15. november 2012

Leila Stockmarr og Henrik Plaschke på TV2 News – Ekstra Bladet: “Gaza-drab øger risiko for krig”

Jeg så undtagelsesvis TV2 News i går aftes, og bemærkede hvorledes fagforeningsorkestrede demonstrationer i Spanien fik positive kommentarer fra lektor Henrik Plaschke, der med kommunistiske bannere i Madrid som baggrund, så konstruktivt på fremtiden. Privat er han næstformand i Kritiske Muslimer.

Lidt senere kom et indslag fra Gaza, hvor det i går lykkedes Israel at likvidere en højtstående Hamas-terrorist som et direkte svar på de senere dages palæstinensiske raketangreb. En Ph.d. Leila Stockmarr forklarede eufemisk, at dem Israel betragtede som terrorister, i virkeligheden var en konsekvens af frustrationer hos en befolkning der i 6-7 år var undertrykt af Israelske blokader med store menneskelige konsekvenser. Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening er vilde med hendes analyser. Nuff said.

(EB.dk, 14. november 2012: Ekspert: Gaza-drab øger risiko for krig)

“… der er en risiko for, at Israel rykker ind i Gaza og indleder en egentlig krig.” (Helle Malmvig, DIIS)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/42448/trackback

36 Comments »

 1. Utrolig verden vi lever i :(

  Kommentar by Simon — 15. november 2012 @ 12:22

 2. På TV2 News kunne man også se billedet af EUs “udenrigsminister” Catherine Ashton stå side om side med Egyptens udenrigsminister (?), mens sidsnævnte udtrykte kritik af Israels nødvendige reaktioner. Så kan det vist ikke vises meget tydeligere, hvor hun og resten af EU-pamperne lægger deres sympati.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 15. november 2012 @ 12:46

 3. De gør det jo nok ikke, men jeg synes hellere Israel skulle overtsge kontrollen over gaza og vestbredden. Der har Caroline Glick (Latma TV) forståeet problematikkerne væsentligt bedre end de fleste Knesset medlemmer.

  Kommentar by Nielsen — 15. november 2012 @ 12:49

 4. Det var ved dette møde, som ellers handlede om mere jizya til egypterne (5 mia. EURO denne gang)

  http://www.france24.com/en/20121114-eu-approves-50-bn-euro-financial-aid-package-egypt

  Artiklen nævner dog ikke Israel-Gaza.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 15. november 2012 @ 12:54

 5. Villy syns det er ok at israel slår igen
  http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/article1864935.ece

  Kommentar by mb — 15. november 2012 @ 13:08

 6. Hvornår begynder folk at snakke om 3stats løsning: Israel, Vestbredden og Gaza. Så kan Israel og Vestbredden få reel fred og Gaza psykoerne kan slås videre uden at ødelægge det ret meget for vestbredden. Ikke at de er engle der men næsten hver eneste gang der er lort i den kommer det fra Gaza og så længe man taler om 2statsløsning holder man vestbredden fast i det der dynd.

  Kommentar by Arbejderens — 15. november 2012 @ 13:10

 7. Danske politikere lovede afdøde teorrist Arafat deres uforbeholdne støtte også økonomisk og det overholder de den dag i dag,Israel får aldrig fred for muslimers indavlede had og slet ikke så længe vestlige socialister støtter Arabiske teorrister .

  Kommentar by emmagad — 15. november 2012 @ 13:16

 8. TV2-NEWS overhaler dagligt DDR/Danmarx Radio venstre om.
  På trods af det går der stadig fjolser rundt og tro, at TV2 er det borgerlige alternativ til DDR.

  Kommentar by Binee — 15. november 2012 @ 13:37

 9. Enig Hr. Naturli’. Du skriver “På TV2 News kunne man også se billedet af EUs “udenrigsminister” Catherine Ashton stå side om side med Egyptens udenrigsminister”

  Jeg så det også vistnok på TV2 Nyhederne. Den skæggede Egyptiske udenrigsminister spyttede sine forbandelser ud, stående ved siden af en lille cardigan klædt dame, som jeg kunne genkende, som Baroness Ashton of Upholland. MEN SÅVIDT JEG HØRTE BLEV DET IKKE NÆVNT I TV2 INDSLAGET, HVEM DER STOD DEN (FOR)BANDENDE, SKÆGGEDE EGYPTISKE UDENRIGSMINISTER BI ! :)
  Jeg tror de mente i TV2 Nyhederne, at det var ikke en alliance danskerne havde godt af, at blive gjort opmærksom på?

  Men ja, det var ladyen og socialdemokraten Catherine Ashton, som ligesom vores lady Kinnock-Schmidt kan takke labours afgåede prime minister, Tony Blair, for at de er blevet ‘adelige’ og har fået adgang til de helt store europæiske pengekasser.

  Ladyen, Catherine Ashton, Baroness Ashton of Upholland, har ligesom vores egen lady Kinnock-Schmidt en kommunistisk fortid som aktivist og kan bl.a prale af, at hun er blevet arresteret for ulovligt at trænge ind og lave hærværk på et a-kraft anlæg i UK. I øvrigt har hun vist ikke noget, der kvalificerer hende som EU-“udenrigsminister” på sit cv eller omvendt er hun ikke diskvalificeret af praktisk erfaring – lidt det samme som vores egen ‘first lady’? :)

  Kommentar by A-mad — 15. november 2012 @ 14:20

 10. Ekstra Bladet: “Gaza-drab øger risiko for krig”

  Hvordan kan der blive krig ved bare at fjerne een rotte.?? Hvad sker der så hvis alle rotterne fjernes.??

  Næh det var godt de fik fjernet denne svulst, men der er mange flere. !!

  Kommentar by Carsten Nielsen — 15. november 2012 @ 14:30

 11. x

  Kommentar by x — 15. november 2012 @ 14:31

 12. Det er helt uforståeligt, at et medie som mener at danskerne bare skal opgive deres selvstændighed til fordel for EU, og at alverdens folkeslag må slå sig ned i Danmark, og kalde sig “nydanskere”, samt at danskernes protester mod masseinvasionen er udtryk for racisme og fremmedhad, samtidigt kan forsvare Palæstinensernes ret til med våben i hånden at forsvare sig mod de jødiske indvandrere som slog sig ned i deres land, med udgangspunkt i de samme “Internationale Konventioner” der benyttes af myndighederne til at fortsætte deres befolkningsudskiftning og etnisk fordrivelse af danskerne.

  Det er s’gu dobbeltmoral der vil noget. :-)

  Kommentar by Balder — 15. november 2012 @ 14:36

 13. Jeg så også TV-Avisen og græmmede mig i den grad. Utroligt, at man har samvittighed til at lyve og fordreje sandheden i den grad.
  Laila Stockmarr fra RUC var bestilt til et barnligt, venstreorienteret interview.
  Man propaganderer for terroristerne og hader det demokratiske Israel.
  Hvor sygt kan det blive ?
  Man tilsidesætter totalt det faktum, at Hamas STARTEDE optrapningen af den nuværende krise.
  I min naivitet troede jeg, at de såkaldte “journalister” og “forskere” skulle være neutrale. Det viser sig så, ikke at passe.

  Kommentar by ramses-2 — 15. november 2012 @ 14:39

 14. Et lille klip fra Vestbredden, som vi helt sikkert ikke kommer til at se på hverken DR eller TV2: http://www.youtube.com/watch?v=gDohNq9BORo

  Kommentar by Vest — 15. november 2012 @ 14:51

 15. Leila Stockmarr er medlem (eller har tidligere været) af Dansk Palæstinensisk venskabsforening, men det er åbenbart ikke væsentligt for mediernes anvendelse af hendes betragtninger.

  “Adwan Mohammad og Leila Stockmarr, Dansk Palæstinensisk Vendskabsforening”
  http://iu.enhedslisten.dk/kalender/2010/11/kobenhavns-kommunes-investeringer-i-israelske-bosaettelser

  Kommentar by Marius — 15. november 2012 @ 15:19

 16. At man kontinuerligt nævner den konflikt mellem Palæstina og Israel, er et udtryk for menneskeforagt, hvor man som udtryk for “godhed” kører politisk plat.

  Set i et større perspektiv burde denne konflikt ikke nævnes med et komma. Der er flere verserende krige, som kræver flere ofre og det helt groteske som sammenligning, var jo konflikten i Sudan, hvor muslimske terrorister myrdede ca. 300.000 mennesker og fordrev mere end 1.000.000 mennesker.

  Denne konflikt fyldte intet i sammenligning med Israel/Palæstina-konflikten, men ok, her kunne man jo så heller ikke komme med sin antisemitiske bias og amerikanerhad, for det er intet andet end lige netop det, de røde medier helt legitimt kan udtrykke.

  Føj siger jeg bare.

  Kommentar by Cicero — 15. november 2012 @ 15:50

 17. ->15: Det glemmer hun lige at fortælle: http://middleeastexperts.dk/expert-profile/leila-stockmarr

  Kommentar by Hodja — 15. november 2012 @ 16:38

 18. Jeg fil kuldegysninger da de startede 22eren på tv2 i aftes og overskriften var at israel angreb gaza.. først da allan sørensen var med igennem fra jerusalem blev det nævnt at det kommer som reaktion på de mange hundrede raketter der har ramt det sydlige israel de sidste dage og uger og faktisk altid, hele tiden… og jeg tror endda han sagde noget med ’siger det israelske militær’, altså underforstået at det bare var en påstand fra militæret at de er blevet bombet med masser af raketter.. Ligeledes synes jeg at nogle af billederne fra gaza(vel en reuters produktion)med sårede pestilenser så halv fake ud.. bla en (såret) dreng der blev trukket ud af en bil… men det kunne de søde mennesker i fredens religion jo aldrig finde på at snyde med, så måske er jeg bare paranoid og tror at pallywood er indblandet..
  http://www.youtube.com/watch?v=uL8ANySuSuk

  Kommentar by UlrikSP — 15. november 2012 @ 16:48

 19. @Balder. Du glemmer vist at Israel er vundet vha krig, og ikke bare indvandret.
  Der skulle trods alt en krig til, og flere siden 48 før Israel var erobret, som en følge af Nazisternes masse-jødeudryddelse under 2 verdenskrig. Der var ikke noget der blev givet frit.
  Og det er der heller ikke den dag idag. Araberne giver ikke en tomme land, og har ALDRIG givet en tomme land frivilligt. Dit eksempel falder fuldstændigt fra hinanden, når man tager den kendsgerning med. Desværre har du ikke helt forstået eller accepteret Israel som jødisk land, hvilket er ret sørgeligt.

  Kommentar by Endnu en vantro — 15. november 2012 @ 16:56

 20. Jeg så hende i går. Leila Stockmarr. Gyselig!

  Kommentar by Fabrice S — 15. november 2012 @ 16:56

 21. ‘Øger’?

  Det er jo forkert, men man kan næppe forvente, at journalister forstår det.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 15. november 2012 @ 16:58

 22. Israel kunne komme med et forslag til Egypten:

  “Det er en kendt sag, at der findes mange aktive terrorister i Gaza. Lad os sammen gå ind i området for at fange terroristerne og destruere deres våbenlagre, der jo bliver brugt til tilfældige angreb på civile.”

  Egypten, der jo ledes af Broderskabet, ville afslå. Men deres begrundelse ville være interessant :)

  Kommentar by Henrik R Clausen — 15. november 2012 @ 17:08

 23. Israel er faktisk ikke så kompliceret et land som man tror. Det er på mange måder ligesom andre lande i mellemøsten. Hektisk, fattigt, fyldt med spændinger, og fyldt med råbende og masende folk. En masse varme og en masse turister. Jeg nød mit besøg i Israel for nyligt. Selvfølgelig får man et helt andet og positivt indtryk af landet, når man selv besøger det frem for diverse mediers evige negative skildring af landet og dets folk.
  Men som dansker/europæer føler du dig langt mere knyttet til andre europæiske turister og danskere selvklart, end du gør til jøder og specielt til muslimerne.
  Gud ske lov hører man intet til gaza-problemerne og de mange sammenstød med araberne når man er turist. Det er livet for kort til.

  Kommentar by Endnu en vantro — 15. november 2012 @ 17:10

 24. @UlrikSP

  Pallywood er i gang. Her rapporterer BBC bekymret og ser ikke engang hvad der faktisk foregår: http://www.youtube.com/watch?v=H-Vms2eAeUU

  Gå til 2.10 og se den mand der hårdt såret blivet slæbt væk. 30 sekunder senere har han det fint…

  Tricket med at bruge billeder af dræbte børn fra Syrien, og lade som om de er taget her og nu i Gaza, er også begyndt på Twitter.

  Kommentar by Michael Jensen — 15. november 2012 @ 18:03

 25. @ Vest

  “Sjovt” klip. Propraganda krigen kører lystigt på begge sider. Ved du om klippet er ægte? Soldaterne er tydeligvis dresserede, men den israelsk hær er langtfra idioter, så soldaterne trænes højst sandsynligt til netop disse situationer. Noget der virker underligt er dog at der filmes så åbenlysts… Gad vide hvordan situationen havde set ud hvis kamaraene havde været væk. Husker et klip for ikke så længe siden, hvor det israelske militær ikke havde set kamaraet og skød en tåregasgranat i hovedet på en palistenenser. Han døde vist af det.

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 15. november 2012 @ 18:45

 26. @ Michael Jensen
  Tak for linket, selvom det er skræmmende at værterne ikke opdager det og nævner det.. Men igen, det er jo BBC.. Og selvom de bliver gjort opmærksomme på det, er det næppe noget der bliver nævnt… Duden de snakker med starter med at sige at israel er blevet ramt af over 100 raketter de seneste dage, men alligevel er overskriften Israeli air strikes.. Vi skal have en søren espersen i tv og fortælle hvordan det hænger sammen med bla pallywood…

  @ Nærsynet Hippie
  Mon det er den søde, rare, stenkastende mustafa tamimi du tænker på?

  Ja for han er jo en helt, kaste sten efter et (hvilken som helst) militært køretøj er jo den bedste ide i hele verden! Mon han regnede med at de ville kaste slik efter ham?

  Kommentar by UlrikSP — 15. november 2012 @ 20:40

 27. UlrikSP, hvis ens højeste ønske er at dø som martyr, så er en granat i fjæset at betragte som slik ;-)

  Kommentar by Hr. Naturli' — 15. november 2012 @ 21:01

 28. Lad dem alle få lidt slik så…

  Kommentar by UlrikSP — 15. november 2012 @ 23:07

 29. @ UlrikSP

  Kunne ikke huske navnet, men det lyder som ham jo. Lad os lige få på det rene: Jeg betragter ham bestemt ikke som helt

  Om han var rar og sød skal jeg ikke gøre mig klog på. Vi er enige om at det er ret dumt at kaste med sten mod militærkøretøjer, men han betalte nu også den højeste pris. Pointen var såmænd bare at når israelerne ser kameraret kan de godt smile overbærende, men når de får overset det er der kort process.

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 15. november 2012 @ 23:50

 30. Nærsynet Hippie, kunne det have noget at gøre med, at de israelske soldater er meget bevidste om, at hele den vestlige verdens venstresnoede journalister og politikere leder efter den mindst mulige “overdrevne magtanvendelse”, som begrundelse for endnu en officiel fordømmelse af IDF’s nødvendige reaktioner?

  Med andre ord; hvis fjenden bruger alle de mest ufine kneb, er det så realistisk af kunne slå igen, uden samtidig at krydse stregen for uanstændig adfærd?

  Kommentar by Hr. Naturli' — 16. november 2012 @ 02:49

 31. Fokus ledes bort fra Irans A-bombe produktion.

  Til dem, der påstår/tror at der kan blive fred, hvis Israel lægger våbnene:

  Hvis muslimerne lægger våbnene er der ingen krig. Hvis Israel lægger våbnene er der ikke noget Israel.

  Shalom

  Kommentar by Iznogut — 16. november 2012 @ 03:29

 32. @ Hr. naturli’

  Hvis vi lige fjerne de typiske fraser om “venstresnoet presse etc etc.” så kan jeg godt se din pointe. Du skal nok også erstatte “de israelske soldater” med “den israelske forsvarskommando” (soldaterne gør hvad de får besked på). Generelt synes jeg Israel gør et ret godt job, og jeg misunder dem ikke deres situation.

  Det er stort set det samme problem vi står overfor i Afghanistan og stod overfor i Irak. Jeg har ikke et endegydligt svar, men efter min mening må vi enten spille efter de regler vi selv har lavet eller stoppe med at forlange at andre skal gøre det. Alt andet er hyklerisk

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 16. november 2012 @ 09:55

 33. Egyptens præsident, Muhammed Morsi kalder Israels angreb for »fuldstændig uacceptable«.

  Et barn på 5 år kan forstå, at Israel selvfølgelig er nødt til at slå igen. Men disse muslimer er totalt og aldeles blæst for sund fornuft og bare en minimal rationel tænkning. En interessant religion

  Kommentar by Machiavelli — 16. november 2012 @ 10:19

 34. Ahmet Davutoglu, Tyrkiets udenrigsminister:

  “- De israelske luftangreb er en forbrydelse mod menneskeheden.
  Ritzau”

  Underforstået: De muslimske angreb er forståelige. Er det mærkeligt at verden ser ud som den gør?

  Kommentar by Machiavelli — 16. november 2012 @ 10:36

 35. @ Nærsynet Hippie
  Situationen i nabi saleh hvor mulle fik en tåregas granat i fjæset, er videofilmet fra alle leder og kanter, så jeg tror udmærket at de israelske soldater var klar over at de var under opsyn. Og hvis soldaten virkelig havde til hensigt at skade/dræbe mulle, mon han så ikke havde valgt et andet våben i stedet for at forsørge at ramme en løbende mand med en tåregas granat? Ligeledes ser man på mange af billederne derfra at israelske soldater skyder masser af tåregas mod demonstranterne(eller hvad de nu var), så mon ikke også at den der ramte tamimi i face var tiltænkt mængden? Jeg ved det selvfølgelig ikke, men jeg tror det.. Og som du selv siger, israelske soldater er ikke idioter, så hvorfor skulle de prøve at skyde hovedet af en gut når tingene så åbenlyst bliver filmet og de vel ved at de vil få hele den venstredrejede journaliststand på nakken..
  Men du har da helt sikkert ret i at de ikke altid opfører sig som de burde, ligesom alle andre mennesker i alle mulige andre situationer. Men lige med situationen i nabi saleh med mulle t synes jeg er et dårligt eksempel på din pointe…

  Kommentar by UlrikSP — 16. november 2012 @ 12:13

 36. Utrolig verden vi lever i, det er jo ikke til at forstå.. :(

  Kommentar by Ballista — 26. januar 2016 @ 14:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper