22. februar 2007

DR2-indkøber: “Vi lever jo i en tid, hvor amerikansk politik fylder rigtig meget i medierne…”

Nyhedsavisen kunne igår fortælle, at DR2 fra og med næste uge vil sende The Daily Show med Jon Stewart, mandag til onsdag kl. 23.30.

“Da to forskere i 2004 i The Washington Post offentliggjorde deres opsigtsvækkende undersøgelse af unge amerikaneres tv-vaner, lød der et ramaskrig. Undersøgelsen viste, at godt halvdelen af de 18-29- årige så ‘The Daily Show’ – et program, der er bygget op omkring grovkornet politisk satire og ‘falske’ nyhedshistorier. Og ikke nok med at unge amerikanere tilsyneladende valgte de konventionelle nyhedsstationer fra. Undersøgelsen afslørede, at kun omkring en fjerdedel af de unge seere supplerede ‘The Daily Show’ med ‘rigtige’ nyheder.

Programindkøber på DR2, Kaare Schmidt, henviser specifikt til undersøgelsen, når han skal forklare, hvorfor kanalen som den første danske tv-station har købt rettighederne til ‘The Daily Show’. For mens hardcore nyhedsprogrammer som eksempelvis ‘Deadline’ på DR2 ikke formår at få fat i de yngre tv-seere, så satser han på, at ‘The Daily Show’, ligesom i USA, vil få en stor og fast seerskare blandt unge. »Der er en tydelig tendens til, at yngre mennesker falder fra i forhold til nyheder i dagblade og på tv-stationerne, men ‘The Daily Show’ har et humoristisk og originalt koncept, som appellerer til unge,« siger Kaare Schmidt.

Selvom programmet udelukkende handler om amerikansk indenrigs- og udenrigspolitik, er Kaare Schmidt ikke bange for, at ‘The Daily Show’ bliver lige lovlig internt for det danske publikum. Fokus på USA »Vi lever jo i en tid, hvor amerikansk politik fylder rigtig meget i medierne, og det gør, at folk godt kan følge med i, hvad der sker i showet,« siger han og tilføjer, at danskerne allerede kender værten Jon Stewart som sidste års vært for Oscar-showet.”

Det virker næsten som om DR målretter sin anti-Bush kampagne til det eneste segment de ikke kan nå med TVavisens WaPo-filtrerede virkelighedsbillede. Bevares, Jon Stewart er skam en underholdende mand, men hvorfor bruge licensmidler på at få oversat en udsendelse alle interesserede i forvejen kan følge på CNN.

Jeg havde hellere set Dennis Miller på de danske kanaler, men han er på Foxnews, så det indgik næppe i overvejselserne.

“The simple fact is, you’ve got to view this war like we’ve been on a long family car ride. Bush is the father and he’s been screaming ‘don’t make me come back there!’ for around 200 miles now and it just reached the point where we had to pull the car over and the bad kid is going to get the spanking of his life.” (Dennis Miller)

Oploadet Kl. 08:02 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

12 Comments »

 1. Yes! Hvor nice, det er et rigtig fedt program og så er jeg røv ligeglad med hans politiske orientering.

  Kommentar by Jesper Skov — 22. februar 2007 @ 09:34

 2. Jeg synes nu ikke at John Stewart er biased til nogen retning. Når han bliver spurgt om hvilket parti han stemmer på plejer han at sige “Whig” :) The Daily Show er også kendetegnet ved at tage pis på alt og alle, ligemeget hvad, og er i det hele taget alt det som Jan Gintbergs programmer prøvede at være.

  Hvorfor DR så ikke vælger at supplere med “The Colbert Report” kan man så undre sig over, men måske er det den “OOOONNNDEEE” højrefløj man ikke vil have ind på programfladen.

  Kommentar by Peden — 22. februar 2007 @ 09:56

 3. Jon Stewart er hylende morsom, og jeg skal nok se hans program (jeg gider simpelthen ikke CNN’s reklamepauser), men at sige, at han ikke er biased er vist noget vrøvl.

  Og hvor har du den idé at Colbert (som også er hylende morsom) er på højrefløjen?!

  Kommentar by TerminalFrost — 22. februar 2007 @ 10:15

 4. eftersom foxnews jo er konsekvent højreorienterede(GOP-fans) og erkender dette, kan de naturligvis ikke vises på en public service kanal – vel?

  Kommentar by Allan — 22. februar 2007 @ 11:43

 5. “eftersom foxnews jo er konsekvent højreorienterede(GOP-fans) og erkender dette, kan de naturligvis ikke vises på en public service kanal – vel?”

  Det samme må så gælde for Daily Show. Jon Stewart har flere gange offentligt ‘erkendt’ sin sympatier for det demokratiske parti.

  Lad os bare dele i porten. Hverken højre- eller venstredrejet politisk humor… Licensen falder og falder…

  Kommentar by Kim Møller — 22. februar 2007 @ 11:50

 6. The Colbert Report er bedre – havde hellere set den på DR2, hvis valget skal falde imellem venstreorienterede underholdningsshows. Årsagen er den simple at Stephen Colbert efter min mening er langt hurtigere i replikken og mere sarkastisk end Jon Stewart – synes at “The Colbert Report” er et rigtigt morsomt show…

  Men man skal naturligvis ikke tage fejl af at begge shows er dybt, “demokratiske” (altså venstreorienterede, efter amerikanske standarder) – så det er ikke bedre end at vise Fox-News programmer på DR/DR2. Faktisk skulle man mene at “Hannity and Colmes” eller “The O’Reilly Factor” ville bidrage væsentligt til “alsidigheden” og “pluralismen”, som kravene til DR så prosaisk udtrykkes i Public Service Loven.

  Mvh

  Kommentar by Martin Rannje — 22. februar 2007 @ 12:48

 7. “eftersom foxnews jo er konsekvent højreorienterede(GOP-fans) og erkender dette, kan de naturligvis ikke vises på en public service kanal – vel?”

  Lidt ærgeligt at man skal straffes for at være åben om sine politiske positioner – i modsætning til mange andre aviser og oplysningskanaler, kan man tilføje.

  Kommentar by TerminalFrost — 22. februar 2007 @ 13:46

 8. “The simple fact is, you’ve got to view this war like we’ve been on a long family car ride. Bush is the father and he’s been screaming ‘don’t make me come back there!’ for around 200 miles now and it just reached the point where we had to pull the car over and the bad kid is going to get the spanking of his life.”

  God analogi, der mangler bare lidt.
  Bush er familiefaderen der mod alles ønske har besluttet, at familien skal til en svensk skov for at se på træer. Han havde højt og helligt lovet der ville være badeland når de kom frem, men det var vist bare for at få lokket familien med. Så har han i øvrigt taget for lidt benzin med, og kortet der skal få dem hjem igen har han glemt derhjemme.
  Jeg kan godt forstå ungerne hyler :-)

  Kommentar by RasmusE — 22. februar 2007 @ 14:20

 9. En forsmag:

  http://www.coin.dk/blogs/index.php?title=the_politically_incorrect_guide_to_globa&more=1&c=1&tb=1&pb=1

  Kommentar by Simon — 22. februar 2007 @ 14:25

 10. 8 -> Spot on :o)

  Kommentar by Morten — 22. februar 2007 @ 15:25

 11. eftersom demokraterne ville ligge et godt stykke til højre for den danske midte ville fans af disse nok også være et problem..du har ret kim.

  Kommentar by Allan — 22. februar 2007 @ 18:23

 12. ->11/Allan:

  Da du åbenbart intet ved om amerikansk politik skal jeg gerne undervise dig lidt.

  Demokraterne er – som Republikanerne – et “big tent”-parti, der indeholder vildt forskellige politiske holdninger på samme tid. Da Demokrater og Republikanere overlapper inde omkring midten ville det efter danske forhold svare til at vi havde to partier, lad os kalde dem “Højre” og “Venstre”.

  “Højre” ville skulle dække hele de politiske spektrum fra Fremskridtspartiet til et godt stykke ind i Det Radikale Venstre, mens “Venstre” ville skulle dække det politiske spektrum fra højrefløjen af de konservative (ex Zell Miller) til DKP/ML.

  Henrik

  Kommentar by Henrik Krog — 22. februar 2007 @ 21:01

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper