11. november 2012

Bruxelles afskaffer det traditionelle juletræ og krybbespil på Grote Markt – Erstattes af et ‘tv-vintertræ’

Samme dag jeg gæsted Bruxelles skriver lokale medier, at bystyret i EU’s uofficielle hovestad nu afskaffer juletræet på Grote Markt og installerer et såkaldt ‘tv-vintertræ’. Fra The Right Perspective – Bruxelles Bans offensiv ‘Christmas Tree For muslimer.

“Government officials in Brussels, Belgium banned Wednesday a popular Christmas tree exhibit out of concerns that the local Muslim population found it ‘offensive.’ An ‘electronic winter tree,’ will take the place of the traditional Christmas Tree and Nativity scene at the city center of Grand Place, reports Brussels News.

The electronic sculpture will stand 25 meters (82 feet) tall and consists of a set of television screens, reports Brussels Expat.

‘During the daytime you can climb to the top of the tree where you will be able to enjoy a panoramic view of the city,’ the website explains. ‘As soon as it becomes dark the tree turns into a spectacle of light and sound. Every ten minutes an amazing show will unfold.'”

(Het Laatste Nieuws, 9. november 2012, s. 2)

Oploadet Kl. 16:22 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/42284/trackback

17 Comments »

 1. Og her ser vi pyntet på trææt: http://i.imgur.com/CR3wi.jpg

  Kommentar by Navn — 11. november 2012 @ 16:33

 2. Tja man kan mene hvad man vil om jern-træet på Grote Markt – men det går ihvertfald under betegnelsen “juletræ” på byens hjemmeside og hedder ovenikøbet XMas3.
  Det virker lidt som en ikke-historie hvor politikeren Bianca Debaets har været lige lovlig frisk i at forudse julens afskaffelse i Bruxelles lidt før tid.
  Her er hendes udtalelser som altså er kilde til den korte artikel i Het Laaste Nieuws
  http://www.biancadebaets.be/brussel/bianca-debaets-betreurt-verstoten-van-kerstboom-op-brusselse.html

  Og her er så det som der står på byens officielle sider. Bemærk her at både julemarked og juletræ bliver nævnt.

  http://www.brussel.be/artdet.cfm?id=4952&
  http://visitbrussels.be/bitc/BE_nl/minisite_winterwonders.do

  Som det ser ud lige nu har Bruxelles altså trods alt ikke aflyst julen på nogen måde (det ville også være dumt ren økonomisk da særligt julemarkedet tiltrækker masser af besøgende fra nær og fjern)

  Der er ingen tvivl om at vestlige traditioner er under pres, men lige denne gang er der vist ikke rigtigt noget nyt andet end en politikers trang til at markere sig.

  Når Bruxelles har julemarked, juletræ (omend altså et moderne af slagsen på Grote Markt), julekrybbe og sikkert også mulighed for at få et skud rom i Glühweinen – ja så ser jeg ikke lige julen truet i år.

  Kommentar by Den Kutteklædte Hævner — 11. november 2012 @ 17:07

 3. Kan du få dig selv til at stemme på sådanne skiderikker, der bøjer af ved det mindste vink.
  Så hellere borgerkrigen!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 11. november 2012 @ 17:42

 4. Defaitisme!

  Kommentar by Robert R — 11. november 2012 @ 23:39

 5. Hvorfor et “vintertræ”. Drop det dog. Ved at gøre det funktionelt (man kan klatre til toppen og få et dejligt vue over byen, bvadr) forsøger man formentlig at forhindre den totale fiasko. Isnende kulde. Man fornemmer hvorfor det er EU uhyre magtpåliggende at sikre at alle medlemslande får deres andel af kulturberigere. Schengen og hele EU konstruktionen kunne være i fare i det øjeblik et af landene de facto fik muslimsk flertal. Hvem ville trække sig først?

  Kommentar by EH — 12. november 2012 @ 01:27

 6. jeg syntes vi skal afskaffe julen, så vi ikke generer vore muslimske medborgere. Man kan også stikke sig på et juletræ. Jeg er også sikker på at ham mommo eller hvad han nu hed ikke dansede omkring et træ.

  Kommentar by Machiavelli — 12. november 2012 @ 02:22

 7. Du må virkelig være lidt tosset, Møller: Hvis du siger ‘Bruxelles’, må du da også sige ‘Grand Place’. Siger du derimod ‘Grote Markt’, så hedder det selvfølgelig også Bryssel (Brussel på hollandsk/flamsk/nederlandsk, men u’et udtales som y/ü).

  Lav nu endelig dit hjemmearbejde og læs

  http://en.wikipedia.org/wiki/Brussels_Hoofdstedelijk_Gewest ,

  specielt

  http://en.wikipedia.org/wiki/Brussels_Hoofdstedelijk_Gewest#Municipalities ,

  for at man skal kunne tage dig nogenlunde seriøs. Aktuelt virker du faktisk lidt desorienteret.

  Beklager, har i øjeblikket ikke bedre nyheder til dig.

  Kommentar by Michael Laudahn — 12. november 2012 @ 05:18

 8. ‘Your comment is awaiting moderation’: fordi det er mig, eller pga mine links? Test:

  —————

  Du må virkelig være lidt tosset, Møller: Hvis du siger ‘Bruxelles’, må du da også sige ‘Grand Place’. Siger du derimod ‘Grote Markt’, så hedder det selvfølgelig også Bryssel (Brussel på hollandsk/flamsk/nederlandsk, men u’et udtales som y/ü).

  Lav nu endelig dit hjemmearbejde og læs Brussels Hoofdstedelijk Gewest i den engelske Wikipedia, specielt afsnittet Municipalities, for at man skal kunne tage dig nogenlunde seriøs. Aktuelt virker du faktisk lidt desorienteret.

  Beklager, har i øjeblikket ikke bedre nyheder til dig.

  Kommentar by Michael Laudahn — 12. november 2012 @ 05:20

 9. Aha. Du kan naturligvis blokkere mig, ligesådan jeres mini-Napoleon [navn fjernet igen, Kim] allerede har lavet, men vi får se om det på længre sigt er en klog beslutning. .)

  Kommentar by Michael Laudahn — 12. november 2012 @ 05:22

 10. -> Michael Laudahn

  “… fordi det er mig, eller pga mine links?”

  Akismet-filteret er ikke glade for links.

  Kommentar by Kim Møller — 12. november 2012 @ 07:02

 11. Nedenstående er sagt af formand for organisation for koran dyrkende advokater i England.

  “Beskyt dig selv og din familie mod julen.

  Sådan lyder opfordringen fra den advokat og muslimsk prædikant, Anjem Choudary, til muslimer i Storbritannien.

  Ifølge The Daily Telegraph stempler Anjem Choudary julen som ‘ond’ i en prædiken lagt på nettet.

  – At pynte op i hjemmet, at købe et juletræ eller at spise en julekalkun er totalt forbudt af Allah, lyder det i prædikenen.

  – Selve julen som koncept er i modstrid og konflikt med islams grundlag, skriver Anjem Choudary og afviser, at Allah som gud skulle have en søn.” (England 2008)

  h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/307369:Kirke—tro–Muslimsk-praedikant-stempler-julen-som–ond

  Kommentar by Liva — 12. november 2012 @ 07:17

 12. #11. Liva
  Var der julepakkeuddeling i England, så er muslimerne så skamløse,
  at de gladeligt stillede sig i kø.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 12. november 2012 @ 12:55

 13. Det er lidt ynkeligt at de bøjer sig sådan, men det er jo ikke nogen overraskelse. Men hvis Islamisterne ikke kan acceptere vores Jul, hvorfor pokker skal vi så acceptere deres Eid? De må for min skyld gerne sulte sig, jeg er ligeglad.. Men deres fest hvor de er åbenlyst voldsomme overfor omgivelserne, og er til fare for andre, hvorfor skal vi acceptere det? Julen er trods alt ret fredelig, man render om et træ, får gaver, spiser god mad. Big deal? Eid er noget i retning af “fyld gaderne, vær til besvær..”

  Kommentar by Jonas — 12. november 2012 @ 13:07

 14. Det er bare endnu et skridt på vejen til udryddelse af kristne europæiske traditioner.
  De vil åbenbart ha’ den revolution.
  Det virker som om de bliver ved med at vifte den røde klud foran ansigtet på os.

  Kommentar by Frank Hagmann — 12. november 2012 @ 19:43

 15. Officielle Danmark går samme vej med at slette kristne/jule symboler:

  “MED AFSTEMNING Ligestillings- og kirkeministerens officielle julekort bærer påskriften ”Season’s Greetings”. Kirkeministeren synes selv, kortet er ”sødt”. Biskop kalder det ”sært” og havde foretrukket et ”Glædelig jul i Jesu Kristi navn”
  Sådan står der på årets officielle julekort fra ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R). De tidligere år har julekortet haft et kristent præg med en ”glædelig jul” og kirkelige motiver. Men i år viser kortets forside en jordklode omkranset af glade børn fra forskellige kulturer og en tekst, som kan oversættes til ”Årstidens hilsen”. Inden i kortet står der ”Glædelig jul og godt nytår””
  (2011)

  h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/445161:Kirke—tro–Kirkeminister-sender-religionsneutrale-julekort?article_page=3

  Kommentar by Liva — 13. november 2012 @ 07:45

 16. “Røde Kors forbyder krybbespil. Kristne symboler forsvinder fra julekortene, og lokale myndigheder begynder at kalde festlighederne i forbindelse med årets afslutning for ’lysfester’ eller ’vinterfester’ i stedet for julefester.

  Den kristne jul er under så stort pres i Storbritannien, Frankrig og i EUs centrale politiske institutioner, at kristne organisationer nu protesterer.

  I Storbritannien advarer Rowan Williams, ærkebiskop af Canterbury og leder af den anglikanske kirke, mod, at ’politisk korrekthed’ får embedsmænd og organisationer til at fjerne det kristne budskab fra julen.” (2010)

  h t t p://www.berlingske.dk/verden/kristen-jul-i-modvind-i-europa

  Kommentar by Liva — 13. november 2012 @ 07:47

 17. Ikke blot forbydes (kristen) jul i boligområde, islam lægger også beslag på kirker – bl.a. i Sverige.

  “Med en check på fem millioner svenske kroner, udstedt af regeringen i den arabiske oliestat Qatar, er en svensk kirke nu på vej til at blive omdannet til en moské.

  Den tidligere metodistkirke i den svenske by Gävle lidt nord for Stockholm er netop blevet solgt til Gävle Islamiska Center. Metodisterne i Gävle vil forlade kirken til marts næste år, hvorefter de lokale muslimer vil påbegynde en ombygning, der blandt andet skal give plads til et bibliotek.

  Alle pengene til opkøbet af kirken kommer fra regeringen i Qatar, det rigeste land i den arabiske verden. Med pengene følger dog også en række krav til de svenske muslimer, fortæller Jalel Bel Haded, der er talsmand for Gävle Islamiska Center.” (Sverige 2007)

  h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/268389:Kirke—tro–Qatar-laver-moske-i-svensk-kirke

  Kommentar by Liva — 13. november 2012 @ 08:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper