14. november 2012

Brandstifterbanden & den græske forbindelse – Apologetisk interview med terrorsigtede i Politiken

I forbindelse med den igangværende retsag mod Brandstifterbanden kom det forleden frem, at der under brandangrebet mod den græske ambassade den 6. april sidste år, blev malet et logo for den græske terrororganisationen ‘Conspiracy of Fire Cells’ (CCF). Under ransagningerne fandt PET spraydåsen, og en computer der havde været anvendt til talrige søgninger på græske anarkistgrupper. Den hjemmelavede napalm som gruppen ifølge politiet antændte ved ambassadens hoveddør, gav ikke helt den ønskede effekt, men var ifølge anklagemyndigheden potentiel livsfarlig for 32 beboere i naboejendommen.

(En af Conspiracy of Fire Cells’ 14 brevbomber, sendt til ambassader; E-PI.gr)

I anklageskriftet omtales kommende mål, herunder flere ministerier og Christiansborg, og det hører med til historien, at ‘Conspiracy of Fire Cells’ september sidste år henviste til fængslede brødre og søstre i blandt andet Danmark, og opfordrede til at gøre den kommende retsag mod de græske terrorister til ‘a trial of the system’. Et anden samtidig støtteerklæring er mere direkte – ‘Not 1 milimetre back – 9mm in cop’s heads’, men foreløbigt er det dog kun blevet til støtte-graffiti på Nørrebro.

Støtteerklæringerne med den danske vinkel kan læses på 325.Nostate, der tidligere har offentliggjort danske Thomas Blaks støttebrev til ‘Revolutionary Struggle’ – En anden græsk terrorgruppe, der i sommers fik en støttefest i AFA-kollektivet Bumzen.

To af de fem terrortiltalte i Brandstifterbanden er stadig fængslet, men minsanten om ikke Politiken i søndags gav de resterende tre taletid i et stort opsat interview, hvor de får lejlighed til at afpolitisere brandstiftelserne. De ville blot tage hævn over politiet, der efter gruppens opfattelse systematisk knægtede deres rettigheder.

Ser man mere nøgternt på de oplysninger om gruppens aktiviteter der er kommet frem, så fremstår de som fuldfede venstreradikale med alt hvad dertil hører. De var aktive i kampen for Ungdomshuset og klimabevægelsen, men også i Kirkeasyl-regi, ved aktioner mod udvisninger af afviste asylansøgere, og deltog sågar i den rutinemæssigede mødeterror mod ‘Stop Islamiseringen af Danmark’ og nationalsocialisterne i DNSB. Selvfølgelig frustrerer det revolutionære, at politiet garanterer andres ejendomsret og forsamlingsfrihed, men det gør ikke nødvendigvis politiet til problemets kerne.

Bandens første aktion fandt sted i april 2010 og i løbet af året fulgte yderligere seks aktioner. Samme år var de græske meningsfæller yderst aktive, og detonerede blandt andet bomber foran det græske parlament, ved en politistation, og det lykkedes sågar at bombe Athen-hovedkvarteret for højreradikale ‘Golden Dawn’.

Fra Politiken – Anklaget for terror (af Frank Hvilsom, ikke online).

“For to uger siden, mandag 29. oktober, indledte vicestatsadvokat Bo Bjerregaard sagen mod de i alt fem tiltalte mænd i alderen 21 til 24 år i byrettens lokaler på Rådhuspladsen i København. Her er de tiltalt for ildspåsættelse og planlægning af brandattentater, som anklageren mener er et venstreradikalt motiveret forsøg på at skræmme befolkningen og omvælte samfundet, hvorfor de tiltalte kræves dømt efter straffelovens strenge terrorparagraffer. …

Det har fået den 24-årige Anders Christtreu og de medtiltalte 22-årige Daniel Holst og 21-årige Tobias Melsted til at stå frem og fortælle baggrunden for, hvorfor de en sen aften cyklede af sted for at brænde politiskolens gymnastiksal af, og hvorfor de fabrikerede 21 molotovcocktail, som politiet fandt, da mændenes tilholdssted på Christiania blev ransaget efter anholdelsen i april sidste år. …

Rejsestalden er et centralt omdrejningspunkt i sagerne mod Anders Christtreu, Tobias Melsted, Daniel Holst og PJ. Det var her, PET opsnappede, hvad der i anklageskriftet er fremlagt som planer om ved hjælp af opskrifter på hjemmelavet napalm, rekognoscering og ved fremstilling af molotovcocktail at forberede terrorhandlinger rettet mod politifolk, virksomheder og ministerier.”

(Domstolen i Athen efter CCF-bombe, 30. december 2010; E-PI.gr)

»Vi talte også i timevis om, hvordan vi kunne brænde politiets parkerede biler af med molotovcocktail, når politiet var på ransagning på Christiania. Eller vi diskuterede, hvordan vi kunne etablere en maskingeværrede på taget af loftet og skyde. Der var en af os, som gik i skole over for Livgardens kaserne ved Rosenborg, så vi talte også om at sætte bomber på deres militærbiler og om at ramme tamburkorpset. …

»Men det var machosnak, og det var pinligt. Det hele blev jo sagt i et privat rum, hvor vi konstant har været skæve. …«, siger Anders Christtreu.

Nogle af planerne blev dog konkrete. I byretten har anklagemyndigheden fremlagt de første af PET’s overvågede samtaler, hvor de fire mænd taler om at fremstille molotovcocktail med en blanding af benzin og flamingoplader. Ifølge optagelserne taler PJ om, at han før har prøvet at fremstille molotovcocktail, så det skal han nok tage sig af. På båndet taler Tobias Melsted endvidere om, at han har søgt på nettet, hvordan blandingen kunne blive til en form for napalm, fordi flamingoen ville opløse sig og blive til en klistret masse i benzinen.

»Så laver vi den ondeste blanding«, siger Daniel Holst begejstret på optagelserne. … PJ, Anders Christtreu og Tobias Melsted har købt flamingo og benzin og fylder en balje med benzinen og brækker flamingostykker ned i det.

[…]

Et par år før anholdelsen ved Politiskolen havde Tobias Melsted, 17 år gammel, forladt sit hjem… Nogle måneder var han hjemløs. Af og til blev natten tilbragt udendørs. … Da gruppen fandt loftet på Christiania, levede Tobias Melsted af kontanthjælp. …

Da de tre mænd rykker ind på Christiania, er de alle sammen droppet ud af deres uddannelser. Ingen af dem husker nøjagtigt, hvornår de begyndte at søge sammen som gruppe, men de begyndte at møde hinanden ved forskellige klimademonstrationer i 2009 og i demonstrationerne ved Brorsons Kirke i august 2010, da irakiske asylansøgere havde forskanset sig i kirken.

Anders Christtreu kan huske, at han stødte på Daniel Holst i det nye ungdomshus i Københavns Nordvestkvarter i 2009. Hans lillebror havde introduceret ham til stedet, og det blev hans vej ind i det venstreorienterede miljø i København, efter han havde været soldat i Livgarden. Han er opvokset i en velhavende familie… Den afsluttende studentereksamen tog han på Sorø Akademi. …

Daniel Holst er vokset op på en stille villavej i Næstved. Forældrene er veluddannede og havde råd til at sende ham i en katolsk privatskole. … Han betegner sig selv som socialistiskanarkistisk i sin politiske opfattelse. De tre mænd engagerer sig fortrinsvis i klimaspørgsmål og asylpolitik.

»… jeg vil betegne mig selv som en retfærdighedssøgende mand«, siger Tobias Melsted.

Både han og Daniel Holst har deltaget i de såkaldte torsdagsdemonstrationer mod rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69. I 2009 blev Daniel Holst engageret i klimabevægelsen og var med til at arrangere sin første civile ulydighedsdemonstration i maj 2009.

[…]

De nævner PET-overvågningerne, politiets håndtering af klimademonstrationerne, masseanholdelserne, de voldsomme sammenstød ved Brorsons Kirke og rydningen af Ungdomshuset i 2007.

»Tre dage efter sammenstødet ved Brorsons Kirke brød jeg helt sammen. Alle de prygl, folk fik, sad i mig. Alle klimademonstrationerne i 2009 blev lukket ned af politiet. Vi følte, at politiet kriminaliserede alle, som var på gaden. Det var chokerende og krænkende, at man konstant risikerede at blive anholdt. Vi føler, at politiet har lagt hele protestmiljøet ned. Ingen tør rigtig at gå på gaden mere«, siger Anders Christtreu.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/42343/trackback

6 Comments »

 1. “Vi føler, at politiet har lagt hele protestmiljøet ned. Ingen tør rigtig at gå på gaden mere”

  nåår hvor synd, må i ikke lave brandbomber og smadre andre folks ejendomme mere? måske hvis i lægger samtlige hjerneceller i kan mønstre i blød, så vil i måske (og jeg understreger “måske”) kunne komme frem til hvorfor politiet holder øje med jer. det er ikke fordi de er “fascister” eller lign, DET ER FORDI I ER DET!

  udover det, kommer det bag på nogen at der ville udspringe venstreorienteret vold fra det nye ungdomshus?

  hvorfor københavns kommune vil sponsorere et miljø der planlægger angreb på deres medarbejdere og instutitioner skal man vist være radikal for at forstå.

  Kommentar by per — 14. november 2012 @ 18:25

 2. Hvor er det bare langt ude at man må ty til så drastiske metoder, før man kan skabe opmærksomhed om sin sag.

  Kommentar by Lea H. — 14. november 2012 @ 19:19

 3. bemærk at der ikke bliver nævnt et ord om den såkaldte antifacisme. journalisten kunne jo spørge Tobias og Anders om deres afa forbindelser…

  Kommentar by Jørgen — 14. november 2012 @ 19:58

 4. Anders Christtreu hmmm

  Jeg tror vidst nok, men er ikke sikker på kronologien, at han på det tidspunkt hvor han mener, at have været skæv 24/7, dog formåede at vinde et mesterskab i fægtning. Fantastisk undskyldning i øvrigt, hash er vist arabisk og forbundet til assisnate.

  Kommentar by Hans Und — 14. november 2012 @ 19:59

 5. Frank Hvilsom er et problem.

  Kommentar by Orange Armee Fraktion — 14. november 2012 @ 21:35

 6. I Politikens polerede historie om de tre venstreekstremister bed jeg mærke i, at Anders Christtreu, Daniel Holst Petersen og Tobias Melsted Hansen påstår, at de ikke kender noget nævneværdigt til deres to formodede medskyldige, Frederik Pryds og Peter Jensen. Jeg har bemærket, at der er mindst to forsvarsadvokater ind over, den gamle rockeradvokat Peter Hjørne og så Hanne Reumert.

  Ved nogen, hvem der er advokat for hvem i sagen?

  Kommentar by Martin Kasler — 15. november 2012 @ 03:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper