10. november 2012

DR Detector: “Ifølge Karpantschofs logik skulle.. modstandsfolk.. have ‘forbindelser til nazistiske kredse'”

DR’s Detector-afsnit om hetzen mod Henrik Gade Jensen kommenteres i sidste uge af René Karpantschof i Politiken, og nu er turen så kommet til DR-redaktionens modsvar. Det er artige sager, der udstiller René Karpantschof slette motiver – DR afviser kritik: Har du set udsendelsen, Karpantschof?

“Der er to grunde til, at vi ikke bragte de pointer, Karpantschof fremfører i sin Kronik.

De var ikke en del af Informations artikel 25. november 2003, der lagde grunden til Henrik Gades afgang som spindoktor.

De er udokumenterede og potentielt ærekrænkende, altså injurierende. En sådan udokumenteret og potentielt ulovlig personhetz medvirker DR ikke til. Slet ikke i en udsendelse, der har til formål at fortælle, hvilke konsekvenser udokumenterede påstande kan have.

At Karpantschof nu igen forsøger at puste liv i en grundløs og fejlagtig argumentation, selvom alle andre, der medvirkede til hetzen i sin tid, har undskyldt, taler for sig selv. …

Karpantschof fremfører, at Henrik Gades syv artikler i 90’erne til det indvandrerkritiske tidsskrift Danskeren, der udgives af Den Danske Forening (DDF), og Gades tale på et DDF-sommermøde tjener som dokumentation for, at Henrik Gade havde »forbindelser til nazistiske kredse«.

Men PET mener, ifølge PET-kommissionen, ikke, »at DDF kan betragtes som en højreekstremistisk bevægelse, selvom den blev omtalt som racistisk og nazistisk i pressen«. Ligesom flere domme frikender DDF for de anklager.

Desuden var Gade Jensen ikke medlem af DDF. Og for at understrege absurditeten i Karpantschofs logik: Mens Gade Jensen skrev i Danskeren, var bladets ansvarshavende redaktør, Sune Dalgård, en gammel modstandsmand, som havde siddet i Gestapos fængsler.

Andre tidligere modstandsfolk var også involveret i bladet. Ifølge Karpantschofs logik skulle disse modstandsfolk så også have »forbindelser til nazistiske kredse«?

Oploadet Kl. 15:39 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/42250/trackback

17 Comments »

 1. Man skal godt nok have gået mange år på en”højere læreanstalt”, for at kunne følge fjolsets tankegang.

  Kommentar by karl3447 — 10. november 2012 @ 15:56

 2. Det er saftsuseme et stærkt svar af DR. Og bragt i det rette forum.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. november 2012 @ 18:48

 3. Hmmm…. Karpantschof får malet sig længere og længere op i hjørnet.
  Et selvmål af Özlem Cekic’ske dimentioner!!!

  Kommentar by Eyvind Dk — 10. november 2012 @ 19:00

 4. Jeg mindes engang for mange år siden – i 90erne, hvor jeg gik få meter bag den lille klamme autonom-chef, på Stengade tror jeg. Jeg var ved at nedsmelte, som hvis man havde haft chancen for at myrde Hitler inden de værste ulykker. Min selvbeherskelse var dog overmenneskelig.

  Kommentar by Kim Poulsen — 10. november 2012 @ 19:43

 5. @ karl

  Jeg har efterhånden tilbragt nogle år (7 for at være eksakt) på en “højere læreanstalt”. Jeg kan forsikre dig om det hverken er almindeligt eller velset at have en så letsindig tilgang til sit felt som Karpantschof. Jeg er ikke højreorienteret eller særlig glad for den danske forening som sådan, men ret skal være ret. Og at Karpantschof som udtaler sig som “ekspert” på radikale højrefløjsbevægelser ikke kan kende forskel på en nazist og den danske forening skriger til himlen. Hvis man ikke skal være rigtig grov, er sjusk på kanten af det uredelige det eneste jeg kan finde at sige om hans “ekspertudtalelse”.

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 10. november 2012 @ 20:29

 6. Den mand er psykotisk og lever i en vrangforestilling, hvor han ikke kan gøre noget forkert, sålænge det drejer sig om “højreorienterede”.

  Man kan gå så langt som til at konstatere, at alle er nazister, hvis de ikke deler hans syn på verden og samfund. Mage til opblæst nar, skal man lede længe efter, uden bevægelses restriktion (villa gitterly).

  Kommentar by Iznogut — 10. november 2012 @ 20:36

 7. HA HA HA – men det diskvalificerer ikke den lille gnom til at have et universitetsjob, næh nej. Kun det bedste til de uskyldige studerende.

  Kommentar by Josef. K — 10. november 2012 @ 20:47

 8. Eyvind, glimrende analogi.

  Karpantschof har med sit forsvar kun gjort det værre. Han har selv bidraget til at dette vil klæbe til ham for altid.

  Kommentar by Høgsbro — 10. november 2012 @ 21:19

 9. Hvad går der dog af DDR ? Vi er absolut ikke vant til at muslimsvin og venstrefløjsere bliver sagt midt imod. Er DDR langt om længe ved at indse det udsigtsløse i deres følgagtige opførsel ? Hvis så, er det kun glædeligt, men 40-50 år for sent.

  Kommentar by Nielsen — 10. november 2012 @ 22:16

 10. Det kommer måske bag på Karpantschof, men jeg er sikker på, at de gamle modstandsfolk har se hvorfra den nye trussel kommer! Den kommer fra Karpantscoof selv! Han er åbenbart ikke i stand til at se hvor nært beslægtet kommunismen, socialismen, facismen og nazismen er!
  De er alle antidemokratiske, voldelige, undertrykkende, og morderiske!

  Kommentar by Robert R — 11. november 2012 @ 00:40

 11. “Ligesom flere domme frikender DDF for de anklager.”

  Og de domme er interessante på flere leder.

  Bl.a. dokumenteres det, at anklagerne er konstruktion.
  Vel at bemærke i et forum (en domstol), hvor de der har lavet konstruktionerne kunne imødegå påstandene. Det gjorde de IKKE.

  dommene kan læses her:

  http://www.dendanskeforening.dk/side9.html

  Kommentar by Hans Und — 11. november 2012 @ 05:22

 12. Og nok så interessant; fra en nylig post her på stedet, så har Preben Wilhjelm, en af deres egne, tilsyneladende i et indlæg i Information d. 5.2.1995 konstateret, at nazisme/autonome/Blegingegadebande er et fedt.

  Kommentar by Hans Und — 11. november 2012 @ 05:33

 13. i 12 skulle dette link have været med:

  http://www.uriasposten.net/images/Inf-230295-LauesenKarpantsc.gif

  Kommentar by Hans Und — 11. november 2012 @ 05:34

 14. DR skal have ros, når det er fortjent.

  Kommentar by Liva — 11. november 2012 @ 07:10

 15. Rene Karpantschof er desværre ikke et fjols. Han er en intelligent ondskabsfuld satan. Det er desværre en helt anden dyreart.
  Det er ufatteligt, at denne politiske svinepels gennem årtier har fået lov til at fremstå i DR som “ekspert” og kommentator i dit og dat. Det er dybt belastende for DR’s moralske habitus, at dette har kunnet finde sted.

  Kommentar by Leif Knudsen — 11. november 2012 @ 09:49

 16. #5 Nærsynet Hippo

  “Sjuske”; Et nyt rødt “uden for anvar” ord, som også vores pt. sidende “Sjuske-Dorthe” statsminister brugte om fejlagtige oplysninger vedr. hendes skatte betaling.

  Det er sgu’ for letkøbt, kære nærtsynede hippo.

  Kommentar by Neuhammer — 11. november 2012 @ 15:53

 17. @ Neuhammer

  Hvem siger man ikke har ansvar for sjusk? Når man fremstår som ekspert og/eller forsker har man da bestemt ansvar for sjusk. Specielt når man udtaler sig om noget der kan have vidtrækkende konsekvenser for andre. Jeg ved ærligt talt ikke om man kan kalde RKs udtalelser bevidst manipulation eller “bare” sjusk. Derfor siger jeg også at sjusk er det bedste jeg kan sige, så kan du selv gætte dig til hvad det værste er…

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 11. november 2012 @ 20:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper