2. december 2012

Anders Gadegaard: Jonas Sekyere ‘døde som offer for den voksende ulighed og sociale skævvridning’

For tre år siden talte domprovst Anders Gadegaard for åbne grænser i Kirkeasyl-regi, og selvom den eftersøgte i sagen er somalier, er han alligevel fræk nok til at give samfundet skylden. Visse mennesker er ganske enkelt udenfor pædagogisk rækkevidde. Fra TV2 Online – Det sagde præsten i kirken.

“Jeg er sikker på, at I har alle på et eller andet tidspunkt har tænkt: HVORFOR? Og hvorfor lige Jonas? Han, som var sådan et livstykke. Et lysende menneske, som I venner har kaldt ham i en smuk mindekronik i dagens Politiken. Han som havde så kæmpe stor lyst til livet. Og så mange drømme. Og ville så meget. Og havde så meget at byde på! Både menneskeligt, fagligt og socialt. Det er en skæbnens tragiske ironi, at han tilsyneladende døde som offer for den voksende ulighed og sociale skævvridning vi ser ske her i byen med øget vold i nattelivet og flere og flere børn og unge, der dropper ud af skole- og uddannelsessystemet – alt det, Jonas så gerne ville bekæmpe, og som han havde helt særlige forudsætninger for at kunne bidrage til med sin egen opvækst og sin særlige begavelse, så andre, der også vokser op med sociale problemer, kunne opleve ligesom han at få en uddannelse og en lys fremtid. …

Amen”

(27-årige ‘Voksende Ulighed O. Social Skævvridning’ fra Somalia)

Oploadet Kl. 02:14 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/42996/trackback

23 Comments »

 1. Betyder det, at den vold og kriminalitete vi ser i uendelige mængder er et resultat af voksende ulighed og sociale skævvridning? Jeg spørger bare, fordi jeg er nysgerrig.

  Kan kulturberigernes vold og kriminalitet tørres af på social ulighed i samfundet? Er der ikke noget personligt ansvar til stede? Amen!

  Kommentar by Machiavelli — 2. december 2012 @ 05:56

 2. Ulighed og skævvridning, så ganske absolut. Begge dele forårsaget af masseimport af dyremennesker fra de varme lande

  Kommentar by Agricola — 2. december 2012 @ 06:40

 3. Nej! Han døde som offer for islam.

  Kommentar by Nielsen — 2. december 2012 @ 07:03

 4. Det er jo ikke noget svar.

  Kommentar by Machiavelli — 2. december 2012 @ 07:19

 5. Så lad os lige få begravet Maria, som jeg skrev om under den anden post om emnet.

  Fra Politiken

  “Maria blev i dag begravet, kun 16 år gammel. 13 gode og lykkelige år for hende, blev det til, inden hun 2 uger før sin komfirmation, – som blev aflyst, blev gruppevoldtaget og mishandlet af 5 muslimske 14-18 årige drenge. Og siden da blev livet til et helvede, for den ellers så livsglade og aktive pige, som både svømmede, spillede håndbold og red. Derefter fulgte 3 år, hvor hun gentagne gange forsøgte selvmord og efterfølgende var indlagt på forskellige psykiatriske afdelinger. Men trods det, endte hendes femte selvmordsforsøg fatalt.

  Med i kirken var der udover hendes familie, den ene af alle hendes førhen mange veninder og venner, som stadig havde holdt ved og støttet hende igennem årene, sammen med nogle få andre”.

  Kommentar by A.R. — 2. december 2012 @ 08:00

 6. Det er ikke samfundets skyld. Det skyldes nogle af de svagt begavede individer, som dele af den politiske elite har ‘beriget’ Danmark med gennem årtier.

  Jeg er principielt imod dødsstraf, men der er tilfælde, hvor jeg kommer i tvivl om dette princip.

  Jeg husker jo stadig de to tyrkiske retarderede (fætter/kusine-afkom), der i sin tid slog en naiv italiensk turist ihjel.

  Det var ikke fængselsdommene, der bekymrede dem, nej, det var udvisningsdommen, hvorefter de brølede blandt andet ‘luderland’ om det land, der havde taget imod dem og rimeligvis forsørget dem i deres hjernedøde tilværelse.
  Tilbage på den anatolske højslette slog den ene fætter senere den anden fætter ihjel. Så ca.. 50% retfærdighed blev det dog til, især da dobbeltmorderen fik en meget lang fængselsstraf i et tyrkisk fængsel, der næppe er så bekvemt som de danske fængsler.

  Anders Gadegaard er, som de fleste præster, en præmienar, sorry to say.

  Kommentar by Henrik Petersen — 2. december 2012 @ 08:29

 7. Den skinhellige pluddermås er nok nervøs for at ende som Sennels, der måtte til samtale i Københavns Kommune, da han i forbindelse med sit arbejde i samme kommune fortalte om problemer med kriminalitet i indvandrerkredse.

  Problemet med langt de fleste præster/provster er dog, at de kan putte sig i rolige sogn, med relativt få kunder i butikken og langt til problemer med koran opdragede, som ikke er del af kundeunderlaget. Nu slipper folkekirken også for at indskrive børn, der skal koran opdrages, så kontakten bliver endog mindre end nu.
  Så den grumme, gratis romantik kan fortsætte.

  Kommentar by Liva — 2. december 2012 @ 08:46

 8. Volden er ikke socialt betinget, den er kuturelt betinget! Eller måske er det mangel på kultur! De lande vi modtager flygtninge fra, er meget mere voldlige og krigshærgede end Danmark. Den vold tager de simpelthen med når de kommer herop, normerne er ganske enkelt uendeligt forskellige og menneskeliv er ikke så meget værd.

  Nogen debatører insisterer på at beholde skyklapperne på! Hvis ikke den gode domprovst kan se at den sociale forarmning vi ser, i virkeligheden er en kulturel forarmning, så er det fordi han hverken kan eller vil høre eller se. Det er ikke nogen hemmelighed at visse grupper af vores indvandre vægre sig ved at arbejde, de bliver akut syge ved enhver udsigt til arbejde! En adfærd vi ikke ser hos f.eks kinesiske indvandre, som stort set alle er i arbejde eller under uddannelse. Kinesere fylder heller ikke meget i kriminalitetsstatestikkerne, men derimod fyldes fængslerne af arabere, tyrkere og somalier! Og- Kære domprovst kan du slet ikke se billedet? Eller vil du ikke?Betyder det virkelig så meget for dig, at have de rigtige meninger at du fornægter virkeligheden?

  Kommentar by Robert R — 2. december 2012 @ 08:48

 9. Statistik fri for vammel præk

  “22 procent – flere end hver femte – af de mandlige efterkommere i alderen 20-29 år blev dømt for en eller flere forbrydelser i 2005.
  Det tilsvarende tal for etniske danskere i samme aldersgruppe var under halvdelen, 9,8 procent, mens 12,5 procent af de unge indvandrere blev dømt.
  Det viser tal fra Danmarks Statistiks rapport ‘Indvandrere i Danmark 2007’, der udkom i december.

  »Andengenerationsindvandrere fylder forholdsvist meget i alle vores statistikker, så jeg kan desværre sagtens genkende billedet,« siger drabschef Ove Dahl fra Københavns Politi.

  Ifølge statistikken fylder efterkommerne forholdsmæssigt mest indenfor stort set alle typer kriminalitet – både salg af narkotika, overtrædelser af færdselsloven, røveri og vold.” (2008)

  h t t p://avisen.dk/unge-efterkommere-langt-kriminelle-180108.aspx

  Kommentar by Liva — 2. december 2012 @ 08:55

 10. # 5. A.R.

  Ja, og hvor var hende ligtog gennem byen med det tilhørende “rystede” og “chokerede” sammenrend af godheds mennesker der følte at de var nødt til at vise deres sympatier og respekt for den døde?

  Kommentar by Santor — 2. december 2012 @ 09:46

 11. Jonas Sekyere døde som offer for den voksende ulighed og sociale skævvridning
  Svaret er NEJ ! Det gjorde han ikke.
  Han døde som offer for et muslimsvins hang til vold.
  Og som A.R. antyder, burde vi vise den slags “mennesker” ud af Danmark, allerede før de kommer ind.

  Kommentar by Nielsen — 2. december 2012 @ 10:14

 12. Ja A.R det var en frygtelig historie med Maria. Hvad skete der med hendes bødler??

  Kommentar by Machiavelli — 2. december 2012 @ 10:20

 13. > 1 og 4 Machiavelli
  Du stiller et spørgsmål om personligt ansvar, som jeg også hæftede mig ved.
  I den lutheranske kristendomslære betyder det personlige ansvar temmelig meget. Derfor er det mildest talt besynderligt, at læse ovenstående af en domprovst ved en af landets højest profilerede lutheranske kirker. Den lære, som præsten prædiker her, er mere socialistisk end lutheransk. I socialismen betyder det personlige ansvar ikke ret meget. Der er individet blot medlem af en større ”folkekrop”, i gamle dage ”masserne” eller ”das Volk”, i vore dage ”menneskeheden”. Et hurtigt blik på domprovstens meriter gennem tiden efterlader da heller ikke meget tvivl om, at han i virkeligheden er socialist, som hykler sig igennem under falsk lutheransk varebetegnelse. Det kan selvfølgelig kun gå an på så højt niveau i en statskirke ejet af en socialistisk stat, hvor domprovsten i virkeligheden er mere statsembedsmand en lutheransk præst. Måske lugter hykleriet særligt fælt her, hvor en af de formodede gerningsmænd er somalisk fattigdomsflygtning, og dermed tilhører en gruppe, som socialisterne har tildelt særlig beskyttet medlemsstatus af ”menneskeheden”, som f. eks. ham der stjal den svenske prinsesses perlekæder, eller ham der myrdede en socialrådgiver i Jylland eller ham der forsøgte at slå Kurt Westergaard ihjel med en økse, blot for at nævne nogle eksempler, hvor medierne flød over med socialistiske ”det er i hvert fald ikke gerningsmandens skyld” bortforklaringer, som meget ligner domprovstens her.

  Kommentar by monse — 2. december 2012 @ 10:28

 14. En tosset hjernevaskvridende præst, som åbenlyst disker op med en decideret løgnehistorie for at tilfredsstille klientellet til begravelsen. De gode og humane og selvfede nikker til hinanden og bekræfter hinanden i, at det var jo det de havde sagt, der var årsagen til mordet: noget socialt, noget skævvridende…..fordybelse om andres kulturer/islam, så man kan finde den reelle årsag, det orker man slet ikke beskæftige sig med. Pladderhumaisterne griber altid opgivende ud efter den nemme løsning, ‘den rette holdning’, ‘den rigtige mening’, man skal jo helst ikke diskriminere selvom det koster liv!

  Det sørgelige er, at præsten nok selv tror på det han siger. Præsten afslører desværre grænseløs uvidenhed, og prædikanten har tydeligvis slet ikke har sat sig ind i den uciviliserede klankultur fra Somali-Muhammedland eller for den sags skyld “fredens religion”.

  Kommentar by K. Sejr — 2. december 2012 @ 11:06

 15. Anders Gadegaard repræsenterer den danske folkekirke, når den er værst. Mage til i-slam lefler skal man lede længe efter, selv i folkekirken.

  Kommentar by Anonym — 2. december 2012 @ 12:53

 16. Hvis man skulle formulere en fællesnævner for tilgangen til multikultur hos venstrefløj, kulturradikale, humaniora, liberals i USA m. fl. kunne det være noget med forskydning af personligt ansvar hos etnikere. De er bare aldrig frie, handlende subjekter.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 2. december 2012 @ 15:05

 17. Gadegaard er den ultimative landsforræder:

  “Det er derfor med stor tilfredshed, at vi nu – endelig – kan konstatere, at kommunen har givet tilladelse til opførelse af to stormoskéer i København, en for det shiamuslimske mindretal blandt de københavnske muslimer i Nordvest og en for det store sunnimuslimske flertal organiseret i Muslimernes Fællesråd på Amager. Og naturligvis skal bygningerne kunne opføres med smukke minareter, ligesom vi jo også opfører kirker med tårne – bare lokalplanernes regler overholdes. Det er kun naturligt, at de to hovedretninger indenfor Islam satser på hver sin helligdom i København – svarende til, at vi med vore kristne konfessioner har hver vore kirkebygninger. Vi kan derfor også forvente, at forkyndelsen og aktiviteterne i de to moskeer vil være forskellige.”

  Kommentar by Frank P — 2. december 2012 @ 22:41

 18. Min udmeldelse af folkekirken er rykket endnu et skridt nærmere….

  Kommentar by Bjarne P. — 2. december 2012 @ 23:04

 19. Santor og Machiavelli

  De kom jo alle på ungdomsinstitution (de udgør jo 70% af dem!), hvor de har genereret et anseeligt 2-cifret millionbeløb, til dem som tørrer røv på lavIQmennesker. Og de er allerede ude i samfundet igen, under behørligt tilsyn af førnævnte mennesker i lavIQindustrien.
  Og selvfølgelig kan de ikke udvises af landet, da det vil stride imod alle mulige konventioner, men værst af alt, være helt vildt intolerant og ekskluderende. For de kan jo lissom ikke gøre for, at der render uindpakket kød rundt her i Vesten og frister dem over evnesvaghed. For vi må jo forstå, at det er os der er galt på den, med vores dekadente, gennemrådne, usle og ubrugelige vestlige kultur.

  Kommentar by A.R. — 3. december 2012 @ 06:19

 20. Apropos Gadegaard – her til fredagsbøn i moske

  “Et højrødt bånd deler de mandlige muslimer og deres kristne gæster fra hinanden i moskéen.

  Men tag ikke fejl: Det er der fuld forståelse for på begge sider, og stemningen er fin mellem de danske kristne og muslimer, da mere end 50 imamer, biskopper, præster og andre religiøse ledere fra begge sider i går indledte deres fjerde dialog-konference med fredagsbøn.
  Den tyrkiske Kocatepe Moskéen på H.C. Ørstedsvej 29 i København har navn efter Tyrkiets tredje største moské.

  Forholdene er dog noget mere spartanske i den villa-lignende bygning, som før 1985, hvor den blev muslimsk helligdom, rummede en sygeplejerskeskole.

  Skoene stilles i husets entre i høje reoler, som rækker helt op til anden sal, hvor der også er moské. Huset er stopfyldt med hovedsageligt mænd, men et lille område er afsat til de kristne gæster og muslimske kvinder.

  (…)

  Domprovst Anders Gadegaard har slået sig ned på gulvet sammen med formand for Det Mellemkirkelige Råd Paul Verner Skærved, mens katolikkernes biskop, Czeslaw Kozon, har fået sig en behagelig hjørnestol. Imam Recai Cetres fra Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse sidder på den lille talerstol i moskéen i gang med den indledende belæring til fredagsbønnen, inden imam Ismail Basaran fra samme forening tager over med fredagens prædiken.” (2009)

  h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/340853:Kirke—tro–Kristne-og-muslimer-deltes-om-fredagsboennen?page=2

  Kommentar by Liva — 3. december 2012 @ 07:04

 21. Magen til bullshit skal man lede længe efter.

  Det er fint nok hvis man vil argumentere for at kommunisme er godt men for og imod kommunisme har intet af gøre med at et dårligt menneske for sjov dræber et andet menneske. Hvis det var min bror havde jeg rejst mig råbt af præsten. Det er fint nok at have en politisk holdning men midt i sorgen ville den pisse mig helt vidt meget af at blive belært omkring.

  Kommentar by Arbejderens — 3. december 2012 @ 13:35

 22. Machiavelli

  “Betyder det, at den vold og kriminalitet vi ser i uendelige mængder er et resultat af voksende ulighed og sociale skævvridning?”

  Både ja og nej, det kommer an på om ulighed og sociale skævvridning opfattes som en del af multikultur og det multietniske.

  Kommentar by Viking — 3. december 2012 @ 16:05

 23. Er der nogen som overhovedet kan følge hvor denne latterlige præst vil hen med denne tåbelige udtalelse? Mon ikke det er noget fra rodekassen i bunden af hjernestammen. Han KAN bare ikke blive næstekærlig og socialistisk nok. Det hævdes at overdrivelse fremmer forståelsen, men er der ikke en ven, som kan forklare denne forvirrede person at det gælder altså ikke sort snak. Manden står desværre som et lysende eksempel på den efterhånden totale løsagtighed, som præger den danske folkekirke. Er der noget at sige til at den er i opløsning? Og ja, han er eventyrlig fræk.

  Kommentar by EH — 4. december 2012 @ 00:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper