6. januar 2013

Daniel Rask & Socialistisk Ungdomsfront: Tråde til Enhedslisten, Antifascistisk Aktion, Brandstifterbanden

Foranlediget af Chris Holmsted Larsens rapport om politisk ekstremisme, havde TV-avisen 8. maj sidste år talt med Daniel Rask, sekretær for Københavner-afdelingen af Socialistisk Ungdomsfront (SUF). SUF er Enhedslistens uofficielle ungdomsafdeling, men trods det revolutionære udgangspunkt, afviste Daniel Rask, at SUF på nogen måde var politisk ‘ekstrem’. Fra DR’s kommentar til klage over indslag.

“I indslaget blev… medlem af Socialistisk Ungdomsfront Daniel Rask interviewet. Som eksempel på de omtalte nye ansigter på den ekstreme venstrefløj, nævnte vi de fem unge, der er tiltalt for terror i forbindelse med urolighederne ved klimatopmødet i 2011. Herefter fortalte vi, at Socialistisk Ungdomsfront (SUF) i en ny rapport var karakteriseret som ekstrem, og at en af de anholdte netop har været medlem af organisationen SUF.”

Den tætte forbindelse mellem Enhedslistens ungdomsorganisation og erklærede militante er ikke ligefrem en nyhed, men det bliver selvfølgelig interessant, når nu hovedstadens lokalformand går på tv, og afviser det enhver kan konstatere ved selvsyn.

Jeg skrev om Daniel Rask første gang i forbindelse med rydningen af Brorsonskirken (13. aug. 2009), hvor han som Kirkeasyl-aktivist stod frem på TV2 og klagede over det han så som politibrutalitet. Måneden efter, under forberedelser til COP15 (26. sep. 2009), kunne man se ham på TV2 News som talsmand for ‘Shut it down’-aktionen, i færd med at skole autonome gadekrigere i politi-konfrontation.

“Vi har indset, at man er nødt til at bryde loven”, lød det dengang i et indslag optaget i Den Grå Hal på Christiania nogle dage tidligere. Blandt de anholdte ved den planlagte politi-konfrontation ved Amagerværket var eksempelvis SUF’eren Tobias Melsted Hansen.

Trods mobilisering i forbindelse med COP15 var der dog også tid til at deltage i en demonstration mod Stop Islamiseringen af Danmark, der den 28. august demonstrerede på Christiansborg Slotplads. Her ankom Daniel Rask med samme Tobias Melsted Hansen, der ved kommunalvalget nogle senere var valgtilforordnede for Enhedslisten. I dag er han jo nok bedst kendt for sine aktiviteter i regi af Brandstifterbanden, der sidste måned gav ham en 18 måneders fængselsdom i Københavns Byret.

(Daniel Rask ankommer til SIAD-moddemo med Tobias Melsted Hansen, 28. august 2009)

Det kom ikke frem i medierne, men Brandstifterbandens Daniel Holst Pedersen var ligeledes medlem af Socialistisk Ungdomsfront. Det fortalte han i et indlæg på Anarcho Forum (22. sep. 2009), hvor han under aliaset ‘EGBLucy’ debatterede aktivisme med sidens grundlægger Rasmus Underbjerg Pinnerup, ‘NiKiloBenzin’ med flere. Holst Petersen forklarede, at han ’som SUF medlem’ ofte var uenig med organisationen, men at det trods alt gav mening at være medlem, da de bidrog ‘positivt til den radikale venstrefløj’.

(Anarcho Forums Rasmus U. Pinnerup og Daniel Holst Petersen, 28. august 2009)

Melder man sig i dag ind i SUF eller SUF og Enhedslisten samlet via Socialistiskungdomsfront.dk, så modtager man uden beregning bogen ‘At knuse fascismen’ – en jubilæumsudgivelse for Antifascistisk Aktion udgivet af samme. Forbindelsen mellem Enhedslistens unge revolutionære, autonome gadekrigere, RAF-inspirerede brandstiftere og marxistiske ideologer har aldrig været tættere. Herunder ses SUF-Københavns Daniel Rask helt i front til en AFA-aktion rettet mod et nationalsocialistisk arrangement i Greve.

(Daniel Rask i front til AFA-demonstrationen ‘Stop Nazikoncerten’, 6. august 2011)

Det var ved selvsammme demonstration at Erik Storrud, talsmand for SUF-Amager gik til angreb på politiet, og senere blev fængslet. Jo mere man studerer miljøet, jo tydeligere bliver det, at afstanden fra Enhedslistens uofficielle ungdomsafdeling til erklærede militante er ikke-eksisterende. Ingen fjende til venstre er stadig et mantra på venstrefløjen.

“Den her gang har vi hjulpet vores kammerater i AFA af med en masse bøger, så de igen kan få lidt likvid kapital at lege med.” (‘Chris’ alias Chris Bay, Socialistisk Ungdomsfront og byrådskandidat Enhedslisten; Anarcho Forum, 19. december 2012)

“… SUF’s største indkomst er støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd. Deres tilskud bliver udregnet efter medlemstal, og i såkaldte trappetrin – hvilket betyder at SUF kan komme til at modtage 1500 kroner pr. medlem, hvis vi i år runder 1500 medlemmer! Det har vi brug for lidt hælp til, og i fællesskab med AFA og PA burde det kunne lade sig gøre” (Tau Guldmann, Lokalgruppesekretær SUF-Lillebælt; Facebook, 18. december 2012)

Selvom Enhedslisten officielt undsiger ulovligheder, så kan de ikke afvise det faktum at samtlige unge i folketingsgruppen har en umiddelbar fortid i Socialistisk Ungdomsfront. Det være sig foruden Johanne Schmidt-Nielsen og Pernille Skipper, også Rosa Lund og Stine Maiken Brix, der begge var centrale i Kirkeasyl – sammen med initiativtageren Rasmus U. Pinnerup, tidligere nævnt. Manden der i gruppeværelset på Christiansborg har til opgave at rådgive eks-SUF’erne, er ingen ringere end Pelle Dragsted – PR-mand for Kirkeasyl, og tidligere leder af Antifascistisk Aktion.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/43757/trackback

18 Comments »

 1. Erik Storrud..?

  Så er der vist ingen grænser tilbage i forhold til ren venstreekstremisme.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 6. januar 2013 @ 15:32

 2. Så vidt jeg lige husker, så var ham Daniel Rask også med helt i front i Århus ved de autonomes såkaldte Gnwp demo i Århus, altså den demo,hvor Kim Møller blev slået ned. Der var billeder i medierne.

  I øvrigt må man sige, at SUF/EL og deres AFA forbindelser efterhånden er godt og grundigt afsløret, men det er fortsat meget der ikke er kommet til offentlighedens kendskab, det er jeg sikker på. Formentligt ting, der vil kunne ryste det politiske liv. Mon ikke et etableret massemedie kunne rode lidt med det…

  Kommentar by Morten — 6. januar 2013 @ 16:26

 3. Hvad lever sådanne nogle typer egentlig af?
  Måske var det her, at man skulle hente nogle af de i statskassen manglende penge!!!

  Kommentar by Peter — 6. januar 2013 @ 16:30

 4. Tjaa, det er vel gamle nyheder, og det eneste bemærkselsværdige er hvordan Enhedslisten stadig er stort set fritaget for kritisk journalistik. Der var lidt i sommers, da nogle af loonier’ne ikke kunne holde sig inden for den top-styrede organisations retningslinier for kommunikation, og derfor kom til at sige lidt for meget.
  Men ellers er det småt. Det er ganske enkelt ikke kontroversielt at Enhedslisten er så tæt knyttet til voldelige ekstremister.

  “hvilket betyder at SUF kan komme til at modtage 1500 kroner pr. medlem, hvis vi i år runder 1500 medlemmer!”

  Det er jo problematisk nok i sig selv, at det demokratiske samfund og dermed skatteyderne skal finansiere ekstreme politiske bevægelser der aktivt modarbejder selvsamme demokrati.
  Men 1500 kr. pr. medlem. Det kan vel forhåbentligt ikke være sandt ?
  Det vil jo sige at bare man kan samle en tilpas stor gruppe til at skrive sig op som medlem, så får man et så stort beløb til at holde fester for.

  Kommentar by Superman — 6. januar 2013 @ 17:46

 5. 2: massemedierne? dem der konsekvent omtaler dem som “de unge”, “aktivister” og lign uanset hvor voldelige eller ekstremistiske de er?

  det eneste medie jeg kunne forestille mig gøre dette udover uriasposten er måske “den korte avis”, men det er jo nærmest bare endnu en blog på internettet ingen læser alligevel.

  mest læste historie på ekstra bladet lige nu er iøvrigt: “chokoladebrun X-factor vinder i bølgerne” og på BT er den mest læste historie lige nu: “tidligere X-factor vinder sviner ny sæson”.

  massemedierne er ikke det papir værd de er trykt på.

  Kommentar by per — 6. januar 2013 @ 17:55

 6. Du gør satan æde mig et godt arbejde Kim.
  At disse arbejdssky asociale terroristaspiranter bliver afslørede er ingen selvfølge.

  Kommentar by Nielsen — 6. januar 2013 @ 17:57

 7. Tusind tak Kim. Det her bør massemedierne kunne bruge noget af.

  Kommentar by Lars H — 6. januar 2013 @ 18:11

 8. Citat: “SUF kan komme til at modtage 1500 kroner pr. medlem, hvis vi i år runder 1500 medlemmer! Det har vi brug for lidt hjælp til, og i fællesskab med AFA og PA burde det kunne lade sig gøre”

  Ja andre folks penge kan altid bruges. Erindrer en sag med en ven der blev kontaktet af politiet der lige ville spørge om han nu også var medlem af dengang, Venstresocialisterne, idet man var i færd med at rede trådene ud efter svindel med partistøttemidler blandt andet fra Tipstjenesten. Og nej han var så absolut ikke medlem.

  Med den indstilling SUF giver udtryk for vil intet overraske.

  Kommentar by synopsisolsen — 6. januar 2013 @ 19:40

 9. Hvad blev der af Christian Rask på Facebook? ;)

  Jeg kan jo se Zølck.

  Kommentar by Spinner — 6. januar 2013 @ 20:38

 10. @ Kim Møller

  SUF kan da umuligt have 1500 medlemmer?

  Kommentar by Orange Armee Fraktion — 6. januar 2013 @ 21:01

 11. Grunden til deres forkærlighed for sorte trøjer må vel være at de ønsker at ligne Mussolini’s Sortskjorter!

  Kommentar by Steffen Richter Nielsen — 6. januar 2013 @ 21:06

 12. I USA er fem venstreekstremister fra AFAs amerikanske afdelig ARA lige blevet idømt mellem 3 og 6 års fængsel for at overfalde en gruppe mennesker som sad og spiste på en restaurant.

  Her forhistorien – maj 2012 og her dommen – 6 januar 2013

  De gik løs på gæsterne med køller og andre slagvåben. De overfaldne var medlemmer af en forening for europæisk kultur; Illinois European Heritage Organization.

  En af voldsbøllernes advokater spurgte under retssagen hvorfor myndighederne ikke gik efter de “hvide supremacister” i stedet for at forfølge de stakkels små antiracistiske pus…..

  En anden venstreekstremist; Jeremy Hammond som i 2012 gik til angreb på et selskab som var forsamlet på et hotel for at høre den britiske historiker David Irving risikerer nu livsvarigt fængsel for hackervirksomhed.

  Kommentar by Balder — 6. januar 2013 @ 21:28

 13. Her den “uvoldelige” forening SUF på gaden i Odense; den gang Johanne Schmidt-Nielsen fungerede som halvanonym frontfigur på TV.

  Og her den fredelige forening SUF som forstyrede et debatmøde med Morten Messerschmidt og Bashy Quraishy.

  Politiet måtte rykke ud for at mødet kunne fortsætte, og da det var slut gjorde en rød spion mig følgeskab på vej hen til bilen, hvorefter jeg blev forsøgt overfaldet af to røde voldsbøller.

  Kommentar by Balder — 6. januar 2013 @ 21:50

 14. – Spinnner

  Christian Rask var en identitet oprettet til lejligheden. Han arbejder mig bekendt i Tjekkiet, så P77.dk mangler alvorligt en korrekturlæser.

  Kommentar by Kim Møller — 6. januar 2013 @ 22:39

 15. 1.500 medlemmer à 1.500 kroner, dét giver 2.250.000 kroner. Den maksimale økonomiske støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd er 250.000.
  Så det er en manko på 2.000.000 kroner, hvis medlemstallet passer.
  Men der kan jo også købes mange køller, jernstænger og meget benzin for de penge. For ikke at tale om, at finansiere (ulovlige) overvågningsaktiviteter af de onde.

  Kommentar by A.R. — 7. januar 2013 @ 05:30

 16. -Kim-

  Tak for svaret. :)

  Kommentar by Spinner — 7. januar 2013 @ 15:25

 17. Det kræver intet større kendskab til SUF for at se, at de er antidemokrater og erklærede fjender af ytringsfriheden. De forsøger gang på gang med fysiske midler at stoppe taler, demonstrationer, koncerter og andre fredelige, demokratiske udtryk. Hvordan kan nogen retskaffen organisation eller person drømme om at støtte et sådant foretagende? Dansk Ungdoms Fællesråd handler om at engagere unge i et demokratisk samfund, og så vælger de at give penge til antidemokrater??? Enten er Dansk Ungdoms Fællesråd en samling løgnagtige hyklere, eller også er de komplette idioter.

  Kommentar by Vest — 7. januar 2013 @ 15:47

 18. Vest

  DUF arbejder jo for stemmeret til 16-årige, og vi ved jo alle sammen godt, hvilke 16-årige det er der stemmer, men mest af alt hvem de stemmer på. Så en sådan ændring af valgretsalderen, vil jo med altovervejende sandsynlighed give de røde, stemmer en masse.
  Om end da der var prøvevalg på svenske skoler, for nogle år siden, dér fik SD, sindssygt mange stemmer. Så elevernes/børnenes/de unges egne interkulturelle oplelvelser i skolen og i den virkelige verdens virkelighed, spiller jo efterhånden også mere og mere ind på hvem de vil stemme på. Og her er vel heller ikke at forglemme Génération Identaire i Frankrig.
  Selv om eliterne bor i racerene middel- og overklasseghettoer, og deres børn jo for størstedelens vedkommende, går på racerene privatskoler, så møder de jo også kulturberigere engang imellem. Selvom kulturberigelserne jo så bliver set som værende fordi de er nogle ekslusionsramte stakler, som har taget ved lære af alle de “dårlige ting” her i Vesten.

  Kommentar by A.R. — 8. januar 2013 @ 04:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper