20. november 2012

Kristina Weibel, SFI-sociolog: Vi forsker i mediernes tendens – ikke hvorvidt det afspejler virkeligheden

Kristina Weibel udgav tilbage i 2007 en bog om’konstruktionen af køns- og ligestillingsdiskurser i danske udviklingsorganisationer’, men som velskolet kulturmarxist mangler hun stadig lidt skarphed. De dygtige er bedre til at tale udenom, når de udsættes for uventede spørgsmål. Fra Kristeligt Dagblads Etik.dk – Det samlede mediebillede af muslimer er negativt (let redigeret opsætning).

Morten Mikkelsen, Kristligt Dagblad: Der er i journalistik et tilstræbt ideal om objektivitet. Hvad bygger I det på, når I vurderer, at 58 procent af artikler, debatindlæg, ledere og kommentarer er negative over for muslimer?

Kristina Weibel, forskningsassistent SFI: Vi har set på en række forskellige ting. … vi ser mange tekster, som er ensidigt negativ og reproducerer en stereotyp opfattelse af muslimer. … Vi ser mange generaliseringer, for eksempel at ordet muslim bliver kædet sammen med ordet terrorist, eller at teksterne har en underforstået præmis om, at etnisk danske kvinder er frigjorte, mens muslimske kvinder er kuede og undertrykte.

Morten Mikkelsen: Kunne der ikke være rent objektive grunde til, at islam nævnes i sammenhæng med terrorisme eller undertrykte kvinder?

Kristina Weibel: Det har vi ikke belæg for at sige noget om. Vi ser udelukkende på, hvilket overordnet billede det er med til at tegne.

[..]

Kristina Weibel: … der er flere eksempler på, at muslimer opstilles som modpol til danske værdier.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/42622/trackback

10 Comments »

 1. Kristina Weibel: … der er flere eksempler på, at muslimer opstilles som modpol til danske værdier.”

  nej frøken, den korrekte sætning er: “der er flere eksempler på at muslimer viser at de ER en modpol til danske værdier”

  Kommentar by per — 20. november 2012 @ 16:21

 2. “Med hensyn til teksternes indhold vurderer vi, at Jyllands-Posten og Ekstra Bladet har den mest negative fremstilling af muslimer.”
  Det må da være et oplagt emne for en Ph.d afhandling.

  Kommentar by Menig 442 — 20. november 2012 @ 18:32

 3. Hvis hun havde læst Carl Barks istedet for Karl Marx ville kvaliteten af hendes arbejde være blevet forøget!

  Kommentar by Sigwar — 20. november 2012 @ 19:34

 4. Hun siger: “Vi ser udelukkende på, hvilket overordnet billede det er med til at tegne.”

  Og i næste nu indrømmer hun at det er løgn:

  “Vi har set på en række forskellige ting. … vi ser mange tekster, som er ensidigt negativ og reproducerer en stereotyp opfattelse af muslimer. … Vi ser mange generaliseringer, for eksempel at ordet muslim bliver kædet sammen med ordet terrorist, eller at teksterne har en underforstået præmis om, at etnisk danske kvinder er frigjorte, mens muslimske kvinder er kuede og undertrykte.”

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 20. november 2012 @ 20:10

 5. Det er useriøst at Danske skatteydere skal fundere forskere der vil være politisk korrekte,det er til at knække sig over at forskere lefler for korrektheden .

  Kommentar by emmagad — 20. november 2012 @ 20:50

 6. Mediebilledet skal afspejle hvad der rent faktisk sker, ikke et forskønnet billede af virkeligheden!
  Med andre ord hvis forbryderen er araber så skriv at han er araber, hvis han er dansk, så skriv at han er dansk, så enkelt er det!
  Det er efterhånden en mærkelig oplevelse at læse svenske medier. Gerningsmanden bliver ofte ikke beskrevet hvis han er alt andet end svensker med blå øjne! Man bruger alle tænkelige krumspring for at undgå at beskrive forbryderens etnicitet? Det er ganske enkelt censur!

  Kommentar by Robert R — 20. november 2012 @ 21:03

 7. Endnu et eksempel på dansk “forskning”, når det er værst. Der er alt for mange eksempler på folk på danske læreanstalter, der leger forskere, alene for at bekræfte egne politiske meninger. Når de har gjort det, hiver DR dem ind som “eksperter”, selv om de i virkeligheden blot er debattører, der lufter egne politiske holdninger…

  Kommentar by Jern Henrik — 20. november 2012 @ 23:25

 8. Der højeste mål for en muslim er iflg. Koranen: På det højeste trin, at føre jihad. Så det er ret oplagt at muslimer bliver hægtet sammen med terror. Læs dine lektier Kristina Weibel, og se virkeligheden, i alle de ghettoområder, hvor etniske danskere ikke kan færdes frit mere! Men når man er blind markxsist er det nok svært!

  Kommentar by niels sørensen — 21. november 2012 @ 00:39

 9. Hendes fokus siger alt, eller næsten..

  ”Det har vi ikke belæg for at sige noget om. Vi ser udelukkende på, hvilket overordnet billede det er med til at tegne.”

  Endnu en vestlig, kvindelig forsker med en stor blind plet, når det angår islam. Et bekvemt hattedame fokus.

  “Kristina Weibel udgav tilbage i 2007 en bog om ’konstruktionen af køns- og ligestillingsdiskurser i danske udviklingsorganisationer’,”

  Næste projekt for den kvindelige forsker må være at se på konstruktionen af køns- og ligestillingsdiskurs i koranen og hadith. Og kornanens og hadiths konstruktion af dem-og-os diskurs.

  Men nej, det vil hun nok ikke. Hun har allerede lært (af islam), at hun ikke må kritisere islam og koran og hadith. Feminiserede multikultur lande siger det samme. Islam må ikke kritiseres.

  Den etnisk danske/vestlige kvindelige forsker skal tie i forsamlinger, når det gælder islam, hvis der er kritik med i billedet. Weibel tier dydigt.

  Kommentar by Liva — 21. november 2012 @ 09:01

 10. Forsker Kristina Weibel ?????

  Betaler vi virkelig lønnen til en så uintelligent person ?

  Det må være en vittighed.

  Kommentar by ramses-2 — 22. november 2012 @ 23:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper