6. november 2012

Peter Kurrild-Klitgaard: Blot 4 pct. af danskerne ville stemme på Romney – Obama er stadig mediedarling

Sammen med gode venner tager jeg idag et lille smut til Europarlamentet i det belgiske, og jeg får hermed, desværre og Gudskelov, ikke mulighed for at følge de danske mediers dækning af den amerikanske præsidentvalg på valgaftenen. Peter Kurrild-Klitgaard i Berlingske – Obama er stadig mediedarling.

“En Gallup-undersøgelse viste for nyligt, at 85 procent af danskerne ville stemme på Obama, hvis de havde mulighed for det. Blot 4 procent ville stemme på Romney. Journalisternes holdning til de to kandidater er næppe meget anderledes.

For den danske mediedækning af præsidentvalget kan ikke se sig fri for at være i Obamas favør. Hver gang der i det seneste år er publiceret en negativ og kritisk artikel om Obama og Demokraterne, er der publiceret tre om Romney og Republikanerne. Af de 1.550 artikler, der har været skrevet i de landsdækkende dagblade om den amerikanske valgkamp, er der alene skrevet 61 artikler om Obama og Demokraterne med en kritisk vinkel. Til sammenligning er der skrevet hele 178 negative og kritiske artikler om Romney og hans parti. Det svarer til knap 12 procent af alle artikler.

Der er dog store forskelle på vinklingen og dækningen mellem de enkelte dagblade. Særligt tabloidaviserne tegner ofte et ensidigt og unuanceret billede af de to kandidater og kopierer i vid udstrækning amerikanske mediers udlægninger. Mens aviser som Ekstra Bladet og BT dyrker stereotype helte- og skurkeroller og ignorerer nuancerne i den amerikanske valgkamp, har medier som Berlingske, Politiken og Weekendavisen en langt mere dybdegående og balanceret dækning.

Men selvom mediedækningen har taget et kvantespring fra valget i 2008, hvor en stor del af den danske presse faldt i svime over Obama og ukritisk beskrev ham som en frelser, så oplever vi stadig en fordrejet og fortegnet dækning af valgkampen, der i dele af pressen går i retning af en form for Obama-heppekorsdækning, som USA-korrespondenten Annegrethe Felter Rasmussen omtalte tendensen i en kommentar på Facebook. Som når vi f.eks. hører om »Romneys mange fejl« (BT, 28. september 2012), når »Romney kvajede sig« (Ekstra Bladet, 12. august 2012), eller når »Romney løj igen« (Ekstra Bladet, 28. januar 2012). Modsat er medierne fyldt med overskrifter som »Obamas drøm består« (Kristeligt Dagblad, 26. juni 2012), »Derfor vinder Barack Obama præsidentvalget« (Jyllands-Posten, 13. september 2012) eller »Obama i topform« (BT, 18. oktober 2012). Mens dele af den danske presse fokuserer på Republikanernes fodfejl, fejlskud og fadæser, favoriserer selvsamme medier Demokraterne og Obama med positiv omtale. Af og til ligner den danske mediedækning mest af alt et afsnit af The Tonight Show eller Colbert Report, hvor de to prodemokratiske talkshowværter, John Stewart og Steven Colbert, med sylespids satire udstiller Republikanernes udtalelser.

Ser man nærmere på indholdet af danske mediers kritiske vinkler og negative historier om henholdsvis Demokraterne og Republikanerne, tegner der sig også et interessant mønster. De kritiske artikler om Demokraterne og Obama fokuserer i overvejende grad på de sidste fire års politiske resultater, eller mangel på samme, den økonomiske situation, USAs gæld, ledigheden og den kontroversielle sundhedsreform. Den kritiske vinkel fokuserer i høj grad på den førte økonomiske politik eller udefrakommende faktorer og meget lidt på personsager eller udsagn fra Obama-lejren.

Det gør dækningen af Romney og Republikanerne derimod. Her er det skandalerne og enkeltsagerne, der hiver de store overskrifter, og som bliver highlightet i de danske medier. Det er historierne om skolemopperen Romney eller »hundevennen« Romney, som transporterede sin hund på sin tagbagagebærer, eller om præsidentkandidaten, som spørger, hvorfor man ikke kan åbne vinduerne i flyvemaskinen. Det er historien om, at Romney i en tale præsenterer Paul Ryan som landets næste præsident i stedet for vicepræsident. Ryan hører vi også mest om, når han overdriver med sin maratontid eller tager opvasken i et suppekøkken for fattige, hvor de fattige er taget hjem og opvasken for længst er klaret. Korte – og kontroversielle – statements fra Romney gentages i en uendelighed: »Jeg kan godt lide at fyre folk«, »Jeg er ikke bekymret for de virkeligt fattige«.

Det er de kontroversielle historier om abort, voldtægt og kvindesyn, der ofte bliver fremhævet som republikansk politik, når vi gentagne gange kan læse om kongresmanden Todd Akin, som udtalte, at voldtægtsramte kvinder selv kan blokere for uønsket graviditet. Eller når Indianas republikanske kandidat til Senatet, Richard Mourdock, mente, at »selv når livet begynder med en forfærdelig begivenhed som voldtægt, er det noget, Gud planlagde skulle ske«.

Medierne svælger i sådanne historier. De er underholdende. De er lettere at forholde sig til end tørre facts om Romneys og Ryans økonomiske planer og visioner for det amerikanske samfund. Men seriøs og balanceret pressedækning er det ikke, og det giver langtfra et dækkende eller retvisende billede af Romneys og Republikanernes politiske mærkesager.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/42151/trackback

76 Comments »

 1. Ja, det er imponerede. Der findes ca. 300 mio. mennesker i USA. Tæt på halvdelen vil stemme på republikanerne, dvs. +140 mio. mennesker. I de danske medier fremstilles de som nogle tumper.

  Man kan jo så tænke på om det er de +140 mio. mennesker eller de danske journalister der er tumperne…?

  Efter min mening er det ekstrem dårlig journalistik (det er desværre den danske standard), og mangel på forståelse for hvad USA er fra journalisternes side – samme journalister som iøvrigt kan ironisere over amerikanernes manglende forståelse for f. eks. Europa og andre steder i verden.

  Moral er godt, dobbeltmoral er….

  Kommentar by Bjarne P. — 6. november 2012 @ 08:52

 2. Typisk!
  Venstrefløjen har ødelagt DKs demokrati.
  Vi bliver hjernevaskede med hvor frie vi er, sikke noget pis!
  Længe leve Nationalkonservatismen.

  Kommentar by christian — 6. november 2012 @ 09:29

 3. I al virakken om Svingstaterne, mangler jeg i danske medier helt betydningen af uafhængige kandidater.

  I Ohio stiller der faktisk 6 personer op ialt.

  Ved sidste valg imellem Bush og Al Gore, var det faktisk i samme stat det afgørende punkt, at Ralf Nader stillede op som uafhængig.

  Han havde ikke en jordisk chance, men tan tog lige netop toppen af Al Gores stemmetal, så han tabte til Bush.

  Kommentar by Morten Dreyer, Dragør — 6. november 2012 @ 09:31

 4. […] Will Reach $6 Billion, Center for Responsive Politics Predicts – Peter Kurrild-Klitgaard: Blot 4 pct. af danskerne ville stemme på Romney – Obama er stadig mediedarling. 1 kommentar » Spring til […]

  Pingback by Afrikaniseringen af Frankrig « Snaphanen — 6. november 2012 @ 09:43

 5. Amerikanerne er godt trætte af Obama og den bedste indikation er, at Mitt Romney, der langt fra er højrefløjens førstevalg, kan stå næsten lige med Obama i meningsmålingerne.

  Obama er ramt af den samme skuffelsesbølge, som også har ramt flere Europæiske røde politikere med HTS som det bedste hjemlige eksempel og Frankrigs Hollande som det bedste udenlandske eksempel.

  Kommentar by Sigwar — 6. november 2012 @ 10:14

 6. @ #2 christian

  Hvad er “nationalkonservatismen” ?

  Er det ikke en betegnelse, modparten har brugt deres definitionsret til at hæfte på os ? Jeg har aldrig fundet mig til rette i den, pr. definition snævre, kategori. Og jeg har heller aldrig hørt om “Nationalkonservativt Folkeparti”.

  Jeg er nationalist. Det må man gerne kalde mig – for det kalder jeg mig selv ! Og det synes jeg nok er et vigtigt kriterium.

  Nationalist rummer både pietetsfølelse over for fortiden (en vis konservatisme, om du vil) samt kollektive og individuelle aspekter af nationens trivsel.

  Ja, de der for tiden besidder definitionsretten har stor magt. Så stor, at de tillader sig at bruge den arrogant og lemfældigt.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 6. november 2012 @ 11:32

 7. De statsejde elektroniske medier, DR og TV2, er godt med på Obama-vognen og det er nok dem, der står bag den overvældende Obama-tilslutning blandt danskerne.

  Når TV-avisens kvinder omtaler Obama, ser man deres øjne får stjerner og stemmen får varme og begejstring og jeg råber spontant foran mit TV i stuen: “Se, nu går den på DagmaR!” :)

  Så TV2 Nyhederne igår de viste både Obama og Obama (i jeans!) der gav hånd til Bruce Sprinsteen og en hyldestsang af sidstnævnte.

  Der var desværre ingen forbindelse til korrespondenten, der skulle følge Romney og optagelsen af hans seneste optræden kunne ikke vises af tekniske grunde. Så indslaget med ham var en prik på landkortet om hans sandsynlige ‘whereabouts’ og en speak om at han var bagud i meningsmålingerne og i øvrigt ikke havde en chanche for at vinde tilstrækkeligt med ‘valgmænd’ i Ohio.

  Til sidst understregedes det dog lidt ude af trit med det øvrige hype, at ‘det var et tæt løb’ – sandsynligvis for at holde interessen og spændingen oppe til idag ;)

  Kommentar by A-mad — 6. november 2012 @ 11:41

 8. @ A-mad

  Det er sjovt at følge de danske medier.
  Det er som om de helt har glemt, at ved alle de store møder, så er der en lang række af “berømtheder” .
  Danske medier har kun vist at ved Obama´s møder optræder Bill Clnton og Bruce Springsten.
  Alle andre kendte er bortraderet.
  Ved alle Romneys møder optræder nogle af de kendste Country/Western sangere.
  De nævnes ikke, men da de ikke spilles på hverken DR P2, P3 eller P4 så er de nul og niks.
  Selv om de i USA sælger flere albums end ham der Bruce Springsten.

  Kommentar by Morten Dreyer, Dragør — 6. november 2012 @ 12:06

 9. @ A.mad kl. 11:41

  Helt enig!!

  Har lige set Go Morgen Danmark på TV2.

  Her fik kællingerne nærmest orgasme for åben skærm da De omtalte Obama.

  Det værste er

  Kommentar by Erik — 6. november 2012 @ 12:06

 10. Nå, men heldigvis stemmer RIGTIGE mænd på Republikanerne. Her tænker jeg på Clinten, Chuck Norris og Bruce Villis.

  Mens KÆLLINGERNE: George Clooney, Brad Pitt og Angelie Jolie stemmer på Demokraterne.

  Kommentar by Erik — 6. november 2012 @ 12:14

 11. Endnu engang bevises at det er på blogs den alsidige information kan findes.

  På min beskedne blog har jeg til nu 272 oversatte artikler om Obama (og de er ikke forherligende, mildest talt) og 95 om Romney,i ren frustration over manglen på lidt alsidig information om de herrer.
  http://synopsis-olsen.blogspot.dk/search/label/Romney

  At aviserne er i alvorlig krise, og snart skal bede om mere mediestøtte for at overleve, (hvilket er usundt) kan ikke undre. Mange medier er fuldstændig ude af trit med ‘folkestemningen.’ Folkestemning er nemlig det som journalister bedømmer som sådan og det hypes, koste hvad de skal også på troværdigheden, man får jo hjælp fra statskassen.

  Mange af Obamas og især Bidens fortalelser, eller snarere deres inderste tanker, som har været uhyrlige, kan man ikke læse om i danske trykte medier og se dokumenteret på TV. Det siger alt om deres fortjusthed i Obama.

  Kommentar by synopsis-olsen — 6. november 2012 @ 12:53

 12. Det allermest ubehagelige her er måske den ureflekterede flokmentalitet der er blevet normen i dag – det jeg gerne kalder Den Store Konsensus. Enhver kan sige sig selv at i et normalt fungerende, veloplyst demokrati ville langt flere end 4% stemme på Romney – uanset hvad man så selv mener om ham. Sådan er, eller rettere var, det: Folk var uenige og delte sig efter anskuelser. I stedet har vi fået en normaltilstand hvor det ikke ringer nogen klokker at denne opinionsfordeling ligner noget fra et totalitært samfund. Sådan er det bare. Konformiteten tages for givet.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 6. november 2012 @ 13:46

 13. Dem i Go Morgen DK havde kun inviteret pro obama folk ind i studiet.
  Typisk!

  Kommentar by christian — 6. november 2012 @ 14:02

 14. Det bliver spændende at se om MSM vil overgå sig selv i løgne og komplicerede ekspert/ bort-forklaringer hvis Romney vinder :)

  Alene af den grund vil jeg følge valget på tv.

  Kommentar by Santor — 6. november 2012 @ 14:08

 15. I midtnullerne fortalte journalisterne morgen, middag, aften at George Bush havde mistet al opbakning, alligevel vandt han efterfølgende valget!! I midtnullerne fortalte journalisterne morgen, middag, aften at Tony Blair havde mistet al opbakning, alligevel vandt han efterfølgende både 2. og 3. gang han stillede op!!! I midtnullerne fortalte journalisterne at Anders Fogh havde mistet al opbakning, alligevel vandt han efterfølgende valget både 2005 og 2007!!! Er vor tids journalister løgnere og bedragere som kun tænker på deres pengepung??!! Bliver deres bankkonto federe og federe des mere de lefler for alverdens vensterfløjspolitikere, fordi de får bedre job og mere tid på skærmen??? læs/lyt mere på misterjones.dk

  Kommentar by mister jones — 6. november 2012 @ 14:27

 16. Netop. Dengang Berlusconi vandt en ny runde som Italiens leder, gik MSM-kællingerne næsten i koma. Alene for at pisse på tidens totalitære østrogen-konsensus bør man holde med republikanerne. Det er faktisk et demokratisk imperativ! (nå, den nupper jeg til fjæset)

  Kommentar by Kim Poulsen — 6. november 2012 @ 14:50

 17. Mon ikke også forklaringen om den vanvittigt store tilslutning til Obama, skal findes i hans “socialistiske” profil? Jeg hælder nu også meget til den forklaring. At sjovnalisterne er farvede har vi altid vidst, og at de i overvejende grad er farvet ræverøde ligeså.
  Men den danske tilslutning til Obama skal som sagt nok findes i hans “socialistiske” profil. Det kan alle danskere jo nikke genkendende til, og så forholder man sig jo mindre til at hvad Amerika i virkeligheden har brug for.

  Kommentar by Endnu en vantro — 6. november 2012 @ 15:00

 18. Jeg synes helt aerligt at europaeere fokuserer for meget paa USAs praesidentvalg. Det har lidt smag af at sidde i en koloni og se hvem “moderlandet” til ny kejser. Europa har sine egne problemer. Maaske vi skulle koncentrere sig om dem foerst. Jeg er bestemt tilhaenger af at vaere USAs allierede. Men jeg gider ikke vaere “koloni”.

  Kommentar by Morani ya Simba — 6. november 2012 @ 15:58

 19. Og der sker indimellem noget morsomt, når de mange ‘korrespondenter’ for DR og TV2 tumler rundt i Amerika og slår løs på den 12-strengede floskelguitar sammen med the Boss.

  Så en reportage, hvor DR eller TV2 (?) fulgte med to Obama-støtter, der var ude og stemmer dørklokker for at mobilisere det ikke særligt motiverede ‘potentiale’. De forlarede at teknikken ved hendendelsen var, at man vidste ‘alt’ om dem man ringede på hos og så skulle forsøge at motivere dem man vidste stemte deomokratisk til at gå hen og stemme.

  Man så et sjovt eksempel, hvor de motiverede en noget svær midaldrende kvinde, der virkede noget ‘out to lunch’?

  Hun var måske lidt indforstået, men hvad var det, der stod på plakaten? Obama Biden? Man så plakaten med de to navne.
  Hun læste det som ‘Obama er blevet bidt’! Hvad var nu det for noget?
  Det måtte de to Obama-støtter så prøve at forklare hende, men det lykkedes vist ikke helt :)

  Kommentar by A-mad — 6. november 2012 @ 16:07

 20. Jeg har lige fået det sidste nye input : Romney vinder overraskende.

  Kommentar by Machiavelli — 6. november 2012 @ 16:13

 21. @20 Machiavelli

  Jeg håber dine kilder får ret. Jeg er ikke den store Romney-fan, men ville have stemt på ham hvis jeg var Amerikaner. Faktisk, hvis Republikanerne havde nomineret Mickey Mouse, så ville jeg have støttet Disney-musen med min stemme. Anything but Obama.

  Men apropos det Amerikanske præsident-valg, så gør Wulffmorgenthaler tykt grin med “ureflekterede flokmentalitet” der hersker i ‘de pludrende klasser’ her i landet:

  http://heltnormalt.dk/rydforsiden/2012/11/06/133107

  Kommentar by JensH — 6. november 2012 @ 16:44

 22. Helt ærligt, måske er Romney OK, men han har ikke haft styr på sit bagland!
  Der er kommet udtalelser om voldtægt, abort som skriger til himlen!

  Kommentar by Robert R — 6. november 2012 @ 17:53

 23. Jeg tror at årsagen til mit indput kommer af, at amerikanerne vil have en hvid præsident.

  Problemerne er her som i Europa, USA er kulturelt ved at falde fra hinanden. Man kan naturligvis ikke åbne grænserne for alt mellem himmel og jord og tro på, at amerikanerne i længden føler sig som et folk, for hvor skal den følelse komme fra.

  Vold, drab og kriminel sindssyge vokser og vokser, og flaget kan i længden ikke holde amerikanerne samlet. Og til sidst heller ikke staterne. Men det ligger nok langt ud i fremtiden.

  Kommentar by Machiavelli — 6. november 2012 @ 18:09

 24. 85% stemmer i DK til Barak Hussein Obama og 4% til Mitt Romney! Det er jo intet andet end en skamstøtte over ensidigheden i dansk presse i almindelighed og journalisterne i særdeleshed idet danskerne har deres informationer herfra! Selv den normalt ret så saglige Rasmus Tantholt oplyste i en reportage, at han opholdt sig i Queens der hvor messias fløj – nej undskyld – Obama fløj henover i en helicopter.
  Nationalsocialisterne kunne ikke have gjort det bedre!

  Kommentar by Pesodym — 6. november 2012 @ 18:46

 25. ->RR (skønne initialer Ronald Reagan, Robert Redeker, samt den danske antifeminismes grand old man Rolf Rasmussen):

  Jeg synes det er forfriskende med folk, der er modstandere af kvinders uansvarlige omgang med sex og deres egne små børn. Jeg tror faktisk også, jeg er modstander af “fri abort”, som den modbydelige fosterfordrivelse eufeministisk kaldes.

  Kommentar by Kim Poulsen — 6. november 2012 @ 20:23

 26. Rush Limbaugh om de bevidst fordrejede meningsmålinger: Everything — Except the Polls — Points to a Romney Landslide

  http://www.rushlimbaugh.com/daily/2012/11/05/everything_except_the_polls_points_to_a_romney_landslide

  Hvis Limbaugh har ret, er Romney pænt foran.

  Kommentar by Hodja — 6. november 2012 @ 20:32

 27. Springsteen er også glødende demokrat.
  Han hælder lort un af ørene under konserterne for Obamarøven.

  Men Israel holder ikke i fire år mere med Obama som (Mulig allieret)

  Kommentar by Carsten Nielsen — 6. november 2012 @ 22:15

 28. Morten Uhrskov om den skæbnesvangre demografiske udviklings betydning for valget:
  http://blogs.jp.dk/setfrahoejre/2012/10/25/obama-siger-det-selv/
  Bemærk at lignende vil gøre sig gældende i Danmark. Større indvandring er lig med flere stemmer til venstrefløjen, hvilket er lig med større indvandring.

  Kommentar by Mathias — 6. november 2012 @ 22:38

 29. Jeg tror nu heller ikke, man skal undervurdere det helt enorme meningstyranni, der udøves journalister i mellem. Man kan ikke “bare” skrive, hvad der forekommer een at være rigtigt. Det vil give problemer blandt kolleger, i jobsammenhæng, og på hjemmefronten.

  Mener man noget andet, end det man skal, stilles man over for krav om at forklare sig. Og det er næsten for meget forlangt af en travl journalist. Så krav om forklaringer er et virksomt middel til at tugte journalister til at indtage de standpunkter, vi alle ved, ikke kræver forklaring.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 6. november 2012 @ 23:42

 30. Besynderligt at samtlige kommentatorer her på Uriasposten støtter en fanatisk mormon.
  En fanatisk religiøs distanceblænder der er storforbruger af taqiyya.
  Men heldigvis ser det dog ud til at Obama får 4 more years!!! :-)

  Kommentar by Eyvind Dk — 7. november 2012 @ 04:40

 31. Vor Herre bevares!

  Kommentar by Machiavelli — 7. november 2012 @ 07:18

 32. Nu bliver alle sorte ligesom de hvide med 4 år til! Så nu skal de 16% af sorte amerikanere, som er retarderede, ned på de 2% som er gældende for retarderede blandt hvide. For hvor der en vilje er der jo en vej!

  Mathias

  Hvis du ikke allerede har den, så anskaf dig hans bog “Indvandringens pris- Vejen mod et fattige Danmark” for der gennengår han også USA.

  Kommentar by A.R. — 7. november 2012 @ 08:01

 33. Noget af det mest afvigende fra hvad jeg ville finde fornuftigt i det amerikanske valgsystem, er at afgivne stemmer til præsidentvalg vægtes udemokratisk.
  Obama 303 valgmæn. 52.7mill. stemmer.
  Romney 203 valgmænd.52,1mill stemmer.
  Washington Post aktuelle tal.
  En stemme kunne og burde være en stemme, lighed i stemmetal medføre lodtrækning såfremt noget sådan skete for de der kom ud for dette.
  .
  Hvor ville du selv befinde dig i dette USA-valg?
  klik dig gennem spørgsmålene, og se resultatet.
  http://graphics.wsj.com/votecompass/?mg=inert-wsj

  Kommentar by Peter Buch — 7. november 2012 @ 08:39

 34. […] ville han høre hjemme hos de konservative, og Romney er udenfor spektret, hvilket præcis er, hvad Kurrild-Klitgårds tal afspejler. Like this:LikeBe the first to like […]

  Pingback by Oh, please « Levned og meninger — 7. november 2012 @ 08:42

 35. Ja fire år mere til sleske-kongen, og det kan man takke medierne for i USA.

  Kommentar by Machiavelli — 7. november 2012 @ 09:23

 36. Og så over til noget helt andet.

  Stripperen og pornostjernen Joslyn James, der også er kendt som Tiger Woods elskerinde, har bryster af samme størrelse som dem, der i sin tid fik mig til at melde mig ind i Danmarks komunistiske parti.

  Jeg nævner det kun for at advare den intelligente læser om, at man skal passe på i politik.

  Kommentar by Machiavelli — 7. november 2012 @ 09:30

 37. Niels Bjerre-Poulsen, institutleder på Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet udtaler:.

  “Republikanernes demografiske base er simpelthen for lille. Det er virkelig slået igennem denne gang. Partiet er meget hvidt i sin medlemsskare sammenlignet med, hvor USA er på vej hen”

  Ja og hvor er USA så på vej hen? Det er det intelligente spørgsmål?

  Kommentar by Machiavelli — 7. november 2012 @ 09:36

 38. @ #12 LFPC et al.

  Ulla Lauridsen skriver:

  OH, PLEASE!

  Man kan godt støtte Obama uden at være hverken hjernevasket eller idiot.

  Jeg er naturligvis enig i, at den danske pressedækning afspejler danske journalisters egen holdning og i øvrigt deres tilsyneladende uvidenhed og dovenskab, men det er ikke fair, som det sker på Uriasposten, at antyde, at den brede danske præference for Obama skyldes denne elendige dækning.

  Det forholder sig bare sådan, at det amerikanske politiske spektrum er forskudt i forhold til det danske. Den republikanske politik er officielt et forbud mod abort, modstand mod legalisering af homoseksuelle ægteskaber og modstand mod universel sygeforsikring – ting, der støttes hele vejen gennem det danske spektrum. Og venstrefløjen står for en omfordeling og en offentlig sektor, der er væsentligt mindre end den danske.

  Var Obama dansk, ville han høre hjemme hos de konservative, og Romney er udenfor spektret, hvilket præcis er, hvad Kurrild-Klitgårds tal afspejler.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 7. november 2012 @ 09:52

 39. @36

  Niels Bjerre-Poulsen har faktisk ret. Den demografiske udvikling i USA går hastigt i retning af at det hvide USA bliver et mindretal i landet. Med fire år mere er der ingen tvivl om, at Obama vil søge at få gennemført en såkaldt ‘immigration reform’, der vil give amnesti til millioner af illegale ‘Hispanic’ emmigranter, hvilket så igen vil skabe nye bølger af illegal indvandring sydfra. Før valget gav Obama faktisk de facto amnesti til op mod 1,5 mio illegale indvandrere per ‘executive order’, og ingen tvivl om at han og Demokraterne kan se deres fordel i at få så mange ikke-vestlige indvandere til landet som muligt.

  Kommentar by JensH — 7. november 2012 @ 09:56

 40. ->37 Morten – – –

  Det kan man sikkert. Det inkluderer dog ikke folk som som Nærsynet Hippie, der er hjernevasket og idiot. Bevis? At han aldrig henviser til facts, og aldrig forholder sig den konkrete information han får forelagt, men parerer med ren udenoms- og sniksnak.

  Det inkluderer heller ikke alle de 85% der angiveligt vil stemme på Obama, eller mere præcist de 96% der ikke ville stemme på Romney. Så høje tal er absurde i et veloplyst demokrati, hvor en kandidat som ham, der ubestrideligt tilhører mainstream, skulle appellere til et pænt udsnit af vælgerne. Dette har intet at gøre med om han er den ‘bedste’ kandidat eller ej. Pointen er at i et veloplyst demokrati divergerer holdningerne.

  At Romney fravælges fordi han falder uden for det danske politiske spektrum på udvalgte værdipolitiske og socialpolitiske områder er ikke i sig selv tilfredsstillende eller betryggende. Disse emner burde i en mere nøgtern vurdering afvejes imod en lang række andre aspekter der er relevante for såvel danskere som amerikanere: Romney er modstander af abort, MEN Obamas udenrigsminister Hillary Clinton har antydet villighed til at være lydhør for OICs krav om indskrænkning af ytringsfriheden. Romney er modstander af homoægteskaber, MEN Obamas regering har bandlyst henvisning til islam f. eks. i forbindelse med retssagen mod Nidal Malik Hasan, og i stedet kaldt hans massakre “vold på arbejdspladsen“. Osv. osv.

  Hvad er den største trussel mod de frihedsrettigheder man tager for givet, disse følelsesladede værdipolitiske emner, eller undergravningen af ytringsfrihed og blindhed for fjendens natur? En reel stillingstagen burde tage udgangspunkt i det samlede billede, men det gør den ikke – bl. a. og især fordi MSM ikke fortæller den ubekvemme sandhed om Obamas stærke indsats for islam. Det er meget tænkeligt at man fravælger Romney som ‘beyond the pale’ ud fra de omtalte værdipolitiske emner, men dette er ikke et naturgivent valg. Det forudsætter blindhed og ligegyldighed i forhold til andre trusler mod tolerance og frihed.

  Så vi er tilbage ved pointen: Skræmmende mange mennesker er flokdyr der uden videre refleksion associerer sig med den gruppe eller kandidat man umiddelbart fornemmer er mainstreams favorit.

  Man kan ignorere virkeligheden, men man kan ikke i længden ignorere konsekvenserne af at ignorere virkeligheden.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 7. november 2012 @ 10:22

 41. JensH: Nu er der heldigvis tale om ret sympatiske mennesker, der nok skal vende sig imod en mand som Obama, når de ser resultaterne. Kristne immigranter fra Sydamerika er ikke et problem, der ville holde mig vågen om natten.

  Derudover er valget af Obama en tragedie for USA og verden. Manden er enten dybt ukvalificeret, eller måske direkte aktivt interesseret i at skade USAs og vestens interesser. USAs økonomi er i ruiner, og med det underskud de kører med, er det kun et spørgsmål om tid, før de må gå på knæ for deres kinesiske ejere, og bede om en “restrukturering” af deres gæld. Kineserne vil til gengæld forlange langt mere “frie” forhold i Asien. Militært vil USA også svækkes, fordi de ganske enkelt ikke har råd til de nuværende udgifter.

  Hvad angår mellemøsten har Obama også været en katastrofe. Med hans støtte er der gennemført islamiske revolutioner i Tunesien, Ægypten, Libyen og snart også Syrien. I Irak har de opgivet, og overladt landet til det Iranske islamiske styre. Afghanistan er også opgivet og taliban vil overtage styring af landet totalt indenfor de næste pat år.

  Det har på alle områder været en fiasko med affirmative action præsidenten, og de næste 4 år bliver yderst ubehagelige.

  Kommentar by Kafirharbi — 7. november 2012 @ 10:47

 42. Prøv evt. denne lille test for at se, hvem du selv er mest enig med. Jeg fik det overraskende resultat, at jeg er mest enig med republikanerne; af kandidaterne var jeg mest enig med Obama. Der var ikke stor forskel.

  http://www.isidewith.com/obama-vs-romney-on-the-issues

  Kommentar by Ole S — 7. november 2012 @ 11:19

 43. >35 Machiavelli
  Ha ha ha ha. -Måske er det i virkeligheden din skyld at Obummer vandt ;-)

  Kommentar by Nielsen — 7. november 2012 @ 12:26

 44. Hvordan det, han er jo gift!

  Kommentar by Machiavelli — 7. november 2012 @ 12:50

 45. Og jeg havde sådan glædet mig til at se det forenede socialistiske hylekor af journalister flæbe for åben skærm.

  Det er en ringe trøst for mig, at USA har valgt samme vej som resten af Vesten. Ud i kviksandet anført af kvinder og indvandrere.

  Kommentar by Svend — 7. november 2012 @ 13:13

 46. @ #40 LFPC

  “Man kan ignorere virkeligheden, men man kan ikke i længden ignorere konsekvenserne af at ignorere virkeligheden.”

  Det behøver man heller ikke. Det er alt nok at anklage andre for at være årsag til dem. “Tonen i debatten”. “Det fremmedhad, der møder enhver nyankommen til Danmark”. “Dansk Folkepartis retorik”. “Den kroniske mistro til mennesker, der ikke har lyserød hud og griseøjne”.

  Jeg synes, du har ret. Jeg har også svaret UL noget lignende.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 7. november 2012 @ 13:26

 47. Det er kun, hvis de snakker arabisk og har et bedetæppe under armen, at folk bliver nervøse.

  Kommentar by Machiavelli — 7. november 2012 @ 14:11

 48. Det fortæller meget om kvinders forhold til politik, at en “hardcore islammodstander” som Ulla Lauridsen roser Obama. Feel good-faktoren er bare uimodståelig for hunkønnet og de bløde hankøn. Vi kan IKKE redde vesten med typer som Ulla Lauridsen, for hvem det åbenbart falder unaturligt at brække sig mere over den nobelsk helgenkårede forræder end over lidt konservativ diversitet. Kvindelig valgret var bare fatalt.

  Så vidt jeg har forstået vil Romney godt have (forbedret) offentlig sygesikring. Det skal bare foregå på statsligt plan. Romney er deres svar på EU-skeptikerne. Obama er “føderalist mega plus” og ville i Europa have ligget til venstre for maoisten Baroso.

  Kommentar by Kim Poulsen — 7. november 2012 @ 17:04

 49. Kvinders problem er, at de føder børn og bliver derfor ofte medfølende og sentimental og mister den sunde fornuft.

  Kommentar by Machiavelli — 7. november 2012 @ 17:20

 50. ->48 Kim Poulsen

  Det er mit klare indtryk at de mange belastende kendsgerninger om Obama der er en selvfølge når man følger de konservative amerikanske blogs er så godt som ukendte herhjemme. Man ved lige akkurat at der er nogle gakkede konspirationsteorier om at han er muslim og født i Afrika. Tag bare den liste fra hans første år som præsident som jeg postede forleden i en anden tråd:

  March 2009: Obama declares the “war on terror” is over, despite a dramatic increase in jihad war ops.
  March 2009: he floats the idea that he will talk to violent, genocidal Hamas.
  March 2009: he demands that more Muslim Americans work in the Obama administration and insists that they be recruited.
  April 2009: Obama tells Europe to admit Islamic Turkey into the EU, much to the consternation of the Europeans.
  April 2009: Obama demands that non-Muslims respect Islam (despite our differences) in a speech in Turkey.
  April 2009: Obama says in a speech from Turkey, “We are not a Christian nation.”
  April 2009: Dalia Mogahed, the first hijab-clad senior adviser to Obama on Muslim affairs, says in an interview with terrorist- and jihad-supporting Sheik Yusuf Qaradawi’s website, “Many have claimed that terrorists have ‘hijacked Islam.’ I disagree. I think Islam is safe and thriving in the lives of Muslims around the world. What the terrorists have been allowed to take over are Muslim grievances.”
  April 2009: Obama lays groundwork for a partnership with Hamas.
  May 2009: Obama promises to offer his “personal commitment” to Muslims.
  May 2009: Obama calls America “one of the largest Muslim countries on the planet.”
  June 2009: Obama invites the Muslim Brotherhood, a violent global jihadist group whose sole objective is a universal caliphate, to his speech to the ummah (Muslim community) in Cairo.
  June 2009: Obama makes a stunning speech to the Muslim world from Al Azhar University in Cairo. It defies explanation.
  July 2009: Obama reaches out to the violent jihadists of Hezb’allah.
  July 2009: Obama creates a new office at the State Department, Outreach to the Worldwide Muslim community, reporting directly to Hillary Clinton.
  July 2009: The State Department Welcomes Hamas mouthpiece Al-Quds TV to D.C. to film Propaganda.
  Obama promises to close GITMO.
  Obama is rebuked when plans are revealed for CIA prosecutions for 911 interrogations: Seven Ex-chiefs of CIA Oppose Case Review: ALL Sign letter to Stop CIA Persecutions.
  In July 2009, Obama sanctions the brutal crackdown of those marching for freedom in Iran and sides with the mullahcracy. He stands silent about the Iranian regime’s mass executions, mass rape, and murder.
  July 2009: Obama plans to slash the U.S. nuclear arsenal.
  September 2009: Former U.S. Ambassador to the U.N. John Bolton on Obama at the U.N.: “This is the most radical anti-Israel speech I can recall any president making…I have to say I was very shaken by this speech.”
  October 2009: Obama offers millions in Muslim technology fund.
  November 2009, Fort Hood Jihad Coverup: Obama Urges Congress To Put Off Fort Hood Probe, Warns Against Turning Tragedy Into “Political Theater”
  November 2009: Obama offers the Taliban control of the Kandahar, Helmand, Oruzgan, Kunar, and Nuristan provinces, in return for a halt to the Taliban missile attacks on U.S. bases.
  November 2009: Obama reaches out to bloodthirsty jihadis in the Philippines.
  On Thanksgiving eve, Obama issues a special Hajj message to the world’s Muslims.
  December 2009: Obama’s “Non-Religious” White House Christmas and No Christmas Gifts for his Kids.
  February 2010: Obama names a Hafiz to the Organization of the Islamic Conference. “And as a hafiz of the Koran, [Hussain] is a respected member of the American Muslim community,” Obama said in his message to the Doha meeting, using the Arabic world for someone who has memorized the Islamic holy book.
  February 2010: Obama cuts U.S. space program, orders NASA to work with Muslim countries
  February 2010: Covering up for jihadists in the White House.
  Obama’s counterterrorism adviser, John Brennan, Involved in Obama Passport Breach
  March 2010: Obama Obsession with Islam: Calls “entrepreneurship summit” with Muslims.
  April 2010: Libyan President Gaddafi Praises Obama: “Barakeh Obama is friend”; “He is of Muslim descent, his policy should be supported…”
  May 2010: Obama’s Counterterrorism Adviser Calls Jihad “Legitimate Tenet of Islam.”
  May 2010: White House Pro-Terrorism John Brennan Speechifies in Arabic, Equates Terrorists with Shoplifters, Lawmakers Call for his Firing.
  June 2010: Obama equivocates on the jihad warship convoy (affectionately named a “flotilla” by the media): Obama “Expressed a Deep Regret Over Loss of [Jihadist] Life”
  June 2010: Obama administration to Support Anti-Israel Resolution at U.N.

  Hertil kan man så lægge et utal af andre sager fra de efterfølgende år, som f. eks. villigheden til at undergrave ytringsfriheden i USA, Huma Abedin m. m. Jeg oplever aldrig at det ringer nogle klokker når man henviser til den slags. Så den feelgoodfaktor du nævner får ikke meget reelt modspil med mindre man aktivt selv opsøger de nævnte kilder.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 7. november 2012 @ 17:28

 51. Sure, Findsen, men selv uden at kende de fakta, skriger det hele til himlen: Nobels fredspris, inden han indtræder i embedet, de kulturradikale gimpers ekstase. Den slags, der BØR føre til en modvilje som er større end den man får over et par morsomme reaktionære synspunkter. Tidens liberale småborgere er jo i familie med Obama: Deres tolerance gælder næsten kun dem som vil smadre konservative vaner. UL er ingen undtagelse, islammodstand eller ej. Der er ikke meget at bygge på, selvom dine hårde facts kan holde dem på plads for en stund. De er simpelthen for tunge at danse med :-(

  Kommentar by Kim Poulsen — 7. november 2012 @ 18:08

 52. Det var Obamney som vandt og det vidste vi godt i forvejen!

  Intet kan stoppe USAs deroute p.g.a. gældsbjerget!

  Kommentar by Sigwar — 7. november 2012 @ 18:26

 53. -> 35, Machiavelli

  “Ja fire år mere til sleske-kongen, og det kan man takke medierne for i USA.”

  Helt enig.

  Romney var hele 5-6% point foran Obama indtil hurricane Sandy ramte New York og New Jersey.
  New York’s guvernør, demokraten Cuomo, bad Obama om at holde sig væk, da han bare ville gå ivejen og bruge unødige resourcer.

  Guvernøren i New Jersey, republikaneren Chris Christie, indviterede derimod straks Obama til New Jersey, hvor de sammen besigtigede skaderne og gav main stream medierne alle tiders foto montage, hvor Obama kunne fremstå som landsfaderlig, bekymret og præsident-værdig.
  Christie afslog af mødes med Romney og han fik således fik ikke muligheden for samme presse dækning som Obama.

  Hele Romneys kampagne har drejet sig om, at vise Obama som en falleret og ligegyldig politiker der ikke var embedet værdig.
  Medierne brugte optagelserne flittigt og kørte i dagene før valget nonstop indslag med den “landsfaderlige” Obama for at rette op på hans image – og det lykkedes.
  Tirsdag den 6 november havde Scott Rasmussen valget som et død løb O49% – R49%

  Aftenen før havde Obama givet tårene frit løb i en halvfyldt sal i staten Iowa. Medierne brugte ligeledes her billederne af den tudende Obama til at appellere til kvinder og andre følelsesladede gespinster. Der er sikkert en hel del kvinder der pludseligt har fået medlidenhed med stakkels Barry.

  En ting jeg ikke selv var klar over er, at der eksisterer en hel del ondt blod mellem Romney og Christe.
  Under republikanernes primær valg var de nærmest uadskillelige og Christie gav Romney sin fulde opbakning. Brudet mellem de to skete, da Romney ikke valgte Christie, men derimod Paul Ryan som sin vise-præsident.
  Om Romney havde tilbudt Christie en mulig plads i hans kabinet for at få ham over på sin side igen ved jeg ikke, men hvis ikke, har Romney i den grad kvajet sig.

  Det allermest afgørende for valget var dog, at en stor del af “the evangelical vote”,de kristne, aabenbart ikke gad at stemme paa Romney. De blev for det meste hjemme som ved valget for fire år siden, eller stemte blankt.
  Det var med disse stemmer, at George W Bush sikrede sig en komfortabel sejr over Kerry ved valget i 2004.

  “The evangelicals” er traditionelt meget konservative og står stærkt her i Grove City. De udgør ligeledes en bastant del af tea-party bevægelsen.

  I de sidste uger, hvor folk har sat skilte op i deres forhaver med diverse politikere, har man kunne se et mønster, hvor folk har mange reklamer for republikanere til lokale valg, men knap så mange Romney-Ryan skilte.

  Om Romney blev svigtet af “the evangelicals” pga at han er mormon eller om det er fordi han er ikke særlig konservativ skal jeg ikke gøre mig klog på. Sandheden er dog, at han aldrig var tea-party folkenes ønske kandidat.

  Barry får nu 4 år mere, men han får det ikke let. Republikanerne sidder tungt på kongressen og dermed lovgivningen samt pengekassen.
  Om to år er der igen valg til begge kamre og til den tid vil der helt sikkert være endnu mere arbejdsløshed, økonomisk afmatning, højere skatter, mere inflation, mere beaukrati, diverse krige og udenrigs politiske skandaler end for nuværende.

  Det er selvfølgelig ikke svært at spå om, hvad Obama og hans medie venner vil sige til den tid – Det er George Bush’s skyld!!

  Kommentar by jens.moeller@att.net — 7. november 2012 @ 18:58

 54. […] and in Danish: Man kan ignorere virkeligheden, men man kan ikke i længden ignorere konsekvenserne af at […]

  Pingback by Something that can’t go on forever… | TTRTTC — 7. november 2012 @ 20:04

 55. Ole S

  Tog testen:
  I just took the 2012 election quiz and found that I side 87% with Mitt Romney, especially on Foreign Policy, Economic, Immigration, Social, Domestic policy, and Environmental issues. Who do you side with?

  Kommentar by Peter Buch — 7. november 2012 @ 22:54

 56. Det som jeg ikke fatter er, hvordan Fanden kan I være bange for nogle latterlige små journalister på DR, TV 2, SVT, Ekstra-Bladet, Expressen, VG og hvor fanden de latterlige mennesker ellers arbejder henne?

  Min far kaldte dem altid stupide seminarister.

  Altså fordi der står en ubegavet idiot på SVT eller DR eller TV2 og læser op, at nu har man konstrueret en ny olieboreplatform et sted i Texas eller nogle atomfysikere har opfundet en eller anden partikelaccelerator, så tror I sgu da for Helvede ikke, at tumperne har forstand på olieboreplatforme og partikel-acceleratorer?? Uanset hvilen tillært ansigtsmimik og dyb stemme, som de anlægger sig? Eller nu har afgrøderne i Kenya givet det og det resultat, det gør dem sgu da ikke til forstkandidater.

  I frygter dem i bund og grund, fordi I respekterer deres faglige kunnen. Men jeg kan indvie jer I, at den er lig nul=0.
  Hvilket enhver, der har haft med JOURNALister at gøre på lige netop sit “jobfelt” kan bekræfte.

  Jeg kendte en mand, hvis kone arbejdede i det offentlige og trofast havde læst Politiken i 20 år, og så kom der en journalist på besøg og snakkede med folkene på hendes arbejdsplads og lavede en artikel om et af hendes sagsområder. Og hun var fuldstændig chokeret bagefter. Det var totalt dilettantisk og helt absurd beskrevet. Hun ville have forventet, at et opvakt barn i 7. klasse havde opfattet mere. Og så 5 sekunder efter kom den gruopvækkende erkendelse, at så var alt det andet, som hun havde læst i de foregående 20 år om forhold i samfundet, hun ikke havde direkte personligt indblik i, måske ligeså forkert gengivet af journalisterne.

  Mit “arbejdsfelt” er psykiatrien, som jeg har været i i 30 år. I de 30 år har patienter i teenage-årene, i tyverne, i trediverne, fyrrene o.s.v. ligget og er blevet slået ihjel med dyr psykofarmaka, både piger og drenge, mænd og kvinder, uden at det nogensinde har interesseret de forbandede svin på SVT, Aftonbladet, NRK, VG, DR, TV 2, Ekstra-Bladet, B.T., Berlingske, Jyllands-Posten, Expressen og Politiken.
  Jeg har kun FORAGT til overs for de nullers umenneskelighed og mangel på empati, medfølelse, intelligens, begavelse og faglig journalistisk kompetence og kritisk sans.
  Alt hvad de nogensinde havde behøvet for at redde 10-tusindevis af unge menneskers liv havde været at lave nogle målrettede kampagner, hvor de i en uge afdækkede, hvordan de psykiatriske patienter dør af psykofarmakaen, der også på kort eller lang sigt gør dem mere psykisk syge og også potentielt mere aggressive og farlige.
  De har lavet uge-lange kampagner for 70-årige mislykkedes hofteoperationer (og det er også synd for dem), og så har de velklædte DR-journalister med påklistrede smil klistet sig op af Novo, Vesta, Statsministeren og serveret deres ligegyldige non-journalistik, om hvem der nu er nr. 2, 3 og 4 i SF i dag, 1,2 og 3 i DF i morgen, mens de for Helvede bare har stået på sidelinien i 30 år og set på, mens 25-årige piger og drenge og lidt ældre er døde af psykofarmaka som fluer!!

  Der kommer ca. 1 (ET)!!! indslag i en TV-Avis hvert 5. år om, at psykisk syge dør 20 år før tid, og at de sidste 20 år af deres i forvejen 20 år kortere liv er et helvede af bivirkninger og skader.

  De fik fjernet en overlæge på Nordvang, fordi de lavede opfølgende journalistik i en uge.
  Det der foregår på Nordvang er jo hele psykiatrien i en nøddeskal! Og er foregået på ALLE psykiatriske hospitaler og institutioner i de 30 år, som jeg har været i psykiatrien og i de 10 år min mor også var der før mig.

  Kommentar by Hanzi — 7. november 2012 @ 23:55

 57. # Peter B.
  80% Obama
  74% Romney
  73% republican
  43% democrat

  Kommentar by Ole S — 7. november 2012 @ 23:57

 58. Jens Møller#

  Chris Christie er i øvrigt et eksempel på en hvid kandidat, som blev valgt af en overvejende sort befolkning fremfor en sort kandidat.
  Så den der med, at de sorte i U.S.A. altid vil stemme på en sort kandidat fremfor en hvid, holder ikke.

  I betragtning af hans noget korpulente ydre, kan jeg også godt forestille mig, at den del sorte kvinder med vægtproblemer har kunnet identificere sig med og føle sympati med ham.

  Personligt er jeg ret ligeglad med det amerikanske vag, da alt – for os – jo sådan set står og falder med, at vedkommende træffer den rigtige beslutning 1 eller måske 2 gange, når det virkeligt brænder på sikkerhedspolitisk.

  Og så kan præsidenten i øvrigt være en katastrofe økonomisk. Hvis bare han siger: bomb! eller bomb ikke! rigtigt, så redder han jo verden.
  Det er jo fuldstændigt umuligt at forudse.

  Jeg foretrækker Obama, fordi jeg godt kan lide at se de lækre afro-amerikanere i hans selskab, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg kan også så godt lide at se på Rihanna.
  Og hvis Romney sender den forkerte drone det forkerte sted hen, så er alt det andet jo alligevel ligegyldigt.

  Kommentar by Hanzi — 8. november 2012 @ 00:27

 59. @ Hanzi

  Jeg er sikker på, at mange har gennemlevet det chock det er at se journalister beskrive noget,man selv har indgående kendskab til. Men eet er sikkert: Det er sundt.

  Det er ikke respekt for faget, der får folk her til at frygte pressen. Det er dén bitre erfaring, at pressen effektivt kan skygge for sager af væsentlighed, og dermed reelt konfiskere mange menneskers mulighed for at tage stilling på et oplyst grundlag. Og det gør den gerne! Meget gerne.

  Martin Henriksen har lige været ude at sige noget i retning af, at DF er parat til at lovgive om juletræer i boligforeninger …

  Hurra! Nu kan pressen lukke definitivt ned for spredningen af den farlige debat om demokratiudviklingen i et Danmark, der er stadig mere præget af massiv indvandring af kulturbærere fra ikke-demokratiberedte kulturer. Og reducere den til et spørgsmål om “juletræer” og om gennem lovgivning at stoppe julen ned i halsen på folk – noget ingen drømmer særligt hedt om, eftersom der er rigeligt med “jule-producenter”, der prøver på det allerede.

  Det er virkelig forbandet. Men det er sådan det går til.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 8. november 2012 @ 01:51

 60. -> 58, Hanzi

  Ak ja, al den neger romatik.

  Chris Christie vandt over demokraten Jon Corzine ved guvernør valget i 2009. Jon Corzine er udover at være dybt kriminel, omtrent lige så hvid som en ku klux klan uniform.

  Negerne udgør kun lidt over 10% af den amerikanske befolkning. Ingen ved helt med sikkerhed det rigtige %-tal, da mange af dem ikke ville udfylde den US-census undersøgelse der blev rundsendt i 2010. Myndighederne lavede derefter opjusteringer af neger befolkningen efter skøn.

  Da mange negre ligger underdrejet i ghetto’erne af forskellige årsager, samt millioner af dem sidder indespæret i fængsler landet over, har de ikke den store indflydelse ved valgene – heller ikke i New Jersey.

  Det just overståede valg kan virke ret ligegyldigt i Danmark, men hvis Obama får held med at barbere 1/3 af det amerikanske forsvars budget, vil det få alvorlige konsekvenser for Europa. Rusland har på det seneste spillet med musklerne og Putin danser sikkert stadigvæk en mindre happy dance her efter valget.

  Den FN dagsorden der går under navnet Agenda 21, vil Obama forsøge at få yderligere implementeret i USA i de kommende år. Dette vil forårsage en ret stor økonomisk afmatning ikke bare i USA, men verden over.

  Siden dit valg virker ret overfladisk, ville du måske også foretrække despoter som Mao eller Stalin hvis bare de var et par “lækre negere”.

  Kommentar by grove city, ohio — 8. november 2012 @ 03:21

 61. Kafirharbi

  Vi taler om gennemsnitsIQer fra 90 og ned i 80erne for latin- og sydamerikanere. Sorte amerikanere har gennemsnitsIQer på 85. Og balancen begyndte allerede at vende i 2011, hvor der nu bliver født lidt færre hvide end farvede og sorte. Så kun hjernedøde socialkreationister frygter ikke lavIQinvasionen af Vesten.

  Kim Poulsen

  Ordet er Obamasturbation!

  Hanzi

  Som Morten skriver, så frygter vi ikke Affaldspressen og de rotter der roder deri. Men derimod at fakta IKKE kommer på bordet. Ellers så ville der jo heller ikke være brug for realitetsbloggerne!

  Grove City

  Læs min kommentar nummer 32 og den til Kafirharbi.

  Kommentar by A.R. — 8. november 2012 @ 07:32

 62. Ole S

  Romney 87%
  Obama 41%
  American Voters 45% -hvilket må være den “gennemsnitlige vælger” på tværs af alle vælgernes stemmer..

  Republican 90%
  Democrat 28%

  Kommentar by Peter Buch — 8. november 2012 @ 07:54

 63. -> 61, A.R.

  “Nu bliver alle sorte ligesom de hvide med 4 år til! Så nu skal de 16% af sorte amerikanere, som er retarderede, ned på de 2% som er gældende for retarderede blandt hvide. For hvor der en vilje er der jo en vej!”

  Jeg ved godt du mener det ironisk, men for hovedparten af de amerikanske negerne er der hverken en vilje eller en vej.
  De har i over femogfyrre år fået alt foræret. De få af dem der senere har klaret sig godt, er næsten alle blevet båret frem på hænder og fødder.

  Tallet på 16% retarderede sorte er nok en del i underkanten. Highschools med en hovedpart af sorte elever i byen Detroit, Michigan har eksempelvis i gennemsnit kun omkring 10% elever ud af en hel årgang, der er istand til at bestå deres afgangseksamen.

  Samtidig er Detroit’s folkeskoler nogle af dem, der bruger de fleste penge per skole elev. Hvis jeg husker rigtigt er det omtrent $14,000 per elev om året.
  Billedet er stort set det samme i hele landet.
  Hvis jeg sku’ gætte på størrelses ordenen af retarderede sorte ville jeg sætte den til mellem 30-40%.

  Kommentar by grove city, ohio — 8. november 2012 @ 10:33

 64. Det er dog helt utroligt, hvilken uvidenhed om USA, jeg kan læse her i Uriasposten. Hvor i alverden får I jeres fordomsfulde “fakta” fra ?

  De første to år, jeg boede i USA, var oppe i Wisconsin, der er ret nordvesteuropæisk præget. De sidste elleve i Syden, der hvor man i gamle dage havde negerslaver. Og ikke langt her fra er der en hovedvej, der hedder Joe Frazier Blvd. Jo han stammer lige her fra.

  Jeg er fløjtende ligeglad med folks hudfarver. Men flere og flere medborgere er spansktalende. Og de befinder sig mest i middel- eller underklassen. Hvis de er amerikanske statsborgere, har de stemmeret…

  Obama har bedre fat i den store middelklasse, hvor Romney har bedre fat i den meget meget mindre overklasse samt big business. Mange husker sikkert alle de skatteborgerpenge, der blev postet i disse, for at økonomien ikke skulle bryde helt sammen. Samt de enorme summer topfolkene der ragede til sig selv.

  Danskerne er meget kloge på amerikanske forhold og har i tankerne sammenligningen med Danmarks lille og overvejende homogene befolkning. OK det kan I sammenligne med f.eks. New Hampshire eller Delaware. Mens f.eks. en stat som Californien er fem gange storre end Danmark både i befolkningsantal og størrelse. Og der er kun 49 andre…

  For ikke at virke forvirrede, synes jeg, at det er en god ide, hvis I fremover tænker netop New Hampshire eller Delaware i stedet for at fare forvildede rundt i et land med 50 selvstændige stater og over 300 mio. indbyggere. Hvis I vil det, så sammenlign med EU for at give nogle mere sammenlignelige proportioner.

  Til slut vil jeg lige sige, at jeg er jublende lykkelig over, at min favorit Obama fik fire år mere. Selv om jeg ingen stemmeret har. Mens Congress er delt mellem Republican dominerende Senate og Democrat dominerede House og Representatives. Og det er her den store magt ligger. Obama er ikke nogen enerådende diktator. Var der nogen, der troede det ?

  Hilsen Janutte fra South Carolina

  Kommentar by Janutte — 8. november 2012 @ 12:08

 65. Machiavelli indlæg nr. 36.

  Der er ingen tvivl om at sex kan sælge et politisk budskab.

  Bemærk at Enhedslisten efterligner Berlusconi med at sætte unge flotte kvinder ind på fremtrædende politiske poster.

  Der kunne sikkert også som gensvar genereres mere trafik til højreblogs, hvis de havde noget smukt blikfang.

  Kommentar by Sigwar — 8. november 2012 @ 12:16

 66. @53 jens.moeller@att.net

  “Romney var hele 5-6% point foran Obama indtil hurricane Sandy ramte New York og New Jersey.”

  Ja, og på den ultra-liberale TV-kanal var deres ’stjerne-reporter’ Chris Matthews da heller ikke i tvivl om orkanen Sandy’s betydning for genvalget af ‘The One’. Da det stod klart, at Obama havde vundet udbrød Chris Matthews på åben TV-skærm: “I’m so glad we had that storm last week”:

  http://www.infowars.com/chris-matthews-hails-hurricane-sandy-for-aiding-obama-re-election/

  Kommentar by JensH — 8. november 2012 @ 14:50

 67. New England er Obama country. Hvis orkanen havde haft nogen indflydelse var det vel, hvis hans vælgere ikke kunne nå frem…

  Kommentar by Janutte — 9. november 2012 @ 01:28

 68. USA har under vor helt fra Afrika – Gud bevare landet – oparbejdet en gæld på 16.000 milliarder dollar. Jeg orker ikke at omregne det til kroner. Det er synd for Amerika med den slags præsidenter. Men de har 10 hangarskibe og udvikler og forsker i store militære projekter. Der er noget galt et sted.

  Kommentar by Machiavelli — 9. november 2012 @ 02:02

 69. Nu drømmer Janutte igen. En præsident mit i orkanens øje med et grædende barn på armen appellerer naturligvis til enhver mor.

  Kommentar by Machiavelli — 9. november 2012 @ 02:04

 70. Grove City

  Vi er desværre ikke særligt mange, som tager naturen alvorligt og inkluderer og indplacerer mennesket deri, som det dyr det nu en gang er. Og det er jo dét, som intelligensforskere forholder sig til. Så derfor afskyer så godt som alle dem og deres virke, for så kan vi jo ikke længere give den hvide mand skylden.

  Hvad ironien angår, så er det jo lige så slemt, når vores hjemlige politikere fra alle partier, lukker deres lort ud om Verdens Bedste Folkeskole. Og om hvordan vi skal løfte alle de svage elever, mens deres egne børn går på racerene privatskoler. Og så holder de Sydkorea op som et forbillede. Ja men de har jo en gennemsnitsIQ på 106, og 80% af dem går på universitetet (I USA udgør asiater (læs derom senere) vist nok 40% af de universitetsstuderende, trods det faktum at de kun udgør små 5% af befolkningen).
  Og ligeså gjorde Obama i den lille smule jeg har hørt af hans sejrstale, at man kan blive hvad man vil her i livet, bare man vil det tilstrækkeligt meget.
  Nej det kan man ikke, og har aldrig nogensinde kunnet det! For man kan nu engang kun nå så langt, som ens medfødte IQ rækker til. Og den kan der ikke ændres en skid ved.

  Med retarderet menes der iQ under 70. Og jeg synes personligt også at tallene burde være meget højere, ud fra et rent logisk synspunkt, da sorte afrikanere jo har gennemsnitsIQer under 70. For når jødiske amerikanere har gennemsnitsIQer på 115-117, hvide 100, og amerikanere med baggrund i Japan, Korea og Kina har gennemsnitsiQer på 105. Så passer det jo fuldt ud med deres hjemlandes gennemsnitsIQer (jøderne passer måske ikke lige ind i en hjemlandskategori). Så aben flytter som altid med. Men hvis man har kendskab til sådanne ting, betyder det jo også at man laver daglige strækøvelser med højre arm, minimum en time hver evig eneste dag. For ligegyldigt hvor indlysende tingene en er, så vil de fleste bare ikke vide af det.

  Og så vil jeg lige slutte af med et citat fra den amerikanske intelligensforsker Linda Gottfredson: “Det nytter ikke noget at benægte det!”, her i betydningen af at der er store IQmæssige forskelle på mennesker. Og hun bør jo om nogen vide noget derom, da hendes forskningsområde er mennesker med lave IQer (under 90), og hvordan de klarer sig i samfundet og hverdagen generelt set.

  Kommentar by A.R. — 9. november 2012 @ 07:15

 71. ->64 Janutte,

  Det er da godt at du er lykkelig på vejne af din “chokolade brune” ynglings neger, Obama.

  Jeg er endnu mere lykkelig over at du ikke kan stemme.

  Tro mig – vi har mere end nok af snotforvirrede, følelsesladede og skrupskøre kællinger, der ikke kan koncentrere sig længe nok til at sætte sig ind i tingene, før de stemmer.

  Det kan godt være at jeg fornærmer dig når jeg siger det, men de forskellige indlæg i kommentar sporet synes at ha’ et meget bedre greb om de faktiske forhold end dig med dine 11-12 år på bagen – i hele 2 stater.

  Hvis ikke du allerede er blevet godt pige-fornærmet, ku’ jeg godt tænke mig at stille følgende 2 spørgsmål til dig.

  Hvad gjorde mest indtryk på dig i de sidste dage af kampagnen:

  1. Den stor-tudende Obama i Iowa.

  2. Den bekymrede og landsfaderlige Obama på New Jersey’s kyst

  Jeg venter i spænding.

  Kommentar by grove city, ohio — 9. november 2012 @ 08:55

 72. “Tro mig – vi har mere end nok af snotforvirrede, følelsesladede og skrupskøre kællinger, der ikke kan koncentrere sig længe nok til at sætte sig ind i tingene, før de stemmer.”

  Til Grove city, ohio. Nu skal du opføre dig ordentligt overfor snusfornuftige Janutte og skille skidt fra kanel.

  Kommentar by Kurt Rosenstrøm — 9. november 2012 @ 09:23

 73. -> 72, Kurt Rosenstrøm

  Nu siger du nok snusfornuftig, men alt hvad jeg kan se, er et komplet forvirret dame-menneske med alt for meget neger romantik på hjernen.

  Kommentar by grove city, ohio — 9. november 2012 @ 11:03

 74. @67 Janutte

  “New England er Obama country. Hvis orkanen havde haft nogen indflydelse var det vel, hvis hans vælgere ikke kunne nå frem…”

  Ud over det gave Obama muligheden for at give den som “landsfader” på ‘prime-time’ TV, så afledte stormen Sandy også opmærksomheden fra Benghazi-Gate, (til MSM store lettelse, da de virkelig ikke brød sig om at rapportere om denne for Obama utolige skandale).

  Kommentar by JensH — 9. november 2012 @ 13:37

 75. Kære Grove city, Ohio.

  Prøv at google lidt på:

  The female Olympic athletic team of the Bahamas.

  Derudover. Det eneste TV jeg ser er Russian News. Jeg kan ikke tage andre programmer. Mit TV er for gammelt, og jeg har droppet mit Viasat abonnement.

  Jeg har en mistanke om, at det min skyld, at de har fået en sort, kvindelig nyhedsoplæser på Russian News, fordi jeg skrev til dem og brokkede mig over, at de ikke havde en.
  Men det er fordi, at jeg sover bedre om natten, når jeg har sagt godnat til hende i TV om aftenen.

  Jeg har fulgt en del med i amerikansk politik tidligere. Jeg læste Newsweek i 15 år.
  Jeg synes, at jeg hørte, at der var et valg for nylig i enten New Orleans eller St. Louis, hvor en vælgerbefolkning med en klar sort majoritet havde valgt en hvid kandidat fremfor en sort.

  Kan du i øvrigt “briefe” mig lidt om en historie, som jeg så for 1-2 år siden i 60 minutes, om en “grøn”, sort kandidat for Demokraterne, Mr. Green, som stillede op til et eller andet valg i U.S.A. mod Demokraternes foretrukne hvide spidskandidat, som både de sorte og hvide journalister foretrak, men som bare havde været så uheldig, at blive fanget på mobilkamera, mens han kværkede en ung studerende, der stillede ham et spørgsmål?

  Selv de sorte journalister hadede Mr. Green, der ikke svarede på spørgsmål eller sagde noget til valgmøderne. Han stillede bare op mod den anden kandidat, der havde kværket en studerende foran et kamera.

  Kommentar by Hanzi — 9. november 2012 @ 15:36

 76. -> 75, Hanzi,

  Jeg tror ham du tænker på er manden Alvin Greene fra South Carolina. Klik på følgende link:
  http://www.huffingtonpost.com/2010/06/09/alvin-greene-felony-charg_n_606599.html

  Det er såmænd rigtigt nok, at sorte vælgere nogen gange foretrækker hvide kandidater fremfor sorte. Især hvis en sort kandidat er konservativ.

  Ved guvernør valget i Ohio, 2006, opstillede republikanerne en konservativ sort kandidat ved navn Kenneth Blackwell.
  Blackwell var bla tidligere borgmester i Cincinnati, udsendt som ambaasadør af George H. W. Bush og var i årene før hans kandidatur til guvernør posten Ohio’s Secretay of State (en slags inderigsminister).

  Hans modkandidat var den kridhvide demokrat og US kongresmedlem Ted Strickland.

  Blackwell vidste godt, at det ville blive svært at vinde, da den tidligere guvernør, republikaneren Bob Taft, året før havde været indblandet i flere korruptions skandaler.
  Udfaldet af valget var, så vidt jeg husker, omkring 62% til Strickland og cirka 38% til Blackwell.

  En ting var, at Kenneth Blackwell tabte valget, men man kunne tydeligt se på hans ansigt, at det gik ham voldsomt på, da det blev offentliggjort at omkring 95% af sorte vælgere havde stemt på Strickland.

  Endvidere blev Blackwell grundigt svinet til af medierne og partiet demokraterne.
  Ord som porch monkey, house nigger, uncle Tom og white nigger blev flittigt brugt i valgkampen mod ham ude i de sorte ghettoer.

  I amerikansk politik findes langt hovedparten af diskriminationen og racehadet hos partiet demokraterne. Demokraterne var ved at få et slagtilfælde, da Herman Cain midt i mediernes smæde kampagne imod ham proklamerede, at han forlængst havde forladt demokraternes slave plantage.
  Gid flere sorte vælgere ville gøre det samme.

  Jeg må tilstå, at jeg ikke deler din begejstring for sorte kvinder. Det er der forøvrigt også mange sorte mænd der heller ikke gør. Kvinder kan generelt være stride. Sorte kvinder er ikke kun megastride og korpulente, men mange gange beregnende og direkte onskabsfulde.

  But as they say; Whatever gets you thru the night.

  Kommentar by grove city, ohio — 10. november 2012 @ 05:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper