16. januar 2004

DRs sender anti-israelsk propaganda – En nations samvittighed

DR sendte torsdag en finsk YLE-produktion via Nordvision-samarbejdet. Titlen var En nations samvittighed, og omhandlede en mindre gruppe israelske soldater, som nægtede at udføre flere opgaver i forbindelse med den igangværende konflikt med palæstinenserne. Programomtalens undertitel lyder Soldater i Israel gør oprør mod undertrykkelse, og herefter uddybes:

“Den israelske hær har inden for egne rækker mødt et oprør man aldrig har set før. 500 højt uddannede soldater har af moralske grunde nægtet at gøre tjenste i de besatte områder, det vil sige på Vestbredden og i Gaza. Blandt de mange, der nægter at deltage i kampen mod palæstinenserne, er der officerer og soldater fra specialtropper, der alle har deltaget i krigshandlinger i flere år. De satte den israelske armé og det omkringliggende samfund i en tilstand af forvirring og vrede, da de meddelte, at de ikke længere ville være med til at undertrykke det palæstinensiske folk.”

Programmet var, som omtalen lover – ren propaganda mod Israel og for palæstinenserne. Indledningsvis ses en højtråbende israeler truende demonstrerende desertører, og så er stilen lagt. At Sharon-regeringen er folkevalgt, at et flertal af israelerne støtter regeringens politik skyldes ikke rabiate enkeltpersoner, som programmet antyder. Men udelukkende terrororganisationernes vold mod civile israelere, tilsyneladende med en vis opbakning blandt palæstinensere på Vestbredden.

Udsendelsens overordnede tema er, at Israel må bringe det de kalder undertrykkelse til ophør. Desertørerne argumenterer naturligvis udfra moralske og folkeretslige kriterier, men det står fra starten klart, at desertørernes hensigt, er identisk med programmets – at skabe sympati for palæstinenserne og antipati for Sharon-regeringen. Dokumentarens dagsorden er således 100 procent politisk.

En desertør vrøvler om at han ikke vil ransage palæstinensiske huse, i det ikke alle 3 mio. palæstinensere er terrorister. Indirekte et argument for ikke at ville bekæmpe terrorismen, hvad en anden desertør iøvrigt giver udtryk for er et fornuftig alternativ.

Det er ikke småting der produceres af anti-israelske programmer forklædt som dokumentarer. Mon DR nogensinde har vist en dokumentar, hvor man går tæt på ofrene for palæstinensisk terrorisme. [Flere screencaps]

Oploadet Kl. 19:57 af — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper