31. december 2012

Mattias Tesfaye vs Mette Frederiksen – Erfaringsramte voksne vs den postfaktuelle tøsebande

“Velfærdsstaten fungerer kun hvis den arbejdende middelklasse bakker op!”, skrev eks-kommunisten Mattias Tesfaye på Facebook igår, og giver eksempler på hvorledes dette banale synspunkt har forarget kampfæller på venstrefløjen, der blandt andet han kaldt ham asocial’, ‘kynisk’, ‘arrogant’ og ‘halv-racist’. “… jeg er en smule bekymret for debatniveauet på venstrefløjen“. Word up.

I modsatte boldgade er beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, der i TV2 Nyhederne torsdag, direkte fra Magleby, med våde hundeøjne appellerede til erhvervslivet: “Kom nu arbejdsgivere!”. Historiker Torben Hansen på Snaphanen – En minister går til bekendelse.

“Den 27. december 2012 var en mindeværdig dag. En af regeringens tunge politikere, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen kom på skærmen og erklærede: “Jeg kan jo ikke trylle!” Emnet var arbejdsløshed, og her har venstrefløjens politikere i mange år lovet at ’skabe flere jobs’. Staten besidder guddommelig skaberkraft, og RAF-regeringen har store planer for at ændre samfundet – naturligvis til det bedre. Men her er en minister ramlet ind i de faktiske forhold i jernindustrien.

Mette Frederiksen er blevet kaldt ’skrigeskinke’. Betegnelsen er uretfærdig. Efter valget i 2011 fik hun jordforbindelse og har eksempelvis opfordret borgerne til at udvise skepsis overfor staten. Mamma mia! Nu erkender hun så, at arbejdspladser ikke skabes per dekret.

Øjensynligt findes der i og bag regeringen andre erfaringsramte voksne (som Bjarne Corydon og Mathias Tesfaye). Vil det lykkes dem at udmanøvrere den postfaktuelle tøsebande – eller i det mindste nedtone dens absurde budskaber!

Oploadet Kl. 14:07 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/43838/trackback

17 Comments »

 1. Det er aldrig rart at ramle direkte ind i virkelighedens verden.

  Om regeringen og dens støtter så også træder ind i de voksnes rækker, afhænger helt af, hvordan de takler deres møde med virkeligheden: Hovedet i busken, eller tyren ved hornene.

  Kommentar by Navn — 31. december 2012 @ 14:15

 2. Det er klart, at staten ikke kan skabe job med det system, vi har i dag. Men hvem er det også lige, der ejer produktionsmidlerne? Og hvem er det, der skummer fløden, stiller sig i kø sammen med Robert og Carina for at få sig en bailout af en helt anden størrelsesorden, når det går galt, og, hvis det kræves af dem, at de yder deres del, dagen efter pakker kufferterne og flytter produktionen til Fjernøsten? Det er samfundssystemet, der må ændres, og dem, der tror, at det kan gøres ved at håbe på, at aberne i Folketingssalen begynder at opføre sig som ansvarlige ledere, de tror helt sikkert også på julemanden. Det samme argument kan fremføres med hensyn til befolkningsudskriftningen, muhammedaniseringen, familieundergravelsen, miljøudplyndringen osv. …

  Kommentar by VivaNoreg — 31. december 2012 @ 15:48

 3. Godt vi har Tesfaye. Uden ham havde venstrefløjen vist ingen, der forsvarer arbejdernes interesser?

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 31. december 2012 @ 16:54

 4. Med alle de knive man finder på venstrefløjen i disse dage, bliver 2013 et spændende år. Moger og tesfaye har fået kniven, Villy undslap ved at ofre sit partis fremtid, en dag er der nok også en kniv i ryggen på søde johanne. Pludselig er der også opstået en debat om Helles afløser, er det kun mig der synes det lugter af en V-fløj der nok står sammen udaf til, men internt er kniven fremme og alle i toppen dækker deres egen røv.
  Tænk at kaputpakken ikke redder nogen, så massive protester over “de svage” må gå fra hus og hjem. Senere skal der laves skolereform, der skal lærerens arbejdstid op, den samme gruppe som vel står for 30% af stemmerne i regeringspartierne. Til sidst (hvis de overlever så længe) så taber de nok 10 borgmester poster og flertallet i KL, noget der vil få selv den mest fanatiske lokalafdeling til at gå i panik.

  Kommentar by broholm (ordblind) — 31. december 2012 @ 17:19

 5. Tesfaye er en klam opportunist og naturligvis mere interesseret i at forsvare middelklasse-arbejderen end den som har hjælp behov. Det er jo lissom på mode nu..

  Kommentar by Kim Poulsen — 31. december 2012 @ 17:26

 6. PS: Skolereformen er økonomisk set god borgerlig politik. Mere af det. Lærerne drukner i penge for meget lidt og let arbejde – når de er ude over de første strabadser. Ideen om heldagsskolen er dog sygt socialistisk, men måske nødvendig aht. perkerproblemet.

  Kommentar by Kim Poulsen — 31. december 2012 @ 17:29

 7. SF postulere at Krifa ikke er en fagforening,denne udgydning viser hvor langt politikerne er fra virkeligheden i Danmark,det tror da pokker at lønmodtagerne flygter til en billigere A-kasse når fradrag for kontigent forringes,politikernes vid er til at overskue når de udgyder disse meninger,dette eksempel er kun et af tusind dumheder fra Christiansborg.Må Danskerne bevare Danmark.

  Kommentar by emmagad — 31. december 2012 @ 17:34

 8. Kim. Er slet ikke uenig, jeg mener faktisk man skulle reformere hele det offentlige system, så de kom til at arbejde som normale mennesker og med en hyre der modsvare deres faktiske arbejdsværdi.
  Det var mere det “truende” kollaps på V-fløjen jeg mente skole debatten kunne medvirke til, fordi anders bondo aldrig går med til en effektiv stigning i arbejdstid og slet ikke hvis skolen ikke får tilført mindst en milliard million.

  Kommentar by broholm (ordblind) — 31. december 2012 @ 17:37

 9. Man kan sige meget om Mette Frederiksen, men siden hun er blevet minister, har hun ofte lydt mere henad en borgerlig, end en socialdemokrat. Og dét er der vel ingen der kan benægte, heller ikke iblandt os.

  Broholm og Kim Poulsen

  Da man ikke kan uddanne sig over ens naturgivne og medfødte IQ, så kan man lave en 25 timers 8 dages heldags- og ugesskole, uden at det nytter en skid, ud over at gavne alle dem der arbejder i lavIQindustrien endnu mere.
  Og hvad angår islamrotterne, så taler vi gennemsnitsIQer under 90.
  Så alle forhåbninger om forbedringer, kan alle godt tage og banke op i deres højhellige røve, til deres tarme hænger ud ad munden på dem!

  Som jeg har skrevet i et par andre indlæg i denne uge, så burde ALLE (især politikerne) læse Ib Hedegaard Larsen cand. pæd. psych. og afdelingsleder på Lergravsskolen (specialskole, hvor hver elev koster lige over 1/4 million om året. Hudfarveprofilering er vel ej nødvendig!) “Reformer skaber ikke flere kvikke” i Weekendavisen 51 2012. For deri jorder han ALLE socialkreationisterne og lighedsfundamentalisterne, og det i en sådan grad, at de og deres klynkelige ideologier alle er røget i massegravene for længst.

  Kommentar by A.R. — 1. januar 2013 @ 07:00

 10. A.R. Jeg tvivler ikke på at dumme børn altid vil være dumme, men derfor kan en lærer sagtens arbejde længere og vi behøver færre af de lilla bleer. Men man kunne sagtens lave reform der kunne styrke elevernes indlæring, smid alle adhd, autist, indlæringsvanskelige og umulige elever tilbage i specialklasser og fortæl forældrene at der lorte afkom skal lukke røven ellers kan de blive undervist hjemme. Den reform ville gøre mere for iq og pisa, end de sidst 10 reformer

  Kommentar by broholm (ordblind) — 1. januar 2013 @ 09:29

 11. Tesfaye er en klynker, der hænger i mors skørter når de store driller.
  Han kunne have beholdt sin næstformandspost og kæmpet sin kamp “inden for murene” i stedet for at løbe fra det hele og bagefter falde sit eget parti i ryggen.

  Kommentar by k.m. — 1. januar 2013 @ 14:23

 12. Emmagad
  Du vil da ikke postulere at en “skruebrækkerforening” som KRIFA er en fagforening ?

  Kommentar by Jørn Boye — 1. januar 2013 @ 18:00

 13. -> Jørn Boye

  Lad os vende dine ord om. Hvis 3F er en fagforening, hvorfor er de så partipolitiske?

  Kommentar by Kim Møller — 1. januar 2013 @ 18:07

 14. Kim Møller
  Lad os først få rene linier.Jeg er ikke “rød”, men har været personalchef i 20 år før jeg blev pensioneret.
  Jeg kunne ikke drømme om at stemme på de partier, der udgør den nuværende regering + støtteparti.
  Du skal se på sagen fra mit standpunkt, som funktionær er man altid interesseret i, at arbejdssituationen forløber så roligt som muligt, hvor man kan bruge overenskomsterne til gavn for både arbejdere og arbejdsgiverne.
  Her kommer så KRIFA ind i billedet som “den sorte hest”.
  I tilfælde af en storkonflikt med strejker og lock out, har vi KRIFA, de skal ikke strejke, men forhandle og medens deres kammerater strejker, fortsætter de med at arbejde.
  Jeg kan ikke bebrejde de, der efter konflikten, anser KRIFAS medlemmer som “skruebrækkere”, hvad skal vi som funktionærer så foretage os ?
  Vi kan få en masse arbejdsuro, faglige møder osv.,- vi kan ikke bare fyre KRIFAS medlemmer for ukollegialitet, men jeg skammer mig ikke ved at tilstå, at de var de første der blev fyret p.gr.a. arbejdsmangel, når den tid kom.
  Om 3F er politiske eller ej, interesserer mig ikke, min interesse var, at holde ro på arbejdspladsen, og der var KRIFA ingen hjælp.
  Iøvrigt er jeg næsten enig i din linie i din blog, som jeg læser hver dag med stor fornøjelse, så jeg vil ønske dig et godt nytår.

  Kommentar by Jørn Boye — 1. januar 2013 @ 20:32

 15. Hr.Jørn Boye.
  Din fortolkning omkring organiseret arbejdskraft med bestemte fagforeninger om overenskomster hører fortiden til,hvis en arbejdsgiver skal afskedige medarbejdere i dag er det personer med højt fravær der først får sparket om de så er organiseret i 3F eller ej,det er sandheden.Personale der strejker kan nægtes arbejde i virksomheden,sådan har det altid været.
  Og mindst regeringen med SF vil helt sikkert forbyde en generalstrejke her og nu.

  Kommentar by emmagad — 1. januar 2013 @ 21:14

 16. Broholm

  Det blodrøde lærerslæng har kun ét mantra her i livet: “Vi er imod!”.
  “Men vi er da modtagelige over for en vis pekuniær erkendtlighed!”.

  Kommentar by A.R. — 2. januar 2013 @ 05:24

 17. Emmagad
  Din mangel på faglig indsigt, er illustrerende for Krifas medlemmer.
  For det første, en generalstrejke har aldrig fundet sted i Danmark.
  For det andet, ingen regering kan forbyde en strejke, man kan ophøje et mæglingsforslag til lov, således at grundlaget for strejken bortfalder, men strejkeretten er lovfæstet i hele Europa.
  For det tredie, den officielle afskedigelsesgrund har intet at gøre med det, som ledelse og funktionærer aftaler. Hvis man vil af med en mand, finder man altid en grund.
  For det fjerde, personale der de i en lovlig varslet strejke, kan på ingen måde nægtes at arbejde i virksomheden, efter at striden er bilagt,- læs hovedaftalen fra 1890erne, den er stadig gældende.

  Kommentar by Jørn Boye — 2. januar 2013 @ 07:51

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 



 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper