28. januar 2007

Hørt på P1: DR kunne godt “gøre noget mere for at få flere kvinder ind…”

Det kræver sin kvinde at betragte DR som et mandsdomineret medie, men socialdemokraten Britta Thomsen har tilsyneladende hvad der kræves. Fra seneste udgave af Europa Lige nu, hvor hun argumenterer for ‘kønskvotering’.

Britta Thomsen, Socialdemokrat (MP): “Nu tror jeg slet ikke problemet er i det private, men jeg tror faktisk det er i det offentlige vi har det store problem. Fordi kommunerne, amterne og staten ikke lever op til deres forpligtigelse omkring at gennemføre ligestilling, og jeg synes da også sådan noget som Danmarks Radio skulle tage og oppe sig lidt, så vi kan få nogle flere kvinder på skærmen. Jeg synes da det er utroligt, at jeg sidder ottende februar på valgaftenen og ser fire mandlige kommentatorer og en mandlig studievært. Det kunne ikke være forekommet på BBC. På BBC der har de altid fire til debat, og der er mindst en kvinde. Jeg talte med en videnskabsjournalist på BBC Radio, som sagde til mig, når han skulle have fire ind, så var der nogle gange de mest utrolige mærkelige forskningsmæssige områder, hvor han så skulle ud og skaffe den kvinde, og han sagde til mig – du kan tro det er svært, men jeg gør det, for jeg skal det. Og jeg synes man på Danmarks Radio i forhold til debatprogrammer godt kunne gøre noget mere for at få flere kvinder ind…

PS: Debatten mellem Britta Thomsen (S) og Louise Frevert (DF), afsluttes af P1’s Anne Haubek med disse meget sigende ord…

“… enige om kønskvotering, det bliver I to nok ikke lige i øjeblikket, selvom vi ellers har nogle – forsøgt at overbevise Louise Frevert med nogle glimrende eksempler…”

Oploadet Kl. 23:30 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

9 Comments »

 1. OT: Dette papir af økonomen Martin Paldam vil nok interessere mange af denne blogs læsere: http://www.akf.dk/dansk_public_choice/pdf/paldam.pdf. Via kommentar på Punditokraterne.

  Paldam ligger ikke under for politisk korrekthed og sætter tonen med denne indledende sætning: “This essay is an attempt to explain the fact that Islam is the strongest barrier to democracy in the world today.”

  Hans ord om islam lyder lidt som et nutidigt ekko af churchills: “No stronger retrograde force exists in the world.”

  Kommentar by NAN — 28. januar 2007 @ 23:42

 2. -> 1: NAN

  Linket virker ikke. Her er et, som gør:

  http://www.econ.au.dk/vip_htm/mpaldam/Papers/theocracy.pdf

  Kommentar by Andreas — 28. januar 2007 @ 23:49

 3. Nu ramler det totalt for DRs hemmelige krig. MonoKultur har lige fundet denne artikel: http://avisen.dk/kronvidne-overgreb-fanger-280107.aspx

  Kommentar by SilleEllis — 29. januar 2007 @ 00:09

 4. -> 1/2

  Blogger jeg imorgen. Takker.

  Kommentar by Kim Møller — 29. januar 2007 @ 00:45

 5. ->2. Tak. Hvis punktummet til sidst fjernes, virker linket: http://www.akf.dk/dansk_public_choice/pdf/paldam.pdf

  Kommentar by NAN — 29. januar 2007 @ 09:28

 6. Ligestilling?

  Der er da ikke andet end kællinger på DR.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 29. januar 2007 @ 10:06

 7. Ironi start
  Jo, jeg synes da også det at være kvinde er en faglig kvalifikation. Jeg vil til enhver tid hellere opereres af en kvinde der fik 5 i operationstekniḱ end af en mand der fik 11.
  Ironi slut

  Jeg var engang ansat i en stor virksomhed der producerede metalemner. Vi havde mange ingeniører ansat, som alle var mænd, og vi syntes at det var for dumt, at vi kun havde kvinder i bogholderiet, receptionen og kantinen. Næste gang vi skulle bruge ingeniører bestemte vi at samtlige kvindelige ansøgere skulle til samtale. 10 var til samtale, og ingen af dem ville have jobbet, så vi ansatte 2 mænd.

  Man kan ikke sigte mod ligestilling forstået som 50/50 ansatte af begge køn. Man kan opstille målet at der skal være ligevægt i forhold til antallet af kvalificerede ansøgere. De forskellige ligestillingsforkæmpere klager sjældent over at sundhedsvæsenet er domineret af kvinder (70% af de medicinstuderende og tæt på 100% af de sygeplejestuderende er kvinder), retsvæsenet er domineret af kvinder, plejesektoren og hele de pædagogiske område er kvindeområde.

  Kommentar by PeterK — 29. januar 2007 @ 17:39

 8. Fortsættelse af 7.

  Hvis nu scenariet er:
  Morten fødes af en kvinde, med hjælp af en kvindelig jordemoder(over 90%) og et par kvindelige sygeplejersker(99%). Vel ankommet til hjemmet sparker moren faren ud af døren(25%), og han sendes i dagpleje – en kvinde(95%). Derefter kommer han i vuggestue, bemandet med kvinder, senere i børnehave, også bemandet af kvinder (75%) fordi ingen mand tør søge jobbet mere, da han med al sandsynlighed vil få en falsk anklage om pædofili på halsen, som selv om den er falsk koster ham jobbet. Så kommer Morten i skole, bemandet af 66% kvinder (95% i børnehaveklassen), og når han leger drengelege udpeges han som voldelig og kommer i OBS. Det går ud over hans skolegang, og han får dårlige karakterer, mens pigerne der er omgivet af kønsfæller klarer sig fint. På et eller andet tidspunkt ramler han ind i puberteten, hvor han skal finde sin identitet som mand. Hvordan skal han det, når han har været styret af kvinder hele sit liv.

  Så vælger Morten uheldigvis Rambo som mandlig rollemodel, og det ender med at han ikke gennemfører sin skolegang og uddannelse, og får en karriere som lejlighedsvis i arbejde. Til sidst ender han for retten, hvor han dømmes af ? En kvindelig dommer.

  Hvis nu Morten ikke er en meget fornuftig fyr, så kunne han godt risikere at ende som voldelig overfor kvinder.

  Alt naturligvis med et glimt i øjet.

  Kommentar by PeterK — 29. januar 2007 @ 18:11

 9. Bemærk lige en interessant detalje. Folketingsmedlemmer i Danmark hedder MF – Medlem af Folketinget. I England hedder de MP – Member of Parliament, og medlemmer af Europaparlamentet har fra dets start heddet MEP, Member of European Parliament. Nu hedder de åbenbart MP. Er det fordi ‘Europa’ nu lige så stille skal glide ud af navnet, så det skal hedde ‘Parliament’, og dermed opkvalificeres eller emotionelt bringes tættere på?

  Jeg har lige bemærket, at nogle ministerier (Integrationsministeriet bl.a.)har fået nyt logo med 10 prikker runt om en krone. Kunne man forestille sig, at de 10 prikker bliver erstattet med 12 stjerner en dag lige så stille. Man kan ikke brokke sig over de 10 prikker, for det vil være svært at argumente for at 10 prikker er det samme som 12 stjerner, men visuelt ligger det meget tæt på hinanden.

  Paranoia eller skarpsyn ?

  Kommentar by PeterK — 30. januar 2007 @ 01:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper