21. december 2012

Brandstifterbanden idømt 15-16 års fængsel, men stadig blot omtalt som ‘unge’ – Ingen ekstremister her

Torsdag faldt der dom i sagen mod Brandstifterbanden, og uanset om man fulgte sagen på TV2 News eller DR Update, så var det politiske helt skrevet ud af historien. De dømte var blot ‘unge’. Forsvarer Thorkild Høyer (tidl. Kommunistisk Arbejderparti) mente straffen var urimelig hård, og det er jo lidt tankevækkende, når nu PET’s aflytninger på tilholdsstedet i Christiania dokumenterede at gruppen selv spekulerede i terrordomme og årelange fængselsstraffe.

(DR Update, 20. december 2012: Brandstiftelse – Fem unge idømt fængselsstraf)

Anklagemyndigheden ankede på stedet. Fra Jyllands-Posten – Brandstiftelse kostede mand over 6 år.

“FP har været varetægtsfængslet siden maj 2011, men kommer til at spendere mere tid i fængslet. Han modtog sagens hårdeste dom på seks år og seks måneder. Den anden hovedtiltalte, PJ, fik en dom på fire års fængsel. Mens AC, DHP og TMH fik en dom på et år og ni måneders fængsel.

Udover tiden i fængslet, skal mændene betalte for deres brandskader. For FP’s vedkommende er det beløb over en million kroner. …
Som den eneste af de fem mænd, måtte FP fortsat tage tilbage til fængslet. Ifølge dommeren var der er en for stor risiko for, at han vil brænde flere bygninger af, hvis han blev løsladt.”

Oploadet Kl. 17:13 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/43594/trackback

9 Comments »

 1. Det kan desværre ikke undre, at DDR og TV2-NEWS endnu engang udviser loyalitet med vennerne på den yderste venstrefløj

  Kommentar by Binee — 21. december 2012 @ 21:07

 2. Hvorfor ringer journalisterne i ikke til venstrefløjens forskellige organisationer og talsmænd for at få en kommentar om, hvordan de forholder sig til de anklagede samt til terror i al almindelighed? Der er jo også bevægelser, der allerede tidligt i affæren var ude med utvetydige støtteerklæringer til de sigtede og det, de var sigtet for. Hvorfor blev de ikke hørt af pressen ang. brugen af vold som politisk argument?

  Hvorfor skal venstrefløjen modsat højrefløjen for enhver pris friholdes for ansvar, når dens tilhængere begår kriminalitet i ideologiens navn?

  Kommentar by Arne Torp — 21. december 2012 @ 21:44

 3. Det var godt nok en mild dom for brandstiftelse når man tager omfanget i betragtning,er der politikere som har holdt hånden over dem.

  Kommentar by emmagad — 22. december 2012 @ 00:11

 4. På BT hvor man kunne stemme om hvorvidt det var venstreorienteret terror eller ej, sagde 85% at det var, da jeg stemte for et par dage siden. Så folkets røst har vist afsagt dommen.

  Kommentar by A.R. — 22. december 2012 @ 05:34

 5. Hvorfor bliver de ikke mentalundersøgt?

  Kommentar by Frank — 22. december 2012 @ 11:51

 6. >5 Frank
  Deres mentalitet er da tydelig nok.

  Kommentar by Nielsen — 22. december 2012 @ 13:11

 7. MSM kalder venstrefløjsekstremister for unge.
  Hvordan kan man være overrasket?

  Kommentar by Johansen — 22. december 2012 @ 18:15

 8. Det kan vist ikke siges mere tydeligt af Msm(Og DR som sædvanligt): Vi kalder dem hvad det passer os, og det passer os at kalde dem noget mildt og noget der ikke bringer grimme associationer frem, fordi vi dybest set har sympatier for dem og deres ligesindede.

  Kommentar by Endnu en vantro — 22. december 2012 @ 21:20

 9. Unge – Terrorister – Forbrydere – Venstreekstremister – Brandstiftere.

  De der kan bestemme hvad de skal kaldes, vinder sikkert en præmie. Men uenigheden vil forhåbentligt bestå.

  Hvad mon der sker, hvis det endelig lykkes nogen at tage patent på sproget ?

  Kommentar by Mikael Drachmann — 23. december 2012 @ 05:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper