22. januar 2007

“De har en kultur, hvor politiske modstandere betragtes som dårligere mennesker.”

Under sidste valgkamp markedsførte de sig som et ‘proces-orienteret’ parti, men i sidste uge faldt maskerne så endeligt. Fra Voldsomt angreb på de radikale indefra.

Det Radikale Venstre minder på tre punkter mere om en sekt end et politisk parti:

De har en fejlfri leder, der ikke må kritiseres. De har en kultur, hvor politiske modstandere betragtes som dårligere mennesker. Og de afviser enhver mulighed for dialog med de »ikke-troende«.

En sådan kritik er sjælden, selv fra politiske modstandere. Men hos de radikale kommer angrebet fra egne rækker – endda fra et medlem af hovedbestyrelsen…

Anders Thomsen, den tidligere formand for de radikale i København, retter i det kommende nummer af partibladet ’Radikal Politik’ et voldsomt angreb mod partileder Marianne Jelved og mod de dele af partiet, der efter hans mening har en småreligiøs tilgang til politik. Under overskriften ’Sure opstød’ skriver han:

»De tre forhold (ovenfor, red.) fik mig til for alvor at indse, hvorfor nogle opfatter radikale som selvgode, bedrevidende, frelste, elitære og uden kontakt med virkeligheden«.”

Anders Thomsen og Marianne Jelved var sat stævne i dagens P1debat, og hvis man mente Jelved var en hyklerisk kvindemenneske før, så ændrede de 18 minutters debat næppe noget på det. Hør selv – Er de Radikale en sekt?

“Vi er både en konstruktiv og en kritisk opposition…” (Marianne Jelved, 22/1-07)

Oploadet Kl. 20:58 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

10 Comments »

 1. Det er velgørende at se, hvordan de radikale er ved at blive suget ned i deres eget kviksand. Jelveds galopperende storhedsvanvid og irrationelle had til statsministeren trækker partiet længere og længere ned – og væk fra magten. I øvrigt interessant at se, hvor mange i partiet, der deler dette had. Måske er der vitterligt tale om en sekt.

  Kommentar by S — 22. januar 2007 @ 21:57

 2. Lad os da bare håbe det fortsætter en rum tid endnu, så skulle VK regeringen være sikret endnu en periode :)

  Kommentar by Morten — 22. januar 2007 @ 22:10

 3. Bare møgærgerligt at det er blevet sådan, når man meldte sig ind i de radikale fordi man netop støttede partiets traditionelle social-liberale ideologiske ståsted og tradition for at være pragmatikerne.. Og fordi man støtter Khader og hans holdninger (bl.a. til et muligt VKR-samarbejde) – ærgerligt at hans “fløj” vel nærmest må siges at være i mindretal…

  Kommentar by Topper — 23. januar 2007 @ 00:40

 4. Sådan går det altid , når praktiske hårdtarbejdene mennesker bliver overhalet af veltalende og teoretiske mennesker med tid nok!
  ALTID!

  Kommentar by father — 23. januar 2007 @ 01:47

 5. Jeg har længe sagt, at hvis Marianne Jelved bliver statsminister i Danmark, ophører Danmark reelt med at være en sekulær stat.

  Kommentar by Voltaire — 23. januar 2007 @ 02:00

 6. Var der ikke noget om, at Jelved var med i et eller andet “kendte”-Jeopardy! engang og floppede totalt?

  – I bund og grund er hun jo bare en småt begavet skolefrøken, der taler ned til folk, fordi hun tror, at hun underviser en førsteklasse (- ikke at jeg i øvrigt går ind for, at man skal tale ned til børn)=

  Kommentar by Matamoros — 23. januar 2007 @ 08:24

 7. 3 Topper

  Ja :-)

  Engang kunne jeg faktisk rigtigt godt lide de Radikale, overvejede enda at stemme på dem frem for de Konservative. Det er helt Surealistisk at tænke tilbage på.

  Kommentar by Phanarath — 23. januar 2007 @ 09:43

 8. Matamoros, jo det er rigtigt, men jeg kan ikke huske detaljer. Desuden kan jeg fortælle, at man internt i Det Radikale Venstre undrede sig meget over, at hun i sin tid skulle være økonomi-minister, for det der med tal var ikke lige hendes stærke side, selvom hun er seminarieuddannet regnelærer. Det har jeg i øvrigt også læst, at hendes tidligere elever har sagt. I dag siges det desuden, at hun ikke kan forklare den radikale skattepolitik.
  I øvrigt er jeg også af socialliberal overbevisning og ville dermed i en ideel verden stemme på Det Radikale Venstre. Som det ser ud nu, er jeg dog næsten 100% sikker på, at det aldrig bliver aktuelt.

  Kommentar by JanChris — 23. januar 2007 @ 11:54

 9. Da Marianne Jelved var økonomiminister blev hun kald i samråd om et eller andet. Hun krævede at få Lykketoft med som bisidder…..

  Kommentar by PeterK — 23. januar 2007 @ 12:52

 10. At karakterisere Det radikale Venste som en sekt, er vel lidt i overkanten. Set herfra, ligner partiet mest af alt en spytbakke…

  Kommentar by Torben Petersen — 23. januar 2007 @ 21:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper