2. januar 2013

DR1: Nytårsgudstjeneste i Christianskirken med imam: “Mangfoldighed anerkendes og forklares i Islam.”

Nytårsaften, umiddelbart efter klokkerne, sendte DR1 en særligt produceret nytårsgudstjeneste fra Christianskirken, hvor sognepræcist Flemming Pless flere gange om ugen prædiker socialistisk godhed. Her kunne man høre taler af repræsentanter fra ikke-kristne trosretninger, herunder en grotesk seance fra imam Naveed ‘dødsstraf for frafald’ Baig, der forklarede familien Danmark om Islams iboende godhed. Han blev efterfulgt af seks pigment-castede piger, der sang ‘Jordens sang’.

Udsendelsen kan ses i sin helhed på DR.dk, men mest interessant er Naveed Baigs paradoksale multikultur-dyrkelse (flere talere her).

Naveed Baig, Imam: Kære alle, Jeg er taknemmelig overfor DR, Christians Kirke, de respekterede gejstlige repræsentanter og de tilstedeværende for at dette kunne lade sige gøre!

Mangfoldighed anerkendes og forklares af Islam. Koranen siger: ‘I mennesker! Vi skabte jer af mand og kvinde, og Vi gjorde jer til folkeslag og stammer, så I kunne lære hinanden at kende.’ …

Vi ønsker alle sammen fred, harmoni og velvære. … Vi har bevæget os videre efter den sidste store indvandring i Danmark – som hverken var dn første eller bliver den sidste i Danmarks historie… nu har de fleste efterkommere fundet deres hjem – I Danmark er jeg født – der hører jeg hjemme. Danske muslimer er en naturlig del af det danske samfund… De bidrager og kæmper bravt hver eneste dag. …

Alle skal tage ansvar således at det ikke bliver en os mod dem retorik der får lov at trives som vi desværre må lægge øjne og øre til engang i mellem. Det skal være et stort VI. Derfor må vi sige nej til islamofobi, ligesom vi må sige nej til antisemitisme og diskrimination på baggrund af andre faktorer. … Vi har brug for en ny dagsorden i Danmark. Vi må turde at komme hinanden ved. …

Jeg slutter med Profeten Muhammads citat: ‘Elsk for menneskeheden, det du elsker for dig selv’

Oploadet Kl. 18:47 af Kim Møller — Direkte link45 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/43884/trackback

45 Comments »

 1. Islam lever i høj grad af mangfoldighed!

  Hvis der ikke var nogen vantro at malke, at leve på ryggen af, falder den islamiske økonomiske model sammen.

  Den islamiske verdens fattigdom skyldes det faktum at alle dens vantro enten konverterede eller har rev sig fri af dhimmi-slaveriet.

  Som f.eks. grækerne og serberne rev sig fri fra tyrkerne, eller hinduerne i Indien gav Mogulerne sparket.

  I det moderne Vesten har muslimerne genfundet mere end villige dhimmier og dermed en ny indbringende mangfoldighed at leve fedt på.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 2. januar 2013 @ 19:37

 2. Desværre endnu en “propaganda”udsendelse fra DR. Deres kamp eller leflen for Islam vil ingen ende tage. Så er det da godt at vide at vi betaler over skattebilletten til dette mediecirkus :).
  DR modtager så vidt jeg ved 90% af alle penge der går til kulturen i Danmark.
  Det er peanuts hvad alle andre kulturinstitutioner og foretagender modtager ift Mastodonten DR. Desværre har det været sådan i Årtier, og intet er blevet gjort ved det. Statsstøttet propagandavirksomhed, og et journalistisk niveau der får Nordkoreansk statstv til at ligne børnetv :).
  Det er i mine øjne så absurd det vi er vidne til dagligt, at jeg håber at blå blok får fingeren ud, og indser at det ikke mere går.

  De slipper af sted med dagligt at føre en rød politisk virksomhed, og det med skattebetalt milliardtilskud.

  Det ENESTE man kan trøste sig med, er at i nabolandet Sverige er det mange gange værre.

  Kommentar by Endnu en vantro — 2. januar 2013 @ 19:37

 3. @Endnu en vantro

  Glem blå blok! De er multikulturalister med slips, jakkesæt og sideskildning og absolut intet andet.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 2. januar 2013 @ 19:43

 4. Vi var advaret på forhånd, derfor hørte vi rådhusklokkerne, Vær velkommen Herrens år og de to følgende fædrelandssange.
  Hverken jøden Melchior eller imamen skulle vi nyde noget af, vi ville ikke have vores Nytårsaften ødelagt.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 2. januar 2013 @ 19:49

 5. Farvel til kirkeskat, og licensen opkrævningen kommer op at hænge på mit lokummer ved siden af zenia stampe og hans gammeltoft hansen.

  Kommentar by Søren — 2. januar 2013 @ 19:53

 6. @Allah. Ja så længe de ikke føler sig truet, eller ikke tør tage kampen op så gør de heller ikke. Politikerne lever i deres egen lukkede lille verden. Alle partierne vil sikkert skide befolkningen et stykke, når det kommer til det.
  DF, ifølge Ræder Clausen, turde ikke tage kampen op. Dertil ville det ramme dem for hårdt i sidste ende, ift meningsmålinger.
  Det eneste parti hvor vi bare har en mikroskopisk chance for at få afviklet propagandafabrikken. Men vi må leve med det, indtil staten går bankerot. Og der for alvor skal spares.

  Kommentar by Endnu en vantro — 2. januar 2013 @ 20:14

 7. […] Vi var som sagt til gudtjeneste i Helsingør Domkirke med domprovst Steffen Ravn Jørgensen, og der var andre vitamirige boller på suppen med dagens tekst fra Lukas 2,21. Ja, der blev bedt for verdens forfulgte kristne, den største af islam forfulgte religion i verden, men det forholder man sig ikke til i det Christianshavnske TV teater. Ved udgangen spillede orglet den majestætiske salme Kongernes konge (1848), overfor fremført af Livgardens 8 regiment i den smukke Kastels Kirke fra 1704. Tavlen var vasket ren, venstrefløjens chicke, intellektuelle linselus, var fuldstændigt slettede fra harddisken. I dag er de fortid. (Se evt. DR1: Nytårsgudstjeneste i Christianskirken med imam: “Mangfoldighed anerkendes og forklares i Isl…) […]

  Pingback by Kongernes konge « Snaphanen — 2. januar 2013 @ 20:18

 8. Muslimer er gode til at citere de smukkere passager fra Koranen, om medmenneskelighed, kærlighed og harmoni. Kristne suger det til sig råt for usødet, for det er det vi så gerne vil høre, det minder jo om kristendommens budskab.

  Princippet om at ‘På deres frugter skal I kende dem.’ ses der bort fra af blandt andre godhedsapostle som Pless, det er nemlig et princip der kræver omtanke, opmærksomhed og historisk viden. Her styrtfalder Islam ned i en afgrund af vold, undertrykkelse og menneskelighed nedværdigelse, af især kvinder.

  Hvorfor citeres ikke de ’smukkere’ passager fra Hitlers Mein Kampf? Ind imellem er der jo noget der kan forekomme helt logisk rigtigt.
  Fordi her har man set på ‘frugterne’ af hele Mein Kampf og hvad den bog medførte Det samme burde gøres med Koranen.

  Kommentar by synopsisolsen — 2. januar 2013 @ 20:41

 9. @ 3 Ich Bin Allah

  En glimrende beskrivelse af “blå blok”
  De “blå” havde 9 år til at gøre noget ved DDR, men hvad skete der? Intet

  Skulle der en dag komme en regering, der havde lyst til at gøre noget ved DDR, så ville den næppe have mod hertil

  Et hvert angreb på DDR vil udløse at ramaskrig fra den samlede presse. Stort set alle medier domineres af medlemmer af Journalistisk Venstreparti og de vil i kor skrige: “Undertrykkelse af ytringsfriheden”. Og da gennemsnitsdanskeren i det mindste tror på DDR og TV-2 – det er jo dem der sender X-faktor, vild med dans osv. – så tør ingen regering lægge sig ud med den samlede presse.

  Kommentar by Binee — 2. januar 2013 @ 21:02

 10. En virkelig flot taqiya præstation af imam Naveed, som utvivlsomt stillede alle de nyttige idioter tilfredse. Islamiseringen kan nu trygt fortsætte med alle de kulturradikales billigelse, da islam jo er så from og god. Absurd at kikke på, når man bare har en lille smule kendskab til muslimernes krigsmanifest.

  Var det mon DR, som havde skrevet talen for imam Naveed?

  Kommentar by K. Sejr — 2. januar 2013 @ 21:08

 11. “Var det mon DR, som havde skrevet talen for imam Naveed?” Umuligt, den bærer alle kendetegn af en person, der ikke er god til dansk og befinder sig i islams verdensbillede:

  “de respekterede gejstlige repræsentanter”

  Kommentar by Josef. K — 2. januar 2013 @ 21:29

 12. En person fra Samsø fandt det godt.(Jeppe Jeppesen)
  Han skriver altid i Ekstra Bladet.

  Kommentar by Spinner — 2. januar 2013 @ 21:29

 13. Profeten Muhammed kunne heller ikke tale dansk:

  ‘Elsk for menneskeheden, det du elsker for dig selv’

  ????

  Kommentar by Josef. K — 2. januar 2013 @ 21:52

 14. Enhver med et minimum af kendskab til islams tekster og verdensbillede kunne pille dette bullshit fra hinanden på et øjeblik. Løgnen kan kun lykkes i den grad han er i et bekræftende og godtroende miljø som dette. Ideelt set skulle han inviteres til et talk show à la Hard Talk, som man til lejligheden kunne omdøbe til f. eks. Dialogsnak. Man konfronterer ham så med det had mod de vantro der oser ud af hver side af helligteksterne og lovskolernes tolkninger, og den fundamentale mangel på en Gylden Regel i islam. Det holder selvfølgelig kun i få sekunder, så geråder han i frådende raseri og taler om “taget ud af konteksten” og “islamofobi”, og rejser sig og går. Men døren er låst, og intervieweren fortsætter, nu omgivet af hærdebrede mænd til personlig beskyttelse … man kan jo altid drømme, selv om MSM aldrig ville gå så tæt på. De afslørende klip må i stedet findes online, optaget af modige borgerjournalister.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 2. januar 2013 @ 22:10

 15. Måtte tømme hele mit medicinskab for kvalmestillende midler. Denne gruppe af politikere, præster, kunstnere og andet skrammel taler for en skrumpende menighed. Toppen eller skulle vi snarere sige bunden af denne seance var naturligvis da en hyklerisk imman fik overladt mikrofonen. En kort panorering ud over forsamlingen gav da også indtrykket af svag kontakt. I det hele taget var udsendelsen kold, kedelig og uden nogen som helst form for nerve. Vi har efterhånden hørt på deres virkelighedsfjerne og livløse prædiken i en uendelighed. DR og deres forudsigelige “indbudte” slæng er ved at tabe denne dyst og de fornemmer det også selv.

  Kommentar by EH — 2. januar 2013 @ 22:28

 16. Jeg vil gerne have DRs imam til at forkaste dette vanhellige vers:

  Koranen 5:33:
  Indeed, the penalty for those who wage war against Allah and His Messenger and strive upon earth [to cause] corruption is none but that they be killed or crucified or that their hands and feet be cut off from opposite sides or that they be exiled from the land. That is for them a disgrace in this world; and for them in the Hereafter is a great punishment,

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 2. januar 2013 @ 22:52

 17. > Alle;

  Afmeld licensen… – Danmarks Radios programflade (og indhold) er på ingen måde “public service”.

  https://www.dr.dk/DR/Licens/DR.Licens.Forms/HusstandUnsubscribe.aspx

  Kommentar by Polka Charlie — 2. januar 2013 @ 23:20

 18. Glem det LFPC, Det eneste man kan gøre er at opfordre folk til selv at læse koranen og tilhørende skrifter for ved selvsyn at konstatere at islam IKKE indeholder blot det mindste der ligner “En gylden regel”.

  Til alle skeptikerne. Prøv at google ‘Elsk for menneskeheden, det du elsker for dig selv’ og se hvilket resultat man får. Det eneste jeg kan finde er sammensatte versioner af kristendommens budskab om næstekærlighed.

  På trods af at koranen er en arabificering af biblen, toraen og andre “hellige” skrifter har de religiøse tyveknægte fra islam ikke formået at skabe andet end en psyko-version af andre religioners forsøg på fredelig sameksistens.

  Man kunne med stor foragt spørge allahs slaver, selv den dag i dag

  “Hvordan syntes i selv det går, ……. Tosser?”

  60.000 døde i syrien taler sit tydelige sprog om islam ´sammenhængskraft´.

  Over 20.000 terrorangreb fra fredens religion på verdensplan fortæller historien om islam næstekærlighed.

  Hundredvis af halshugnings-videoer på youtube viser islams blodige tilgang til “retfærdighed”.

  Men, når en imam, en repræsentant for denne morderiske og løgnagtige religion, træder frem på skærmen, falder alle religionerne og de selvfede pladder humanister hinanden om halsen og hulker i kor hvor skønt det er med den inter-religiøse forbrødring.

  Man kan med lige så stor foragt spørge selvfedmens repræsentanter

  “Hvordan syntes i selv det går, ……. Tosser?”

  Kommentar by Santor — 2. januar 2013 @ 23:21

 19. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QQ13k1uxUec

  Hvad skal disse svin i vore kirker Hr Biskop. ???

  Det er forræderisk, det der foregår. !!

  Kommentar by C.n — 3. januar 2013 @ 01:33

 20. Jeg tilbragte nytårsaften i jødisk selskab, og værten ville frygtelig gerne se gudstjenesten. Den gode stemning var ved at blive spoleret da jeg kommenterede på Baigs fundamentale selvmodsigelser. Ikke os og dem retorik overfor islams fundamentale brug af netop os og dem. Respekt overfor bedrag. Og den konstante atmosfære der synes at omgive islam: At denne verdens fænomæner først er virkelige når de er sanktioneret af islam. Nu fredelig sameksistens, som Baig synes at mene at det er islam der faciliterer, i modsætning til dansk protestantisme eller alm. gudløshed. Det var en grotesk forestilling.

  Kommentar by Høgsbro — 3. januar 2013 @ 02:36

 21. Santor, jeg ville ønske, at jeg selv havde skrevet det indlæg!

  Høgsbro, den følelse kender jeg alt for godt. Idiotien udtrykkes af nogle af de tilstedeværende … én tænksom person forholder sig realistisk til idioternes manglende erkendelse af virkeligheden og pludselig er der en rigtig dårlig stemning. Fornuften forsøger at argumentere med evidensbaserede massiver, og mødes med “jeg synes” “jeg mener” “jeg føler” “det kan man ikke sige” “sådan kan man ikke stille det op” … du kender apologiens spektrum – det er jeg sikker på. Det er frusterende, men mod dumhed kæmper selv Guderne forgæves.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 3. januar 2013 @ 03:01

 22. Det handler vel dybest set også om hvad denne imam prædiker dagligt og hvad han selv tror på, mere end hvad han står og proklamerer Islam står for. Det ville kritisk journalistik undersøge nærmere, men det tror jeg næppe vi skal sætte vores lid til, at DR nogensinde beslutter. At undersøge Islam i Danmark intenst og dybt.

  Jeg kunne være ret så ligeglad med hvad der foregår i Iran, Syrien eller SaudiArabien, hvis der i Danmark bliver fortalt noget helt andet i moskéerne hver fredag i Danmark.
  DR har været så forhippet på at Islam skal sendes på DR1 og DR2 i forskellige former, en belysning og oplysning af Islam. Men jeg får aldrig noget rigtigt billede af Islam i Danmark, muslimerne og deres moskéer.
  Vi har ingen idé om hvilke mål de går efter, hvem der finansierer dem, og hvad der bliver fortalt om danskerne og Danmark dybest set. Hvem der trækker i trådene. Men at overtage Danmark, gøre det islamisk det kan ikke være meget ved siden af kan det? Deres store børneflokke fortæller mig at de er kommet for at blive, og Islam skal udbredes på den ENESTE måde den kan i Danmark. Gennem muslimske fødemaskiner, der producerer børn i antal ingen danske kvinder kan hamle op med. Jihad skjult men ekstremt effektivt. Hvilket forsvar er der imod denne her jihad?

  Kommentar by Endnu en vantro — 3. januar 2013 @ 03:54

 23. For første gang holdt jeg mig ædru nok til at se og høre muhammedaner tjenesten…øh, gud, allah forFanden´da tjenesten, fordi jeg havde en stor forventning til,at kunne få et godt latterligt grin af islamisten Naivd bombeBraig, og tossen svigtede da heller ikke, hans harme had mod islamofober skulle selvfølgelig med, fordi vi, altså ikke mig, er irrationelt bange for islam, og da jeg ikke er irrationel bange for islam, da min frygt for barbariet islam er særdeles velbegrundet og med fakta henvisninger til virkeligheden, om den defekte “religions” manglende intelligens og modbydelige kvindeundertrykkelse, så er det altså ikke mig islamisten Naivd terrorBraig henvender sig til, men til de virkelig bange krybe dhimmier som af frygt for islam allerede underkaster sig frivilligt, og lad da endelig tossen Naivd Bradepande med bedemærke i panden, stå der og true de i forvejen krybe dhimmier med trusler om at bekæmper DEM, lad da endelig taqiiya islamist prædikanten true DEM, men mig for kamp til stregen, fordi jeg ikke har en irrationel frygt for islam, men en velbegrundet sag for at bekæmpe islam.
  Sjovt blev det da også da kvindeundertrykker prædikanten Naivd Brægelammehjerne begyndte sit bræk om dem og os, jamen, kæreste imam Naivd Brækspand, hvem allah fanden da opdeler alt i rent og urent vantro og muhammedaner osv af islam bræk?
  Tror denne enfoldig allah slave imam Naivd Brainloose, at vi vantro ikke kan læse i koranen og ved selv læsning konstatere den defekte “religions” hæmningsløse opdeling af dem og os, tror taqiiya imam prædikanten Naivd Bræig, at vi er enfoldige muhammedaner der ukritisk tror på hans taqiiya dialog snik snak, når koranen modsiger hans vantro dialog taqiiya bræk udgydelser? Er islamist imam Naivd Braig frafalden ?….uha–uha…he…he..
  Må allah straffe den frafaldne Naivd Braik for hans afvisning af koranens påbud om dem(vantro) og os(muhammedaner) opdelinger.
  Ikke engang en invitation i en kristen kirke afholdt taqiiya imam islamisten for at lyve stærkere end en hest..øh, kamel kan rende og samtidig true kritiker til tavshed,ved at opfordre de allerede bange krybende dhimmier til at indordne sig allahs forfølgelse af vantro, der kritiser barbari kvindeundertrykker ideologien islam.
  Føj for en uhæderlig og æreskrænkende trussel islamist imam prædikant Naivd Bræig.
  Må allah kvæle ham i 72 gamle rosiner!

  Kommentar by li (islamonausea træt af de Skide/Muhammedaner) — 3. januar 2013 @ 03:59

 24. Elsk hvad Allah elsker!
  Had hvad Allah hader!

  Kommentar by A.R. — 3. januar 2013 @ 06:16

 25. ‘Elsk for menneskeheden, det du elsker for dig selv’” – siges det at profeten siger.

  Hvad elskede profeten da?

  At kategorisere religionskritikere og -skeptikere som islamofober? (og hvad skal der så ske med mennesker, der tillader sig at kritisere islam?)

  Hvad elskede profeten da?

  At kriminalisere religionskritik?
  At kriminalisere ytringsfrihed?
  At kriminalisere tankefrihed?
  At kriminalisere pressefrihed?
  At kriminalisere tegne- og malefrihed?
  At kriminalisere modernitet?
  At kriminalisere kunstnerisk frihed?

  Hvad elskede profeten da?

  Flerkoneri?
  Barnebrude?
  Omskæring af umyndige børn?
  Krig mod religionsmodstandere?
  Stening for utroskab?
  Halshugning for meningsmodstand?
  Halalslagtning?
  Sharialov?
  Kønsapartheid?
  Formumning af kvinder og små piger?

  Hvad elskede profeten da?

  Homoseksuelle?
  Ligestilling mellem mænd og kvinder?
  Vestlig kultur?
  Jøder?
  Ateister?
  Agnostikere?
  Buddhister?
  Kristne?
  Grise?
  Hunde?
  Alkohol?

  Hvad elskede profeten da?

  Demokrati?
  Folkestyre?
  Sekularisme?

  Tag og læs koranen. Den kan købes på dansk i flere udgaver. Læs hvad koranen og profeten siger om ovenstående emner. Det er ikke hyggelig godnat læsning.

  DR – og pastor Pless – agerer som intolerante religiøse cirkusdirektører. Idet ingen af parterne vælger at tage afstand fra uhyrligheder i religiøse tekster. Cirkuset kører løs – licensbetalt.

  Kommentar by Liva — 3. januar 2013 @ 07:25

 26. @25 Liva
  Sådan :)
  Desværre tror jeg ikke de overfladiske jubel islamiske forårs kåde jubeltosser fatter, hvad du gør opmærksom på.
  Fordi de handler jo hos en eksotiske krydderi grønthandler, der ikke som børnelokker har skilt på maven med deres hensigter!!!øh, hvordan opdrager man voksne til ikke at følge med pædofil tilhænger…øh, børnelokker?..øh, kvindeundertrykkere?
  De naive godheds uoplyste følger bare med, de har intet lært af det islamiske forår……vi kan kun skære dem ned fra lygtepælene, når deres uvidende tillid har bragt dem til “tops” i de “oplyste” lygtepæl i islamismen, tror ikke engang de fatter hvor de befinder sig, fordi sådan er islam jo ikke, nej, nej, det er jo kun noget der foregår i mellemøsten eller som vores ufattelige dumme anna MÆÆÆÆ Allerdummest bræklam siger, sådan kunne “vores” islamister ikke finde på at gøre, som om de er anderledes fra deres brødre og søstre og som om en ny fire timers asyl muhammedaner ikke kan finde på at sprænge en bombe lige i hoved på den latterlige fristil folkeskole skribleri naive anna Braig..bræg..allerdummest hoved.

  Kommentar by li (islamonausea træt af de Skide/Muhammedaner) — 3. januar 2013 @ 08:09

 27. Hver dag er der danskere, som overfaldes af muslimer. De fleste tilfælde omtales slet ikke i MSM. Men hvis man tager lokalavisen for min kommune er der ca. 1 tilfælde om dagen (ca. 7 om ugen). Der er 40.000 indbyggere. Gang det op til Danmarks størrelse.

  Flemming Pless synes åbenbart det er så meget i orden, at han absolut skal hjælpe med at udbrede den ideologi, som er årsagen til dette. Han må være et meget ondt menneske.

  Kommentar by Sigwar — 3. januar 2013 @ 08:12

 28. @ 25 LIVA
  Tak igen. Kort og kontant! Igen slinger i valsen eller overflødige kommentarer.

  Kommentar by "skyggen" — 3. januar 2013 @ 09:39

 29. “Jeg slutter med Profeten Muhammads citat: ‘Elsk for menneskeheden, det du elsker for dig selv’”

  ????????????

  Hvad er det for noget pis at fyre af? Det har da intet med tolerance og mangfoldighed at påbyde, at man skal ønske for andre det, som man selv nu engang elsker. Tolerance er netop det modsatte, nemlig at ønske at andre finder deres egen vej og kærlighed, uanset hvad man selv ønsker og elsker.

  En anden ting er, hvor Muhammed egentlig siger disse lidt tumpede, men bevingede ord og i hvilken sammenhæng, og hvordan skal de egentlig forstås i en muslimsk tradition? Hvorfor er der ikke en kvik journalist, der spørger Naveed Baig eller en anden imam, hvor de egentlig har den sætning fra, og hvordan den egentligt skal forstås?

  Hvis Naveed Baig ide er at få Muhammed til at fremstå som en Jesus-lignede figur, så kunne han vel lige så godt tage skridtet fuld ud og citere Jesus direkte for ‘elsk den næste som dig selv’ og så filosofere over det i en kristen forståelsesramme. Hvorfor dog denne halvdårlige citatefterligning, som ikke kendes til ellers i islam – heller ikke blandt de danske islam-apologeter, der ellers ikke ville lade en sådan chance gå dem forbi. Det må altså være et ukendt citat eller teologisk stærkt nedgraderet citat af Muhammed.

  Jeg ser, at Naveed Baig også fyrer noget nedrigt pis af i kristeligt dagblad:

  “Jesus og hans disciple gik forbi en ådsel af en hund. Disciplene sagde: ’Hvor den stinker fælt!’ Jesus sagde: ’Hvor er dens tænder hvide!…” Visdommen bag Jesu ord er at afstå fra bagtalelse, selv når det gælder en død hund.”

  I denne historie optræder Jesus som en ualmindelig tåbelig tænk-positivt aktivist, som nærmest gør grin med kristendommen. Og tolkningen er ikke bedre: Det har intet med begrebet bagtalelse at gøre at konstatere det faktum, at et ådsel af en hund stinker. Naveed Baig og hans kumpaner forstår ikke engang begrebet bagtalelse. Hvordan skal man dog få tillid til andre af hans ord, hvis han ikke rigtig kan sproget og ordenenes betydning?

  Kommentar by traveler — 3. januar 2013 @ 09:54

 30. @ nr. 5 Søren: Du skal huske at hænge et billede af dig selv op ved siden af Zenia Stampe. I er jo fælles om jeres nedbrydning af Folkekirken, som den kendes fra Grundlovens § 4. Zenia, de kulturradikale og venstrefløjen vil glæde sig over din udmeling.

  Eller sagt med andre ord. Lad ikke dårlige præster være grunden til at nedbryde vores Grundlov. Løs sognebånd, meld dig i menighedsråd.

  Du vil vel heller ikke opgive demokratiet fordi der findes elendige politikere – de er nok oven i købet i flertal.

  Kommentar by Peter Hansen — 3. januar 2013 @ 09:59

 31. Det eeneste de ugudelige, venstresnoede, ateistiske tosser i D(D)R accepterer, vis-a-vis religion……er dejlige citater fra Koranen.

  Gud bevare Danmark!

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 3. januar 2013 @ 11:45

 32. Jeg gæftede mig nu mest ved, hvordan Københavns biskop rejste sig op for at modtage rabbiner Melchiors “velsignelse”, fremsagt på hebræisk og dansk i en dansk sognekirke. Grotesk!

  Kommentar by Thomas — 3. januar 2013 @ 15:26

 33. “hæftede mig”

  Kommentar by Thomas — 3. januar 2013 @ 15:29

 34. Det var da noget underligt noget at hæfte sig ved. Hver søndag bekræfter vi vores tro i de danske folkekirker landet over ved et hebræisk ord.

  Og hvad skal vi så gøre ved de danske folkekirker der i århundreder har haft hebræiske skrifttegn på altertavlerne..?

  Kommentar by Michael Jensen — 3. januar 2013 @ 23:56

 35. http://denkorteavis.dk/2013/imam-indtager-drs-nytardgudtjeneste/

  Kommentar by Peter Hansen — 4. januar 2013 @ 12:05

 36. Mutatis mutandis ville du altså heller ikke undre dig over, hvis Københavns biskop på næste sabbat stod i synagogen i Krystalgade og lyste velsignelsen over rabbiner Melchior, overrabbiner Lexner og hele den forsamlede jødiske menighed? Ville det nogensinde ske? Aldrig!

  Jovist, der optræder hebræsiske skrifttegn hist og her, og af mere eller mindre gode teologiske grunde foretages der gammeltestamentlige læsninger ved højmessen i den danske folkekirke, men det hedder “det gamle testamente”, netop fordi vi kristne i Jesus Kristus har fået “det nye testamente”. Dette er den kategoriale forskel, der skiller kristendommen ud fra jødedommen – det burde vist sige sig selv. At lade en rabbiner lyse velsignelsen over kristne er en anakronisme og teologisk at sætte sin egen tro i bakgear.

  Kommentar by Thmas — 5. januar 2013 @ 11:58

 37. “hebræiske tegn”

  Kommentar by Thmas — 5. januar 2013 @ 12:00

 38. Det burde vist sige sig selv, at hverken du eller jeg eller andre har patent på at definere kristendommen. Det er derfor der findes mange retninger.

  Jesus skrev ikke det nye testamente. Det gjorde andre mennesker. Rabbineren Jesus prædikede ud fra det gamle testamente, og lyste sin velsignelse over os der følger ham, som netop derfor blev til kristne.

  Og nu er jeg ikke så meget inde i den jødiske menighed i København, så jeg skal ikke kunne sige om der har været en præst på gæstevisit. Men selvfølgelig kunne det ske, hvis det ikke allerede er sket. Immanuelkirkens præst i Tel Aviv har flere gange talt foran en jødisk menighed i synagoger. Det siger alt om det gode forhold mellem jøder og de kristne danske organisationer i Israel. Et forhold der er ligeså godt her i Danmark. Men alle roser har torne. Det ser vi jo desværre af og til også herinde.

  Kommentar by Michael Jensen — 5. januar 2013 @ 14:46

 39. Du får det til at lyde som om, at kristendommen bare er en afart af jødedom, men det er der vist meget få jøder eller kristne, der vil anerkende. Kristendommen er et brud med jødedommens lovreligion. Det burde være elementær viden.

  Og nej, Jesus skrev ikke det nye testamente, det har du fuldstændig ret i. Derfor skrev jeg også, at vi “i Jesus” har fået det nye testamente.
  Alt dette er jo et teologisk spørgsmål: Bør eller kan Københavns biskop eller enhver anden kristen modtage en jødes velsignelse uden at gøre sig skyldig i blasfemi?

  Kommentar by Thomas — 5. januar 2013 @ 15:38

 40. Jeg tror, at dette blev det sidste ord fra mig i denne omgang, Michael Jensen, for jeg orker ikke at diskutere, hvad kristendom er. Læs den trosbekendelse, som menigheden i enhver dansk sognekirke fremsiger hver søndag, så ved du, hvad kristendommen er for de fleste danskere, ja, for de fleste lutheranere, ja, for de fleste kristne i det hele taget uanset hvor på kloden.

  Kommentar by Thomas — 5. januar 2013 @ 15:45

 41. http://www.folkekirken.dk/tro-og-liv/trosbekendelsen/

  Kommentar by Thomas — 5. januar 2013 @ 15:52

 42. ->39 Thomas

  Nu er i vi ude i teologiske spidsfindigheder som jeg ikke vil gøre mig klog på, men hverken præsten, rabbineren eller imamen er eller opfattes i deres respektive religioner som magikere udstyret med kræfter der udvirker velsignelsen. Den handlende agens tilskrives Gud/Jahve/Allah. I og med at jødernes Jahve er den samme som vores treenige Gud, men blot ikke fuldt åbenbaret, vil jeg mene at en jødisk velsignelse henviser til det samme ophav. Præsten der modtager velsignelsen afsværger ikke i samme ombæring den treenige Gud. Som Michael Jensen skriver er der ingen der har patent på at definere kristendommen, og den konklusion jeg kommer med er muligvis utænkelig i mange kristne retninger, men omvendt er dit kategoriske udsagn heller ikke universelt.

  Jeg synes ikke vi skal derhen at kristen velsignelse skal forbeholdes kristne. Vi er jo heldigvis ikke muslimer der opdeler verden i troende og kuffar. At lyse velsignelsen over f. eks. muslimer siger så vidt jeg kan se ikke andet end at også de er Guds skabninger. Velsignelsen er ikke en blåstempling af det projekt de har gang i – at undertvinge os. Det er heller ikke i sig selv en blåstempling af at de opholder sig her i landet. Vores overlevelse og frihed vil altid komme før ethvert ‘krav’ de har på at være her, og det ændrer en velsignelse intet ved.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 5. januar 2013 @ 15:59

 43. @Thomas

  Fint nok at du ikke orker diskutere. Men lad være med at tro du kan belære mig om hvad kristendom og jødedom er.

  Kommentar by Michael Jensen — 5. januar 2013 @ 17:57

 44. Hej Michael. Jeg kunne ikke drømme om at belære dig om noget. Jeg henviser blot til den apostolske trosbekendelse, der siden oldkirkens dage har afgrænset dogmatikken for kristendommen.
  I disse post-post-moderne tider, hvor selv åbenlyst enkle definitionsspørgsmål gøres til genstand for relativiserende forvirring, kan det måske virke provokerende. Men sådan er dogmatik nu engang.

  Kommentar by Thomas — 5. januar 2013 @ 20:01

 45. Den apostolske trosbekendelse

  Vi forsager Djævelen
  og alle hans gerninger og alt hans væsen.
  Vi tror på Gud Fader, den Almægtige,
  himlens og jordens skaber.
  Vi tror på Jesus Kristus, hans enbårne Søn, vor Herre,
  som er undfanget ved Helligånden,
  født af Jomfru Maria, pint under Pontius Pilatus,
  korsfæstet, død og begravet,
  nedfaret til dødsriget,
  på tredje dag opstanden fra de døde,
  opfaret til himmels,
  siddende ved Gud Faders, den Almægtiges, højre hånd,
  hvorfra han skal komme at dømme levende og døde.
  Vi tror på Helligånden,
  den hellige, almindelige kirke,
  de helliges samfund, syndernes forladelse,
  kødets opstandelse og det evige liv.
  Amen

  Kommentar by Thomas — 20. januar 2013 @ 12:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper