28. januar 2007

Professor Jørgen Poulsen: “Det begynder at nærme sig tilstande i diktaturlande…”

Det lader til der endelig er kommet en debat igang om DR’s politisering, og polariseringen er noget nær total. Godt at få skilt fårene fra bukkene skulle jeg mene.

Hvor Politikens Tøger Seidenfaden og SF’s Villy Søvndal tidligere har talt om ‘berlusconisering’ når deres tv-kanal kritiseres, så taler radikale Simon Emil Amnitzbøl nu også om “en ren Berlusconi” (Berl, 28/1-07).

Ingen stikker dog de helt vildt uvildige medieforskere, der bekæmper privatiseringen af TV2, alt imens de kæmper for DR’s ret til at føre propaganda mod den folkevalgte regering…

Frands Mortensen, professor i medievidenskab: “Jeg tror, det var gået uden problemer i Nordkorea…” (om Jens Rohdes udnævnelse til TV2-chef, Information 22/9-06)

Jørgen Poulsen, professor i journalistik: Det begynder at nærme sig tilstande i diktaturlande og islamiske stater, hvor regeringen sidder tungt på medierne. Mediernes uafhængighed af statsmagten er helt afgørende i vores samfundssystem.” (om Foghs kritik af DR, Politiken 26/1-07)

16 Comments »

 1. Det morsomme er da, at hvis der er noget som vitterligt minder ganske meget om tilstandene i diktaturlande og islamiske stater, så er det da netop tilstanden i DR.

  Alligevel skyder Poulsen på budbringeren, istedet for at tage truslen mod demokratiet alvorligt. Truslen kommer nemlig ikke fra Fogh, men derimod fra DR.
  Troværdig information er nu engang livsvigtigt for et demokrati.

  Hvad er Poulsen og Mortensens agenda? Det er det spørgsmål man burde stille….hvorfor lyve så groft og have den frækhed at kalde det videnskab?

  Det minder ganske meget om de unge fascister fra ungeren, som evig og altid råber fascister efter liberale, altimens de tæver løs på den danske retsstat og retsbevidsthed.

  Kommentar by Mackety — 28. januar 2007 @ 23:20

 2. Den mand gør mig SÅ gal. Og tænk han er lønnet af dig og mig! Jeg kan forestille mig hvordan han hjernevasker alle eleverne.
  Fyr ham!

  Kommentar by Pleth — 28. januar 2007 @ 23:21

 3. Rent hysteri. Det eneste Fogh har gjort er jo at stille spørgsmålstegn ved DR’s neutralitet. Det har overhoved ikke noget med censur eller forsøg på politisk kontrol at gøre. Det er udelukkende en politisk udtale om hvorledes han ser tingenes tilstand.
  Men det er da klart at visse elementer strakt forsøger at dreje det i retning af noget helt grotesk, så de kan tilsvine statsministeren. Især når det drejer sig om godhedsindustriens aller mægtigste propagandaorgan, Danmarks Radio. De føler sig uden tvivl truet, og kæmper nu med næb og kløer for at forhindre selv den mindste udvikling mod et politisk neutralt DR.

  I øvrigt. Hvis ikke statsministeren må udtale sig om sin politiske holdning, hvem fanden må så?

  Kommentar by Holme — 28. januar 2007 @ 23:36

 4. Stats ministeren har blot påpeget at DR gerne må kritisere ham, bare de holder sig til sandheden, at forvente han skulle finde sig i undergravende løgne, det siger da alt om at der føres krig mod regeringen, ikke journalistik!

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 28. januar 2007 @ 23:45

 5. Hvis de to klaphatte mener, at alle medier skal være uafhængige af statsmagten, så må man gå ud fra, at de også mener økonomisk.

  Kommentar by SUS — 29. januar 2007 @ 00:23

 6. @ 5

  Lige præcis.

  DR udviser en chokerende nasse-mentalitet. Man vil gerne have alle rettigheder men ingen forpligtigelser.

  Nogen er i sandhed mere “lige” end andre …

  Kommentar by DaLi — 29. januar 2007 @ 08:35

 7. Desværre er Poulsen og Mortensen typiske for niveauet på universiteterne. Og endnu værre i stigende grad på naturvidenskab.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 29. januar 2007 @ 10:09

 8. måske skal det lige understreges at det ikke er DR der har lavet udsendelsen.

  Kommentar by Allan — 29. januar 2007 @ 11:45

 9. Når de kulturradikales intelligensreserve Amnitzbøl taler om ren Berlusconi, så glemmer han vist hvor meget han selv bliver promoveret af DR og TV2 for den sags skyld.

  Man må undrer sig over hvor meget mediedækning, dette orakel får. Jeg har aldrig oplevet, at en TV journalist har forholdt sig kritisk til Amnitzbøl, men han er jo også en af vennerne!!

  Kommentar by Alfred Hansen — 29. januar 2007 @ 12:07

 10. Jeg tog et kursus i journalistik med Jørgen Poulsen i sin tid.
  Det første han lagde ud med at sige, var at “han ikke havde noget
  problem med at bruge forelæsninger til at politisere. For RUC var jo
  et rødt universitet.” Dernæst begyndte han sin lektion om hvordan
  dækningen af israel/palestina konflikten var alt for venlig ved
  jøderne.

  Den mand er storslem og jeg har aldrig mødt en mere stødende person
  siden. Han er ræverød på den maniske måde. Beware.

  Kommentar by islamofascisme — 29. januar 2007 @ 13:18

 11. Jørgen Poulsen er noget af det mest ufrivillig komiske, jeg længe har oplevet. Han farede ud i Radioavisen, Go’ Morgen Danmark, på TV2 News, i Jyllands-Posten, i P1 Debat og alverdens andre steder med sin ufattelig grove kritik af Anders Fogh, fordi han og regeringen havde forsvaret sig mod manipulationerne i “Den hemmelige krig”. Problemet for den kære Jørgen Poulsen er bare, at han ikke har set filmen! Simon Andersen fra Nyhedsavisen var nærmest lamslået over, at de i P1-debat netop havde siddet og diskuteret, hvorvidt DR’s troværdighed havde taget skade, og så havde professoren ikke set det, det hele drejede sig om!

  Kommentar by JanChris — 29. januar 2007 @ 14:01

 12. Jørgen Poulsen burde måske forstå dansksproget lidt bedre, det kunne måske også være en fordel i det job han har… Fogh sagde at DR har et troværdighedsproblem, betyder det at han nu cencurer den danske presse?? Nej.
  Jeg tror alle vil indrømme at DR har et trovædighedsproblem hos en stor andel af befolkningen.

  Allan, du fortjener næsten ikke et svar, – men det er nu engang DR der har købt filmen og forsvarer den nu 110%, det er ikke TV2, det er ikke CNN, det er ikke TV2 News osv….

  Kommentar by Pleth — 29. januar 2007 @ 20:01

 13. Hmm såvidt jeg har forstået det er det da (D)DR der har været med til at reserche og finansere Guldbrandsens makværk så noget har (D)DR altså med det at gøre.

  Ydermere er der da ganske mange eksempler på (D)DRs “lille” krig mod den borgerlige regering, vi nævner i flæng, en vis DAGPLEJEMOR, 2 gange forkerte tal i deres kampagner mod regeringen i de PÅSTÅEDE nedskæringer.

  For slet ikke at tale om de sådan ca 85% tåbeligheder af gamle stereotype venstrefløjs tosserier der vælter ud af P1 DAGLIGT (og de 85% var yderst venligt sat)

  Kommentar by whodares — 30. januar 2007 @ 00:08

 14. Mon ikke Gullag-øhavets massemorder sympatisør Jørgen Poulsen, burde ansøge om sin stilling en gang til ?? kan vi være tjent med en mand der underviser i noget han selv ikke fatter en brik af og kun er forblindet i socialismens røde tåger….tak for kaffe
  hej

  Kommentar by li — 30. januar 2007 @ 19:47

 15. ja..en sæk med en sæk på

  Kommentar by li — 27. april 2007 @ 14:45

 16. idioter

  Kommentar by Snap — 27. maj 2007 @ 17:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper