14. marts 2007

DR i krise… godt for Danmark

DR’s generaldirektør Kenneth Plummer bekendtgjorde igår, at DR på grund af sin økonomiske krise er tvunget til at at fyre 300 ansatte. Mine tårer er tørre, for selvom jeg fint forstår liberalisternes kritik af den håbløse forvaltning af licensmidlerne, så vil jeg som konservativ glæde mig over at DR de kommende tre år vil gøre mindre skade.

Bemærk iøvrigt hvem der er mest imod nedskæringerne. Enhedslisten, Dansk Journalistforbund, og så selvfølgelig professor Frands Mortensen. Sidstnævnte var gæst i dagens P1 Formiddag med Poul Friis, og mens han klynkede i kor med P1’s faste læserskare, så meldte behovet sig pludselig i mit hoved for flere operahuse. Tænk hvad det ville have gjort for det bornholm’ske kulturliv, hvis Jørn Utzons operahus havde ligget i Rønne havn.

Oploadet Kl. 19:51 af Kim Møller — Direkte link35 kommentarer

35 Comments »

 1. Kriser kradser og gør ondt, men med ondt skal ondt fordrives. DR´s krise bør tages som en chance til at revurdere hele dansk public service.

  Får vi det rigtige for pengene. I runde tal har TV2 1,7 mia i indtægter, heraf under 100 mio i licensintægter. DR har 3,5 mia, heraf ca 3,2 mia i licensindtægter.

  Som licensbetalere betaler vi mere end 30 gange så meget for DR. Jeg ved godt, at TV2 ikke kan lave samme dyre produktioner som DR, men alligevel, vi får meget mere god TV for pengene fra TV.

  Det værste er dog, at DR er en direkte partistøtte til de kulturradikale kræfter i Danmark, det er ikke uden grund, at fru Vestager kalder DR for kronjuvelen blandt danske medier. Hun og hendes lige bliver jo også i sjælden grad strøget med håret af DR.

  Mit forslag vil være, at vi laver en ny struktur med 3 til 4 blandede publicservice TV stationer , med en årlig licensbetaling på ca 750 mio kr hver. Dette kan de så supplere med reklame og og andre indtægter.

  De samlede reklamerindtægter bliver selvfølgelig ikke 4 gange så store som TV2´s indtægter er idag, men det burde være et realistisk må, at de samlet kunne hente 4 til 5 mia kr. Det vil sige, vi kunne få 4 stationer, hver med et budget på 2 mia kr.

  TV2 skulle selvfølgelig være en af dem.

  Stationerne skulle have bestyrelser, der sikrede mere pluralisme end vi har idag, således at bredden bliver sikret, vi skal ikke have 4 nye venstredrejede kulturradikale stationer.

  Kommentar by Alfred Hansen — 15. marts 2007 @ 08:10

 2. Jeg tror ikke på denne løsning idet man kan se at alle kanaler i et frit marked konkurrerer om det samme midter-segment hvilket bare betyder at vi vil få 4 nye TV2’ere og jeg ser ikke TV2 som værende bedre end DR – hvalitetsmæssigt eller populær-politisk. Jeg gider ikke flere game-show kendisser-på-følelses-pornotur eller yderst suspekte hjemmelige eller fremmede “dokumentar” udsendelser der sendes fordi det appelerer til den uvidende befolknings forestillinger om verdenen. TV2 er lige så slem som DR på det punkt.

  Derudover har man jo et problem at der på Journalisthøjskolen jo produceres et uhyggeligt overflod af journalister med klare venstreradikale holdninger. Disse vil jo også benytte de 4 nye TV2 kanaler til at støtte enhedlisten, de radigale og andre “social-ansvarlige” og stuerene partier – altsammen i populismens navn.

  Jeg synes ideen er interessant og et godt forslag, men jeg tror ikke på den.

  Kommentar by Vantroende — 15. marts 2007 @ 09:28

 3. Feeeee humor den med Rønne og operahus. :o)

  Kommentar by J — 15. marts 2007 @ 10:16

 4. Husker jeg forkert, når jeg mener, at det ved TV2’s oprettelse blev bestemt, at det danske skulle vægtes særligt højt? Sådan er det ikke blevet.

  Ellers hører jeg, at DR’s medarbejdere har truet med, at de ikke kan holde kvalitetsniveauet, hvis der sker fyringer. Det kan der siges mange vittigheder om, men jeg kan kun anbefale, at man i stedet kaster sig over bøgerne og hjemmebiografen samt en eller to gode aviser. Jeg er ude af stand til at have ondt af DR.

  Kommentar by Mette — 15. marts 2007 @ 10:22

 5. Til Mette

  I de første år havde TV2 en væsentlig højere finansiering fra licensmidler, de knap 100 mio kr TV2 får idag, går så vidt jeg ved fortrinsvis til regionalprogrammerne.
  Jeg synes også, der er for lidt dansk produceret TV i TV2, det kan nok ikke lade sig gøre i Danamrk uden et væsentlig tilskud fra licensmidler. Det er derfor jeg foreslår, at man fordeler DR´s godt 3 mia kr i 3 til 4 portioner til 3 til fire radio TV stationer.

  Det ville give væsentlig flere ressourcer til TV2 end idag. Det burde muliggøre væsentlig mere egenproduktion. Ved at fordele reklametiden på flere kanaler, ville den samlede reklameindtægt kunne øges væsentligt uden at reklamerne fylder mere end idag, man kunne måske reducere lidt i forhold til det nuværende TV niveau. Man kan selvfølgelig ikke firedoble reklame indtægterne, men en væsentlig øgning burde være mulig.

  Det vigtigste er, at vi skal have mere mindre ensidig radio og TV end idag. Det kan Vestagers venner på Amager ikke sikre,

  Kommentar by Alfred Hansen — 15. marts 2007 @ 11:48

 6. Kritikken af DR på dette site er ofte skudt helt over målet.

  Jeg så Deadline i dag, hvor to kunstnere der havde lavet et videokunstværk med Ungdomshusets talsmand Adam var inviteret. Og de fik altså ikke noget foræret!

  Der blev gentagne gange stillet skarpt på samfundets spilleregler, om ikke de støttede mennesker der ikke ville indfinde sig under disse, osv. osv.

  Alt i alt en fra en borgerlig synsvinkel god tilgangsvinkel til de to kunstnere.

  Kommentar by DrJ — 15. marts 2007 @ 18:25

 7. Jeg kan ikke huske at have set dansk tv-dramatik eller andre egenproduktioner af værdi de sidste 20 år. Ren feminazistisk propaganda. De film der sendes i primetime er oftest for flæbende kvinder. Luk lortet.

  Kommentar by Kimporator — 15. marts 2007 @ 18:51

 8. -> Dr J

  En svale gør ingen sommer.

  Kommentar by Kim Møller — 15. marts 2007 @ 19:09

 9. Måske nogle DR-journalister
  hører Fenrisulven glamme !!

  Kommentar by sus — 15. marts 2007 @ 19:44

 10. Nr. 1 Alfred Hansen
  “I runde tal har TV2 1,7 mia i indtægter, heraf under 100 mio i licensintægter.”

  TV2 modtager ikke længere licens kroner.

  Kommentar by Pleth — 15. marts 2007 @ 22:17

 11. 6) Dr J
  Hvordan kan det så være at Enhedslisten, ja sågar alle de venstre orienterede på min arbejdsplads er store fortalere for DR institutionen, og de fleste højreorienterede hellere ser DR nedlagt?

  Jeg er SÅ træt af DR. Hver gang jeg slår over på DR1 er det disse Jantelovsprogrammer hvor man skal have én ned med nakken, Task Force, Kontanten og hvad de ellers hedder.

  Kan ikke se hvorfor jeg skal betale mere end 2.000 kr for en kanal jeg faktisk aldrig ser. Har det noget med solidaritet at gøre? Bwadr!

  Jeg håber DR strejker fra nu af og resten af årtiet, så vi kan få vores licenspenge tilbage.

  DR er jo netop ikke fri af reklamer, de har jo masser af reklamer, hvor de reklamerer for dem selv og deres programmer.

  Fyr Kenneth Plummer og indsæt Eric Rylberg.

  Kommentar by Pleth — 15. marts 2007 @ 22:31

 12. Da DR ophørte med at være eneste tv, der måtte sendes fra Danmark kunne man have valgt at lade markedskræfterne være det der bestemte på det fremtidige mediemarked. Sådan blev det ikke. Det var en fejl. Politikerne der ønsker at rette fejlen har min støtte på dette punkt.

  Kommentar by Peter Buch — 15. marts 2007 @ 22:54

 13. Hvis ikke DR-TV havde nyhedsredaktionen som hovedsagligt får sit stof fra internationale nyhedsbureauer og Hollywoods filmproduktion, hvor meget er der så egentlig tilbage?. DR2 sender en del i mine øjne gode ting, meget af det egenproduceret.

  Hvem har egentlig sagt at det er ønskværdigt med TV 24 timer i døgnet?. Det ser ud som om talentmassen ikke rækker til så mange udsendelser.

  Kommentar by PeterK — 16. marts 2007 @ 07:58

 14. Hov hov, find du lige et andet nærmiljø med 43.000 eller mindre sjæle at forklejne end Bornholm, Herr Møller !

  Vis mig gerne en geografisk enhed med lige så få indbyggere i Danmark med mere kulturliv en Bornholm, hvis du kan ?

  :-)

  Kommentar by DaLi — 16. marts 2007 @ 09:07

 15. Svar til Pleth

  Jeg har oplysningen om knap 100 mio kr i licensmidler fra en oversigt over TV2´s 2005 regnskab. Det er under alle omstændigheder et meget lille beløb i forhold til DRR, (De Radikales Radio). Jeg har uden held forsøgt at downloade hele regskabet fra TV2,s hjemmeside.

  Jeg gætter på, at det er et beløb, der skal dække nogle af de publicservice forpligtelser TV2 har haft i forbindelæse med regional TV, det er under alle omstændigheder et ubetydeligt beløb i forhold til TV2´s samlede økonomi.

  Selvom langt fra alt på TV2 er godt, så levere de meget godt TV for få pengne. DRR leverer kun lidt godt TV, men for mange flere penge.

  Jeg synes det er iorden at støtte dansk produceret Radio og TV, men det skal gøres på en mere hensigtsmæssig måde end vi gør idag.
  Derfor luk DRR.

  Kommentar by Alfred Hansen — 16. marts 2007 @ 11:07

 16. Interessant læserbrev i JP:

  http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=4300206

  Kommentar by Luffe — 16. marts 2007 @ 14:17

 17. DR laver journalistik. Det indebærer at man er kritisk. Hvis man så er tilhænger af regeringen/DF, så kan man jo blive meget frustreret over at den kritiske journalistik går ud over netop regeringen.

  Men kritisk journalistik gør ikke DR politisk. Derimod er det et politisk krav, og ikke et ønske om neutralitet, når man ønsker at DR ikke skal føre kritisk journalistik, fordi den går ud over regeringen – ja, det er jo en borgerlig regering.

  Til Kim: Nej netop. En svale gør ikke sommer. Og kritisk journalistik gør ikke DR politisk. Det er simpelthen bare fordi i bitcher over at DR er kritisk overfor jeres politikere. Så simpelt er det.

  Hvis vi havde haft en S-regering, og denne blev udsat for kritisk journalistik, så havde der jo ikke være noget problem vel?

  Kommentar by DrJ — 16. marts 2007 @ 17:28

 18. >Hvordan kan det så være at Enhedslisten, ja sågar alle de venstre >orienterede på min arbejdsplads er store fortalere for DR >institutionen, og de fleste højreorienterede hellere ser DR nedlagt?

  Måske fordi at DR er en statslig institution?

  >Jeg er SÅ træt af DR. Hver gang jeg slår over på DR1 er det disse >Jantelovsprogrammer hvor man skal have én ned med nakken, Task Force, >Kontanten og hvad de ellers hedder.

  Jeg synes egentlig at dette ganske godt afklarer, hvad din modstand mod DR bunder i. Det vil være for meget at kalde den “politisk”, den er snarere “automatisk-reaktionær”. Der findes mange mennesker som simpelthen ikke magter en kritisk indstilling til noget som helst, fordi det at være kritisk, gør livet for svært, og samfundet for komplekst. Intet under, at mange ønsker sig tilbage til DFs Morten Korch verden.

  Hvordan i alverden kan man som konservativ, liberalist eller hvad du nu måtte betragte dig selv som, have noget imod kritiske forbrugerprogrammer? Det lyder snarere automatisk reaktionært, hvor man altid stiller sig på den stærkestes side.

  >Kan ikke se hvorfor jeg skal betale mere end 2.000 kr for en kanal >jeg faktisk aldrig ser. Har det noget med solidaritet at gøre? Bwadr!

  Jeg kan ikke se hvorfor jeg skal betale for støtte til landmænd der ødelægger miljøet og forhindrer frihandel.

  >Jeg håber DR strejker fra nu af og resten af årtiet, så vi kan få >vores licenspenge tilbage.

  Det synes jeg nu ville være en endog meget ringe udnyttelse af vores licenspenge. Så vil jeg hellere have at de lavede TV for dem.

  >DR er jo netop ikke fri af reklamer, de har jo masser af reklamer, >hvor de reklamerer for dem selv og deres programmer.

  Ja, som alle andre TV-stationer. Og ja, det er pisseirriterende.

  Mvh DrJ

  Kommentar by DrJ — 16. marts 2007 @ 17:46

 19. Jeg kan kun anbefale, at man slukker for hjernevaskeren og afmelder sin licens. Det er en befrielse ud over al forventning.

  Jeg har ikke set fjernsyn siden 1. januar, herligt! Anbefalelsesværdigt! :-D

  Kommentar by Anna Lyttiger — 16. marts 2007 @ 19:11

 20. – alene at blive fri for alle de møg-reklamer og stressende afbrydelser er en lise for sjælen… :-)

  Kommentar by Anna Lyttiger — 16. marts 2007 @ 19:12

 21. > Anna Lyttiger

  Jo Jo, det kan du jo mene, men i betragtning af hvor meget DDR fylder på denne blog med hensyn til kritik af diverse udsendelser såvel i TV som i radio, så er konsekvensen af din beslutning, hvis vi vel at mærke fulgte din beslutning, ja så ville al kritik forstumme herfra, i og med vi ikke anede hvad der foregik på DDR.

  Møgreklamer på TV2: Ja, men ingen irriterende afbrydelser på den delvis licens finansierede kanal.

  Kommentar by Luffe — 16. marts 2007 @ 21:37

 22. Dr J, du er dum som et brædt. Uden landbruget ville vi alle være ilde stedt. Slå det op, inden du vrøvler.

  Og nej, DR har aldrig været særlig kritisk ovefor venstrefløjen. Det er ikke godt nok at være kritisk, hvis kritikken er ensidig og usaglig. DR bør tilstræbe balance, ellers er det etiske fundament for de fakto skatteopkrævningen væk. Når kritikken altid underbygger samme værdipolitiske venstrefløjsdagsorden, er den selvfølgelig politisk – det ligger jo i effekten.

  Dine indlæg er ren retorisk skuespil uden indhold. En skøjten udenom sagens realiteter og dermed løgn og propaganda, ikke debat.

  Jeg synes du skulle tage dig sammen, eller holde din kæft.

  Kommentar by Kimporator — 17. marts 2007 @ 12:49

 23. Til Kimporator

  “Dr J, du er dum som et brædt. Uden landbruget ville vi alle være ilde stedt. Slå det op, inden du vrøvler.”

  Vi har alle sammen vores aversioner, en af mine er landbrugsstøtte, en af dine er DR. Mange mennesker er ilde stedt pga. landbrugsstøtte, som er i strid mod et grundlæggende sundt frihandelsprincip. Jeg synes det er sørgeligt, at nogle vil nedværdige sig til udsagn som “du er dum som et brædt(?)”

  “Dine indlæg er ren retorisk skuespil uden indhold. En skøjten udenom sagens realiteter og dermed løgn og propaganda, ikke debat.”

  “Jeg synes du skulle tage dig sammen, eller holde din kæft.”

  Og det kalder du debat, at forholde sig til sagens realiteter – at fortælle folk at de skal holde kæft?

  Sagens realiteter er, at DR bliver angrebet langt hårdere end hvad der er berettiget. Jeg synes ikke du skal holde din kæft, men i stedet for lære at tale pænt i debatter.

  Kommentar by DrJ — 17. marts 2007 @ 15:14

 24. 18 – DrJ
  >Hvordan kan det så være at Enhedslisten, ja sågar alle de venstre >orienterede på min arbejdsplads er store fortalere for DR >institutionen, og de fleste højreorienterede hellere ser DR nedlagt?
  “Måske fordi at DR er en statslig institution?”

  Sikke noget vås. Prøv at læse spørgsmålet igen, og komme med et bedre bud.
  Og vi snakker jo ikke bare de sidste fem år. Vi skal tilbage til Erhard Jacobsens 70’ere.

  >Jeg er SÅ træt af DR. Hver gang jeg slår over på DR1 er det disse >Jantelovsprogrammer hvor man skal have én ned med nakken, Task >Force, Kontanten og hvad de ellers hedder.
  “Jeg synes egentlig at dette ganske godt afklarer, hvad din modstand mod DR bunder i. Det vil være for meget at kalde den “politisk”, den er snarere “automatisk-reaktionær”. Der findes mange mennesker som simpelthen ikke magter en kritisk indstilling til noget som helst, fordi det at være kritisk, gør livet for svært, og samfundet for komplekst. Intet under, at mange ønsker sig tilbage til DFs Morten Korch verden.”
  Hvis du nu havde læst flere af mine indlæg under DR, så ville du få masser af eksempler. Jeg giver kun ét eksempel i dette indlæg, men jeg kan love dig for, du kan finde mange andre på disse sider.
  Task Force, Kontanten og hvad de ellers hedder, fylder helt vildt meget på prime time, et enkelt i ny og næ er okay, der kan forarge os danskere, for det er åbenbart det disse programmer handler om.

  “Hvordan i alverden kan man som konservativ, liberalist eller hvad du nu måtte betragte dig selv som, have noget imod kritiske forbrugerprogrammer?”

  Fordi der er for mange af dem. Har de virkelig ikke fantasi til at lave andet? Man bliver så træt af denne bævrende gale stemme, det manipulerende musik, den arrogante interviewer. Har DR ikke andet at byde på? Hvad med et rejseprogram fra Syd Frankrig?

  >Kan ikke se hvorfor jeg skal betale mere end 2.000 kr for en kanal >jeg faktisk aldrig ser. Har det noget med solidaritet at gøre? Bwadr!
  “Jeg kan ikke se hvorfor jeg skal betale for støtte til landmænd der ødelægger miljøet og forhindrer frihandel.”

  Nåh ligesom jeg desværre skal tvinges til at betale for det Kongelige Teater og dets 800 medarbejdere jeg aldrig kunne drømme om at besøge?
  TV Licens bliver ikke betalt over skatten, og jeg fik stadig ikke svar på mit spørgsmål.
  Jeg tror på frihed til at vælge sin egen underholdning. Jeg går ikke ind for tvang. Jeg vælger også selv hvilken film jeg vil betale for at se i biografen.

  >Jeg håber DR strejker fra nu af og resten af årtiet, så vi kan få >vores licenspenge tilbage.
  “Det synes jeg nu ville være en endog meget ringe udnyttelse af vores licenspenge. Så vil jeg hellere have at de lavede TV for dem.”

  Hvad mener du med ringe udnyttelse af vores licenspenge? Jeg skriver jo vi skulle have dem tilbage.

  >DR er jo netop ikke fri af reklamer, de har jo masser af reklamer, >hvor de reklamerer for dem selv og deres programmer.
  “Ja, som alle andre TV-stationer. Og ja, det er pisseirriterende.”

  Netop. Forskellen er bare at ved DR skal jeg BÅDE betale licens og have reklamer. De andre 130 kanaler jeg har, koster en anelse at have, jeg kan frit afmelde dem, og reklamerne betaler min licens. Kan du se det nu?

  Kommentar by Pleth — 17. marts 2007 @ 17:40

 25. 24 – Pleth

  “Sikke noget vås. Prøv at læse spørgsmålet igen, og komme med et bedre bud. Og vi snakker jo ikke bare de sidste fem år. Vi skal tilbage til Erhard Jacobsens 70′ere.”

  Jeg synes nu at det var et glimrende bud. Nu er det jo traditionelt venstrefløjen der fokuserer på fælles, samfundsmæssige løsninger, udmøntet i en statslige strukturer. Da den siddende regering samtidig er borgerlig, og bliver udsat for kritisk journalistik fra et statsligt medie, synes jeg vi har en meget god forklaring på hvorfor højreorienterede ikke har meget tilovers for netop DR. Det ville dog aldrig have været et problem, hvis det var venstreorienterede det gik ud over.

  “Hvis du nu havde læst flere af mine indlæg under DR, så ville du få masser af eksempler. Jeg giver kun ét eksempel i dette indlæg, men jeg kan love dig for, du kan finde mange andre på disse sider.
  Task Force, Kontanten og hvad de ellers hedder, fylder helt vildt meget på prime time, et enkelt i ny og næ er okay, der kan forarge os danskere, for det er åbenbart det disse programmer handler om.”

  Helt ærligt, hvad kalder du så alle disse udfald mod DR?
  Det er jo heller ikke korrekt, at de fylder helt vildt meget på prime time.

  “Fordi der er for mange af dem. Har de virkelig ikke fantasi til at lave andet? Man bliver så træt af denne bævrende gale stemme, det manipulerende musik, den arrogante interviewer. Har DR ikke andet at byde på? Hvad med et rejseprogram fra Syd Frankrig?”

  Jeg kan ikke se at DR tilbyder mere skodunderholdning, end f.eks. TV2. Jeg tror snarere at du kan finde et rejseprogram fra Sydfrankrig på DR end på TV2 der konstant viser amerikansk skodunderholdning.

  “Nåh ligesom jeg desværre skal tvinges til at betale for det Kongelige Teater og dets 800 medarbejdere jeg aldrig kunne drømme om at besøge?
  TV Licens bliver ikke betalt over skatten, og jeg fik stadig ikke svar på mit spørgsmål.”

  Hvad var spørgsmålet? Vi har alle sammen nogle aversioner, og punkter hvor vi ikke ønsker at bidrage til fællesskabet, eller samfundsmæssige løsninger.

  “Hvad mener du med ringe udnyttelse af vores licenspenge? Jeg skriver jo vi skulle have dem tilbage.”

  Ja, men jeg vil også gerne have en redegørelse for hvor mange af mine skattepenge der bliver til landbrugsstøtte i både Danmark og Frankrig, så nogle gammelkommunistiske og stupide franske bønder kan ødelægge hele eksportmarkedet for resten af verden.

  Kommentar by DrJ — 17. marts 2007 @ 18:16

 26. I bund og grund er hetzen mod DR resultatet af en ting: Statsministeren har gennem eget eksempel, legitimeret politik som total krig. Man vil i dag f.eks. aldrig se en konservativ beskytte en kommunists rettigheder, og mange fra højrefløjen vil gå fuldstændigt på kompromis med egne principper, hvis det gavner sagen.

  Ytringsfrihed er f.eks. nutildags noget man har for at kunne genere andre. Smædekampagner er noget man forages over (hvis de går ud over en selv), mens man selv fører dem mod f.eks. DR.

  Hvor finder man den berømte “borgerlige anstændighed” – hvor er de borgerlige mennesker der ikke ser enhver værdi, princip eller moral som andet end noget man kan banke modstandere i hovedet med, uden at man i øvrigt ellers selv behøver at følge dem?

  Kommentar by DrJ — 17. marts 2007 @ 18:20

 27. Ytringsfrihed har vist altid generet de generte, og været mod de der ønsker at regulære hvad andre kan ytre.
  At man kan se en stor fordel i et frit marked med betaling for forbrug kunne medføre, at man er mod princippet om licens til udvalgte. I praksis at licens afløses af betaling for forbrug.

  Kommentar by Peter Buch — 17. marts 2007 @ 22:18

 28. “Jeg synes nu at det var et glimrende bud. Nu er det jo traditionelt venstrefløjen der fokuserer på fælles, samfundsmæssige løsninger, udmøntet i en statslige strukturer.”
  Netop det er altid venstrefløjen der går ind for statslige, tvangslignende ting, og som alle andre skal betale for.
  Derfor kæmpede venstrefløjen imod at vi skulle have flere TV-programmer, da DR var den eneste TV-kanal vi havde. Venstrefløjen går ind for monopol. Jeg mener Danmark skal være et frit land, hvor vi selv vælger hvilken underholdning vi vil se og betale for. Jeg snakker ikke skat, kun underholdning. Vi kunne jo tage en folkeafstemning om DR skulle indføre Pay per View istedet for licens-tvang, ville det ikke være retfærdigt?

  “Da den siddende regering samtidig er borgerlig, og bliver udsat for kritisk journalistik fra et statsligt medie, synes jeg vi har en meget god forklaring på hvorfor højreorienterede ikke har meget tilovers for netop DR. Det ville dog aldrig have været et problem, hvis det var venstreorienterede det gik ud over.”
  Og jeg gentager: det gælder ikke bare de sidste 5 år, hvorfor tror du Erhard Jacobsen startede Aktive Lyttere og Seere. Det her har stået på i 30 år.

  “Helt ærligt, hvad kalder du så alle disse udfald mod DR?
  Det er jo heller ikke korrekt, at de fylder helt vildt meget på prime time.”
  Der er vi så uenige.

  “Jeg kan ikke se at DR tilbyder mere skodunderholdning, end f.eks. TV2.”
  Nu kan smag sag ikke diskuteres, men det kan bevises at TV2 har flere seere end DR. Og når DR ikke er bedre end TV2, som du selv nævner, så skal vi vel heller ikke betale mere til DR end vi skal til TV2? Vel?

  “Jeg tror snarere at du kan finde et rejseprogram fra Sydfrankrig på DR end på TV2 der konstant viser amerikansk skodunderholdning.”
  Hm hm Det lille hus på prærien, Colombo jeg brækker mig….
  Hvad har du imod amerikansk underholdning? Er det ikke snarere USA du har noget imod? De fleste vil jo hellere have amerikanske film end tyske, franske eller spanske.

  “”TV Licens bliver ikke betalt over skatten, og jeg fik stadig ikke svar på mit spørgsmål.””
  “Hvad var spørgsmålet?”

  Kan ikke se hvorfor jeg skal betale mere end 2.000 kr for en kanal jeg faktisk aldrig ser? Det har ikke noget med skatten at gøre, fat det dog. Det har noget at gøre med om underholdning skulle være tvangsfrit fordi smag som bekendt ikke kan diskuteres.
  Du skal heller ikke betale for mine biograffilm, vel?

  “Vi har alle sammen nogle aversioner, og punkter hvor vi ikke ønsker at bidrage til fællesskabet, eller samfundsmæssige løsninger.”
  Hvis man skal have tvangslicens, må man også forlange at DR er politisk neutrale, og det har de ikke været i 30 år.

  “Ja, men jeg vil også gerne have en redegørelse for hvor mange af mine skattepenge der bliver til landbrugsstøtte i både Danmark og Frankrig, så nogle gammelkommunistiske og stupide franske bønder kan ødelægge hele eksportmarkedet for resten af verden.”
  Nu snakker du skat igen. TV-licens er ikke en del af skatten. TV-licens er underholdning og burde ikke være politisk, som EU’s regler om landbrugsstøtte er.

  Kommentar by Pleth — 18. marts 2007 @ 12:31

 29. PS. Nr. 28 var naturligvis et svar til DrJ i nr. 25 :)

  Jeg tror venstrefløjen prøver at sige, at ytringsfrihed er i orden når DR konstant hjernevasker befolkningen med rødt manipulation som ex. i den Hemmelige Krig, og samtidig får hele Danmarks befolkning til at betale for det. Men at ytringsfrihed IKKE er okay, når ordet Muhammed bliver nævnt.

  Kommentar by Pleth — 18. marts 2007 @ 12:43

 30. til Dr J:

  lad mig atter tygge det for dig: Du bringer landbrugsstøtte på bane i sammenhæng med DR-støtte. Landbruget er hovedbidragsyder til nationalproduktet. DR suger blot penge og leverer feministisk værdipolitisk rød åndelig ensretning. Sammenligningen er idiotisk, og aversionen mod landbruget totalt selvdestruktiv.

  Du mopser så over min foragt for din debatperson, og skøjter udenom essensen af debatten, som er den rødforskudte “kritiske journalistik”. Det taler for sig selv, og jeg vil atter anbefale at du skruer ned for dine tåbelige tomme fraser, som egentlig blot spammer debatten.

  Kommentar by Kimporator — 18. marts 2007 @ 18:05

 31. Til Kimporator

  Hvad med at bidrage til debatten i stedet for at koncentere dig så meget om min debatperson? Og så tal pænt, skriv pænt.

  Nu er der vel næppe nogen der har sammenlignet licens og landbrugsstøtte. Der var tale om en eksemplificering af, at vi alle har vores individuelle aversioner – og en af dine er DR. Selvom man har et problem med licens – og det er helt fair – berettiger det stadigvæk ikke at man hetzer et medie på en fuldstændig ubalanceret måde.

  Til Pleth
  Jeg kender amerikanerne som søde og særdeles gæstfrie mennesker, så svaret er nej. Jeg synes imidlertid at udbuddet af amerikanske TV serier er temmeligt stort, og jeg synes ikke at man skal bruge licenspenge på amerikansk TV underholdning, som man kan finde på alle andre kanaler. DR har dog traditionelt været OK med mht. danske produktioner. Jeg synes det det nationale aspekt kommer med, at enhver TV serie ikke foregår i en kultur der selvom den er bekendt, alligevel er væsentligt anderledes end den danske.

  “Nu snakker du skat igen. TV-licens er ikke en del af skatten. TV-licens er underholdning og burde ikke være politisk, som EU’s regler om landbrugsstøtte er.”

  Nej. Licensbetalte medier er langt mere end underholdning, og det er en af grundene til at man kan argumentere for at det er rimeligt at betale en licens. Jeg vil gerne give dig ret i at det er åndssvagt at være tvunget til at betale licens, som så efterfølgende bliver anvendt til netop underholdning som man ikke er interesseret i.

  Men konspirationsteorien om at Danmarks største medie skulle være venstreorienteret og har været det siden 70erne, den er simpelthen for lav. Det handler om en grundlæggende irritation over kritisk journalistik, fordi den rammer den siddende regering der for tiden er borgerlig.

  Kommentar by DrJ — 18. marts 2007 @ 18:26

 32. Til 31 DrJ
  Jeg kan godt følge dig, at DR burde lave danske ting for at bevare vores kultur, som en “kultur-kanon”, som åbenbart er blevet et moderne udtryk.
  Nogle frygter at vi mister vores danskhed, og at vi skal kæmpe for at bevare denne. (Er det især Dansk Folkeparti der gør dette?)
  Sådan føler jeg ikke. Jeg elsker hvert minut af globaliseringen, jeg elsker det internationale, jeg elsker at verden er blevet mindre. Jeg elsker at “udforske” verden. Jeg er måske meget LIDT nationalist!

  Men her er vi jo så forskellige. DR4 som er et TV-program jeg faktisk aldrig ser, bringer eftersigende ene danske programmer. Kunne man så ikke få dækket sit behov for danskhed her? Og lave DR1 og 2 om til Pay per View? Og så vil jeg bare nyde mine nyheder i fred hver morgen på Al Jazeera International. :)
  Fik jeg sagt at DR1 har stoppet alle deres morgennyheder, trods vi betaler verdens højeste licens?

  “Men konspirationsteorien om at Danmarks største medie skulle være venstreorienteret og har været det siden 70erne, den er simpelthen for lav. Det handler om en grundlæggende irritation over kritisk journalistik, fordi den rammer den siddende regering der for tiden er borgerlig.”
  Jamen har du ikke fulgt med i pressen de sidste 30 år? Aldrig er DR blevet beskyldt for at være for liberale! Vi er tilbage til square one, hvor man blot kunne spørge dig om hvorfor mon Enhedslisten, SF, Radikale altid tager DR i forsvar? Det synes jeg beviser meget.

  Du kan også finde utallige eksempler på samme på http://www.uriasposten.net/?cat=3
  DR skal være NEUTRAL, dvs. belyse sagerne fra begge sider og lade seeren selv konkludere. Det ser man f.eks. både på Sky News og Al Jazeera News. Her hører man altid sagen fra begge sider.

  Kommentar by Pleth — 18. marts 2007 @ 23:35

 33. –> Pleth

  “Jeg kan godt følge dig, at DR burde lave danske ting for at bevare vores kultur, som en “kultur-kanon”, som åbenbart er blevet et moderne udtryk. Nogle frygter at vi mister vores danskhed, og at vi skal kæmpe for at bevare denne. (Er det især Dansk Folkeparti der gør dette?)”

  Jo, det er muligt. Jeg har personligt ikke taget stilling til hele den “kanon”-debat. Men vores samfund og kultur har mange gode kvaliteter. Jeg kan ikke se nogen særlig logik (ud over en kommerciel logik og lad bekvemmelighed) i at vi skal tæppebombarderes med amerikansk underholdning – ja undskyld, men det er jo typisk fra US. De problemstillinger vi har i det danske samfund er i mine øjne mindst lige så relevante at beskæftige sig med i TV underholdning, og at sende, som middelklasse-New Yorkeres hverdag og specifikke, amerikanske problemer. Det er vel en rimelig betragtning? ;-)

  “Sådan føler jeg ikke. Jeg elsker hvert minut af globaliseringen, jeg elsker det internationale, jeg elsker at verden er blevet mindre. Jeg elsker at “udforske” verden. Jeg er måske meget LIDT nationalist!”

  Ja, men jeg tror egentlig, at jeg har det lige som dig. Jeg er afgjort heller ikke nationalist!

  Men jeg synes at globaliseringen netop er fantastisk, fordi den giver enkel adgang til en stor mangfoldighed. Og Danmark vil til enhver tid stå stærkere i en globaliseret verden – som Danmark. Nej, ikke på den indskrænkede DF-måde.

  Det er vel lidt som hvis man skal score ;-) Også til en fest med både mange kvinder, og mange andre mænd, står man altid bedst ved at være sig selv, hehe. Sig selv – men åben, og sammen med andre.

  For lige at få Dansk Folkeparti med, så ville de i denne analogi være den indskrænkede og selvoptagede, der tror at DET på nogen måde giver pote. Ofte et udtryk for frygt…

  Kommentar by DrJ — 19. marts 2007 @ 23:58

 34. DRJ – 33
  Er vi så blevet enige om at TV licencen skal gøres til Pay per View? :)

  Eller kan vi i det mindste blive enige om at nyhederne og programmerne på DR og alle andre stationer, skal vinkles fra BEGGE sider? En sag har altid to sider, men vi hører som regel kun den ene på DR. Jeg har faktisk klaget over dette engang på DR nyhederne og fik medhold…
  Senest klagede jeg over nyhederne en søndag på P3 der var ensidige og imod Israel, og fik medhold…

  Undskyld det danske TV program jeg henviste til i nr. 32 hedder DK4 og ikke DR4 som jeg skrev.

  “vi skal tæppebombarderes med amerikansk underholdning – ja undskyld, men det er jo typisk fra US. De problemstillinger vi har i det danske samfund er i mine øjne mindst lige så relevante at beskæftige sig med i TV underholdning, og at sende, som middelklasse-New Yorkeres hverdag og specifikke, amerikanske problemer. Det er vel en rimelig betragtning?”

  Jeg tror måske det er det folk vil se, ellers ville TV-stationerne vel vise dansk underholdning istedet ligesom DK4 gør. Det er der vist ikke så mange der ser.
  Og af økonomiske grunde kan man jo ikke have top-serier a’la “Friends” eller Matador kørende om eftermiddagen i en uendelighed. Der skal jo være billige producerede programmer ind imellem som fyldstof.

  Kommentar by Pleth — 20. marts 2007 @ 21:58

 35. –> Pleth

  “Er vi så blevet enige om at TV licencen skal gøres til Pay per View?”

  Hehe, nice try. Nej. Men jeg synes personligt at man burde afskaffe licensen og betale det over den alm. skattebillet.

  “Eller kan vi i det mindste blive enige om at nyhederne og programmerne på DR og alle andre stationer, skal vinkles fra BEGGE sider?”

  Ja, det er vi enige i. Men jeg må lige spørge – er du sikker på, at du mener det? Mener du ikke, at det skal vinkles fra den mest borgerlige vinkel? :-) Der har vi jo TV2. Men inden du rent argumentatorisk drager det i tvivl – at TV2 vinkler nyhederne borgerligt – så tænk lige på om ikke det er rigtigt!

  Jeg mener ikke at DR vinkler nyhederne “venstreorienteret”. Det giver altså heller ikke særligt megen mening at de skulle gøre det. Jeg mener at de fører almindelig journalistik, og at dette også indbefatter en kritisk tilgangsvinkel. TV2 vinkler derimod konsekvent nyhederne borgerligt.

  Det der er er så ubehageligt ved debatklimaet pt. og den vej det politiske miljø bevæger sig, er, at der ingen integritet er. Der er f.eks. ingen borgerlig der ville kritisere TV2 for at vinkle nyhederne for borgerligt, hvis det var tilfældet. For det ville være at gå imod egne interesser. Naturligvis ville man heller aldrig gøre det på denne blog – for balance er kun noget der skal være i de medier, der kunne tænkes at sige noget kritisk.

  Principper er kun noget man har, for at kunne slå andre i hovedet. Se bare på ytringsfriheden. Underminér den når den går imod egne interesser, forsvar den fanatisk, når den bruges til at genere visse befolkningsgrupper med.

  “Jeg tror måske det er det folk vil se, ellers ville TV-stationerne vel vise dansk underholdning istedet ligesom DK4 gør. Det er der vist ikke så mange der ser.”

  Nej – men som netop DR flere gange har vist, kan man sagtens lave dansksproget kvalitetsunderholdning. Jeg tror ikke, at man kan tage udbuddet til indtægt for hvad folk “vil se”. Folk ser i høj grad det der serveres, og medierne er også selv med til at ’skabe’ hvad der er hot, og hvad der er not.

  Hvad siger du til at statsfinansiere DR, og droppe licensen?

  Mvh

  Kommentar by DrJ — 21. marts 2007 @ 20:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper