11. december 2012

Udenrigsminister Søvndal efter møde med Syriens kommende ‘Islamist-In-Chief’: Han virkede ‘moderat’

Villy Søvndal er ingen stor politiker. Det er altså børnelærdom, at man som udenrigspolitiker ikke kalder en arabisk leder for ‘moderat’. Fra Jyllands-Posten – Søvndal: Syrisk oppositionsleder er moderat.

“Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har mandag i Bruxelles sammen med de 26 andre udenrigsministre i EU spist frokost med lederen af Den Nationale Koalition for den Syriske Revolution og Oppositionsstyrker, Mouaz al-Khatib.

Og Søvndal er ganske tilfreds med al-Khatib og hans koalition, som Danmark siden søndag har betragtet som “den legitime repræsentant for den syriske befolkning”.

– Vi havde en meget fin drøftelse og et meget opløftende møde. Han er en leder, som virker ikke alene moderat, men også klar på, hvad det er for nogle opgaver, oppositionen står over for, siger Søvndal på et pressemøde efter mødet i Bruxelles.”

(Ahmad Mouaz Al-Khatib Al-Hasani, leder af ‘den Syriske Revolution’)

Fra Foreign Policy – Islamist-In-Chief.

“By dispelling Western fears of growing jihadist influence within the Free Syrian Army, the rebels hope, the new coalition can open the door to increased financial and military assistance from the international community.

The election of the Cairo-based Khatib, a former imam of Damascus’s historic Umayyad Mosque who was imprisoned under Assad, is a crucial part of this strategy. Western media outlets such as the BBC were quick to declare him “a respected figure within Syria” who holds “moderate” political views, citing his trips to Britain and the United States, as well as his teaching experience at the Dutch Institute in Damascus, as evidence. However, public statements posted on the clergyman’s website, darbuna.net, paint a different picture.

Khatib’s website features numerous instances of anti-Semitic rhetoric. In one of his own articles, he writes that one of Iraqi dictator Saddam Hussein’s positive legacies was “terrifying the Jews.” He has also published others’ anti-Semitic observations on his site: In one article, written by Abdul Salam Basiouni, Jews are described as “gold worshipers.” Finally, in an obituary of a Gaza sheikh copied from IslamSyria, Jews are dubbed “the enemies of God.”

While Khatib used his post-election speech to call for equal rights for “all parts of the harmonious Syrian people,” his previous rhetoric toward his country’s minorities has been nothing short of virulent. One of his articles describes Shiite using the slur rawafid, or “rejectionists”; he even goes further, criticizing Shiites’ ability to “establish lies and follow them.” Such language, needless to say, will hardly reassure the country’s Alawite community, a Shiite offshoot to which Assad belongs. …

Khatib is also a fan of Qatar-based Egyptian televangelist cleric Yusuf al-Qaradawi. His website places Qaradawi on equal footing with Tunisia’s Mohamed Bouazizi, whose self-immolation set off the Arab revolutions, and praised the Egyptian preacher as “our great Imam.” Qaradawi is a controversial figure who has been denied entry to France and Britain for his support of suicide bombings — he has described such attacks, when used against Israel civilians, as “evidence of God’s justice.” Given Qaradawi’s Qatari connections, Khatib’s praise of the cleric may be an indication of where his loyalties lie. …

Taken as a whole, these statements raise disturbing questions about whether Syria’s new opposition leader is truly as “moderate” as he has been described in the press. His religious and political views appear divisive and at odds with the reassuring image Syria’s opposition is trying to present — both domestically and on the international front. Rather than a positive step forward, Khatib’s leadership suggests that Syria’s opposition is poised to repeat the same mistakes that have bedeviled it since the beginning of the revolt.

Oploadet Kl. 19:21 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/43264/trackback

17 Comments »

 1. Når de omtaler ham som “moderat” er det vel bare udtryk for almindelig racisme; han er mørklødet og holdes derfor pr. automatik op i mod en anden målestok end den der bruges for “hvide”.

  Jeg har ikke just nogen beundrer af Søvndal, men alligevel undrer det mig at han kaster sig ud i sådan en omgang vås efter et banalt frokostmøde. Har han slet ikke fulgt med i hvad der sker i Egypten eller Libyen for den sags skyld. Søvndal må da vide, at han netop ikke kan vide, hvad der vil ske i Syrien såfremt denne “moderate” mand skulle komme til magten. Man kan jo sagtens vælge at støtte denne koalition uden samtidig at kaste sig ud i den slags udtalelser. Risikoen for at blive hængt op på dem senere er betydelig.

  Kommentar by Superman — 11. december 2012 @ 19:46

 2. De har vel talt sammen på engelsk – og araberen har derfor ikke forstået meningen i Søvndals vrøvle-engelsk, og har derfor svaret i øst når Søvndal spurgte i vest.

  Kommentar by Anonym — 11. december 2012 @ 21:10

 3. http://politiken.dk/debat/dagenstegning/ECE1838608/howdy-partner/

  Kommentar by Nielsen — 11. december 2012 @ 21:10

 4. På den anden side eksisterer ordet “moderat” i praksis kun i forbindelse med islam, så hvad det betyder i Villys mund kan vi ikke vide.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 11. december 2012 @ 21:23

 5. “Villy Søvndal er ingen stor politiker” – det er vel noget af en jysk underdrivelse, hvis du skal være helt ærlig ?

  Kommentar by Josef. K — 11. december 2012 @ 21:24

 6. Ja han lever sgu op til efternavnet.

  Der er ikke meget moderat muslim i, Ahmad Mouaz Al-Khatib Al-Hasani. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3kP5_r1Dd6Q

  Moderate muslimer findes ikke, de er alle slaver af Islam og er derfor de rene vandaler.

  Kommentar by S Pind — 11. december 2012 @ 21:42

 7. Søvndal forslog også til mødet at “Boykot israel” agendaen blev EU politik efter Israels indvandre politik forsætter med 3000 nye huse til jøden i Israel .

  Det er åbenbart en krigserklæring overfor araberne at jøder indvandre til områder hvor araber også bor , og med Søvndal´s støtte skal det udløse boykot af vare disse indvandre producerer . . .

  Søvndal siger dog intet om denne boykot også skal gælde arabiske indvandre og deres evt produktion i Europa .

  Kommentar by Aglet Xander — 11. december 2012 @ 22:27

 8. Søvndal “føler” at Mouaz al-Khatib er moderat. Jamen så er vi da allesammen blevet beroliget, hva’ ?

  Mon Søvndal orker at researche lidt om disse ‘moderates’ tidligere udtalelser og synspunkter, eller blåstempler han blot folk efter et 10 minutters kaffemøde…..Søvndal er nem at narre og lod sig forblænde af en smilende Mouaz al-Khatib, som var iført sleske-kostumet og spillede påtaget venlig.

  Søvndal og resten af venstrefløjens godtroende tosser lærer det aldrig. Indsigt og viden om islam rager dem en høstblomst, og de vil altid fungere som de nyttige idioter.

  Kommentar by K. Sejr — 11. december 2012 @ 22:59

 9. @K Sejr. Indsigt og viden om islam rager dem en høstblomst
  Og det er fordi de ikke behøver at vide noget specielt om diverse muslimske ledere rundt omkring, ej heller om Islam. Vælgerne er ligeglade, og så længe folk ikke stemmer anderledes, så kan de bekymre sig om at prædike floskler og mantraer, og tale om processer og fremskridt i en lang uendelighed.
  De er nu engang nogle satans snu nogen disse politikere. De fleste tænker mest på at gøre karriere, og så skal man ikke lægge sig ud med for mange rundt omkring.
  Villy forekommer mig dog som en person der rent faktisk, hvis ikke intet så tæt på intet, aner en dyt om mellemøsten på nogen måde.
  Han lever i en tryg og komfortabel osteklokke, og han vil qua hans alder aldrig nogensinde skifte spor.

  Kommentar by Endnu en vantro — 11. december 2012 @ 23:12

 10. Hvem har dog stemt det naive fjols ind i Folketinget, og hvem har dog gjort ham til minister. Blød Sharia til det Syriske folk…

  Kommentar by Vagn Henning — 11. december 2012 @ 23:12

 11. @ 9 Endnu en vantro

  Fuldstændig enig.

  Kommentar by K. Sejr — 11. december 2012 @ 23:35

 12. @ 9

  Karrierepolitikeres åbenlyse trang til at begå forræderi og grov forsømmelsespligt ved at de kan slippe afsted med det uden at blive stillet til ansvar. Mange af de hovedansvarlige multikulturalister og politikere har så meget blod på hænderne, at de faktisk burde være inde og ruske tremmer nu.

  Kommentar by K. Sejr — 12. december 2012 @ 00:49

 13. ved = véd

  Kommentar by K. Sejr — 12. december 2012 @ 00:54

 14. Lederen af den syriske opposition er moderat. Fedtmule dumrer sig igen. Alawitterne sidder ved magten i Syrien og de har siddet længe og kæmper for at blive ved roret, fordi de er et mindretal, mens sunny muslimerne venter i kulisserne, så de kan hævne sig på den sædvanlige muslimske måde.

  Saddad og mindretallet ved, hvad der venter dem, når oppositionen får magten, dvs. Det sædvanlige slagteri. Begge parter er rene forbrydre.

  “…den legitime repræsentant for den syriske befolkning”. Jeg må le. Når der aldrig har været demokratiske valg, findes der ingen legitim leder for det syriske folk, kun oprørere mod den siddende regring. Og det må man faktisk ikke for FN.

  Men sådan er det hele vejen igennem – på alle områder. Vi er omgivet af uvidende politikere, der med et smil om munden er ved at køre Danmark ud i sumpen. Både demokratisk, socialt og folkeligt. Men vi har selv valgt dem, så vi får, hvad vi ikke fortjener.

  Kommentar by Machiavelli — 12. december 2012 @ 05:28

 15. Villydrengen: Sådan staver man til T-A-Q-I-Y-Y-A! Betydningen må du selv finde ud af.

  K. Sejr

  På dødsgangene og i torturkældrene mener du vel, for dét er minimumsstraffen for hvad de vestlige politikere og eliter har begået i over et halvt århundrede nu!

  Kommentar by A.R. — 12. december 2012 @ 06:52

 16. Jeg mistede sidste rest af min respekt for Søvndahl (SF), da han ved denne lejlighed romantiserede sharia..

  “Udenrigsminister Villy Søvndal fra SF er dog ikke umiddelbart bekymret. Han mener, at det nye Libyen kun vil bruge en mere moderat udgave af sharia.

  »Jeg tror mere, at det kan sammenlignes med, at katolske partier i Europa kalder sig kristelige. Det betyder ikke hardcore kristendom, men at sådan er deres grundorienteret i livet,« siger han til ritzau.

  Jørgen Elklit – professor i statskundskab, der har være involveret i både Iraks og Afghanistans overgange til demokrati – mener, at den direkte henvisning til sharia-lovgivningen er et problem.
  »Netop i Afghanistan ser vi den konflikt, og de spændinger, det giver,« siger han til Berlingske.” (2011)

  h t t p://jp.dk/indland/indland_politik/article2592653.ece

  Kommentar by Liva — 12. december 2012 @ 07:29

 17. Fru Statsminister Helle Thorning skal på vegne af de Danske vælgere omgående afskedige Udenrigsminister Villy Søvndal pga.hans manglende dømmekraft,Danskerne ønsker ikke godt helbred til terroisterne i mellemøsten.

  Kommentar by emmagad — 12. december 2012 @ 12:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper