27. december 2012

DR til kamp for maksimalstaten – Kommunist fryder sig: Danskerne ‘køber ikke den hysteriske debat’

Onsdag proklamerede DR, at danskerne generelt var tilfredse med kontanthjælpsniveauet, men at hele 25 pct. dog mente den burde være højere. Fra DR Online – Epinion: Kun 10 procent mener at kontanthjælp er for høj.

“En kontanthjælpmodtager over 25 år med et eller flere børn modtager ca. 13.700 kr. før skat om måneden. Det mener ti procent af danskerne er for meget, 53 procent synes det er passende, mens hele 25 procent synes det er for lidt. 11 procent har ingen mening om spørgsmålet, der er stillet for Epinion for DR Nyheder.

– Det er meget overraskende, at kun ti procent mener, at kontanthjælpen er for høj efter debatten om fattig-Carina og Liberal Alliances udtalelser om, at folk på kontanthjælp får for meget, siger DR Nyheders analyseredaktør Kenneth Thue Nielsen. …

Han mener, at det især er overraskende, fordi der i befolkningen i øjeblikket er en ægte krisebevidsthed, hvor alle tænker mere på sig selv og egoismen florerer på arbejdspladsen.”

Meningsmålingen blev i TV-avisen lanceres med historien om Tania Niebuhr, enlig mor til fire, samt en debat mellem kommunisten Christian Juhl (Enhl) og liberalisten Joachim B. Olsen (LA). Indslaget kan ses her

Speak: Hvis Tania Niebuhr får lavere ydelser, frygter hun for eksempel at måtte undvære den årlige uges ferie som i år blev holdt i Tyrkiet med to af børnene.

[…]

Klaus Bundgård Povlsen, TV-avisen: 23.000 om måneden efter skat er det et passende niveau?

Christian Juhl, DKP, Enhedslisten: Det er ikke for meget da, da ikke når man har børn.. jeg synes ikke det er for meget. … Det er jo en meget lille gruppe som får så meget i kontanthjælp, at det ikke kan betale sig at tage et stykke arbejde, så den køber jeg ikke længere, og det ser også heldigvis ud til at den danske befolkning ikke køber den der hysteriske debat længere. … Så derfor – hold nu op med det pjat. Det er simpelthen for at lave profilering for Liberal Alliance, og ikke andet.

Klaus Bundgård Povlsen: Hvad siger du til det Joachim B. Olsen, for det ser ud til i vores undersøgelse her, at de fleste danskere muligvis er enige i det som Christian Juhl siger.

Joachim B. Olsen, Liberal Alliance: Jov, men det er fordi I stiller spørgsmålet lidt forkert. Grunden til at Karina-debatten blev så stor, det var at der fik folk et indblik i hvad det faktiske rådighedsbeløb er. Det kan også være, at den historie, som si selv siger her, hvor I siger man får 13.000, men så får man altså en lang række ekstra ydelser, der gør at man efter skat har 23.000 kroner, og hvis man nu havde stillet spørgsmålet på den måde, så spørgsmålet tog udgangspunkt i rådighedsbeløbene, og det er jo det der er interessant. Så tror jeg måske I havde fået nogle andre svar.

Oploadet Kl. 06:49 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/43743/trackback

37 Comments »

 1. Hvad er forskellen imellem kontanthjælp og en SU i penge?
  Der kræves at folk tager en uddannelse. Men hvordan kan de det på en su? Og så hvis uddannelsesstedet ligger i en anden by med kørsel oveni?
  Kender een, der måtte opgive. Hun havde 5000 kr til sig selv. Og hendes husleje alene er på 5200 kr. Så…..
  Det er sgu nemmere og være på kontanthjælp.
  Og så alle de ting, der kan søges om oveni.
  Tag pensionister, der må gemme deres penge i bokse eller hjemme, for og kunne få ekstra til medicin, varme, boligilskud osv.

  Kommentar by Peter — 28. december 2012 @ 16:35

 2. @Jernhesten:

  Einfach die Macht ergreifen!

  Kommentar by VivaNoreg — 28. december 2012 @ 16:51

 3. Jeg kan forstå at vi skal til og have fattighuse igen.
  For det går da ikke, at en ikke arbejdende har råd til og sidde i en lejlighed eller i et hus.
  Nej, så må der oprettes boliger for fattiglemmer.
  Altså et sted, der kommer til og passe med deres indkomst som de nu skal til og modtage.
  Altså folk, der måske har haft et arbejde, men af en eller anden grund må droppe arbejdsmarkedet. Sygdom, stress, psykose, kræft, invaliditet osv.
  Er det den vej vi skal?

  Kommentar by viking — 28. december 2012 @ 16:56

 4. – Viking

  Hendes husleje er 10.000 om måneden i 2013. Hun er på kontanthjælp og har været det i årevis. Hun må selvfølgelig finde noget mindre hun kan betale.

  Kommentar by Kim Møller — 28. december 2012 @ 18:58

 5. Kunne godt tænke mig og se det virkelige regnskab hvordan hun kan komme op og få det beløb?
  Der gives kun huslejehjælp op til et hvis antal m2.
  Varmepenge, ekstra det ene og det andet. Børnepenge, forhøjet tilskud til enlige og bla. bla.
  Jo. lad os se det regnskab.

  Kommentar by viking — 28. december 2012 @ 19:51

 6. @34 Viking
  DDR ´- der altid taler staklernes/ofrenes/de udsattes sag – anfægter ikke beløbet på kr. 23.000 efter skat.

  TANIA NIEBUHR SELV ANFÆGTER IKKE BELØBETS STØRRELSE!

  Så er det sandelig godt vi har dig – vakse Viggo – til at bringe orden i sagerne.

  Kommentar by Binee — 28. december 2012 @ 20:11

 7. VivaNoreg

  Jeg har fremført disse argumenter langt mere udførligt og detaljeret førhen, så jeg gider ikke skrive alt for langt hver evig eneste gang, det er relevant for mig, at skrive om det. Men du læser IKKE det jeg skriver om IQ og op til over 25 års forskel mellem de to IQgrupper! Det er dér humlen ligger, ikke en dyt om opfordring til mere utugt etc., men kun en forholden sig til naturen og mennesket, som det dyr det nu engang er.
  Jeg plejer at bruge følgende meget enkle forklaring for at forklare hvad IQ er: “Jo højere IQ, jo større selvopretholdelsesdrift, for så kan man tage en uddannelse der svarer til ens IQ, samtidig med at man på alle målbare parametre passer meget bedre på sig selv. Så man derved ikke ligger samfundet og andre mennesker alt for meget til byrde”. Og da IQ er arveligt, så er det jo mere end relevant disse ting jeg skriver om.

  Kommentar by A.R. — 29. december 2012 @ 05:38

RSS af kommentarer til dette indlæg.

Skriv en kommentar

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Gyldig XHTML
WP


MediaCreeper