21. februar 2007

Populisten Villy Søvndal: “Det bekræfter jo bare at vi altid lader os diktere udefra…”

Idag bekendtgjorde Tony Blair og Anders Fogh Rasmussen samtidig i henholdsvis London og København, at de ville trække hovedparten af sine tropper ud af Irak. De danske tropper er under britisk kommando, og tilbagetrækningen var tydeligvis koordineret. DR underspiller det sidste, og giver Fort Bragg-veteranen mikrofonen…

Det bekræfter jo bare at vi altid lader os diktere udefra, og nu er det så englænderne der får lov at bestemme dansk politik…” (Villy Søvndal, 13-Radioavisen, 21/2-07)

 • 21/2-07 DR Online – Danske soldater hjem fra Irak til august.
 • 21/2-07 BBC Online – Blair announces Iraq troops cut.
 • Oploadet Kl. 19:43 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

  9 Comments »

  1. Det er nu lidt synd for stakkels Villy. Det må da afgjort være de dårligste nyheder han længe har hørt.

   Nu har han i årevis kunne hygge sig med at være forarget over Danmarks militære tilstedeværelse i Irak og kræve tropperne trukket hjem. Hvad ligner det så at de nu bliver trukket ud? Nu går luften jo ud af hans Irak-ballon, den stakkels arme mand.

   Det er vist tid til at søge efter flere hemmelige baser under indlandsisen.

   Kommentar by Søren R — 21. februar 2007 @ 22:19

  2. Ja, siden 1807 har de englændere…
   Men det er nok ikke det Søvndal hentyder til.

   Kommentar by Peter Buch — 22. februar 2007 @ 00:00

  3. Det er yndigt at høre det gamle sociallistiske svin. Om at man ikke skal lade sig diktere udefra.

   Kommentar by mike — 22. februar 2007 @ 03:59

  4. 1) Det er totalt naivt at tro, at man (uden for Søvndals idealistiske verden) som småstat fuldstændig bestemmer sin egen udenrigspolitik.

   2) Det er totalt åndsvagt at tro, at nære allierede som Danmark og Storbritannien ikke – løbende, og når de skal tage en stor beslutning) – snakker tæt sammen, også selv om Danmark som lilleputstat ikke har helt samme vægt i beslutningerne som Storbritannien.

   3) Søvndal har før udtalt, at vi altid bare følger amerikanerne. Hvad bliver det, Søvndal, amerikanerne eller briterne? Det kan jo ikke være begge dele, din populist. Se:
   http://terminalfrost.wordpress.com/2006/09/11/willy-s%c3%b8vndal-weally-cwazy/

   Kommentar by TerminalFrost — 22. februar 2007 @ 10:25

  5. 3 -> Kunne du ikke moderere din sinkestil lidt?

   Kommentar by Morten — 22. februar 2007 @ 10:44

  6. Når Villy Søvngænger ruller med øjnene og ligger hovedet på skrå, har I bare af at høre efter – han er en meget klog mand, kender personlig Gert petersen, som også er en meget klog mand, det siger de gamle, fede skraldemænd i Århus i al fald og de ved, hvad de taler om. De har igennem tiderne haft fingere i meget lort.

   Kommentar by T. Klitgaard Fuur — 22. februar 2007 @ 11:55

  7. Stakkels villy søvnløs…..skal vi ikke “befri Willy” og sende ham til Cuba eller et andet vidunderligt land med socialisme.
   Syndt for manden, at det ikke blev hans vidunderlige Gulag-øhav USSR eller DDR, som VI kom til at “følge” dette takker jeg for.

   Kommentar by li — 22. februar 2007 @ 15:47

  8. Jeg forstår simpelt hen ikke al den hyleri over vores troppers tibagetrækning – først måtte de ikke være tilstede i Irak og nu, hvor de trækkes hjem, så hyler stort set de samme idioter over, at vores tropper nu efterlader de “stakkels Irakere” i et sikkerhedsmæssigt tomrum,

   Jeg forstår det ikke. Og her gik jeg og troede at sikkerhedssituationen blev forværret for de “stakkels Irakere” fordi vores tropper var tilstede i deres land. Det hele ville blive bedre hvis vi bare forlod landet. Det sagde oppositionen da rigtigt mange gange – og hvis oppositionen siger noget rigtig mange gange, så må det være sandt.

   If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it.
   Joseph Goebbels

   Kommentar by Vantroende — 22. februar 2007 @ 20:06

  9. Ser vi bort fra Søvngængerens reaktion på beslutningen om dansk tilbagetrækning den 1. august, ( den mand vil jo altid kritisere regeringen uanset hvad )så mener jeg det er for tidligt at trække den danske bataljon, såvel som de ca. 1500 britiske soldater hjem. Ganske vist hedder det sig i Foghs redegørelse, at de Irakiske sikkerhedsstyrker nu selv er i stand til at varetage sikkerhedssituationen i Bashra provinsen, men meget tyder på at disse, overvejende shiitiske sikkerhedsstyrker kun fungerer efter hensigten, når de opererer i samarbejde med danske eller britiske styrker. Opererer irakerne på egen hånd, “glemmer” de, at de fungerer som redskab for den samlede irakiske stat og snarere tage parti for de eksisterende shiitiske stammer/militser i området. Ganske vist vil der stadig være en britisk styrke på ca. 5500 mand i området, og briterne har sagt, at de er rede til at opgradere styrken igen, hvis sikkerhedsstuationen forværres. Det vil i givet fald politisk blive endda overordentligt svært for George Brown, hvis ikke umuligt.

   Med ovenstående betragtning om at ” det er for tidligt” at trække styrkerne hjem, har jeg vel også implicit sagt, at med mere tid til at uddanne de irakiske styrker, ville de kunne løse opgaven selvstændigt. Men her har jeg også min tvivl ( undskyld!). For shiiterne bliver vel ikke mindre shiitiske med mere militær træning ?

   En løsning kunne jo (have været) at undlade at opløse Saddams sunni hær fuldstændigt. Jeg ved ikke om det er for sent, men at tilbyde jobs igen til ikke belastede tidligere sunni soldater, således at man fik en mere religøst afbalanceret irakisk sikkerhedsstyrke, kunne måske hjælpe.

   Jo, hvor Rumsfeldts doktrin for at vinde krigen fungerede perfekt, så har det vist sig at samme mands doktrin for at vinde freden har vist sig aldeles mangelfuld og fejlagtig. Og dette er ikke kun en bakspejlsbetragtning. I stedet for , som forsvarsminister, at udstikke målene for aktionen i Irak, blandede Rumsfeld sig også i midlerne ved bl. a. at overrule sin egen forsvarschef ( ham med det japansk klingende navn) ved at underkende det vurderede behov for antal landstyrker. Resultatet ser vi i dag: Når amerikanerne har nedkæmpet et område for oprørerer, forlader de området igen, hvorefter oprørerne vender tilbage til området efter nogen tid. Et resultat af, at der ikke er nok amerikanske styrker til at fastholde et befriet område.

   Kommentar by Luffe — 24. februar 2007 @ 15:24

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper