikere vi bliver ved med at stemme på, men jeg synes nu det er en trist udvikling…

  Kommentar by Vagn Henning — 21. oktober 2012 @ 10:28

 31. Røde Kors og de andre organisationer fra godhedsindustrien er gået fra at være upolitiske organisationer til at være politiske organisationer.

  Giv aldrig nogen form for støtte til godhedsindustrien!

  Kommentar by Sigwar — 21. oktober 2012 @ 10:48

 32. Mere kulturberigelse…

  “Hvis du har en pige, som udgiver sig for at være noget hun ikke er, kan man jo ikke gå hen til mænd og kvinder og sladre om hende, og afsløre hendes sande identitet. Det må man jo ikke.

  Eksempelvis kender jeg to tyrkiske piger, der ikke har færdiggjort folkeskolen. De er begge på kontanthjælp. Den ene har to piger fra et tidligere ægteskab, hvor hun også havde hentet en mand hjem fra Tyrkiet. Hende og søsteren, har nu begge giftet sig med to tyrkere fra Tyrkiet. De har begge to lige født med en uges mellemrum, og deres ægtemænd tror, at de har gået på universitetet, og at de er dannede herhjemme i Danmark, fordi de overfor deres mænd opfører sig dannede. Men hjemme i Danmark, kender næsten alle tyrkere til deres baggrund og de ting de tidligere har rendt rundt og gjort. Forældrene ved også, at deres piger udgiver sig for nogle de ikke er, og at de derved holder deres mænd for nar. Men de virker lykkelige, og det virker som om deres liv nu er på rette spor.

  JEG og andre ved jo godt, at det hele er en facade, men det gør deres mænd ikke.”
  http://islamic.dk/forums/1/517810.html#p251228

  Kommentar by BE — 21. oktober 2012 @ 10:48

 33. Danmark skal og kan ikke ”heales” ved hjælp af islam. Mennesker der ikke dyrker koranen, er vantro. Det står der 347 gange i koranen. Der står også at vantro skal bekæmpes. Nej, Danmark og Vesten heales ikke ved hjælp af islam. Tværtimod.

  Kommentar by Liva — 21. oktober 2012 @ 10:58

 34. @30, Vagn Henning:
  Du må mene om mig, hvad du vil, det er din fødselsret.

  Ad “Sådan skal det nok gå med de politikere vi bliver ved med at stemme på, men jeg synes nu det er en trist udvikling…”:
  Din opgivenhed gør dig til en del af problemet.

  @31 BE:
  Vi er vist lidt off-topic her, men min erfaring med den tyrkiske diaspora i Danmark siger mig, at det blot er et spørgsmål om tid, før de nuværende ægtemænd hører sandheden. Om de så vælger at vende det blinde øje til grundet den økonomiske fordel ved at have fået adgang til Malkeko Danimarka, forholder jeg mig afventende til

  Kommentar by Agricola — 21. oktober 2012 @ 11:06

 35. Røde Kors var vel egentlig en ganske hæderlig organisation indtil omkring 1983-84.

  På det tidspunkt begyndte de at tag sig af asylansøgere som kom til Danmark. Så var de pludselig en del af den statsfinansierede indvandrerindustri, som havde/har en økonomisk interesse i at masseindvandringen fortsætter.

  Kommentar by Jernhesten — 21. oktober 2012 @ 11:08

 36. Der må være penge i skidtet. Røde kors er gode til at tjene penge. Jalving har skrevet om problemet i 2008.

  “Trods det drastiske fald i asylansøgere fra mere end 12.000 til under 2.000 i løbet af de seneste syv år er antallet af medarbejdere fordoblet siden 2001, hvilket bl.a. betyder, at organisationens asylafdeling i dag har tre gange så mange ansatte pr. asylansøger som det kommunalt drevne asylcenter i Brovst i Nordjylland. Organisationen er i det hele taget så dyr i drift, at Røde Kors under forhandlinger med statens Udlændingeservice sidste år truede med, at det ville gå ud over asylbørnene, hvis ikke staten straks fandt flere penge til Røde Kors.

  Det kan naturligvis lyde som en typisk skandalehistorie. Men Røde Kors er mere end det, for det lader til, at de ansvarlige malker kassen systematisk, mens de slår korsets tegn. Man får lyst til at spørge: Hvorfor er f.eks. asylcentret i Brovst det eneste kommunalt drevne asylcenter i Danmark? Hvordan er det lykkedes Røde Kors at opnå næsten 100 pct. kontrol over driften med asylcentre i dette land? Og hvorfor er der ikke konkurrence på området – sådan som Rigsrevisionen efterlyste for år tilbage?” (2008)

  h t t p://www.180grader.dk/klumme/R_de_rer_og_lange_n_ser.php

  Kommentar by Liva — 21. oktober 2012 @ 11:10

 37. Skål ;-)

  Kommentar by ReligionForbudt — 21. oktober 2012 @ 11:24

 38. @35 Liva:
  God pointe.
  Problemet er, at de fleste danskere ikke har jord at falde tilbage på; Har man ikke job, har man ultimativt ikke tag over hovedet og ej heller mad at putte i munden. Givet det, retter de fleste ind, om de så skal prostituere sig selv ved at repræsentere et foretagende, de ikke kan stå inde for.

  Kommentar by Agricola — 21. oktober 2012 @ 11:28

 39. Arrrghh, hvad bliver det næste?

  Kommentar by Per — 21. oktober 2012 @ 12:41

 40. Det er fuldstændig utilstedeligt, at bruge røde halvmåne i ikke muslimske områder af verden.

  Røde kors måtte lave en anden organisation i muslimske lande for ikke at støde dem med et kors.

  Muslimerne protesterer jo vildt over, at røde kors optræder indenfor deres kulturområde, så hvorfor må vi andre så ikke også
  protestere over at et muslimsk symbol anvendes på en sted, hvor kristne er faldet i kamp mod hinanden.

  Uanset om man er dansker eller tysker, faldet ved Dybbøl, så er det kristne, som har mistet livet ved denne konflikt.
  Og det skal man overhovedet ikke kaste skidt på, men mindes de døde med de symboler som tilhører den kristne del af verdenen.

  Det er efterhånden væmmeligt at være vidne til de store knæfald, som dagens danskere gør overfor muslimerne, som nu optræder i
  så store mængder, og på en sådan måde, at deres tilstedeværelse er at ligne med en besættelse.

  Hvornår vågner danskerne op – og forsvarer deres værdier?

  PS. I Schweitz er man nu nået så langt, at muslimer klager over at et national flyselskab anvender det nationale flag på deres fly(et kors).
  Hvor langt skal vi tollerere, at galskaben fortsætter.
  Nok er snart nok.

  Kommentar by PE2 senior — 21. oktober 2012 @ 13:12

 41. Jeg indrømmer, at jeg ikke har læst alle kommentarer, så jeg ved ikke, om nogen allerede har påpeget det:

  Ja – Røde Kors var med ved Dybbøl. På tysk side! Det var tyskerne – og kun tyskerne (herunder østrigerne) – som Røde Kors tog sig af.

  Nåja. Sønderborg er en meget muslimsk by i dag, og det er med til at gøre historien om dansk og tysk strid om byen irrelevant, det er klart. Røde Halvmåne og Røde Kors … ingen af dem gjorde noget for danskerne, så hvis Sønderborg vil skide på historien og forsøge at gøre den ligegyldig, er det da ikke et dårligt valg at lade disse to “søsterorganisationer” stå i forgrunden.

  Hvad er i grunden også forskellen på dem? Står Røde Kors for noget andet, end Røde Halvmåne? Så vil jeg da gerne vide, hvad det er. For indtil videre støtter jeg ikke Røde kors, fordi jeg tror, de – ligesom til forn – især gavner landets fjender i den indeværende kulturelle og etniske strid.

  Hvis jeg gør dem uret, håber jeg minsandten, nogen vil lade mig det vide!

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 21. oktober 2012 @ 13:18

 42. http://ekstrabladet.dk/112/article1849206.ece

  Kommentar by Resursesvag — 21. oktober 2012 @ 13:19

 43. @Morten

  Ja, Sønderborg har forholdsvis mange muslimske indbyggere.

  Det kan de lokale så takke tidligere borgmester A.P. Hansen for. (Det er da hvis en offentlig kendt hemmelighed at han sørgede for at kommunen fik anvist flere flygtninge end kvoterne ellers forlangte.)

  Kommentar by Jernhesten — 21. oktober 2012 @ 13:39

 44. Staten ville kunne slaske Islam og Muslimer ind i en film om Slaget ved Lyndanisse.

  Der er bogstaveligt talt ingen grænser for løsagtigheden mere.

  Kommentar by Mike — 21. oktober 2012 @ 13:42

 45. I virkeligheden er det allermest alvorlige problem i denne sag, at der er flertal bag det her i Sønderborg. “Danmarks By var blevet tysk” står der i en bog om Danmarks tab af Flensborg. Noget tilsvarende – omend ikke “tysk” – kan der siges om Sønderborg.

  Stemmer borgerne i Sønderborg beslutningstagerne til magten igen? Ja! Det gør de med ethundrede procents sikkerhed! Og derfor skal de også pyntes med halvmåner. Det har de ærligt og redeligt fortjent.

  Det er kun os andre, det er synd for. Ikke Sønderborg. Det er synd for de, der føler sig som en del af det Danmark, der sendte soldater til Sønderjylland for at kæmpe og dø. Noget sådant kan mindes, ikke “heles”. Men der kan føjes spot til skade.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 21. oktober 2012 @ 13:44

 46. Røde Kors er og har været en meget indflydelsesrig politisk faktor, i hvert fald sikkert fra 1. verdenskrig – så derfor
  Støt aldrig Røde Kors/Halmåne – Det kan vi overlade til Kongehuset!

  Kommentar by PE2 junior — 21. oktober 2012 @ 15:46

 47. Har der ikke lige været noget med at man fandt skjulte flygtninge i et asylcenter.
  Nogle, der er her illegalt.
  Nogle, der er hjemsendt og alligevel er her.
  Mon ikke ejerne af centret godt vidste det og skjulte de illegale?
  Hvem var ejerne af centret??!!

  Kommentar by xenofob — 21. oktober 2012 @ 17:31

 48. Ad 41 “Ja – Røde Kors var med Dybbøl. På tysk side! …”

  Forkert. Det nydannede Røde Kors havde en udsending ved Dybbøl-fronten både på dansk side (van de Velde) og på tysk/østrigsk side (Louis Appia). Den danske sanitetstjeneste ved cheflæge John Rørbye var imidlertid temmelig afvisende, hvorimod den tyske side tog vel imod Røde Kors.

  Det kan man læse mere om i Tom Buk-Swientys fortræffelige bog “Slagtebænk Dybbøl – 18.april 1864”, Gyldendal 2008, side 68-82.

  Kommentar by Niels P. — 21. oktober 2012 @ 21:04

 49. AD 48 “Ja men, kun som observatører!..”

  Røde kors deltog ikke i sanitetstjenesten.

  Tysk side, stod Johanitter-korps og diakonisser (religiøse organisationer)for sanitetstjenesten.

  Mnix

  Kommentar by Mnix — 21. oktober 2012 @ 22:06

 50. ad 49. Ja, for dansk side afviste desværre den tilbudte hjælp.

  Kommentar by Niels P. — 21. oktober 2012 @ 23:09

 51. Det israelske Magen David Adom er en ligeså anerkendt del af Røde Kors som Røde Halvmåne. Men de er ikke inviteret med i stuntet. Så Sønderborg er altså anti-semitisk.

  Kommentar by Hodja — 21. oktober 2012 @ 23:40

 52. @ 48

  Det er meget muligt, Danmark selv sagde nej til hjælp i 1864, og det er helt sikkert, at både Røde Kors og intentionen bag var helt anderledes i 1864, end senere. Det ved jeg naturligvis godt. Jeg fik bare lyst til at omtale organisationen i lige så absurde vendinger, som denne museums-inspektør, som ingen kærlighed nærer til sit fag, uden til sit sociale gruppetilhørsforhold.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 22. oktober 2012 @ 02:27

 53. 45

  ““Danmarks By var blevet tysk” står der i en bog om Danmarks tab af Flensborg.

  I følge oven viste historieforfalskning og islamiseringskampagne var Danmarks by blevet islamisk.

  Så står der videre i islamiseringskampagnen

  “Samtidig er den et symbol på de humanitære værdier, der ligger til grund for Røde Kors, nemlig at “hjælpe mennesker i krise, hvem de end er, og hvor de end er”.”

  Det må siges. Men krise kan jo også være mange ting. Krise i pengepungen f.eks.

  Meget af genbrugstøjet er nu meget dyrt i genbrugsbutikker. Helt urimeligt dyrt i betragtning af at det er brugt. Men på den anden side, det er en ekstravagant organisation. Og med ansatte i krise?
  Da en ny generalsekretær for Røde Kors blev ansat i 2008, valgte hjælpeorganisationen at offentliggøre hans månedsløn, og den lød på kr. 83.000 pr. måned.

  h t t p://www.berlingske.dk/article/20080303/danmark/80303056/

  Kommentar by Liva — 22. oktober 2012 @ 06:40

 54. 51

  “Det israelske Magen David Adom er en ligeså anerkendt del af Røde Kors som Røde Halvmåne. Men de er ikke inviteret med i stuntet. Så Sønderborg er altså anti-semitisk.”

  Ikke nødvendigvis, men det er da påfaldende, at det lige blandt så mange forskellige religioner (og ikke-religioner) blev islam, røde kors valgte at plante op ad kristendomssymboler. I en konfliktlinie.

  I et fremtidsperspektiv er det måske ikke helt historieforfalskning?

  Kommentar by Liva — 22. oktober 2012 @ 07:01

 55. 51.

  Jeg mener, at det må være mere relevant at bruge den røde davidsstjerne, end den røde halvmåne. Der var i 1864 flere ledende danske officerer, som var jøder.

  Kommentar by Ole S. — 22. oktober 2012 @ 10:07

 56. Glem ikke aftrædelsesløn til ham, der kom i folketinget dengang.
  De kunne have været brugt til bestikkelsespenge for og komme ind i et besat område for og tilse syge og sårede.

  Kommentar by xenofob — 23. oktober 2012 @ 09:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper