10. december 2012

EU: Nationale parlamenter er ikke “i den bedste position til at tage vare på unionens fælles interesser”

For de blindt EU-forelskede kom eks-kulturminister Uffe Elbæks (R) skandaler som kaldet, for de kunne fylde medierne, mens mindre naive folk lagde deres rænker i Brussels. Fra EUobserver – National parliaments ‘not best’ for EU’s interests.

“Et nyt forslagspapir angående EUs videre integration understreger hvordan indflydelse siver fra de nationale parlamenter efterhånden som Europaparlamentet får rollen som den grundlæggende demokratiske magt i fremtidens EU. …

papiret understreger, at et af de ‘grundlæggende principper’ er at demokratisk kontrol skal ske på ‘de niveauer, hvor beslutningerne tages’. Det påpeger, at mens landenes budgetter er ‘hjertet’ af de parlamentariske demokratier, så er nationale parlamenter ‘ikke det i den bedste position til at tage vare på unionens fælles interesser’.

De ekstreme forslag blev sendt til Helle Thorning-Schmidt for flere uger siden, men både hendes og mediernes tavshed omkring Van Rompuys ekstreme visioner tyder på, at man ikke ønsker en folkelig debat. Mere fra EUobserver – Euro-tsar to have veto powers on national budgets, Schaeuble says

“EU bør have sin egen ‘valuta kommisær’ ifølge en ny ambitiøs plan sat i vandet af Tyskland finansminister Wolfgang Schaeuble. Ifølge Schaeubles plan, som inkluderer yderligere ændringer i EUs traktater, skal de enkelte landes nationale budgetter godkendes af den nye kommissær med ansvar for økonomi og valuta.

Ledere vil også diskutere Europarådets præsident Herman Van Rompuy’s ‘forslagspapir’, som blev sendt til de nationale ledere i sidste uge.”

Oploadet Kl. 20:35 af Nicolai Sennels — Direkte link10 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/43234/trackback

10 Comments »

 1. Van Rompuys visioner …

  Hmm, han blev ellers valgt, fordi han ser så ufarlig ud. Han skal bare, i næsten bogstavelig forstand, beklæde embedet, mens det udvikler sig til noget virkeligt magtindeholdende, upåagtet af “almindelige mennesker”.

  Når embedet har fået en anden betydning, vil de mægtige rives om det. Merkel kan snildt blive den første, der fører “præsidentembedet” frem til den egentlige intention. Og virkelig blive Europas præsident.

  Men selvfølgelig skal der gå en proces forud. Og det er tilsyneladende den, marionetten Rompuy nu har indledt. Så diskret, som det nu lader sig gøre. Vores egen statsminister forstår meningen, og står ham bi.

  Det er ikke en lille sag, og derfor skal den ikke have for stor opmærksomhed. Den ligger nemlig uden for demokratiets kompetenceområde.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. december 2012 @ 21:02

 2. Vores interesser er ikke det bedste for “EU”s interesser – og vice versa.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. december 2012 @ 21:11

 3. OT.

  Aftenens Deadline 22.30 på DR2 indeholder ifølge DR’s oplæg tilsyneladende en debat mellem Claus Hjort og Bo Lidegaard, om hvem der vandt kulturkampen. Claus Hjort mener Blå, mens Bo Lidegaard mener det var de “sorte” – en “gruppe” der så vidt vides ikke er inviteret ind til at modtage præmien eller forsvare sig selv mod angreb.
  Måske fordi ingen partier bekender sig til farven “sort”, men vi kan jo prøve at gætte os til hvor meget infamt ævl der skal hældes ud fra den kant…..

  Forhåbentligt er Deadline betydeligt bedre og mere afbalanceret end det DR selv lægger op til. Men jeg tillader mig at tvivle; det lyder som et klassisk DR setup

  Kommentar by Superman — 10. december 2012 @ 21:12

 4. Lad os komme ud af EU og Schengen. EU er den globale storkapital og New World Orders projekt. Vi kan i stedet være med i EFTA

  Kommentar by Agricola — 11. december 2012 @ 12:47

 5. “så er nationale parlamenter ‘ikke det i den bedste position til at tage vare på unionens fælles interesser’.”

  For at bukke det i neon, så skal de nationale parlamenter varetage nationernes interesser, og de er nogle ganske andre end eussr’s. Det burde for længst være gået op for de fleste.

  Kommentar by Svend — 11. december 2012 @ 16:03

 6. Hvor er det træls, at danskerne vælger Quisling Helle og Quisling Løkke igen og igen, i stedet for at vælge nogen, der gik ind for det danske nationale.
  Vi er vokset fra krigsårene med landsforrædere og besættelsestropper imellem os.
  Dengang havde vi i det mindste en modstandsbevægelse til at likvidere de værste slyngler, i dag inviteres de til højbords.
  Man græmmes!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 11. december 2012 @ 17:01

 7. Vi styres af et triumvirat bestående af Herman van Rumleskaft, Fleksnes Barroso og Kapo-Schultz.

  Sig nej til EU. Lad os i stedet få nogle alliancer med udvalgte lande i Nordeuropa. Vi må starte forfra.

  Kommentar by Sigwar — 11. december 2012 @ 18:55

 8. Det er tydeligt at man forsøger at undgå en folkelig debat!
  EU er nomenklaturaens projekt ikke folkenes projekt! Det ved nomenklaturaen godt og derfor vil de forsøge at snige mere og mere magt væk fra de nationale regeringer over i EU parlamentet! EU er ved at udvikle sig til et socialistisk planøkonomisk projekt!
  Det fælles marked var en genial ide, men udviklingen går mod en forbundsstat og mod at Tyrkiet bliver medlem! Der ser kun ud ftil at være en løsning, vi må følge Briterne ud som vi fulgte dem ind!

  Kommentar by Robert R — 11. december 2012 @ 18:59

 9. EU’s kommissærer (bare navnet kommissær lugter langt væk af DDR) skal ikke have magt over de enkelt europæiske landes økonomi. I forvejen mister DK penge ved at være medlem af EU.

  “Danmark sender penge til EU og EU sender penge til Danmark. Og i mange år har det heddet sig, at Danmark fik flere penge retur end vi betalte. Men nu viser et regnestykke, som Politiken har foretaget, at Danmarks tab på medlemsskabet samlet løber op på 7 mia. kroner om året. I forhold til de 27 medlemslandes størrelse, er det faktisk det største tab af alle, viser tal fra EU-kommissionen.” (2011)

  h t t p://ekstrabladet.dk/nationen/article1493612.ece

  Kommentar by Liva — 12. december 2012 @ 07:18

 10. Man kan sige meget om de røvpulende radicoole, men varetagelse af landets og befolkningens interesser har aldrig lagt dem på sinde.

  – Flirt med nazismen.
  – Flirt med kommunismen.
  – Ægteskab med muslimerne.

  Kommentar by Tolder (ekspert) — 13. december 2012 @ 00:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper